Viroloog Koopmans bang voor tweede coronagolf: ‘Mensen voelden zich bevrijd, dat gevoel is onderschat.’

In een interview laat Marion Koopmans weten dat ze angstig is voor tweede coronagolf. We waren allemaal gewaarschuwd, maar toch komt de golf harder en sneller aan dan verwacht. En volgend jaar moet men zich voorbereiden op weer een coronajaar. We zullen allemaal nog met beperkingen moeten gaan leven, dus men moet er niet vanuit gaan dat 2021 weer een normaal jaar gaat worden. Ook dan blijven restricties de normaalste zaak. Over de vraag wat ze van de ‘dringende adviezen’ vindt van de overheid is ze vrij duidelijk. Het is de beste aanpak, mits mensen het nut ervan inzien. Doen ze dit niet, dan houdt men zich niet aan de regels. Iets wat je nu dus ziet.

,,Tsja, daarom denk ik ook: jongens, come on, denk aan de basisdingen. Dat moet er echt inslijten: houd die afstand, blijf thuis bij klachten, laat je testen, ga in quarantaine, vermijd drukte. Gebruik die app, laten we proberen sneller te testen, uitslagen eerder krijgen.”

Ze vreest dat de tweede piek niet mee zal vallen. Of jongeren nu wel of niet keurig afstand houden van risicogroepen, dat doet er volgens haar niet zo veel toe.

,,Ik vrees van niet. Als dit doorzet, is het een kwestie van tijd tot je weer veel meer ziekenhuisopnames ziet. Het aantal besmettingen stijgt het hardste bij jongeren, maar ook in andere leefstijdsgroepen zie je getallen gewoon oplopen.”

Gaat de tweede piek net zo heftig worden als de eerste? De IC-capaciteit is ditmaal wel op tijd opgeschaald, dat zal waarschijnlijk al een hoop schelen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

140 reacties

 1. Kretoloog

  Marion Koopmans is een virologe in de categorie Ab Osterhaus. Die moet je dus gewoon maar wat laten kletsen.

  Deze doemdenkers beleven in deze Corona-tijden hun finest hours, want de media geven hen een podium. Maar ze zitten er bijna altijd naast met hun voorspellingen.

  1. Jack Flash

   Paniek zaaien. Als ze dat nu al weten lijkt het er meer op dat het hele gebeuren geregieseerd is.
   Institutionele genocide.

   1. Jack Flash

    geregisseerd

  2. Maurits Dekker

   Virologen als Koopmans of Osterhaus weten niet alles maar wel veel over virussen. Als het over verspreiding en besmetting van deze virussen gaat dan kan je beter luisteren naar mensen die weten hoe ze gegevens moeten interpreteren zoals b.v. Maurice de Hond.
   Berichten en aanbevelingen van het RIVM en WHO nam ik vanaf het begin met een flinke zak zout. En terecht naar achteraf bleek.
   Blijf alert, geloof niet alles wat ‘deskundigen’ verklaren, volg je gezond verstand en pas goed op jezelf en je naasten.

 2. J.C.

  Zou die tweede golf op de Dam in Amsterdam begonnen zijn, bij die door de burgemeester toegelaten BLM protest bijeenkomst, waar 14.000 mensen hutje mutje bij elkaar stonden?

 3. Gebande3

  Het is wachten op de DDS huis virologen welke een betere kijk hebben op de situatie dan Marion Koopmans.
  Welke welingelichte reageerders zal het beste pleidooi houden?

  1. NEXIT.

   je kan het ook vragen aan halalsema , tegen grote bijeenkomsten die mogelijk kunnen escaleren treedt ze niet op. riftuig en blm hebben dus de vrije hand met bijeenkomsten met 15.000 zonder besmettingen.

   de roverheid maakt zichzelf belachrelijk met zijn handelswijze daar hoef je geen voroloog maar gewoon gezond voor bezitten. Dat van jouw zit vast in de oliedampen van de frituur cockje

 4. Blondie

  Wie durft er nu eens, de werkelijke aantallen te noemen, van personen in Nederland die werkelijk aan Corona zijn overleden, zonder onderliggende ziektes.

  De echte aantallen waar we van gaan schrikken, zijn de personen die dood gaan aan niet behandelde onderliggende ziektes.

  De wachttijden in de ziekenhuizen blijven maar stijgen, terwijl de bezettingsgraad extreem laag is.

  1. RPML

   70 volgens het RIVM, dat zijn wielrenners en voetballers die omkiepen en waarvan de omgeving dan zegt ‘ze waren kerngezond, vreemd dat ze toch een hartkwaal hadden, want ze waren kerngezond’

  2. Gebande3

   Wie durft er nu eens, de werkelijke aantallen te noemen, van personen in Nederland die werkelijk aan Corona zijn overleden, zonder onderliggende ziektes.

   Bedoelt u dat u deze cijfers wel zou accepteren ?

   1. JochemX

    Niet als het RIVM de cijfers bepaalt. Dat heeft liegen en verdraaien tot kunst verheven.

    1. Gebande3

     Wie geeft volgens u de correcte cijfers of liegt gewoon iedereen ?

     1. NEXIT.

      jij liegt ook over de kwaliteit van je frituur, waarheid is voor jou een niet bestaand begrip dus verdere uitleg is overbodig cockje

      enz dus

     2. Gebande3

      Nexit, ik heb begrip voor uw obsessie om te reageren op vragen en/of opmerkingen welke totaal niet aan u gericht zijn.
      Mogelijk is Parnassia iets voor u.
      Sterkte met uw leven.

     3. NEXIT.

      zegt de spaanse frituurkoning.

      donder op nsb’er

  3. Meriadoc Brandebok

   Mensen met onderliggende ziektes overlijden ook aan het coronavirus, want anders maken ze geen deel uit van de cijfers. Burgers met onderliggende ziektes hebben het volste recht om te leven.

   1. JochemX

    Dat spreekt waarschijnlijk niemand tegen, maar het wordt lastig te bepalen waar ze nu echt aan zijn overleden. De ‘deskundigen’ hebben het maar moeilijk met de interpretatie van de cijfers.

    1. Blondie

     JochemX geloof mij in de kringen waar ik mij in bevind, de oudere Nederlanders, hebben wij op de soos al vele vele jaren een soort herdenking ieder jaar opnieuw, in die kringen hoeft men niet meer te liegen, over de kwalen die men wel of niet onder de leden heeft.

     Maar weet je de mensen gaan gewoon dood net als andere jaren.
     Corona is een ingebrachte angst, natuurlijk is er iets, dat is de griep , k….r en hartproblemen ook en de warmte de afgelopen weken, maakt ook in mijn omgeving slachtoffers.

     1. JochemX

      Wat je vertelt hoef ik niet te geloven, dat is gewoon zo. Dik 3000 mensen gaan in dit land per week ‘normaal’ dood. Door Corona 6500 in 5 maanden. Conclusie, die “Corona epidemie” is een hoax.

 5. RPML

  Als dit doorzet… zijn we een derde wereld land, failliet en ontmenselijkt door virologen en politici. Doodgaan mag niet meer aan Corona van onze deskundigen, maar als de overheid de accijnzen van de jaarlijks 20.000 doden tengevolge van roken naar binnen graait kraait er geen haan naar, en als er jaarlijks 700.000 gezonde mensen overlijden door malaria in Afrika dan is dat de ver-van-mijn-bed show…

  1. Gebande3

   Doodgaan mag niet meer aan Corona van onze deskundigen, maar als de overheid de accijnzen van de jaarlijks 20.000 doden tengevolge van roken naar binnen graait kraait er geen haan naar,

   Tabaksverslaving welke tot de dood kan lijden is een keuze.
   Obesitas is in 90% een gevolg van eigen keuzes.
   Besmet raken met covid19 met dodelijke afloop lijkt mij geen keuze.

