Video! Femke Merel van Kooten pakt grondwetschendende bruut Henk Otten aan: ‘Was gewoon chantage!’

In de uitzending van GeenStijl-talkshow Chips nootjes bier heeft het uit de Partij voor de Toekomst gestapte Kamerlid Femke Merel van Kooten van haar hart absoluut geen moordkuil gemaakt. Ze heeft nog eens grondig afgerekend met de ‘chanterende’ en grondwetvertrappelende Henk Otten.

Een opmerkelijke keuze: alle talkshows hadden Femke Merel van Kooten gebeld om te komen praten over haar exit uit de door Henk Otten gekaapte Partij voor de Toekomst. Maar ze kwam naar Chips nootjes bier, in de kelder van GeenStijl. Daar deed ze voor Tom Staal en Bart Nijman nog eens uit de doeken op welke wijze Henk Otten haar behandeld heeft.

Dat was niet mals. Van Kooten heeft Otten beschuldigd van het schenden van de Grondwet, omdat hij haar ernstig onder druk zette om anders te stemmen dan haar eigen geweten haar ingaf. Volgens artikel 63 van de Grondwet stemmen Kamerleden “zonder last”. Niemand kan of mag ze dwingen.

Otten interesseerde dat niets en draaide de voormalige PvdD’er flink de duimschroeven aan. Zo hielp ze een motie weg te stemmen om asielkinderen uit Griekenland op te halen, iets waar ze zich nog altijd voor schaamt. Ook dwong Henk Otten haar op te stemmen wat hij wilde over zaken als de Europese top en het pensioenakkoord.

Ondanks dat Van Kooten hem confronteerde dat wat hij deed helemaal niet mag – een Eerste Kamerlid die een Tweede Kamerlid onder druk zet om te stemmen zoals hij dat wil – kon het Otten niets schelen. Hij vond zichzelf ‘het motorblok’, en Van Kooten was slechts ‘het blok aan ons been’. Niet alle stemmingen heeft ze meer kunnen terugdraaien, en schaamt zich daar voor.

Het onafhankelijke Kamerlid beschuldigt de ex-FVD’er van chantage: “Absoluut!”, en overweegt nog na het reces de zaak aanhangig te maken bij het Presidium. Advocaten bieden zich ook aan om Otten in rechte aan te pakken voor zijn schaamteloze vertrappeling van de Nederlandse constitutie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. combat le pelicule

  Wie is niet gewaarschuwd voor Otten? iedereen en het leegroven van de FvD partijkas is pas een voorproefje geweest

  1. Kretoloog

   Henk O. is een boef, geen discussie. Maar Femke Merel (FM) is weldegelijk het probleem. Dit vrouwmens is slechts uit op veiligstellen van haar baantje als Kamerlid. Daarvoor is ze in 1 jaar al 3x van partij gewisseld. Zoiets is nog nooit vertoond. Wat een opportunistische trut!

   En een boef is zij ook. Zij strijkt samen met haar man, die zgn. onbezoldigd voor haar werkt, het fractie-ondersteuningbudget op. In de nieuwe partij eiste zij dat haar man zelfs betaald fractie-secretaris zou worden. De onbeschaamdheid! Terecht trapten Henk en Henk daar niet in.

   Wat jou probleem is…dat je kennelijk bezwijkt voor de onschuldige reebruine ogen van FM. Daardoor ontgaat jou het zicht op wat werkelijk speelt bij die uitgekookte FM. Met haar geleuter over ongrondwettelijkheid.

   1. Logica

    Ben ik niet met je eens Kretoloog. Als het haar puur om haar baantje zou gaan dan had ze gewoon moeten jaknikken en dan had ze er nog heel lang kunnen zitten.

    Mijn politieke ideeën komen meer overeen met die van Otten maar qua betrouwbaarheid en eerlijkheid kies ik overduidelijk voor Femke.

    Voeg je die 2 punten samen dan kom je uit bij Wilders en Baudet.

 2. Kretoloog

  Zwak figuur die Femke Merel. Gelukkig, na maart 2021 horen we niets meer van haar. Wel 38 maanden wachtgeld, maar ja dat zijn de regels die democratisch zijn vastgelegd. Al is zij dat niet waard, met haar opportunisme gedraai.

  1. Maurits Dekker

   U begrijpt niet wat het echte probleem is.
   Henk Otten is het probleem en niet mevr. van Kooten.

   1. Kretoloog

    Henk O. is een boef, geen discussie. Maar Femke Merel (FM) van Kooten-Arissen deugt evenmin. Voor geen meter! Mevrouw is maar op 1 ding uit: veiligstellen van haar baantje als Kamerlid. Maakt niet uit hoe. Daarom is zij al 3x in 1 jaar gewisseld van partij. Dat is nog nooit vertoond. Wat een opportunistische trut!

