Thierry Baudet: “Terechte kritiek op ‘handen-wassen-in-onschuld’-geklets van VVD-veteraan Henk Kamp”

Voormalig VVD-minister en politicus Henk Kamp (1952) was maar liefst 23 jaar lang actief rondom het Haagse Binnenhof. Volgens journalist Wouter de Winther was Kamp zelfs ‘een belangrijke speler’ op het Haagse pluche. Nu komt VVD-prominent Kamp tot de conclusie: “Immigratie is ons overkomen”.

Mooie ‘kind of scoop’ hoor van journalist Wouter de Winther die er opeens aan dacht om de -inmiddels in de vergetelheid geraakte- oud-bewindsman Henk Kamp (VVD) te interviewen. Natuurlijk moesten daar een aantal rake uitspraken tussen zitten. Zo geschiedde dan ook.

De Winther attendeerde Kamp erop dat hij aan het einde van de vorige eeuw aan de bel had getrokken over de oplopende wachtlijst bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), het eindeloos oprekken van asielprocedures en opvang in de ‘eigen’ regio.

Op de vraag of de destijds ‘kritische’ Kamp hiermee ook echt een succesje heeft weten te boeken moet de VVD’er schoorvoetend toegeven:

“Nee. En ik voel me daar zelf ook medeverantwoordelijk voor. Ik heb ruim elf en een half jaar deel uitgemaakt van het kabinet. Als een van de weinigen in Nederland zat ik op een plek waar je daar echt invloed op kunt uitoefenen. Ik vind niet dat het geworden is wat ik zelf graag zou zien.”

Allereerst respect aan het adres van Kamp dat hij tenminste durft toe te geven dat het Nederlandse beleid omtrent asielprocedures nauwelijks werkt en dat ook hij -ondanks zijn inspanningen- daar blijkbaar geen enkele invloed op kon uitoefenen. Anderzijds: ‘Zijn het niet de verkeerde poppetjes die destijds, maar ook nu, aan het roer staan om enige beweging -in veranderlijke zin- te weeg te brengen?’

Thierry Baudet heeft echter zijn conclusie al getrokken:

“Terechte kritiek op ‘handen-wassen-in-onschuld’-geklets van VVD-veteraan. De partijen die Nederland de afgelopen decennia hebben geregeerd, zijn ook verantwoordelijk voor het beleid ze hebben gevoerd.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. halo1

  Het is schandalig dat men in een al lang overbevolkt land dit (vooral door linkse pressie) heeft laten gebeuren: 4 miljoen klanten van buiten…anders hadden we het droom-aantal van 13 miljoen inwoners gehad : geen files, werkeloosheid, overlast, beslag op ruimte, torenhoge kosten enz.(de werkelijke worden angstvallig onder de pet gehouden) . Goedzo Thierry…volgend jaar afrekenen!
  .

  1. Ernest Stern

   Thierry gaat volgend jaar electoraal geen deuk in een pak boter trappen, halo1, maar je kunt natuurlijk gewoon blijven open.

   1. Logica

    Dan hoop ik voor jou dat de PVV en FVD niet in de regering zullen komen en de massa immigratie door kan gaan, evenals de geldstroom van west naar Zuid en oost Europa. Moeten we wel bezuinigingen doorvoeren. Ik neem aan dat je daar al over nagedacht hebt en hoor graag je ideeën.

    1. Heinz

     Thierry stapt er ook niet in. Hij komt tijd te kort voor andere activiteiten. In de oppositie is leuker, showtime !

   2. RvdBe

    Ernest Stem, denk dat je daar gelijk in hebt, zullen best wel redelijk wat stemmen halen, maar de gemiddelde stemmer is een soort trouwe hond, je kunt hem schoppen en treiteren, geef hem weer een bak vreten en hij legt zijn kop weer op je schoot.

  2. Grasmaaier

   Het is inderdaad een droomscenario, halo1: genoeg betaalbare huizen, meer natuur, meer behoud van eigen cultuur – wat een prachtige vergezichten. Maar helaas, het misdadige, linkse partijkartel heeft Nederland vakkundig gesloopt. Het is geen schim meer van wat het was.

