Video! Op1 verkondigt reeds ontkrachte complottheorie dat Israël op één of andere manier achter mega-explosie Beiroet zit

Gisteravond was Op1 weer eens “lekker” bezig. Terwijl zelfs de antisemitische terroristen van Hezbollah al toegaven dat Israël helemaal niets te maken had met de grote explosie in de Libanese hoofdstad Beiroet, werd er toch lekker feitvrij op los gespeculeerd bij de NPO. Danny Ghosen mocht de complottheorie verkondigden zonder zelfs maar gecorrigeerd te worden door de presentatoren.

NPO-talkshow Op1 komt in een steeds kwestieuzer daglicht te staan. Niet alleen omdat men Sander Schimmelpenninck aanhoudt als presentator, maar ook omdat het programma gisteren de verschrikkelijke explosie in Libanon nogal op een opmerkelijke manier behandelde. Men had programmamaker Danny Ghosen te gast, en hij presteerde het om Israël er aan de haren bij te slepen. Het buurland heeft helemaal niets te maken gehad met de aanslag, maar het weerhield de EO-televisiemaker niet van het debiteren van een complottheorie.

Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad, is razend: “Och och och, zelfs Hezbollah heeft al gezegd dat het geen actie van Israël is, lieve Danny Ghosen, doe alsjeblieft je huiswerk!” Voor de redactie van Op1, die de opmerking onweersproken liet, had Voet ook een strenge reactie: “Kwalijk, redactie!”

“Ik ben hier echt boos over. Israël heeft nota bene medische hulp aangeboden en zou nooit zo veel burgerslachtoffers maken,” zei ze ook op Twitter. Ze noemde het ook nog eens “demonisering” en sprak de presentatoren aan op hun ‘beroerde journalistiek.’

Voormalig SGP-europarlementariër Bas Belder was ook verontwaardigd dat de NPO een “gerucht colporteert” en noemt het een “journalistiek dieptepunt.”

Telegraaf-schrijver Wierd Duk ziet er echter vooral een bewijs in van hoe diep de haat tegen Israël zit bij veel mensen. Hij noemt Ghosen iemand die “mooie programma’s” maakt, maar nu wel komt met een “verdachtmaking zonder bewijzen aan te dragen.”

De NPO, Danny Ghosen, Op1 en presentatoren Margje Fikse en Kefah Allush zwijgen ondertussen over de nogal grove fout die gisteravond gemaakt werd, en hebben tot op heden nog geen excuses gemaakt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Che

  Moet de NPO altijd verantwoording afleggen bij iedere uitspraak van een gast die raaskalt.

  Man man, de haat jegens de NPO zit zo diep bij sommige figuren, dat ze doorslaan naar het onredelijke.

  1. NEXIT.

   journalistiek is uitgestorven , papegaaien wat opgedragen wordt met vaak een verzonnen verhaal erom heen is tegenwoordig journalistiek.

   Onafhankelijk onderzoek doen is te moeilijk voor de linkse kwallen. Daarom zitten ze ook allemaal op exact dezelfde lijn

   1. AS210854

    👍👍👍👍👍

  2. Maurits Dekker

   Al geruime tijd kijk ik niet meer naar Nieuwsuur of Op1.
   En ik u verklappen dat het leven hierdoor een stuk aangenamer is geworden.

  3. Maurits Dekker

   Man man, de haat jegens ISRAEL zit zo diep bij sommige figuren, dat ze doorslaan naar het onredelijke.

  4. combat le pelicule

   “Moet de NPO altijd verantwoording afleggen bij iedere uitspraak van een gast die raaskalt.”

   In dit geval zeker, sterker nog, ze dienen hun excuses te maken, te rectificeren, en afstand te nemen van de uitspraken gisteren gedaan…

   Ik bedoel, Israël in een kwaad daglicht stellen vanwege meer dan 100 doden en 1000den gewonden terwijl dit een leugen is, wie hier de onredelijke is? dat ben is de antisemiet che

 2. Kretoloog

  Doe niet zo ongelooflijk stupide, Che. Iedere uitzending wordt voorgekauwd. De presentatoren en regie van Opt1 wisten donders goed dat Danny Gosens deze flagrante aantijging te berde zouden brengen.

