Theo Hiddema moet niks hebben van totalitaire trekjes en pleit voor gezond verstand: ‘Meer onderzoek, meer vrijheid’

FVD-Kamerlid Theo Hiddema moet helemaal niks hebben van de vrijheidsbeperkende maatregelen die de regering keer op keer invoert. In plaats van onze vrijheden in te leveren pleit hij juist voor méér onderzoek, en méér vrijheid. Er blijft nog steeds veel onduidelijk wat nu de beste aanpak is tijdens deze coronacrisis. Eén ding is wel duidelijk: op sluipende wijze onze vrijheden verliezen is niet de oplossing!


Volgens Theo Hiddema zou het coronadebat eigenlijk moeten gaan over vrijheid. Hier kaart Hiddema direct een fundamenteel punt aan, want waarom heeft niemand het over vrijheid en het begrip vrijheid in deze tijden van crisis. De Kamer zou zich meer met dit vraagstuk moeten bezighouden, zodat uitersten – zoals ‘Viruswaarheid’ deze discussie niet kapen en volgieten met complotnonsens.

Hiddema uit terecht kritiek op de zogeheten ‘intelligente lockdown’, waar tal van beloftes werden gedaan, die helaas, niet zijn uitgekomen. Ondanks de inperking van vrijheden werd de zorg qua druk niet ontlast. En sterker nog, sommige sectoren van de zorg kregen compleet verkeerde adviezen mee.

Het blijft namelijk onbegrijpelijk dat zorgpersoneel zonder bescherming erop uit werden gestuurd.

Hiddema heeft vandaag zijn ‘kritiek-kanon’ flink scherp staan; de lockdown kwam te laat, en werd daarna nog te lang in stand gehouden. In veel dingen heeft het beleid van het kabinet dus tekort gedaan. En Hiddema benoemt alle pijnpunten vandaag!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Dat kun je roepen als je in de oppositie zit: meer vrijheid. Maar het is geen raadzaam beleid als men een regeringsminister is. FvD zegt altijd het tegenovergestelde van wat het kabinet zegt. Eerst strenge maatregelen, dan ineens niet.

  1. M. Brandenburg

   Brandebok begrijpt het niet helemaal, FVD wilde en lockdown voordat het virus zich kon versrpeiden en niet 8 weken later nadat het virus zich al volledig had verspreid. FVD wil onderzoek naar alle alternatieven, en niet enkel de beperklte tunnelvisie van de overheid en het RIVM. Zelfs het onderzoek dat het RIVM aanhaalt om de anderhalve meter te verdeidgen geeft als resultaat dat aerosolen maar liefst 55 keer zo besmettelijk dan grote druppels dichtbij in de luchtwegen geblazen, dus zelfs dat doot het RIVM aangehaalde onderzoek pleit voor aerosolen als gevaar en niet de grote druppels. Het is de overheid en het RIVM die structureel achter de feiten aanlopen, en het FvD dat wel om zich heen kijkt en ziet dat onderzoek in de gehele wereld juist op andere zaken wijst dan de grote druppels van de overheid. Brandebok driiat zaken bewust om om de boel te bedonderen

   1. Forlan

    Je eerste 5 woorden dekten de daling al. Bespaar je de moeite. Ze negeren je en gaan onder het volgende artikel weer verder met provoceren.

    1. Meriadoc Brandebok

     Donder op met je get*rol, Forlan.

   2. Logica

    Precies heer Brandenburg!!

 2. Jack Flash

  Als PVV stemmer vind ik Hiddema de beste spreker vandaag.
  Stem PVV/FVD.

  1. Che

   Hierbij verlies jij elke geloofwaardigheid.

   1. Oepsie

    En jij, als het aan mij ligt, je voortanden onrendabele!

    1. Gebande3

     Mocht u vanaf vanavond terug gaan naar uw oude gewicht, geen probleem, maar waarom denkt u met fysiek geweld uw gelijk te kunnen bewerkstelligen ?