   1. RPML

    Overgewicht bij 77% van de IC-patiënten

    h++ps://www.nieuwsvoordietisten.nl/relatie-obesitas-immuunsysteem-en-corona/

    In 90% van de gevallen een gevolg van eigen keuzes dus… nooit gedacht het met Spaanse Kok eens te zijn, de wonderen zijn de wereld nog niet uit

    1. Meriadoc Brandebok

     Mensen met obesitas kunnen aan een kogel sterven, of worden doodgestoken, maar daar kiezen ze ook niet voor. In een beschaafde samenleving heegt ieder mens het fundamentele recht om te leven, met inbegrip van mensen die overgewicht hebben.

     De overheid ontmoedigt overgewicht overigens. Het schoolontbijt en voedingscentrum worden zwaar gesubsidieerd,

     1. RPML

      Het schoolontbijt voor 80plussers (waar 95% van de corona-doden onder valt) lijkt mij inderdaad een goed argument, en subsidie is altijd goed als argument. Mooie heldere denktrant!

     2. Ernest Stern

      RPML toont zich een tról. Vervelend maar bekend.

     3. Rene van der Grijp

      De übertr*ol die z’n opponent voor tr*ol uitmaakt.

      …vervelend maar bekend…

      En o zo goedkoop.

     4. Ernest Stern

      “De übertr*ol die z’n opponent voor tr*ol uitmaakt.”

      Je hebt vandaag nog geen enkele inhoudelijke opmerkingen gemaakt, beste Rene. Dat valt op want je hebt zeker twintig bijdragen geplaatst.

      Ik ben geneigd dit trólgedrag te noemen.

     5. Meriadoc Brandebok

      RPML toonde ons allen een inkijkje in zijn meedogenloze mindset en begint nu te tŕollen.

      Voorspelbaar.

     6. Grasmaaier

      RPML komt met een steekhoudend argument, waarop Meriadoc Brandebok geen weerwoord heeft en het dus maar als ‘tr*ollen’ wegzet. Net zoals zijn Grote Roerganger Stern ook al deed.

      Wat een armoede.

     7. Meriadoc Brandebok

      Misschien kan Grasmaaier de validiteit van RPML’s argument aantonen, maar ik vrees dat hij daar niet toe in staat is. Het is namelijk geen valide argument, maar dom getŕol. RPML gaat OPZETTELIJK voorbij aan mijn argument en trekt een zin uit de verband.

      Het is de oudste retorische truc uit het boekje om de opponent te tŕollen door de zin uit het verband te rukken. Grasmaaier trapt daar natuurlijk in. Ernest had het gegoochel al vlug doorzien.

     8. Grasmaaier

      Nee Meriadoc, de waarheid is dat jij niet op het overgewicht-argument ingaat dat RPML naar voren brengt, maar het afdoet met belachelijke voorbeelden en een emo-verhaaltje over dikzakken.

      Terecht dat RPML daar gehakt van maakt.

     9. RPML

      – 95% van de Corona-slachtoffers is 80plusser MET onderliggend lijden
      – 77% van de Corona-IT-patiënten heeft obesitas
      – Er zijn 6000+ mensen overleden aan Corona
      – 2 jaar geleden zijn 9400 mensen overleden aan de griep en toen gebeurde er helemaal niets
      – Er zijn 70 mensen ZONDER onderliggend lijden overleden aan Corona

      Dat zijn de feiten (ook volgens het zo geroemde RIVM)

      Als de bescherming van die bevolkingsgroep TEN KOSTE gaat van 17 miljoen anderen door een economische crisis die zijn weerga niet kent, de ontmenselijking van de samenleving door niet onderbouwde argumenten (1.5 mtr afstand houden en mondkapjes die niet werken) en nieuwe wetgeving dan spoor je echt niet als je dat nog wilt verdedigen.

      De consequenties van het rigide vasthouden aan aan het mantra ‘ieder mens telt’ zijn vele malen groter en tonen een groot gebrek aan empathie naar de 16.994.00 gezonde mensen in deze samenleving die nog wel tientallen jaren leven voor de boeg hebben.

     10. Meriadoc Brandebok

      “De consequenties van het rigide vasthouden aan aan het mantra ‘ieder mens telt’ zijn vele malen groter en tonen een groot gebrek aan empathie naar de 16.994.00 gezonde mensen in deze samenleving die nog wel tientallen jaren leven voor de boeg hebben.
      Als de bescherming van die bevolkingsgroep TEN KOSTE gaat van 17 miljoen anderen door een economische crisis die zijn weerga niet kent, de ontmenselijking van de samenleving door niet onderbouwde argumenten (1.5 mtr afstand houden en mondkapjes die niet werken) en nieuwe wetgeving dan spoor je echt niet als je dat nog wilt verdedigen.”

      Dit is dus een evident smerig en meedogenloos denken. Ieder mens telt, ook de zwakkeren en kwetsbaren in de samenleving. De beschaafde Westerse wereld heeft al lang afstand genomen van de stelling dat alleen de sterken overleven. Daarom zijn er bejaardenhuizen, is er een omvangrijke verzorgingsstaat en bekommert de samenleving zich om de ouderen. Ouderen kiezen er niet voor om het coronavirus op te lopen, net zo min als mensen met onderliggend lijden of overgewicht. Velen kiezen overigens ook niet voor overgewicht.

      Het is volkomen acceptabel de nodige maatregelen te nemen om die groepen te beschermen. Economische recessies komen en gaan: voor volgend jaar wordt er weer een opgaande lijn voorspeld. De maatregelen bestrijken bovendien een termijn. Zij duren zo lang, tot er een vaccin is. Als je als samenleving al klaagt bij het houden van 1,5 meter afstand en het even niet houden van feestjes, nou, dan ben je buitengewoon kleinzerig geworden. In de oorlogen konden er helemaal geen feestjes worden gehouden.

      Niet sporen, zeg je? Je spoort pas niet als je een bevolkingsgroep wilt opofferen op het altaar van de economie.

     11. RPML

      Je bent totaal inconsequent!

      Wat doet de overheid aan het alcoholbeleid waarmee ze honderden miljoenen aan accijnzen binnenslepen en waar jaarlijks 2.000 doden door vallen (nog gezwegen over de verkeersongevallen en al het geweld op andere individuen)?

      Wat doe de overheid aan het rookbeleid waarmee ze honderden miljoenen aan accijnzen binnenslepen en waar jaarlijks 20.000 doden door vallen?

      Wat doet de overheid aan de CO2-uitstoot als volgens hun geloof de aarde en dus de mensheid daardoor vernietigd wordt? Cashen doen ze, niets anders, als ze iedere vorm van uitstoot zouden verbieden zou het geloofwaardig zijn.

      Je doet net alsof ik iedere bejaarde dood wil hebben en de economie zogenaamd loop te verdedigen. Ik heb het over het welzijn van de rest van de beschaving die ongekend moet lijden om een marginale groep te beschermen (een groep die zichzelf zou moeten beschermen en dat niet van anderen zou moeten laten afhangen); het is de achterlijkheid ten top om op die manier je stelling te verdedigen, exact de reactie die Jort Kelder ook kreeg.

     12. Ernest Stern

      “Dit is dus een evident smerig en meedogenloos denken. ”

      Ja, maar een denken dat in extreem-rechtse kringen meer voorkomt: de sterkste mag overleven en de zwakkeren betreffen een lagere vorm van leven.
      Bij Baudet zie je die tendensen ook, een zeer gevaarlijke en weerzinwekkende denktrant.

