Binnenhof afgesloten door demonstratie tegen coronamaatregelen! Demonstranten en politie gaan op de vuist

De politie heeft zojuist voorzorgsmaatregelen getroffen op het Binnenhof, de ingang van het gebouw naar het nationaal parlement zijn afgesloten. Dit omdat de demonstratie tegen het coronabeleid en haar maatregelen drukker is dan verwacht en de escalaties niet lang op zich lieten wachten. Men is gekomen naar Den Haag om haar onvrede te laten zien, en om weer slaags te raken met de politie. Of de boodschap zo goed overkomt naar de rest van Nederland? Waarschijnlijk niet.


De eerste filmpjes zijn al opgedoken, wat ook betekent dat we de eerste filmpjes van aanhoudingen zien. Waarom deze man is aangehouden krijgen we dan weer niet te zien.

Er is een redelijke grote opkomst, mensen met Nederlandse vlaggen proberen hun punt duidelijk te maken: stop de maatregelen. De laatste maanden is duidelijk te merken dat veel Nederlanders ‘coronamoe’ zijn. Vrijheidsbeperkende maatregelen worden bespot en bekritiseerd.

De ME staat klaar om eventueel in te grijpen. Als de demonstranten slim zijn proberen ze geen gekke dingen uit te halen, het bestormen van het Binnenhof zal niet perse veel goodwill creëren.

Bij het zien van dit soort beelden kan het niet anders dan dat ook deze demonstratie weer uit de hand zal lopen. Wat nu precies zinvol eraan is om de confrontatie op te zoeken met de politie ontgaat mij. Dit soort gedrag is niet wat mensen in Nederland massaal bewonderen. Ga demonstreren, maak je punt, en gedraag je normaal. Zo moeilijk is het niet.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Cycle25

  Geen respect meer voor politie, het linkse onderwijs heeft z’n slag geslagen.

  1. hans-e-pans

   Wat zullen die agenten zich in hun zak gescheten voelen, de avonden ervoor met de zijden handschoentjes hard wegrennen voor de Noord-Afrikaanse relschoppers/vernielers.

   Dan in de dagen erna er flink oplos mogen rossen met de lange lat. Er moet toch een moment komen dat deze agenten zelf gaan denken over deze ongelijkheid.

 2. Piet51

  Dat was inderdaad een demonstratie van ongekende omvang. Gelukkig waren er meer agenten op de been dan demonstranten.

  1. CLoVis

   @Pietsie
    
   “Gelukkig waren er meer agenten op de been dan demonstranten.”

   Vreemd genoeg gaat dit altijd op als de demonstranten blank zijn.

   1. Piet51

    @CLoVis
    Oh ja, net als met die boerendemo’s op het Malieveld in Den Haag, wil je waarschijnlijk zeggen. Was ik vergeten. Dom, dom.

 3. Meriadoc Brandebok

  Volgens Baudet moet in zo’n geval het leger worden ingezet.

  Kijk, het tuig regeert op de straten, kijk eens wat een tuig we hebben geïmporteerd.

 4. Ernest Stern

  En uiteraard draagt dit domme virusverspreidende volk geen mondkapjes. Het resultaat zal een aantal extra Corona-doden zijn waarvoor deze onnozele meute uiteraard geen verantwoordelijkheid neemt.

  1. Robert75

   Raar antwoord want er zijn al geen weken meer doden gevallen of mensen opgenomen in het ziekenhuis. Het gevaar voor corona is dan ook zeer nihil. Zo nihil dat al deze belachelijke en vrijheidsbeperkende regels totaal niet gerechtvaardigd zijn laat staan de klap die onze economie daardoor krijgt. Jouw antwoord zegt dan ook meer over de mate van paniek die is gezaaid. Voor wat eigenlijk. Voor een ziekte die minder gevaarlijk is als een doodnormaal wintergriepje.

   Maar goed schapen lopen er overal.

   1. Ernest Stern

    De Corona-doden volgen met gemiddeld twee weken vertraging.

    We spreken elkaar tegen die tijd.

    1. Robert75

     O is dat zo? Nou nu hebben we de afgelopen maanden eigenlijk niets anders gezien dan demonstraties. Van BLM, van boeren, van viruswaanzin en weet ik wat allemaal. Al ruim 2 maanden wordt Nederland overspoelt met allerlei demonstraties. Dus als die informatie zou kloppen wat ze ons willen laten geloven dan had je natuurlijk allang een piek moeten zien in aantal doden of aantal opnames maar ze blijven uit. En weet je waarom? Omdat de overheid dit virus misbruikt om ons te muilkorven. Want ze staan werkelijk alles bij elkaar te liegen.

     1. Ernest Stern

      De demonstraties waar je over spreekt vonden plaats in een tijd waarin het besmettingsniveau veel lager lag. De ellende is dat het aantal besmettingen nu veel hoger ligt en het reproductiegetal ver boven de 1.

      Dit soort evenementen gaan dus ongetwijfeld doden veroorzaken. Het beste zou zijn om deze onnozelen allemaal te testen en 10 dagen in quarantaine te zetten.

     2. evil knievel

      Je vergeet t suikerfeest Robert waarbij die stammen lekker met zn allen,knusjes kopjes thee & dadels zaten te verorberen onder t genot van n dikke Shisha pijp om hun volgende kraak te kunnen plannen!😁
      Denk niet dat deze zich aan de 1,5 m hielden!😂

    2. CLoVis

     @lamlul

     “We spreken elkaar tegen die tijd.”