     1. Forlan

      Het kan in ieder geval even verlichting brengen. Ik voel nooit de behoefte om op bv joop.nl mijn gal te spuwen.. mensen zijn koppig.. een lamlul achter z’n toetsenbordje gaat nooit iemand vergelijken. Daarom vind ik het zo vertederend dat er hier naar verhouding zoveel deugneuzen zitten die echt denken dat wat ze doen een verschil maakt.. in werkelijkheid wordt de andere partij alleen maar gesterkt in zijn mening

   2. NEXIT.

    ach de aandoenelijke heeft zijn boertje ook weer gelaten, ga nu maar verder met de administratie van martijn

  2. Antihedo

   Meer vrijheid en de lockdown was te laat. Is hij al aan het dementeren?

 3. Gebande3

  Snap ik het goed dat tijdens dit debat, terwijl Nederland aan de vooravond staat van een humanitaire ramp, dhr Baudet schittert door afwezigheid en hij het woord laat doen door de laagste in rangorde bejaarde binnen zijn beweging.

  Laat RPML het maar niet horen..

  1. SubTec

   Jij roept ook maar wat, hè?

 4. Che

  Zal ik het maar zeggen, Baudet vindt dit debat beneden zijn waardigheid.

  1. Forlan

   Blablabla enz.

   1. Bloemkust

    Rood etc

    1. NEXIT.

     enz grafkist

 5. cronewillie@gmail.com

  wat een hufters zitten er toch in die 2e kamer
  er is niks aan de hand we hebben gewoon een
  griep gehad zoals dat altijd is geweest.
  waar zijn die corona patienten ziekenhuizen
  staan al maanden leeg nieuwe wereld orde
  willen die smerige (regering)er door drukken.
  laten we beginnen om die hufter h. de jonge
  het land uit te trappen, en rutte er achteraan
  boycot de media laat ze lekker verzuipen in
  d,r eigen leugens, media is niks anders als maffia.

 6. NationalSniper

  Gelukkig komen de 2 partijen rechts van het midden wel enkel met feiten.

  FVD en PVV komen wel op voor de grondwet, burgerrechten, mensenrechten, grondrechten, rechstaat, democratie en de vrijheden waar zovelen voor vielen.

  Het radicaal linkse regime wil koste wat het kost een 1,5m samenleving, dat is een doel op zich geworden. Enige opdracht die RIVM heeft is om dat te ondersteunen. Net als met de stikstofhoax.

  Dus wordt alles genegeerd dat niet uitkomt. Zoals de aerosolen.
  Maatregelen die niet de grondwet, vrijheden en mensenrechten schenden zoals ventilatie, ionisatie en luchtbevochtiging worden genegeerd.
  Ook medicijnen die goed lijken te werken worden verboden op basis van een artikel dat al is teruggetrokken.

  Jammer dat Hiddema niet vraagt over waarom het vaccin contract geheim is of hoe dat zit dat de broer van de Coronagezand bij dat omstreden bedrijf werkt. En of het bedrijf wel aansprakelijk is voor eventuele schade van een in zeer korte tijd gemaakt vaccin op basis van een nieuwe methode. Een goed vaccin kost normaal gesproken tot wel 10 jaar.

  En waarom iedereen vaccineren? Van Dissel heeft zelf toegegeven dat SARS-CoV-2 voor 98% ongevaarlijk is.
  Als het nu een vaccin was tegen Ebola of HIV. Dat zou nuttig zijn.

  Maar in dit geval gewoon weer normaal doen. Dat is het beste voor de algemene volksgezondheid, economie (dus indirect ook het betalen van zorg + armoede is ongezonder leven) en samenleving.
  We weten inmiddels dat het virus niet gevaarlijker is dan de gewone griep. 0,26% IFR.

  Gewoon inzetten op ventilatie, ionisatie en luchtbevochtiging. We moeten weer kunnen leven en mensen zelf laten bepalen.
  En de Coronagekkies die bang binnen willen zitten die kunnen daar voor kiezen.

  De Coronahoax maatregelen zijn communisme. Zelfde met de stikstofhoax en klimaathoax.