      Sterk betoog, overigens, Meriadoc.

     13. Ernest Stern

      “het overgewicht-argument ingaat dat RPML naar voren brengt,”

      Het argument bepleit discriminatie in de gezondheidszorg tussen mensen die wel en mensen die geen zorg verdienen. Dat is een immorele en bovendien stompzinnige manier van denken. De Overheid mag en kan mensen aanspreken op een gezonde levensstijl maar daar nooit de conclusie aan verbinden mensen de toegang tot adequate zorg te ontzeggen.

     14. RPML

      “Het argument bepleit discriminatie in de gezondheidszorg tussen mensen die wel en mensen die geen zorg verdienen.”

      Wat een ongelofelijk dom gebazel! Ik beweer dat nergens:

      Als de bescherming van die bevolkingsgroep TEN KOSTE gaat van 17 miljoen anderen door een economische crisis die zijn weerga niet kent, de ontmenselijking van de samenleving door niet onderbouwde argumenten (1.5 mtr afstand houden en mondkapjes die niet werken) en nieuwe wetgeving dan spoor je echt niet als je dat nog wilt verdedigen.

     15. RPML

      M.a.w. het leven van 80plussers (zie cijfers RIVM) met 1 tot 3 jaar verlengen ten koste van een bevolking die de komende 30 jaar op de blaren zit van dat beleid (economie, welvaren en vooral welbevinden door achterlijke wetgeving).

      Mensen die dat eisen van een bevolking zijn niet goed bij hun hoofd. Daar reken ik Meriadoc en Quispel dus ook bij. Zij richten zich op 6.000 slachtoffers, ik richt me op 17 miljoen slachtoffers.

     16. Meriadoc Brandebok

      Je loopt te hard van stapel, RPML. Het betreft niet beleid voor de komende 30 jaar, maar voor de periode tot er een vaccin is. Volgens Rutte & co. is dat er begin volgend jaar. De economie is alweer opgestart. Als iedereen volgend jaar een prik heeft gekregen, wordt de anderhalvemetersamenleving ook weer afgebouwd. Ik geloof niet in een “ongekend lijden” en denk dat de Nederlanders tegen een stootje kunnen.

      Ja, het is acceptabel dat we voor een bepaalde periode rekening houden met de ander. Het is acceptabel dat er maatregelen zijn om de ouderen te beschermen, de zorg te ontlasten en de piek in de besmettingen neer te halen.

      Het is een domme fout dat men in China op de markten de handen niet wast. En door die domme fout is het nodig dat we door de zure appel heen bijten.

     17. Grasmaaier

      Meriadoc, ik heb RPLM nergens zien pleiten voor het aan hun lot overlaten van 80-plussers met onderliggend lijden. Ik lees steeds weer dat hij die wel degelijk wil helpen, verplegen en beschermen. Jij en malle Stern springen echter voortdurend in de verontwaardigings-modus omdat jullie zelf dingen invullen die er helemaal niet staan.

      RPLM pleit zeer terecht voor het plaatsen van die bescherming en verpleging in het juiste perspectief: het is inderdaad volstrekte waanzin om voor een relatief kleine groep ouderen de complete economie op te offeren. Dat staat in geen enkele verhouding.

     18. Rene van der Grijp

      RPML’s betoog is ongeveer hetzelfde als dat van een kleine 2000 medisch specialisten die recentelijk een brandbrief aan de 2e kamer hebben gestuurd: ht*ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/08/brandbrief-nederlandse-artsen-over-coronamaatregelen/

      Die medisch specialisten zijn dan zeker ook schuldig aan “evident smerig en meedogenloos denken”?

      Het probleem met deze twee devianten is dat ze tekenen vertonen van een Jezus-complex. Bij Brandebok is het mogelijk een gevolg van z’n geloof in combinatie met autisme, maar bij tr*ol Stern is het van geheel andere aard. Hij VEINST slechts empathie en morele voortreffelijkheid. Op die manier probeert hij zijn intrinsieke slechtheid te camoufleren en tegelijkertijd anderen de maat te nemen.

      Helaas voor hem doorzien de meesten dat spelletje en wordt hij massaal uitgekotst. Een normaal mens zou allang afgetaaid zijn maar hij blijft stug doorgaan. Alleen een geestelijk gestoorde doet zoiets.

     19. RPML

      Ook het schermen met ‘het vaccin’ is een drogreden; is er al een vaccin tegen de griep/influenza? NEE! Is er al een vaccin tegen HIV? NEE! Virussen muteren en om die reden is de ontwikkeling van een vaccin (duurt doorgaans 5-10 jaar) zinloos omdat het virus al 10 seizoenen is verder gemuteerd.
      Kortom, volgend jaar hebben we COVID20 en dan roept de één of andere idioot dat we weer in lockdown kunnen terwijl het COVID19-vaccin in allerijl (nauwelijks getest op mensen en geen onderzoek op bijverschijnselen). De wetgeving daarvoor is er dan. En bij COVID21 begint het weer opnieuw. Doen we dat ook al 60 jaar voor de griep? NEE. Moeten we dat dan gaan doen voor een vergelijkbaar virus met nog minder doden dan de griep? Absoluut niet.
      Ik begrijp echt niet dat mensen de MSM maar na-kakelen zonder ook eens buiten de gebaande lijntjes zich te informeren. Iedere arts kan je vertellen dat een vaccin tegen een virus absolute BS is

     20. RPML

      “Het betreft niet beleid voor de komende 30 jaar, maar voor de periode tot er een vaccin is.”

      Het gaat om de GEVOLGEN die 30 jaar na-ijlen; deze depressie is groter dan die van de dertiger jaren, een oorlog en een wederopbouw was er voor nodig om dat te herstellen, pas in de zestiger jaren ging het weer beter.

     21. RPML

      @grasmaaier

      Exact: ik schrijf “(een groep die zichzelf zou moeten beschermen en dat niet van anderen zou moeten laten afhangen)”

      Kortweg: de zwakkeren (vrijwillig) in lockdown, en de rest van de samenleving laten doorleven. En als oma van 85 wél haar kleinkinderen wil knuffelen is dat haar eigen vrije keuze. De overheid dient de lockdown van de zwakkeren te faciliteren door beschermingsmiddelen en (beschermd) personeel uit de zorg.

     22. Ernest Stern

      “Als de bescherming van die bevolkingsgroep TEN KOSTE gaat van 17 miljoen anderen door een economische crisis die zijn weerga niet kent”

      Hier ligt de kern van de discriminatie die RPML op een gluiperige manier wel degelijk bepleit: hij meent dat we een afweging moeten maken tussen de belangen van mensen die economische nadelen van de Corona-crisis ondervinden en de mensen die door hun eigen schuld of andere omstandigheden in het bijzonder kwetsbaar zijn voor het virus.

      Een onzindelijke redenering waarvan ik overigens vermoed dat hij de ethische implicaties niet doorziet.

     23. Rene van der Grijp

      Stern gaat gewoon door met z’n spelletjes. Niet RPML is de gluiperd maar Stern zelf.

     24. Meriadoc Brandebok

      “Kortom, volgend jaar hebben we COVID20 en dan roept de één of andere idioot dat we weer in lockdown kunnen terwijl het COVID19-vaccin in allerijl (nauwelijks getest op mensen en geen onderzoek op bijverschijnselen). De wetgeving daarvoor is er dan. En bij COVID21 begint het weer opnieuw. Doen we dat ook al 60 jaar voor de griep? NEE. Moeten we dat dan gaan doen voor een vergelijkbaar virus met nog minder doden dan de griep? Absoluut niet. Ik begrijp echt niet dat mensen de MSM maar na-kakelen zonder ook eens buiten de gebaande lijntjes zich te informeren. Iedere arts kan je vertellen dat een vaccin tegen een virus absolute BS is.”