     Dat is toch niet te hopen…

   2. Piet51

    @Robert75
    Vandaag 10 doden gemeld, gisteren 6.

    1. Ernest Stern

     Ja, en de komende dagen zal dit aantal helaas rap oplopen.

     Je moet dan wel heel dom zijn om nu zonder mondkapjes te gaan demonstreren.

 5. Ernest Stern

  Dit soort rottigheid wordt altijd veroorzaakt door autochtonen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Door het cultuurmarxisme benoemen we het probleem niet, Ernest: deze blanke autochtonen van Viruswaarheid met hun Viruswaarheid cultuur die geen respect voor onze samenleving hebben. Uiteraard hebben linkse politici jaren de grenzen open laten staan zodat dit blanke Viruswaarheid geteisem binnen kon komen.

  2. evil knievel

   Typefoutje Sterretje!🙈

 6. Meriadoc Brandebok

  Paspoort afpakken en uitzetten dit tuig.

  1. Pauline Kummer

   Met ouders en grootouders, en de hele santenkraam. Huis bezemschoon opleveren.

   1. evil knievel

    Ik vind helemaal mooi!😘

  2. evil knievel

   👍🙏😁

 7. Meriadoc Brandebok

  Waarom benoemen we het probleem van de afkomst niet?

  1. evil knievel

   Geheel Afrika,incluis M.O & China ntlk!😁

 8. Robert75

  De demonstraties waar je over spreekt vonden plaats in een tijd waarin het besmettingsniveau veel lager lag. De ellende is dat het aantal besmettingen nu veel hoger ligt en het reproductiegetal ver boven de 1.

  ————————————————————————————————

  Complete onzin. De waarheid is namelijk dat virussen na verloop van tijd in kracht afnemen en niet toenemen. Dat betekend dat niet alleen de kans op besmetting kleiner wordt, maar ook de kans dat je daar aan overlijdt zou afnemen. Zo werkt dat bij elk virus. Dit onzinvirus is niet anders dan een ander virus. Het aantal besmettingen neemt toe omdat ze meer mensen testen en dan neemt het altijd toe.

  1. EvertB

   Onzinvirus? Wat weet u allemaal meer over dit grotendeels nog bij vele vermaarde virologen en epidemiologen onbekende virus?

   “Het aantal besmettingen neemt toe omdat ze meer mensen testen en dan neemt het altijd toe.”

   Dat zou wat zijn, zeg. Nee, het aantal besmettingen neemt toe omdat men de gedragsregels niet naleeft. En de testen tonen dat aan.

 9. gargamel

  Ik zie wat er gaat komen, afspraak maken als je bij de buurman koffie gaat halen,etc….

 10. gargamel

  Een virus dat je kunt verslaan met een masker van 30 cent, ik denk dat elke opmerking overbodig is.

 11. frans9

  Geweld tegen de politie. Er kan niet hard genoeg tegen opgetreden worden.

  In Spanje doen ze het zo:
  Twee busjes met handhavers benaderen de relschoppers op ongeveer 30 meter. Als na een aantal waarschuwen er niet op gereageerd wordt dan worden de relschoppers beschoten met rubberen kogels. Het resultaat is dat er nog weinig van de relschoppers overblijven. Die worden verder geschoren en ingerekend.

  Wordt gedragen en ondersteund door de bevolking.

  Men denkt daar wel na om een tweede keer te gaan rellen

 12. 56RdK

  Een resumé.
  Zonder vergunning een demo beginnen, over inperking van de vrijheid.
  Vanwege maatregelen tegen een levensgevaarlijk virus dat dood en verderf zaait.
  Een virus dat door volslagen idioten met een onschuldig griepje wordt vergeleken.
  Idioten zoals tijdens de demo vandaag.

  Idioten die geheid op CDA, Groen Links, D66, PvdA, VVD stemmen.
  Partijen die onze vrijheden allang hebben laten inperken, denk aan de referenda, onze cultuur en tradities (cartoons, cabaret, Zwarte Piet), inspraak over de migratie, ons land, onze souvereiniteit, onze veiligheid op straat, onze deelname aan de EU, etc., etc.
  Met andere woorden, wij als volk zijn feitelijk al klemgezet, onze vrijheden z i j n al aangetast en dan durven die idioten het te hebben over inperking van vrijheid omdat ze zich moeten aanpassen aan tijdelijke gezondsheidsmaatregelen. Maatregelen die wel geen reet voorstellen en alleen maar tot verwarring leiden, dat wel.

  Maar ja, een crisis beheersen zoals dit met de Corona vraagt om leiderschap om inzicht en gedegen crisismanagement. En dat, dat hebben we nou net niet beschikbaar, al jaren niet.

  1. Eertienator

   Volgens de cijfers is het toch echt wel te vergelijken met een lichte griep golf.
   Voor de mensen die echt zo bang zijn om ziek te worden blijf thuis draai de deur op slot en gooi alle sleutels weg, maar laat de mensen die weer normaal willen leven dat ook gewoon ongestoord doen.

 13. Telex

  Tja het is niet alleen meer een voorrecht voor bepaalde groepen binnen “onze” samenleving, om de politie dwars te liggen. Kennelijk zijn er steeds meer die zich dit recht toe eigenen. En waar treedt de politie het effectiefs tegenop? En waar wordt het meest voor weggelopen. Niet voor twee oude dametjes!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.