Sovjet-fossiel Loekasjenko voelt hete adem van ontevreden volk: loopt nu zelfs over straat met mitrailleur

In Wit-Rusland lijkt de steun voor oude dictator steeds meer weg te vallen. Aleksandr ‘drink vodka om corona te bestrijden’ Loekasjenko neemt daarom het zekere voor het onzekere, hij loopt nu zelf met een mitrailleur over straat. Of dit hem nu echt gaat beschermen op het moment dat men de guillotine de straat op sleept is een tweede. Maar het oude Sovjet-fossiel bereidt zich voor op het ergste. 


De beelden circuleren al rond op het internet, Loekasjenko heeft zichzelf maar bewapend. Waarom? Dat weet niemand. Loekasjenko wordt nog steeds beveiligd door mensen vanuit het leger, dus waarom hij zelf met een wapen moet lopen snapt niemand. Het komt in ieder geval over alsof hij compleet paranoïde is.

Voor het volk van Wit-Rusland lijkt het tij zich te keren, de protesten zijn steeds effectiever, de boodschap is duidelijk: Loekasjenko kan maar beter zijn spullen pakken.

De vraag is echter of Loekasjenko zich nog gaat bedienen met Sovjet-achtige represailles en terreur. Hij heeft hier al eerder mee lopen dreigen namelijk,

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Timber

  Beste Redactie,

  Je moet wel het hele verhaal publiceren. Hij is namelijk bang dat de NATO/EU Wit-rusland binnen valt. Gezien de NATO oefeningen aan de grens, geen onlogische gedachte, kijkende naar Oekraine.

  M.vr.gr.,

  1. Henk42

   @timber en dan ,ga je jezelf redden met een ak 47 tegenover de NATO?
   Sorry maar ik vind dat nogal een grappige gedachte.
   Het volk krijgt hem gewoon weg lijkt het op.
   Het leger grijpt net als de politie blijkbaar niet in.
   Dan kan je eigenlijk al stellen dat loekasjenko beter heel snel zijn bipsje kan laten vertrekken ergens naar Kamchatka .

 2. Vrijedenkert

  Dat machinegeweer is bedoeld voor Van Baalen en Verhofstadt mochten die plotseling landen in Minsk!
  Hebben ze al tickets:)

 3. gerensvet

  En is het beter geworden in de ukraine? Munt helemaal ingestort. Eten drinken energie onbetaalbaar. Veel mensen zijn niet blij met de staatsgreep die heeft plaats gevonden. Plus worden de mensen die hun democratie gekozen president trouw gebleven zijn separatisten genoemt.

  1. Nanko

   Ja en?… We hebben het nu over Wit Rusland, niet over Oekraïne.

 4. Meriadoc Brandebok

  Over 30 jaar komt Baudet zo uit z’n vliegtuig om de volksoproer die hij heeft veroorzaakt in de kiem te smoren.

  🤦‍♂️

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.