      Het is inderdaad niet te hopen dat er weer een virus komt overwaaien uit China, want dan moet de wereld wederom op slot om de overbelasting van de wereldwijde zorg te voorkomen en de ouderen wereldwijd te beschermen. Maar weest u gerust: de diensten zullen ongetwijfeld gaan kijken hoe de protocollen zo kunnen worden aangescherpt dat een massieve uibraak in het vervolg uitblijft. Overigens was de wetgeving er voor een lockdown al, want anders had die hier ook niet plaatsgevonden.

      Tegen de griep is nu precies het vaccin dat de kwetsbare groepen in bescherming neemt. Het ziekteproces van de griep verloopt ook anders. Tegen die griep is overigens een vaccin voor kwetsbaren: h**ps://www.rivm.nl/griep-griepprik/griepprik/voor-wie-is-griepprik. Je “dertigjarige” bewering klopt gewoon niet.

      Het coronavirus is overigens niet milder dan de griep, juist ernstiger: h**ps://mobile.twitter.com/MvWoensel/status/1291790279280918538 De oversterfte is aantoonbaar hoger.

      Jij hebt het over de mainstream media. Maar laatst diste je hier wel onzin op van Café Weltschmerz. Dus geen enkel medium bevat de absolute waarheid. Dat weet je evengied als ik.

     25. Ernest Stern

      RPML was hier gisteren overigens veel explicieter in zijn zeer bedenkelijke opvatting dat mensen die kwalen hebben die gerelateerd kunnen worden aan een ongezonde leefwijze in verband met Corona hun recht verliezen op medische zorg: “Dan zullen die mensen zichzelf moeten beschermen en niet moeten verwachten dat 99% van de bevolking rekening houdt met hun ongezonde levensstijl en de mogelijke risico’s van hun eigen keuzes”

      RPML beseft vaak de implicaties van zijn eigen redeneringen niet. Misschien is deze onzin hem daarom ook maar beperkt te verwijten.

     26. Meriadoc Brandebok

      “Het gaat om de GEVOLGEN die 30 jaar na-ijlen; deze depressie is groter dan die van de dertiger jaren, een oorlog en een wederopbouw was er voor nodig om dat te herstellen, pas in de zestiger jaren ging het weer beter.”

      De economie begon onder H*tler al te groeien, na de depressie van de jaren ’30. Daarom had hij in Duitsland veel succes. Men dacht dat hij de klus had geklaard. Dat de Führer later Europa in de brand stak, zat ‘m in de Nazi-leer.

     27. Rene van der Grijp

      “RPML beseft vaak de implicaties van zijn eigen redeneringen niet.”

      De vele artsen en medisch specialisten die de brandbrief naar de 2e kamer ondertekenden volgen een soortgelijke redenering:

      “Het Sars-COv-2 virus heeft in 98% van de gevallen een mild beloop. Bij mensen met klachten verloopt dit ernstiger bij hoge leeftijd en/of co-morbiditeit. Het gemiddelde mortaliteitsrisico (IFR) is, door de WHO geschat 0.6%. Met deze wetenschap zou een omgekeerde isolatie (bescherming van kwetsbaren en ouderen) verdedigbaar zijn. De maatregelen richten meer schade aan de volksgezondheid aan, dan dat zij goed doen.”

      Beseffen deze deskundigen ook de implicaties van hun redenering niet of probeert de tr*ol Stern hier RPML weg te zetten als een soort onmens?

      Dat laatste dus. Het is z’n dagelijks brood: “Hij VEINST slechts empathie en morele voortreffelijkheid. Op die manier probeert hij zijn intrinsieke slechtheid te camoufleren en tegelijkertijd anderen de maat te nemen.”

     28. RPML

      “Het is inderdaad niet te hopen dat er weer een virus komt overwaaien uit China”

      > Dat hoeft helemaal niet over te waaien, het muteert op Europese bodem; er zijn inmiddels al 8 varianten ontdekt in Europa

      RIVM: Het nieuwe coronavirus is in China in december 2019 op één plek ontstaan als menselijk virus. Sindsdien zien we dat het de wereld overging met steeds een net iets andere genetische code.

      Het griepvirus is een samenstelsel van griepvirussen van de jaren ervoor; ook dat is zo op te zoeken

      Je verdraait werkelijk alles, ik schrijf juist dat je niet uitsluitend de MSM moet raadplegen omdat deze eenzijdig is in haar informatievoorziening

     29. RPML

      “Hier ligt de kern van de discriminatie die RPML op een gluiperige manier wel degelijk bepleit:”

      JIJ bent diegene die discrimineert halve gare gluiper: JIJ wilt 17 miljoen mensen onderwerpen aan lockdown-maatregelen, JIJ wilt 17 miljoen mensen onzinnig laten vaccineren, JIJ wilt de economie van 17 miljoen mensen naar z’n gootje helpen… en voor wie? Voor een marginale groep 80-plussers met obesitas, de ‘doelgroep’ van corona waar 95% van de doden onder zijn gevallen.

      Je blijft mijn woorden verdraaien, bewust anders interpreteren en framen. Gelukkig ziet een goed lezer wie hier de tr*l is: de man die inmiddels zijn 20e alias alhier heeft. Wat schuift dat nou, de tr*l uithangen bij gebrek aan andere inkomsten?

     30. Grasmaaier

      Zo is het RPML, en niet anders. Je hebt 100% gelijk.

      Ernest Stern is een door-en-door zieke geest: een verbitterde psychopaat en megalomane narcist die uitsluitend op DDS aanwezig is om te zieken en anderen het bloed onder de nagels vandaan te halen.

      Bij jou kreeg hij geen kans. Je hebt hem fantastisch schaakmat gezet: complimenten.

     31. RPML

      “De economie begon onder H*tler al te groeien, na de depressie van de jaren ’30.”

      Heeft H*tler ook tig miljard naar de zuidelijke landen geschoven in die tijd? De huidige generatie zal nog tot in lengte van dagen bloeden dankzij onze genereuze huidige leiders, die toen onze eigen economie instortte nog even garant gingen staan voor 42 miljard voor derden. Ik wil niet beweren dat het ontkoombaar was, het was een moderne bankroof zonder oorlog. De oorlog komt pas als de zuidelijke landen uit elkaar klappen en vervolgens de complete bankensector op z’n gat gaat. De huidige omstandigheden vertonen meer overeenkomsten dan verschillen met de dertiger jaren. En als we 1 miljoen werklozen hebben en er is een grote leider die hen beterschap beloofd, dan heeft de huidige politiek dat maar aan één ding te danken: hun eigen handelen van de afgelopen jaren want ze kijken allemaal maar één kant op, er is geen ruimte voor repliek of andere inzichten. Of je op de VVD stemt of GroenLinks, het maakt niet uit, ze voeren allemaal hetzelfde beleid.

     32. Meriadoc Brandebok

      “Dat hoeft helemaal niet over te waaien, het muteert op Europese bodem; er zijn inmiddels al 8 varianten ontdekt in Europa.”

      Met betrekking tot het muteren hebben wetenschappers daar in mei al kanttekeningen bij geplaatst: h**ps://nos.nl/collectie/13833/artikel/2333584-het-nieuwe-coronavirus-muteert-hoe-erg-is-dat-eigenlijk.

      “Je verdraait werkelijk alles, ik schrijf juist dat je niet uitsluitend de MSM moet raadplegen omdat deze eenzijdig is in haar informatievoorziening.”