  Maar wat wil je ook: Opt1 = NPO = D66. De aanslag in Beiroet komt heel slecht uit voor de a.s. D66-lijsttrekker Kaag, die zoals iedereen weet, getrouwd is met een Palestijn met terroristische banden. Dus wat doe je dan: je helpt Kaag een beetje door aandacht afleiden en te verleggen naar de grootste bestrijder van het Palestijnse terrorisme te weten Israël.

  Er is niks spontaans aan Opt1. Alkes is vooropgezet spel!

 3. tata

  De haat jegens Israël is bij sommigen zo groot dat dat land bij voorbaat al de schuld krijgt van alles en nog wat. Factfree lullen bij de NPO is hier dan aan de orde van de dag.

 4. JochemX

  Wat moet een land waar weinig landbouw is met zo veel kunstmest??

  1. Gerda2

   Ze hebben veel bloemen in de tuin, dus daar is de mest voor.

  2. Adriaen van Bergen

   Het was geen kunstmest maar raketbrandstof.
   Netanyahu heeft in 2018 al precies naar deze plek in Beirut gewezen.

 5. NEXIT.

  natuurlijk , trump , wilders en baudet zaten op de ere tribune

  leugenfabriek de npo , zonde van het belastinggeld

 6. Aardvark blues

  Voordat er nu eens grondig wordt uitgezocht waardoor deze explosie ontstond gaat Nederland onder leiding van terroristen vereerder Kaag over tot het sturen van geld en hulp, je kon erop wachten.

 7. rexm

  Ja, wie zit er achter, Groen links misschien, met pol pot of D66, in dit bananen land is alles mogelijk, het groot toneel gezelschap, Den Haag.
  Bananas.
  Nexit.

 8. Heras

  Wat een bagger toch die “journalistiek”.
  We worden doodgegooid met leugens.
  Ik hoop zo dat Baudet gaat winnen en dat de npo gesaneerd wordt. Neem dan ook de andere kranten mee tijdens de sanering.

  1. LifeBuddy

   Heras . Turkije zit ook al een vuistdiep in syriee, omdat volgens erdo.heel de wereld moslim Moet worden. En met die npo mag van mij ook de ultra sLinkse ver.inside afgebroken worden.

 9. Cycle25

  Deze staatsruif bende is net zo gevaarlijk als Duitsland uit jaren ’30-’40, het volgende programma zal over het verheerlijken gaan van de Duitse gaskamers.

  Antisemitisme staat hoog in het vaandel bij de NPO..

  1. Bloemkust

   Tuurlijk jochie. Welterusten.

 10. Ritter

  Was de opslagplaats die is ontploft een opslagplaats van Hezbollah?
  ========================

  Nasrallah dreigde Israël op te blazen met dezelfde chemicaliën als Beiroet

  Hezbollah probeerde ook ammoniumnitraat via Syrië te importeren door invloed in het Libanese ministerie van Landbouw

  Hezbollah-leider Hassan Nasrallah dreigde in het verleden Israël te vernietigen door een enorme explosie te veroorzaken in de haven van Haifa met behulp van ammoniaktanks waarvan hij zei dat het een “nucleaire” explosie zou zijn. Bovendien zou Hezbollah sinds 2009 naar verluidt via Syrië ammoniumnitraat hebben willen verwerven en daarbij hebben geprobeerd het landbouwministerie in Libanon te infiltreren, volgens gelekte diplomatieke kabels.

