‘Vrouwen eisen macht, macht en nog eens macht, mannen zijn steeds meer de sukkels. Is het niet al te laat?’

Auteur Peter Buwalda had afgelopen weekend in het NRC Handelsblad een gesprek met emeritus psychiater en psychotherapeut Frank Koerselman. Het is een boeiende discussie die ik even voor u volg. Koerselman merkt op dat de boeken van Buwalda bevolkt worden door ultiem zwakke mannen, sukkels die niets van hun leven meer kunnen maken. Koerselman: “In onze samenleving zijn de sterke mannen helemaal niet populair en ze worden onderuit geschoffeld. Trump stemmers, ‘deplorables’, de ‘white trash’ in de ogen van de elite, verzetten zich tegen de morele normen die ze opgelegd krijgen. De macho is bij de elite niet meer zo acceptabel. De man is überhaupt niet meer zo acceptabel. Dat lees ik in jouw boeken, Peter.”

Buwalda: “Dat voel ik zelf niet zo”. Koerselman: “Dat jij dat niet zo voelt interesseert me niet. Het persoonlijke interesseert me niet. Ik wil het over de maatschappij hebben.” Frappant. Hier doet zich exact dezelfde clash voor als tijdens een interview in 2002 met Pim Fortuyn door Nazmiye Oral. Fortuyn sprak over de maatschappij, Oral bleef echter steken in persoonlijke gevoelens.

Koerselman: “Ik geef college in een zaal met 300 studenten, waarvan 10 mannen. Ik moet grappen vanuit een vrouwelijk perspectief doen. Mannen studeren geen geneeskunde meer, geen psychologie en geen rechten. Ze hebben geen zin meer met al die vrouwen. Vrouwen bij de vrouwen en mannen bij de mannen”. Logisch, neurologen wijzen er op dat het menselijk brein zich het prettigst voelt binnen de eigen groep en het eigen moreel systeem. Buwalda: “Je bent ouderwets en reactionair en boos dat vrouwen mannen overbodig maken.” Koerselman: “Als je het niet eens bent met iemand zeg je dat om me terug te pakken. Eerst was ik fascist, nu reactionair. Ik vind het allemaal prima hoor. Maar wat kan ik nu nog zeggen?”

Buwalda is links ten voeten uit. Ze hebben niets inhoudelijks meer te melden. Links is volledig leeg. Ze zijn uitgepraat, het is een lege huls. En als ze dan niets meer kunnen zeggen grijpen ze naar het laatste redmiddel: “je bent reactionair” en als dat niet meer helpt: “je bent een fascist”, waarmee het gesprek ten einde is. Wij zeiden dan altijd “wat je zegt ben je zelf!”.

Voor mijn boek “Feminisme op de werkvloer” ben ik legio werkvloeren op geweest. De dominantie van vrouwen blijft beslist niet beperkt tot de (sociale) psychologie die gedomineerd door feministische vrouwen met een marxistische inslag. Het doet zich op legio werkvloeren voor. Vrouwen zijn enorm in opkomst, maar helaas niet op een normale manier. In Het Financieele Dagblad, of liever Het Feministische Dagblad, laat de krant onder de bezielende leiding van hoofdredacteur Prisco Battes en algemeen directeur Eugenie van Wiechen, allerhande radicale feministen aan het woord. Het zijn slecht onderbouwde stukken, riooljournalistiek, puur gericht op eigen belang van vrouwen die een boterham zien in het opleiden van vrouwen (dresseren) voor het vervullen van hogere managementfuncties. Uiteraard zijn ze niet geïnteresseerd in de lagere ambachten waarin mannen domineren.

Het Feministische Dagblad laat nooit een tegengeluid horen, voor het broodnodige intellectuele debat. Zo zei Sophie van Gool van de vrouwendressuur vereniging “Salaristijger” (hoe verzin je het!) dit weekend in het FD: “Het verplicht vrouwenquotum moet flink uitgebreid”. Natuurlijk wil ze dat, want dat past in haar business model. Mirella Visser van het Center for Inclusive Leadership meende een dag eerder in dezelfde krant: “De oplossing voor vrouwenhaat moeten we niet zoeken bij mannen”. Nee, natuurlijk niet, die oplossing moeten we zoeken bij haar vrouwen dressuurvereniging! De bekende mantra’s haalt zij tevoorschijn: ongelijke beloning en minder promotie. De kracht van herhaling.