      En ik zeg dat geen enkel medium de waarheid heeft. Ook de “msm” niet. Daarmee verdraai ik je woorden niet. Jij diste van de week bijvoorbeeld een leugen van Café Weltschmerz op. Je kunt ook alternatieve media ook niet eenzijdig volgen. Want jij kalelde daar een YouTube-filmpje na dat ernaast bleek te zitten.

     33. Ernest Stern

      Ik verdraai je woorden niet, RPML, ik citeer je letterlijk en een kind kan zien dat mijn gevolgtrekking onvermijdelijk is: “Dan zullen die mensen zichzelf moeten beschermen en niet moeten verwachten dat 99% van de bevolking rekening houdt met hun ongezonde levensstijl en de mogelijke risico’s van hun eigen keuzes”

      Ik constateer dat je deze woorden niet terugneemt en zolang dat het geval is blijft mijn interpretatie staan als een huis.

     34. Rood

      etc & enz

     35. Ernest Stern

      “En ik zeg dat geen enkel medium de waarheid heeft. Ook de “msm” niet. Daarmee verdraai ik je woorden niet. Jij diste van de week bijvoorbeeld een leugen van Café Weltschmerz op. Je kunt ook alternatieve media ook niet eenzijdig volgen. Want jij kalelde daar een YouTube-filmpje na dat ernaast bleek te zitten.”

      Meriadoc is in topvorm en maait ook RPML moeiteloos van de mat.

      Leuk om te lezen.

     36. Rene van der Grijp

      Ik zie dat Brandebok allerlei zijstraten begint in te slaan, zoals de economie onder Hi*t*ler, maar de inhoud van de brandbrief van ca 2000 medisch deskundigen dapper blijft negeren.

      Niet sterk…

     37. Meriadoc Brandebok

      Ja, RPML, ik denk ook dat het met de Euro (waanzin) nog eens gruwelijk misgaat, maar niet dat de corona-maatregelen de aanleiding zullen zijn.

     38. Rood

      @RPML: “(…) dan spoor je echt niet…”

      Je trapt open deuren in RPML en dat weet jij natuurlijk allang. Tijd besteden aan de psychopaat die hier zijn dagbesteding doet is sowieso kansloos, hetzelfde geldt voor zijn kontbonker Guus de Gladde voor wie ik wens dat het elke dag zondag is.

     39. RPML

      Muteren:

      Immunoloog Huub Savelkoul van de Universiteit Wageningen zegt ook dat meer onderzoek nodig is voor ferme conclusies. Wel is hij bezorgd. Door de mutatie bestaat de kans dat een covid-19-vaccin het griepvaccin achterna gaat, stelt hij. Een vaccin moet dan jaarlijks worden aangepast aan de nieuwste virusversie. “Daarmee hobbel je dus altijd achter het virus aan.”

      Een gemuteerd griepvirus zorgde in de winter van 2017-2018 voor zo’n 6000 extra doden. Van oktober tot december 2017 waren mensen via de griepprik behoorlijk beschermd, maar in januari stak een gemuteerde versie de kop op waartegen de griepprik geen afdoende bescherming bood. Daarna overleden er meer mensen aan de ziekte.

      h++ps://www.parool.nl/nederland/gedaanteverwisseling-coronavirus-kan-vaccin-op-het-spel-zetten~ba693842/

     40. Meriadoc Brandebok

      @Rene

      h**ps://twitter.com/DanielTuijnman/status/1289143818537676800

     41. Rene van der Grijp

      “blijft mijn interpretatie staan als een huis.”

      In jouw ogen wel. Daarom is het ook JOUW interpretatie.

      Dat jouw interpretaties veelal niet objectief zijn en slechts ten doel hebben om anderen te beschadigen tot meerdere eer en glorie van jezelf ligt er zo dik bovenop dat de stank van narcisme en sadisme te snijden is.

     42. Rood

      “Gelukkig ziet een goede lezer wie hier de tr*l is: de psychopaat die inmiddels zijn 20e alias alhier heeft.”

      100%

     43. Ernest Stern

      “ De vele artsen en medisch specialisten die de brandbrief naar de 2e kamer ondertekenden volgen een soortgelijke redenering:”

      René begrijpt de discussie niet of hij is niet te goeder trouw.
      De brandbrief van de medisch specialisten heeft niets te maken met de redenering van RPML. In de eerste plaats betogen de specialisten niet dat Corona-gevoelige bejaarden niet voor medische zorg in aanmerking moeten komen maar benadrukken ze de noodzaak de isolatie van deze groep te versterken.
      In de tweede plaats reppen de specialisten niet over de leefstijl van mensen die mede zou moeten bepalen of ze voor medische zorg in aanmerking komen en dat is de kern van de kwalijke gedachtegang van RPML.

      Ik snap dat je je geestverwant RPML in bescherming wilt nemen maar als je niet goed snapt waar het over gaat help je hem niet, integendeel, je zet hem, wellicht onbedoeld, voor lul.

     44. Ernest Stern

      “zijn kontbonker Guus de Gladde”

      Voor mij is helder wie hier de psychopaat is.

     45. Rood

      enz

     46. RPML

      Met de interpretatie van Quispel is in zijn ogen niets mis: met een verwrongen geest andermans woorden interpreteren levert ook een verwrongen interpretatie op, dat de verwrongen geest dat zelf niet in de gaten heeft is evident, want juist dat is zijn probleem. De heldere lezer hoeft slechts terug te lezen wat ik schreef, en begrijpt waar de kronkel van Quispel zit: in de interpretatie

     47. Rood

      “en begrijpt waar de kronkel van Quispel zit”

      Alweer een open deur ingetrapt!

     48. Ernest Stern

      Ik zie dat de heren RPML en van der Grijp inhoudelijk de handdoek in de ring wierpen en zich nog beperken tot het persoonlijk diskwalificeren van de opponent.

      I rest my case.

     49. Rood

      etc

     50. Rene van der Grijp

      “Ik zie dat de heren RPML en van der Grijp inhoudelijk de handdoek in de ring wierpen”.

      O ja joh, waar zie je dat? In je dromen?

     51. Rene van der Grijp

      “René begrijpt de discussie niet of hij is niet te goeder trouw.
      De brandbrief van de medisch specialisten heeft niets te maken met de redenering van RPML. In de eerste plaats betogen de specialisten niet dat Corona-gevoelige bejaarden niet voor medische zorg in aanmerking moeten komen maar benadrukken ze de noodzaak de isolatie van deze groep te versterken.”

      Nergens beweerde RPML dat Corona-gevoelige bejaarden niet voor medische zorg in aanmerking zouden moeten komen. Dat is gewoon kwaadaardige laster van een kwaadaardige tr*ol.

      Het betoog van RPML komt vrijwel 1 op 1 overeen met de brandbrief. Wie dat niet inziet is ofwel heel dom, of autistisch of te kwader trouw.

      Kiest u maar.

    2. Ernest Stern

     RPML probeert duidelijk te maken dat mensen met overgewicht of ander onderliggend lijden geen bescherming tegen Corona verdienen. In die logica is bescherming van ouderen ook niet nodig.

     Je bent moreel wel behoorlijk de weg kwijt als je zo redeneert.

     1. RPML

      Onze Haagsche filosoof beroept zich op een moreel apel om ongezond te leven en de rest van de samenleving daarvoor te laten bloeden… resteert de vraag wie behoorlijk de weg kwijt is…

     2. Ernest Stern

      Nee, RPML, een gezonde levenswijze is aan te bevelen maar de zorgplicht van de Overheid strekt zich ook uit tot de mensen die overgewicht hebben, diabetes of andere vormen van onderliggend lijden. Jouw implicatie dat deze mensen aan zichzelf te danken hebben dat ze aan Covid overlijden en dus mogen creperen is misselijkmakend.