 7. Blondie

  Deze Theo snapt het helemaal, waar dit Linkse Rutte Kartel op uit is, is een totale ophokplicht voor de Nederlandse burgers.
  Als je de vrijheid kies zijn de straffen ook al bepaald.
  4 jaar cel.

  Verschrikkelijk Rutte, Noord Korea is er heilig bij.

 8. RPML

  Zolang iedereen die maar anders denkt dan de mainstream wordt weggezet als ‘complotdenker’ is dat het einde van de dialoog. Kenmerk van een ‘complotdenker’ is het feit dat hij/zij BEIDE kanten van het verhaal aanhoort en een mening vormt, kenmerk van de niet-complotdenker is dat hij de dialoog niet aangaat en alleen in zijn eigen verhaal gelooft; wie is dan de complotdenker?

  Een erg interessante beschouwing van een ervaren arts over de huidige maatregelen en het gevoerde beleid:

  h++ps://youtu.be/VcaO7aDJj4Q

  1. Gebande3

   Vriendelijke reageerder RPML

   In juli sprak u er schande van, vond u het onbegrijpelijk, zelfs onacceptabel dat het RIVM, het OMT en de regering incl ministers en ministeries wegens vakantie gesloten, afwezig, niet aanspreekbaar/verantwoordelijk waren.

   Is uw mening hieromtrent de laatste tijd nog gewijzigd, last van voortschrijdend inzicht gehad of andere flexibele gedachtes ondervonden?

   1. NEXIT.

    Belgie heeft 1,5 jaar zonder regering gezeten. Het land deed het in die periode bijzonder goed.

    stuur de idioten maar weer met reces. Geen mens die ze mist !

   2. RPML

    @Gebande3

    Ik vrees dat u mijn woorden niet correct heeft geïnterpreteerd;

    Op 24 juli schreef ik:
    “De virologen schreeuwen dat er binnen 3 dagen actie moet worden ondernomen en het OMT met de ‘experts’ gaat een maand op vakantie… het wordt wel allemaal een beetje verwarrend zo”

    Mijn mening is niet veranderd: alle commotie rondom corona is een farce

  2. Meriadoc Brandebok

   Complotdenkers moeten worden benoemd. Figuren als Ossebaard (doodsbedreiging tegen Rutte), Engel (vergelijking mondkapjes-jodensterren) en Lange Frans (kameraad van Ossebaard), zijn nu eenmaal complotdenkers. Het is een giftige combinatie van een levendige fantasie, een juichende menigte mede-complotgekkies en een stel digitale kanalen dat deze complotdenkers vormt.

   Complotdenkers zijn helemaal niet geïnteresseerd in andermans verhaal en/of de elementaire feiten. Zij hebben zorgvuldig hun theorietjes opgebouwd en spuwen die (dagelijks) het internet op. Het enige dat hen interesseert is het eigen gelijk. En als zij vervolgens worden bekritiseerd, wentelen zij zich in de slachtofferrol.

   Het is een bizarre en onjuiste bewering dat de complotdenker beide kanten van het verhaal anhoort. Voor de complotdenker bestaat er maar een kant. Zijn/haar kant. En iedereen die zich niet aan hun kant schaart, kan doodvallen.

   1. NEXIT.

    enz

   2. RPML

    @Brandebok

    ‘Complotdenkers’ ontkrachten argumenten die niet-complotdenkers roepen. Daarvoor zul je dan toch eerst de argumenten van de niet-complotdenkers moeten lezen toch?

    Engel heeft in de rechtsstaat tegen de Staat VRAGEN gesteld:
    – Op basis van welke FEITEN heeft de Staat beoordeeld dat er sprake is van een pandemie? => geen antwoord
    – Op basis van welke FEITEN heeft de Staat beoordeeld dat corona zeer besmettelijk is => geen antwoord
    – Op basis van welke FEITEN heeft de Staat beoordeeld dat corona zeer dodelijk is => geen antwoord

    Als je om die reden iemand een complotdenker noemt is juist dat bizar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.