   1. Ernest Stern

    Grasmaaier woont al jaren niet meer in Nederland.

    Ik bedoel maar.

    1. Logica

     Ernest, ik wacht nog op je antwoord. Leg eens wat uit, Kim met argumenten. Ik wacht.

  3. Meriadoc Brandebok

   Zonder migranten was er ook file, werkloosheid, beslag op ruimte en hoge kosten, in heel Europa. Dit heeft veel meer met de economische situatie te maken dan met migranten.

   1. Kretoloog

    De plaat voor de kop van Brandebok wordt met de dag dikker. En zijn arsenaal aan argumenten steeds leger.

 2. Blondie

  Het Linkse demoniseren in combinatie met het Cordon Sanitair, heeft zijn werk gedaan in het Noord Korea aan de Noordzee.

  Wat overgebleven is een land wat bol staat van de angst.

  Waar is het Nederland gebleven waar we allemaal trots op waren de Ard en Keesie tijd.

  1. Bloemkust

   En met een inflatiepercentage van meer dan 10%.

   1. Oepsie

    Ik heb uw bijdragen eens goed bestudeerd. Uit mijn analyse, maak ik op, dat u geen arbeid verricht, dus eigenlijk een ‘onrendabele’ bent. En dat u niets meer om handen heeft, dan een vastgeroeste mening op het internet te verspreiden. We kunnen het kokervisie noemen Wat u hier poneert is complete flauwekul

 3. CLoVis

   
  Vanavond op TV:
  Dawn of the Planet of the Apes.

  Realiteit:
  h**ps://kwejk.pl/obrazek/2442801/znajdz-roznice.html

 4. CLoVis

   
  Maar intussen wel:
  h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1183408736/me-treedt-op-als-anti-virusbetogers-zich-misdragen-op-malieveld

  Kijk, tegen autochtonen durven ze wel
  de vieze lafaards.

  Een typisch voorbeeld van het linkse ‘denken’.

 5. Cootje

  Hans Janmaat werd weggezet als racist. Maar kamp is een veredelde communist . Onder de leiding van zakkenvuller loek hermans ook zijn zakken gevuld in het publieke domein , principes en etnische overtuigingen zijn bij deze mensen niet bekend , mee lullen met de massa en je op het pluch handhaven

  1. RPML

   Vergeet niet dat Kamp ook verantwoordelijk is voor 50 miljard gemeenschapsgeld in biomassacentrales waarvan inmiddels vast staat dat dit de grootste politieke leugen uit de parlementaire geschiedenis is

 6. Aborifa

  Kankeren op wat er allemaal gebeurd is helpt niet.
  Dat Nederland vol is merk je aan alle kanten, dus
  – grenzen dicht voor economische immigranten en daar serieus werk van maken;
  – instellen van geboortebeperking;
  – marxisten, die nu overal bij de overheid en in het onderwijs sleutelposities bezetten, de laan uitsturen.
  Mogelijk komt het dan nog goed met ons land.

 7. Rieks

  Net als Bolkestein, Eppink enz., wel kritiek maar zelf niets gedaan om de zaak te draaien. Kamp, meegegeten uit de ruif en nu doen alsof het niet anders kon. Maar hij heeft bewijsbaar niets geprobeerd. Want anders had ie moeten opstappen en dat wilde hij niet. Ruggengraat? Nooit van gehoord.

 8. Kretoloog

  Weer een vluggertje van Steffers.
  Journalistiek prultekstje, een citaatje erbij en hup, er is opnieuw een artikel klaar.

 9. pro2nd

  Ik kan me nog goed herinneren dat het opvangen van vluchtelingen in de eigen regio al eens is voorgesteld in de jaren 80 door de CD. De CD werd toen compleet genegeerd in de tweede kamer. Rond 1980 is geprobeerd het probleem bespreekbaar te maken, maar het bestaan van een probleem werd stelselmatig ontkend door de bestuurs elite.
  Henk Kamp probeert het nu op onwetendheid te schuiven met de hoop dat alle schaapjes het geloven.

 10. fred van de bunt

  Aardige ambtenaar, die Kamp, maar verder zegt hij het al: “Alles overkomt me een beetje.” Niet het type waarmee je de oorlog wint.