     3. RPML

      Dan zullen die mensen zichzelf moeten beschermen en niet moeten verwachten dat 99% van de bevolking rekening houdt met hun ongezonde levensstijl en de mogelijke risico’s van hun eigen keuzes; het is misselijkmakend dat jij denkt dat een samenleving zich moet aanpassen aan de levensstijl van een marginale minderheid

     4. Ernest Stern

      Het is erger dan ik dacht, RPML meent werkelijk dat mensen met een zwakke gezondheid minder recht hebben op medische zorg van de Overheid.

      Walgelijk.

     5. RPML

      Ernest/Quispel (en de 20 andere aliassen) is het type die zelf op de rails gaat staan voor een aanstormende trein en dan de rest van de wereld verwijt dat niemand hem redt; je zou bijna medelijden krijgen met zo’n verwrongen geest

     6. Ernest Stern

      “ Ernest/Quispel (en de 20 andere aliassen) is het type die zelf op de rails gaat staan voor een aanstormende trein en dan de rest van de wereld verwijt dat niemand hem redt; je zou bijna medelijden krijgen met zo’n verwrongen geest”

      RPML vindt dit een logische redenering en denkt ook nog een punt in de discussie te maken.

      I rest my case.

     7. Rood

      enz & etc

    3. Blondie

     Inderdaad ik kijk dan naar die VOORZITTER van de Veiligheidsregio’s.

     Voorbeeld model voor hoe je moet zijn.?

  2. Ernest Stern

   De tweede golf lijkt onvermijdelijk, dit najaar, en dat is weinig minder dan een ramp. Het zal niet alleen veel slachtoffers vergen maar zal het economische herstel ook ernstig schaden.

   We mogen hopen dat het aantal doden niet zo zal oplopen als in het voorjaar omdat de behandelingen zijn verbeterd. De maatschappelijke ontwrichting zal er echter niet minder mee worden.

   1. JochemX

    ‘Lijkt onvermijdelijk’, maar we weten het dus niet, maar we gaan nog wel even alle regels aanscherpen. Even nog Bruls c.s. en het virologen-gilde een podium geven. Corona, de hoax van de eeuw.

    1. Meriadoc Brandebok

     Het coronavirus is geen hoax. Als je het virus, tegen beter weten in, ontkent, gaat het niet weg.

     1. JochemX

      Ik zeg nergens dat ik het ontken! Je kunt eraan doodgaan of ernstig ziek worden, maar hij verdwijnt net als alle andere virussen. Maar dat wereldwijde gedoe er omheen is een hoax. Hier in Nederland is het gelukkig zo goed als voorbij. Vrijwel geen sterfgevallen meer.

 6. Rene van der Grijp

  Als ik dat grafhoofd van Koopmans zo eens bekijk dan kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat zij ten prooi is gevallen aan een nog veel schadelijker virus.

  1. Ernest Stern

   We kunnen de validiteit van de beweringen van Koopmans natuurlijk ook baseren op haar uiterlijke voorkomen. Alleen heel erg zwakke debater verlagen zich tot dat niveau.

   1. Grasmaaier

    Ernest Stern is weer aan het stalken: zinloos zuigen en sarren is zijn lust en leven.

    1. Ernest Stern

     Daar hebben we de volgende inhoudelijke debater met enorme sterke inhoudelijke argumenten.

     😸

     1. Grasmaaier

      Q.e.d.

     2. Rene van der Grijp

      Je hapte weer razendsnel, tr*ollemans.

      Ik kan er de klok op gelijkzetten.

      🙂

     3. Ernest Stern

      Ik zie dat onze verbitterde emigranten elkaar weer hebben gevonden.

      Geestig.

     4. Rene van der Grijp

      Het blijft voer voor psychologen waarom bepaalde psychopaten denken dat emigranten met gezonde kritiek op Nederland “verbitterd” zijn.

      Komt het dan helemaal niet bij dit soort kleingeestige lieden op dat er heel andere motieven aan onze kritiek ten grondslag liggen dan “verbittering”?

      Waar vinden we de echte verbittering? Om te beginnen bij de vele autochtonen die rond de armoedegrens leven en aangewezen zijn op de voedselbank. Autochtonen die zien dat ze overal achteraan moeten sluiten, terwijl de parasieten uit Afrika voorrang krijgen.

      Veel van deze mensen hebben allang de hoop opgegeven dat de politiek voor hen in de bres springt en gaan niet eens meer naar de stembus.

      Deden ze dat maar wel. Hun enige goede keus is de PVV.

     5. Ernest Stern

      “Het blijft voer voor psychologen waarom bepaalde psychopaten denken dat emigranten met gezonde kritiek op Nederland “verbitterd” zijn.”

      Ik doelde op de twee emigranten die zich gedwongen voelen hier dag in dag uit te beweren dat Nederland een verschrikkelijk land is. Daarbij valt op dat ze permanent bitter en boos zijn en kennelijk doodongelukkig.

      Ik sluit niet uit dat er emigranten zijn die wel hun draai in het buitenland wisten te vinden. Die hebben natuurlijk niet de dwangmatige behoefte zich voortdurend af te zetten tegen het land van afkomst.

      Het is inderdaad voer voor psychologen maar psychologie van de koude grond volstaat.

     6. Rene van der Grijp

      “Ik doelde op de twee emigranten die zich gedwongen voelen hier dag in dag uit te beweren dat Nederland een verschrikkelijk land is. DAARBIJ VALT OP dat ze permanent bitter en boos zijn en kennelijk doodongelukkig.”

      Goh, valt dat jou op?

      Ook al heeft Grasmaaier al tig keer gezegd dat hij hartstikke gelukkig is… Ik constateer dus dat je hem keihard voor leugenaar uitmaakt. Dat verbaast mij niets: zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

      Zelf hou ik privé en internet zoveel mogelijk gescheiden en doe ik daar geen uitspraken over. Slechts een enkele keer heb ik me daartoe laten verleiden. Daar kan slechts misbruik van gemaakt worden door psychopaten zoals jij.

      Dus al dit gelul over bitterheid en ongelukkigheid dient slechts als ad hominem. Omdat het aan tr*ollemans aan inhoudelijk weerwoord ontbreekt.

     7. Ernest Stern

      “Zelf hou ik privé en internet zoveel mogelijk gescheiden en doe ik daar geen uitspraken over.”

      Dat doe je wel degelijk. Je hebt een trieste reputatie van stalken van mensen op het internet, tot aan familie en werkgever van mensen waarmee je in discussie was. Dat je je privé-identiteit zorgvuldig afschermt onderstreept slechts je lafheid.

      Je gemoedsgesteldheid blijkt uit de boze en gefrustreerde toon van je bijdragen. Je bent niet te benijden.

     8. Ernest Stern

      En toe droop Rene af.

      Verstandig.

     9. Rene van der Grijp

      “Dat doe je wel degelijk. Je hebt een trieste reputatie van stalken van mensen op het internet, tot aan familie en werkgever van mensen waarmee je in discussie was.”

      Als de psychopaat verbaal uitgekakt is valt hij steevast terug op deze smerige laster die slechts teruggrijpt op zijn eigen ziekelijke fantasie.

      Naar eigen zeggen is hij vrij man, maar hij hoort in een inrichting.

     10. Ernest Stern

      “ Als de psychopaat verbaal uitgekakt is valt hij steevast terug op deze smerige laster die slechts teruggrijpt op zijn eigen ziekelijke fantasie.”

      René liegt makkelijk en graag en kent bovendien geen schaamte.

      Onthullend maar ook bekend.

