Ja hoor! Koeman wil maar wat graag naar Barcelona, laat Oranje achter

Eerder dit jaar liet Ronald Koeman FC Barcelona nog weten dat hij de overstap niet wilde maken omdat hij eerst het EK wilde afronden met Oranje. Maar dat EK is met een jaar uitgesteld… en dus heeft hij nu wél zin in een Catalaans avontuur. Zonde!

De Telegraaf bericht dat Koeman al een gesprek gehad heeft met Barca en de club heeft laten weten dat hij inderdaad beschikbaar is als ze de afkoopsom aan de KNVB willen betalen. Barca heeft daar geen enkel probleem mee. Het bestuur van de club is er namelijk van overtuigd dat alleen Koeman het team kan heropbouwen.

Maar wacht eens! Hoe zit dat dan met Oranje? Ja, het EK wordt een jaar uitgesteld, maar Koeman heeft een heel degelijk team neergezet; een team dat op hem vertrouwt. Als hij ineens, plots, verdwijnt kan dat voor onrust zorgen. De kans dat zijn opvolger als bondscoach net zo’n goede job doet is miniem.

Gek genoeg schrijft geen enkele krant dat op. “We” moeten het Koeman maar “gunnen” dat hij deze gedroomde overstap maakt. Dat Nederlands elftal. Ach. Ja. Wat kan het boeien? Nationale trots enzo doen wij Nederlanders toch al niet meer aan.

Het Nederlandse elftal trainen en coachen doe je even. Als een soort van hobby… en vooral als een manier om je in de kijker te spelen bij topclubs. Punt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Bedoeld Michael het team dat , voordat ze gaan voetballen , eerst knielen?

 2. Rieks

  Maar waarom niet praten over zijn geldbelustheid? Als je een Groninger een zak met geld voor houd dan weet je het wel, dan is ie weg. Kijk maar eens naar die zogenaamde scheuringen in huizen die veroorzaakt zouden zijn door de aardgaswinning. Toen er geld beschikbaar kwam had iedere Groninger plotseling scheuren in zijn huis. Terwijl het gewoon ouderdom was.

  1. Reinoud van Gelre

   Jij bakt ze wel heel erg bruin, Rieks!

 3. Robert75

  Nou ik ga Koeman echt niet missen hoor. Was het een degelijk elftal? Ja dat was het wel. Was het goed voetbal? Nee. Er was strijdlust en soms een hele grote dosis geluk. Onder Koeman was Nederland erg wisselvallig.

 4. Yoyo

  Wie kijkt er nog Oranje?
  Haal Danny Blind maar terug.
  Succes verzekerd….
  Who cares…?

  1. Robert75

   Nou die doe maar niet hoor. De meest geschikte is Peter Bosz. Alleen die zit goed bij Leverkussen die zullen ze vast niet zomaar even laten gaan. Onder Peter Bosz krijg je ook weer attractief voetbal.

 5. Vrijedenkert

  Niet zeuren, was bekend en staat in contract.
  Koeman valt niks verwijten die heeft dit gewoon netjes tijdens onderhandelingen bedongen…
  De KNVB valt zeker iets te verwijten dat ze coaches aannemen en dit soort ongewenste afspraken in contracten vast laat leggen.

 6. Kretoloog

  Waarschijnlijk is Koeman het Black Lives Matter-gezeik van het Oranjeteam (onder aanvoering van Van Dijk en Depay) zo spuugzat, dat hij de eerste de beste gelegenheid aangrijpt om Zeist te verlaten.

  Kan hem geen ongelijk geven. En bovendien betaalt Barcelona niet slecht, altijd mooi meegenomen.

 7. Gascoine

  Deze “vlucht” mogelijkheid staat in zijn contract bij de KNVB vermeld, dat zegt genoeg! Iedereen weet dat Barcelona zijn ambitie is en was!
  Zijn uitgesproken mondelinge beloftes zijn niets of weinig waard, in het licht van FC Barcelona coach!
  Maar het zal écht niet meevallen deze club in korte tijd naar oude glorie te brengen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.