Het FD doet eraan mee als krant in de links liberale traditie. Hoofdredacteur Prisco Battes gaat er bij knielen met de vuist omhoog. Hij laat Maartje Laterveer zeggen dat “Marx zit op mijn schouder zit en fluistert in mijn oor”, prof. Janka Stoker: “we moeten de apenrots stukslaan, weg met oude blanke mannen”, Ingrid van Engelshoven: “we gaan afrekenen met mannen”. Mirjam de Blécourt-Wouterse (VVD-senator) slaat als advocaat bij Baker McKenzie “met de vuist op tafel”, en prof. Ellemers doet verslag van haar dubieus sociaal psychologisch onderzoek en “ondubbelzinnige grapjes en als je niet met me naar bed gaat dan doe ik het niet voor jou”, enzovoort. Nachtmerrievrouwen.

Koerselman maakt korte metten met Buwalda. Het doet denken aan de discussies op YouTube van de wereldberoemde psycholoog en millionseller auteur prof. Jordan Peterson en de radicale feministen Helen Lewis en Cathy Newman. Hij verplettert ze op een briljante inhoudelijke manier. Peterson mocht niet spreken op de UvA. Niet te bevatten cancel culture. Collegevoorzitter UvA mw. prof. Geert ten Dam verklaart “De UvA is te wit en te mannelijk”. Dit is onversneden racisme. Niet te geloven dat iemand met een dergelijke opvatting Collegevoorzitter en SER-kroonlid kan zijn. Blijkbaar is dit ‘salonfähig’. ‘Kill all men’ is ondertussen trending op YouTube trending. Ik verbaas me nergens meer over…

Het feminisme heeft een zwaar marxistische inslag. In de VS zijn het de donkergekleurde hardcore feministen die het voortouw nemen. BLM-leidster Patrice Cullen hanteert de marxistische ideologie: “We are trained Marxists. We do have an ideological frame. Myself and Alicia are trained organizers”. Voor het actievoeren gebruiken ze de toolkit van marxist Saul Alinsky, ‘Rules for Radicals’ (1971). Alinsky zit op hun schouder en fluistert hen in.

We ontwaren twee trends: vrouwen eisen macht, macht en nog eens macht. Ze denderen al vuist op tafel slaand door. Mannen zijn steeds meer de sukkels, ze buigen en trekken zich terug. Is het niet al te laat? Het radicaal feminisme heeft al te veel momentum gekregen. Het Feministisch Dagblad gebruikt haar kolommen voor naming & shaming voor CEO’s die onvoldoende vrouwen in dienst hebben, “oh, excuses, we gaan er snel wat aan doen, het staat bovenaan mijn agenda!” En dan knielen ze en steken de vuist omhoog. “Ga maar liggen naast de radicaal feministen Prisco Battes en Eugenie van Wiechen van Het Feministische Dagblad”. Lang leve het Vrouwenbolwerk!

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Pierre Tombale

  “Links is volledig leeg, ze zijn uitgepraat, het is een lege huls.”
  Wat een treffende en rake analyse.
  Die bewustwording geeft hoop voor de toekomst.

 2. Augustus

  Er is geen één land die feminisme heeft aanvaard en die een positief geboortecijfer heeft. Het probleem zal zich op ten duur zelf oplossen.

 3. Gebande3

  Arme Fritz.
  Zijn vrouw begrijpt hem ook al niet
  Verderfelijke ribbenjatters zijn het, allemaal

 4. fuckit

  “Je bent ouderwets en reactionair en boos dat vrouwen mannen overbodig maken.”
  Ik ben bijvoorbeeld hélemaal niet boos, waarom?
  Zolang ik met de schreeuwerige tuthola’s kan copuleren, mogen ze van mij hun onzinnige wereldvisie uitdragen!
  Immers de dames willen uiteindelijk alsnog een stevige geërecteerde stamper ervaren, wij mannen zijn onmisbaar mbt de genoegens die de dames pertinent niet willen missen!
  Een vibe kan uiteindelijk de job niet écht overnemen!!
  Wij mannen blijven aan de macht, en zullen dat altijd blijven!

  1. Gebande3

   Totdat de dame in kwestie Big Jim of Tarzan ontdekt hebben.
   Dan is u uitge*ult.

  2. fuckit

   fuckit@
   ken je het verhaal over Adam en Eva?
   Omdat Adam zich verveelde en niet wist wat hij met zijn tampeloeris aan moest, creëerde God uit een van zijn ribben een wezen waar onze vriend zijn lusten en zaad kwijt kon!
   De vrouw is dus enkel ontstaan als invulling van de vleselijke lusten en vreugden van de man!
   Duidelijk?
   de man is het primaire menselijke wezen, de vrouw slechts een toevoeging!

   1. Gebande3

    Wat een deugniet, die Godt van u.

   2. perry

    Ach, ik denk dat vrouwen last hebben van penisnijd, en dat voorál willen camoufleren/compenseren door een quasi intellectuele man/vrouw opstelling, met als enig en ultiem doel, mannen “klein” te maken!
    Dit minderwaardigheidscomplex zullen ze echter nooit en te nimmer kwijtraken!
    De man is nu eenmaal de leidinggevende “primaat”, en zal dat tot het einde der tijden écht blijven!