     11. Rene van der Grijp

      “René liegt makkelijk en graag en kent bovendien geen schaamte.”

      Daar is ie weer: de bekende omkering.

      De psychopaat en pathologische leugenaar kan geen enkele onderbouwing aandragen voor zijn absurde beschuldigingen maar volhardt er toch in.

      Wie is hier de stalker?

     12. Henk42

      @ernestje vanuit het bejaardentehuis net nog een warme melk gehad van zijn verzorgster.
      @ernestje is boos dat niemand hem opzoekt en gaat dan op dds los met meerdere nicks zodat het lijkt in zijn belevingswereldje alsof hij vrienden heeft.
      Met deze ‘vrienden’ kan hij zijn boosheid afreageren op de echte gewone dds reaguurder.
      @ernestje is in werkelijkheid een
      oude zuurpruim met slechts alleen wrok pure wrok ,en dat zie je terug in zijn reacties op de gewone reaguurders ,welke hij slechts alleen op de man speelt met al zijn nicks.
      @ernestje veel plezier gewenst in de nawinter van je leven met het enige pleziertje wat je nog rest ,tr0llen op dds

     13. Marija

      Heel veel van het hieronder geschrevene, hoort niet thuis in dit blog.
      Het speelt op de man en het in de grond trappen.
      Het zou ons sieren en deze twee heren ook, als wij dit kunnen vermijden.
      Het gebeurt te vaak en vervuild dds.
      Ik vind het in ieder geval niet leuk of interessant om te lezen.

  2. Gebande3

   Ik vind van Dissel en Gommers er ook een stuk gezonder, dus geloofwaardiger, misschien zelfs kundiger uitzien.
   Uw eigen aanblik echter, heer van der Grijp, verklaart veel over uw reacties.

   1. Rene van der Grijp

    Ook Cock hapt nog even.

    Waren de kroketten op?

    1. Ernest Stern

     René staat met zijn broek op de enkels.

     Een deerniswekkend beeld.

     1. Rene van der Grijp

      Ernest wrijft nog even wat verder in z’n zelfgemaakte vlek.

      Zou hij nog steun krijgen van Cock? Vast wel.

     2. Ernest Stern

      Q.e.d.

     3. NEXIT.

      enz

     4. Rood

      etc

    2. Gebande3

     Arme René.
     Probeert achteraf oké te zijn door zijn opmerking als voorzetje te bestempelen.
     Terwijl een ieder weet dat zijn opmerking uit de grond van zijn harteloze lichaam kwam.

     1. Grasmaaier

      De patatbakker orakelt: “Uw eigen aanblik echter, heer van der Grijp, verklaart veel over uw reacties.”

      Vertel eens kokkie, hoe ziet van der Grijp eruit? Jij schijnt hem goed te kennen.

     2. NEXIT.

      cockje toch , arme tr0l zonder inhoud

     3. Gebande3

      Grasmaaier.
      Ik zal uw vraag beantwoorden zodra ik uw visie op de bijzonder laaghartige opmerking van uw grote vriend Rene heb vernomen.

     4. Ernest Stern

      Juist!

     5. Grasmaaier

      Welke ‘bijzonder laaghartige opmerking’ kokkie? Ik zie niets staan wat in die richting wijst.

 7. SubTec

  Dictatuur Rutte III bereidt 2e lockdown voor.

  1. Ernest Stern

   “Dictatuur Rutte III”

   Over een klein jaar zijn er verkiezingen en dan kunnen we Rutte wegstemmen.

   In dictaturen kan dat niet dus dit is debiel gelul.

   1. SubTec

    Ik hoop echt dat je gelijk krijgt.
    Maar we moeten nog maar zien of die verkiezingen er komen. Heb jij ook niet het idee dat Rutte, ondanks zijn belachelijk draconische maatregelen voor een “Killer virus” verhaal dat steeds verder uit elkaar valt, totaal geen rekening houdt met de komende verkiezingen. Of er ook met in het geringste rekening mee houdt?

    Is de bevolking draconische maatregelen opleggen voor een ziekte die vrijwel geen doden maakt geen Dictatuur ?
    Vindt jij dat je het grondrecht van mensen schenden door vreedzame demonstraties (= grondrecht!) met politiegeweld uit elkaar laten slaan geen dictatuur ?
    Vind jij dat via een noodwet de 2e kamer uitschakelen niet gewoon een dictatuur ?

    M.a.w. die dictatuur is er al!

    1. Bloemkust

     Steeds maar weer hetzelfde mahtra. Als je het maar lang genoeg herhaalt onder geloofsgenoten, ga je uiteindelijk vanzelf geloven dat Nederland inderdaad op weg is naar het nieuwe Derde Rijk. Inclusief de Razzia’s is etcetera.

   2. Willem Bever

    Ik verwacht nog wel een schijnbeweging van ollongren die hopelijk backfired, ze kan soms zo onhandig zijn

   3. Grasmaaier

    Dat klopt. In Belarus hebben ze net de dictator Loekasjenko weggestemt.

    Oh wacht…..

 8. NEXIT.

  blabla bladieblabla

  Het moet de zuster van malle pietje zijn. Inhoudsloos geblaat over een mogelijk tweede golf die men voorspelt uit de glazen bol. Het verkoudheid virus is op zijn retour en heeft zijn kracht verloren.

  Alle maatregelen waren ingevoerd om een run op de zorg te voorkomen nu de I.C’s leeg zijn blijven de zogenaamde “specialisten” angst zaaien en hun mening te verkondigen waarbij ze alle vast staande feiten pareren en tegenstanders voor alle en nog wat uitmaken.

  Stop de corona idioterie , voor je het weet het weet heb je nog zo een belachelijke wet als de stikstof en pfas wetgeving

  1. Piet51

   NEXIT.
   Je kunt schreeuwen wat je wilt, maar de corona-crisis ontwikkelt zich zoals de experts in grote lijnen steeds voorspelden. Er zou een tweede golf komen en die komt eraan. Het aantal besmettingen, zieken, opnames en doden zou stijgen en ze stijgen inderdaad. Alleen die constatering maakt een vergelijking met het “normale’ griepvirus belachelijk. Door de zomertemperatuur zou de epidemie “vanzelf” uitdempen. De deskundigen zetten er vraagtekens bij. Het was nooit zo warm als deze zomer en wat zie je: het virus leeft juist op.
   Net als de EU, klimaat en energietransitie is de corona-crisis een gelopen race wat betreft de te nemen maatregelen. Tegenstanders reageren alsof het niet wereldwijd als groot probleem beleefd wordt, dat alleen met wereldwijde maatregelen kan worden aangepakt.

   1. Grasmaaier

    Er is geen sprake van een tweede golf, Piet51. Het kabbelt hooguit wat.

    1. Piet51

     @Grasmaaier
     Geen tweede golf, zou kunnen? Er zijn inderdaad experts die ervan uitgaan, dat de situatie vandaag een opleving is van de eerste golf. In de praktijk maakt dat niet zoveel uit, al zou het beter klinken als we nu al met de tweede golf te maken hebben. Als die ook nog moet komen, staat ons nog wat te wachten.