  1. Bloemkust

   ONS overkomen!!

   1. fred van de bunt

    Sorry, plechtstatig gebruik van koninklijk meervoud, zoal het uitkomt.

 11. Heinz

  En ondertussen in Wezep jeugd die de brandweer hinderde en zich tegen de politie keerde. Wezep ? En; Zus Trump vernietigend in geheime opnames: ‘Je kunt hem niet vertrouwen’ Allemaal nieuws !

  1. Ernest Stern

   Hier zal DDS geen item aan wijden, Heinz, roomblank geweld telt niet mee.

 12. Piet Klein

  De ontkenning van de migratie zit diep geworteld en nu er tenminste bij een deel van de bevolking kritiek is de grote immigratie stromen die op verschillende onderwerpen mede de oordzaak zijn van problemen. Het principe van immigratie is niet verkeerd. Grote groepen, misschien wel het merendeel van de bevolking, staat men positief tegen over immigratie staat men open voor invloeden vanuit ander culturen. Maar de massaliteit waarin het nu plaats vindt geeft problemen.

  De huizenmarkt staat volledig scheef. Een belangrijke oorzaak is het fout reageren op de krediet crisis in 2008 door deze coalitie waardoor er een enorme rem ontstond. Je kunt het migranten die aanrekenen, maar het is wel een stroom waarop regie mogelijk is. En Europa is groot. Er zijn landen die veel meer ruimte hebben migranten op te vangen. Nederland heeft een probleem met de huizenmarkt waardoor jongeren niet aan een huis kunnen komen of jaren moeten wachten. Toch is deze coalitie niet staat om de feiten onder ogen te zien en tenminste tijdelijk de migratie terug te schroeven. Met gaan onverstoorbaar door en verhoogt daarmee de druk op de huizen markt,

  Er is een moslim conservatisme zich aan het settelen in NL dat strijdig is met basiswaarden van NL. Geen respect voor anders opvattingen, negatief tegenover de NL maatschappij, homo haat, joden haat, geen gelijkwaardige positie voor de vrouw. Dat is een conservatisme dat niet past. Maar in het politieke gevecht tussen Rutte en Wilders moesten de problemen ontkend worden, werd Wilders negatief geframed, weigerde men het debat. Resultaat joods restaurant wordt belaagd, homo pesten, negatief gedrag naar westerse opvattingen. Dit tolereren is niet alleen slecht voor de maatschappij maar het is ook slecht ook voor al die moslims en mensen met een arabische achtergrond die NL wel snappen en respecteren.

  Sommige groepen kunnen moeizamer de voor het gewenste economische positie vinden. Gelijke kansen worden uitgelegd als gelijke resultaten en het ontbreken van resultaten wordt geweten aan niet gelijke kansen aan discriminatie. Vaak versterkt door de bepaalde moskeëen en door BLM ontwikkelingen. Het is niet waar. NL biedt in opleidingen kansen, probeert extra activiteiten te realiseren voor opleiding. Doet ongelofelijk veel. Maar de segregatie is er wel, het niet op elkaar aansluiten maar dat komt van twee kanten. Sommigen lukt het wel goed anderen niet. Degenen die niet lukt kunnen in slachtoffer rol vallen dat wordt versterkt door sommige links politici die leiden aan het barmhartigheidsyndroom. Wie zien een underdog cultuur ontstaan, rellen enz.

  Dat Kamp roept het is ons overkomen is grootst mogelijke onzin. Het is wegkijken, politiek polariseren, debat weigeren etc. Het is verkiezingsretoriek waardoor de VVD steeds meer een partij is die schizofreen beleid heeft waarbij dat wat ze over de media roepen totaal niet klopt met wat ze doen. Kamp weet dat en daarmee is extra laf dat hij zich niet voor dit karretje laat spannen. Het is eenvoudig. Erken dat NL aan haar tax zit met migratie en te veel problemen heeft en dat er niets mis mee is om nu te zeggen: vluchtelingen zijn welkom in Europa en evt, NL, maar t.a.v, migratie kan NL het niet meer aan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.