    O ja, samen met haar vent, die zogenaamd onbezoldigd is, strijkt FM het fractiegeld voor ondersteuning op. Maar dat is niet genoeg kennelijk. Ze eiste dat manlief betaald fractiesecretaris van de Partij voor de Toekomst zou worden. Daar pasten Henk en Henk feestelijk voor. En terecht.

    Sorry knullen, jullie zijn pas naïef. Waarschijnlijk in slaap gesust door de reebruine ogen van FM (en haar grote jopen…).

  2. NEXIT.

   tja linkse adepten hebben in het verleden tig keer ZOVEEL wachtgeld in de zakken gestopt en hebben nu ook recht op die 38 maanden. Het zijn de linkse adepten die keer op keer tegen afschaffing van het buitensporige wachtgeld stemden en de regeling in stand houden. Het zijn de linkse adepten die zich verheven voelen boven het klootjesvolk en een regeling eisen ver boven de gewone UWV standaard.

   Waar is je klaagzang op gebaseerd kretoloog ? Beetje populistisch geblaat !

   stem sociaal , stem PVV

   1. Che

    Je kletst maar een beetje @NEXIT.
    Er is geen buitensporig wachtgeldregeling.
    Gewoon een WW uitkering, maar dan niet gebonden aan een max.
    Als die regeling er niet zou zijn gaat niemand in de politiek.
    Politiek is veel te onzeker, vandaag zit er nog en morgen sta je op straat.

    1. NEXIT.

     enz

    2. combat le pelicule

     che kletst uit z’n nek, het is geen WW het is een buitensporige wachtgeldregeling die niets met WW heeft te maken.

    3. Logica

     Che, een WW uitkering duurt maximaal 21 maanden. Waarom een verschil? Heeft een parlementariër minder kans op een baan dan een gewone werknemer? Kijk eens waar al die politici terecht zijn gekomen.

 3. Henk Albarda

  Bevestiging op bevestiging, Henk Otten is een achterbakse narcist die maar 1 belang heeft, het zijne. Hij koopt Krol en wie het niet met hem eens is, moet vertrekken. Bovendien is hij chantage vriendelijk en zal er nu met de partijkas van Krol vandoor gaan, hij wordt immers de penningmeester omdat hij de partij subsidieert.
  En wat bereikt Otten daarmee? Hij mag zo af en toe aanschuiven in het torentje bij beroepsleugenaar Rutte, goed voor zijn zakelijke binding met narcist Harry Mens en andere multinationals.

  Overigens ben ik het nog nooit op welk punt dan ook met Merel van Kooten eens geweest, dus ook zij zal hopelijk na de eerst volgende TK niet meer terugkeren.

 4. Stanly2000

  Gebeurd dit zelfde ook niet bij het uitvoeren van het regeerakkoord? Iedereen volgt de grote leider!

 5. rexm

  Je ziet nou ook dat kleinere partijen zich langzaam in het maffia kartel sluizen.

 6. frans9

  Het is de zoveelste keer dat deze man over de schreef gaat.
  Volgen mij moet het volgende gebeuren:
  De zaak aanhangig te maken bij het Presidium.
  Deze oplichter strafrechtelijk vervolgen.
  Het is toch niet zo dat deze man onze democratie kan vertegenwoordigen.

 7. Rene van der Grijp

  Ik geloof het relaas van Femke Merel wel.

  Wat is die Otten toch een enorme schoft. Baudet heeft er goed aan gedaan om die bunzing uit FvD te trappen.

  Hopelijk betekent dit het politieke einde van zowel Otten als Krol.

  1. Ernest Stern

   De politieke perspectieven van Merel, Otten en Krol lijken me überhaupt zeer ongunstig.

 8. kees cup

  Wat een tuthola zeg, dit kamerlid gedraagt zich als een totaal niet geëmancipeerde ‘onderdrukte’ VROUW.
  Zo iemand gaat door de knieën voor om het even welk alfa mannetje ze tegenkomt.
  Als Henkie haar had opgedragen om eventjes op haar rug te gaan liggen had zo’n typetje dat ook gedaan, om na een tijdje te gaan klagen dat ze dat niet had gewild.

 9. fanof43

  Inderdaad een onjuiste gang van zaken. Probleem is dat dit soort zaken (door partij opgelegd stemgedrag) bij vrijwel alle fracties plaatsheeft. Ook bij FvD is sprake van een strakke partijdiscipline, net als bij de VVD, D66 en Groen Links, onder het motto “Je hebt je bij onze club aangesloten, dan heb je de partijlijn te volgen”.

 10. Bolland

  Ernstiger vind ik dat Femke meldde dat Otten alleen opportunistisch stemde kortom man heeft helemaal geen ideologie wil alleen maar scoren en macht

  Weg ermee en Krol idem ook zo glad en onbetrouwbaar

  Grappig wel dat Otten aangaf met Baudet gelijksoortige problemen te hebben gehad

  1. Jack Flash

   Bolland, dat viel mij ook op.
   Het pleit voor Baudet inzake Otten, met terugwerkende kracht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.