     Ik zou wel wensen, dat iedereen hetzelfde beeld heeft van de crisis. Nu heb je enerzijds de aanhagers van de theorie dat we midden in een pandemie zitten. Zij worden gesteund door talloze virologen en epidemiologen, bekend van radio en TV. Anderzijds heb je de ontkenners van elk corona-probleem. Zij worden nauwelijks door experts gesteund. Maar de denominaties daartussen, daar zitten de grote tegenstellingen. Daar heb je de aanhangers van de pandemie-visie, maar bestrijden zij de maatregelen. De Hond is een bekende figuur. Die mensen zijn zeker nuttig voor de juiste beeldvorming, maar er zou meer gecommuniceerd moeten worden. Dan heb je de aanhangers van het idee, dat het om iets gaat met de ernst van de seizoensgriep. Corona heeft de zomer overleefd, leefde zelfs op, dus dat idee wordt niet hard bevestigd door de werkelijkheid. En verder heb je allerlei theorieën over aerosolen, het effect van 1,5 meter, mondkapjes, vaccinaties ja/nee, etc., etc. Soms wel, soms niet bevestigd door de werkelijkheid. Daar komen de vaak idiote complotten nog eens bovenop. Mijn conclusie: het blijft allemaal heel onzeker, men weet nog maar heel weinig en voorzichtigheid kan daarom beslist geen kwaad, voor niemand niet.

     Mij houdt het zeker ook bezig, dat er wereldwijd een gevoel van urgentie is v.w.b. corona. Dat krijg je niet bij een simpele hoax of hype. En ik weet uit eigen ervaring, dat wetenschappers zich niet zo maar laten sturen of beïnvloeden. Als veel wetenschappers de ernst van corona bevestigen, kan dat niet zo maar afgedaan worden met volgzaamheid, o.i.d. Als er al beïnvloed is, was dat de druk die werd uitgeoefend om snel iets te kunnen doen. Daarom niet altijd doordachte maatregelen, supersnelle vaccin-ontwikkeling, althans pogingen daartoe, etc.

 9. Gascoine

  Afstand bewaren is echter ondraaglijk voor het overgrote deel van de ultieme kuddedieren `de mensheid’, gelukkig ben ikzelf een ietsje introvert en vind een solitair leven, min of meer aanvaardbaar!

 10. ervi

  Deze ultralange thread in beschouwing nemend, is het evident dat de Corona -angstigen hier oude parkieten zijn, die tot de risicogroep van een virus met de uitwerking van een gemiddelde griep behoren.
  Vergrijzend, dikbuikig, aderverkalkend, met hersenen die al gedeeltelijk uit zetmeel bestaan, en te rigide in hun denken om een andere zienswijze in beschouwing te nemen.
  Het is dan ook zinloos met deze reaganten over waarheden te discussiëren.
  Waarheden zoals

  De onbetrouwbaarheid van de testen, die ontworpen zijn voor research en niet voor medische diagnostiek;
  De foute behandeling in de IC’s, waarbij patiënten op grond van benauwdheid en niet op grond van saturatie in slaap werden gebracht, geintubeerd, en delongen dusdanig lang werden opgeblazen dat als reactie de longen overmatig vocht gingen produceren dat patiënten in hun eigen vocht verdronken en dat IC-artsen dit hebben toegegeven;
  Dat de cijfers van Corona -doden zijn opgekrikt Door andere doodsoorzaken als Corona doden te presenteren;
  Dat de testen zelfs een verkoudheidsvirus als Corona positief aanwijzen;
  Dat er binnen jaren geen effectief vaccin mogelijk is, zo dit al nodig is, maar en verdienmodel is voor de Pharma -giganten;
  Dat met leugens de grondwettelijke rechten van elke Nederlander worden geschonden.

  Zo kan ik nog lang doorgaan. Ik hoop echter dat de mensen met verstand alhier de reacties van de Corona -angstigen zullen gaan negeren omdat overtuigen water naar zee dragen is.
  En misschien houden al die irritante, dagelijkse angstzaai bijdragen eens op
  Met vriendelijke groeten.

 11. Heras

  Dat het enge mens steeds weer een podium krijgt…zegt genoeg over de msm.
  Hoeveel krijgt ze voor deze dreigementen betaald?

 12. Adriaen van Bergen

  Er is nog nooit ergens een 2e golf van geweest. Van geen enkele griepsoort.
  Bangmakerij.

 13. SubTec

  Covid19 heeft in de vele demonstraties, bijeenkomsten en zelf rellen (USA) laten zien niet of nauwelijks besmettelijk te zijn.

  Covid19 heeft laten zien een IFR van slechts 0,35% te hebben, dus vergelijkbaar met een gewone griep.

  De wetenschap maakt al langer duidelijk dat de PCR test waarmee Rutte’s “gevaarlijke besmettingen” worden gemeten niet eens besmettingen kan detecteren maar wel héél veel “false positives” geeft.

  M.a.w. Alle Corona maatregelen van Rutte zijn dus op helemaal NIETS gebaseerd!
  Het wordt echt tijd dat we massaal opstaan tegen Rutte III en de door en door corrupte RIVM..

  1. Piet51

   @SubTec
   De PCR-test is de beste test die er voor corona bestaat. Ze is algemeen erkend, maar heeft één vervelende tekortkoming. Ze toont besmetting goed aan, met acceptabele aantallen false-positive. Maar ze toont alleen besmettingen aan en niet of de dragers van de aangetoonde stoffen nog steeds besmettelijk zijn. Maar in combinatie met de waar te nemen symptomen is een goede uitspraak te doen over besmetting (zeker) en besmettelijkheid (alleen in combinatie met de specifieke symptomen).
   Corona-critici stoelen hun kritiek vooral op deze PCR-test, die volgens hen onbruikbaar is. Niets is dus minder waar.

 14. SubTec

  Dit walgelijke mens moet de “tweede golf” voorbereiden.
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=YrLivW2tLwk

 15. toetssteen

  Het is een SARS gerelateerd virus. En nog wat virussen die eraan gerelateerd zijn. Mijn vrouw heeft antistoffen in haar bloed. Hè, opmerkelijk toch?
  De wetenschap moet eens doen waar ze voor staat in plaats van blabla te verkopen! Met deze nonsens komt de wereld niet vooruit!
  Denk mondiaal en kruip niet in de schulp!

  1. Ernest Stern

   “Mijn vrouw heeft antistoffen in haar bloed”

   Mijn vrouw ook, maar ik zag geen reden dat hier te melden.

 16. gjverweg

  Staat zij niet op de loonlijst van Bil Gates

 17. Robin Hoed

  Oh, Hans! Gaat die cojona dan nooit meer weg?
  Nee, die gaat nooit meer weg.

 18. Pescador

  mevrouw koopmans liegt dat het gedrukt staat, een virus heeft nog nooit een tweede golf veroorzaakt en zal ook nu niet gebeuren covid-19 is eigenlijk gewoon een griepvirus met minder doden als de griep die we altijd hadden, wel erg vreemd is dat de gewone griep plotseling niet meer bestaat, mensen wordt wakker , rutte heeft zich laten omkopen om deze zogenaamde pandemie in leven te roepen, er is geen pandemie corona is nog milder als de gewone griep die elk jaar 9000 doden veroorzaakt en covid maar 6100 . dus doe mij maar covid. rutte moet gewoon weg de vvd is te links en te vatbaar voor omkoping dat is wel weer gebleken

  1. Piet51

   @Pescador
   Je overdrijft. De gewone griep heeft jaarlijks enkele duizenden, 5000 à 6000, doden tot gevolg, met uitschieters van 8000 à 9000 naar boven. Maar er waren de afgelopen jaren ook seizoenen met nauwelijks griepdoden, zoals 2013/2014 toen de officiële cijfers GEEN oversterfte aangaven. Dit jaar zijn er in een korte periode enkele honderden griepdoden geregistreerd. Een slap griepjaar dus, maar beslist geen verdonkeremanen van griepdoden. Corona kwam kort na de griepperiode en veroorzaakte tot nu duizenden, misschien wel meer dan 10.000, doden. En het eind is nog niet in zicht, omdat medicijnen en vaccins ontbreken. Als dat niet verandert krijgen we volgend jaar iets vergelijkbaars.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.