  De archiefbeelden circuleren in het kielzog van de enorme explosie in Haifa waarbij meer dan 100 doden en 4.000 gewonden vielen en honderden vermisten. Het illustreert de terroristische strategie van Hezbollah om burgers te beschuldigen van massamoord, ondanks de bewering van de organisatie dat het Israël ‘weerstaat’ door Libanon te verdedigen.

  Een bron die in een cache van uitgelekte diplomatieke kabels en andere rapporten werd geciteerd, merkte op dat de levering van explosief materiaal door Hezbollah de afgelopen tien jaar was onderbroken. Hezbollah zou ook naar verluidt het ammoniumnitraat via Syrië hebben gehaald en duizenden tonnen van Homs hebben binnengehaald. Hezbollah probeerde sinds 2009 het ministerie van landbouw in Libanon te domineren om het materiaal in handen te krijgen.

  ht*ps://www.jpost.com/middle-east/nasrallah-threatened-to-blow-up-israel-with-same-chemicals-as-beirut-blast-637582

 11. Hamer Sikkel

  Voormalig CIDI-directeur Esther Voet liegt als ze zegt, dat IL/IDF zo weinig mogelijk burgerslachtoffers zouden maken.
  De bombardementen op Gaza in de zomer van 2014 leverden 2.500 doden en 10.000-den gewonden op.

  1. Maurits Dekker

   @Hamer Sikkel

   Die 2.500 doden en 10.000-den gewonden zijn de schuld van de palestijnen zelf.
   Zij waren van tevoren gewaarschuwd dat er een bombardement zou volgen als antwoord op de voortdurende palestijnse raketbeschietingen, en toch verkozen zij op hun plek te blijven zitten met voor hen rampzalige gevolgen.
   Eigen schuld Dikke bult. Domme palestijnen.

   1. Hamer Sikkel

    @Maurits Dekker
    Wordt u er – net als Geert Wilders – ook voor betaald om het wrede zionisme te vuur en te zwaard te verdedigen?

    1. Gerda2

     Hamer Sikkel – Klopt het dan niet?

  2. combat le pelicule

   hamer sikkel liegt

 12. Maurits Dekker

  Ik zit te wachten op de excuses van Danny Ghosen.

  1. Hamer Sikkel

   U moet leven met de dodelijke schaamte voor onschuldig kinderbloed totdat u ter verantwoording wordt geroepen bij Uw Schepper.

   1. Hardline

    Waarom zou iemand moeten leven met dodelijke schaamte , behalve als die iemand er (mede)verantwoordelijk voor is ?

    Verwijt Hamer en Sikkel hier directe betrokkenheid ? Indien ja, op welke gronden ?

    1. Ernest Stern

     Hardline heeft veel vragen.

     Mogelijk is het voorbereidend werk voor een ferme inhoudelijke stellingname.

     1. Hardline

      Je kan beter eerste antwoorden krijgen waar je om vraagt, alvorens een onnozele en overbodige stellingname neer te schrijven.

      Zou U ook eens moeten doen, U schrijft dermate vaak een veel onzin, dat het gênant is om het te moeten lezen.

      U kunt dit trachten te maskeren door te reageren als een personage bedacht door Multatuli, of door een personage van Faulkner het betoog door U neergeklad blijft herkenbaar, en infantiel

      Echt, ocd kan worden behandeld

   2. combat le pelicule

    antichrist hamer sikkel? en ernst quispel komt even helpen

    1. ervi

     Je bent wel een enorme ziekeling als je een nick gebruikt dat een totalitair regime, dat miljoenen en miljoenen slachtoffers heeft gemaakt, symboliseert.
     Om van te kotsen. Nog erger dan jezelf Swastika noemen.

 13. Edjan

  Wat ik niet snap:
  Waarom heeft Libanon een zo enorme hoeveelheid ammoniumnitraat nodig?
  Waarom bewaren ze dat in of aan de rand van de stad?
  Hoe hebben ze het tot ontploffing gekregen? Een lucifer eraan houden werkt niet, het spul moet gedetoneerd worden en meestal door iemand die weet wat hij doet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.