   3. M. Brandenburg

    Helaas voor u was er voor Eva Lillith, Lilltih was het eerste mislukte expiriment om een vrouw te creeren, Lillith baarde echter enkel maar demonen, en dus moest zij het veld ruimen, vervolgens kwam Eva, ook Eva wist de boel te verzieken door te luisteren naar de slang en datgene te doen wat was aangeduid als het enige zij niet mochten doen, de geschiedenis kennen we, einde paradijs. Nu zien we hetzelfde vrouwen willen niet gelijk zijn ze willen domineren, en men hun hang naar macht op basis van eisen en niet op basis van kwaliteiten destabiliseren zij de samenleving leven volledig op emotie en gezond verstand bestaat niet meer. De effecten zijn dagelijks zeer goed te zien. Vrouwen zijn zogenaamd geweldige leiders, echter wat opvalt enkel de subsidiesluropers geleid door vrouwen doen het goed, daar waar zij eerst geld moeten verdieneen voordat zij het kunnen uitgeven is het droevig gesteld, en daar waar vrouwen succesvol zijn valt op dat zij exact dezelfde kwaliteiten als mannen hebben, waardoor je weer uitkomt op kwaliteiten en niet op sekse.

 5. Edjan

  Als je wilt weten hoe het tussen mannen en vrouwen staat, hoef je alleen maar een avond naar de reclame te kijken.
  Waren in de vijftiger jaren de mannen de vanzelfsprekende baas, en de vrouwen dommig en volgzaam (schat, staat de Bokma al koud?) nu is het op zijn minst omgekeerd. De vrouw is de baas, zij kijkt neer op de man en maakt hem belachelijk, hij doet braaf en dom zijn best om het haar naar de zin te maken, wat hem natuurlijk niet lukt, en soms krijgt hij rake klappen.
  Het zal in het echt niet zoveel anders zijn.

  1. Gebande3

   Schat, staat de Bokma al koud?
   Nee, je eten in de magnetron.

   1. ro

    toekomst nederland,pakweg 50 jaar..vrouw niet geluisterd,whollah wij gaan haar stenigen…dus een terugkeer naar pakweg 200 a 300 jaar terug (brandstapel)

 6. Timber

  Door het ultra feminisme kies ik steeds voor vrouwen buiten Nederland. Het is namelijk heel simpel.
  De man is het hoofd, de vrouw het nekkie. Het nekkie stuurt het hoofd. De man denkt dat hij de kapitein is, maar zij stuurt het schip.

  Hier in Nederland willen de vrouwen het hoofd zijn. 2 kapiteins op een schip is gedoemd om te falen.

  1. Rene van den Grijp

   O ja? Hoeveel heb je er inmiddels?

 7. SilverFox

  Gelukkig geen last van. Zorgeloos single leventje met twee honden. Relaties zijn mij het drama niet waard; slecht voor je portemonnee en voor je bloeddruk. Zeker als je ook nog kinderen hebt.

 8. Bes Tolen

  Goed selecteren is er op de meeste plaatsen niet bij. Of het nu om mannen of om vrouwen gaat. Over en weer gaat het in deze tijd ook steeds wat beroerder. Dus steeds meer. Dat is niet noodzakelijk maar we geven lieden met te weinig verstand van zaken te veel de kans. We geven lieden met valse bedoelingen de kans. Ook geven we lieden de kans fouten te maken terwijl we beter moesten weten of we zien iemand de fout maken maar grijpen niet in. Gemakkelijk gezegd? Maar het is zo, dat veel mensen wel zien wat er fout gaat. Vanaf het begin veelal. Waar moet een eind aan komen? Aan dat altijd te veel laten passeren. Kom laten we die Hollandse meisjes van zestien redden door die christelijke bemiddelaars aan te pakken. Die jonge vrouwen zoeken voor vreemdelingen. En die oude Roomse vrouwen die achter de heel dure kinderwagen lopen met het kind van dat meisje van zestien. Zie hier het echte christendom van nu. Altijd al verrot. Dat blijft. Vrouwen verneukt. De praktijk. Echt. Afschaffen die hap.

 9. ro

  slechte ontwikkeling dit…de demasculatie van de westerse man is uiteindelijk de ondergang van de in vrijheid levende westerse vrouw,bewijst eens te meer dat vrouwen niet in staat zijn om te leiden,ze willen alles en zonder na te denken aan de gevolgen op lange termijn,vrouwen en mannen zijn gelijken maar met hun eigen talenten en inzichten…een gefeminiseert europa is uiteindelijk het einde van vrouwelijke vrijheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.