Walgelijk autoritarisme! Dienders sluiten Berning Supermarkt want corona

Dit is totaal onacceptabel wangedrag van de autoriteiten. In Noord-Deurningen heeft de politie (met dwang) een supermarkt gesloten — tegen de wil in van de eigenaar. Want corona. Klanten stonden met verbazing bij de supermarkt en lieten duidelijk merken wat ze van deze wanactie vonden. De autoriteiten hadden daar lak aan. Uiteindelijk deed de eigenaar een stap terug en sloot hij zijn deuren.

Het is ongelooflijk dat we dit meemaken. Het is 2020. Niet 1944. Maar toch gebeurt het. In Noord Deurningen heeft Berning supermarkt zijn deuren op last van de autoriteiten gesloten. De eigenaar wilde niet meewerken en klanten steunden hem vol passie. Uiteindelijk gingen ze tóch door de knieën voor de politie. De deuren gingen dicht. De eigenaar bleef achter met tranen in zijn ogen.

Eigenaar Raymond Berning werd gedwongen zijn supermarkt te sluiten omdat hij de coronamaatregelen niet zou naleven. Berning vond dat volstrekt belachelijk. Vannacht parkeerde hij dan ook zijn Volkswagenbus voor de deur van de supermarkt, zodat de autoriteiten de boel niet tegen zijn wil konden sluiten. In de ochtend reed hij zijn bus vervolgens weer weg waarna hij, onder luid applaus van “honderden dorpelingen,” de winkel “gewoon” opende.

Maar toen kwam het. Er kwam politie langs. De boodschap die Berning te horen kreeg: om 10:00 moest de boel definitief dicht. Zo niet, dan zou er gewelddadig ingegrepen worden door de dienders.

En dus ging Berning tóch door de knieën, terwijl zowel hij als zijn klanten zeggen dat de winkelier wel degelijk “veel maatregelen” heeft getroffen om verspreiding van het virus tegen te houden. “Ik doe al maanden mijn uiterste best met een desinfectiezuil, stickers op de vloer met aanwijzingen voor de eenrichtingsroute, spatschermen bij de kassa’s en ruimere openingstijden voor de spreiding. Zeg het maar. Wat kan ik nog meer doen?” aldus Berning.

Daar komt nog eens bij dat veel van de bezoekers uit Duitsland komen. Die dragen dan ook trots mondkapjes.

Het probleem van de autoriteiten? Ze vinden het “te druk” in de winkel.  Ten eerste gaat dat die kleine dictatortjes helemaal niets aan, maar ten tweede is die informatie foutief. In de ambtelijke stukken staat namelijk dat de supermarkt 140 vierkante meter is. Dat klopt niet. We hebben het over 500 vierkante meter.

Da’s nogal een verschilletje.

Wat hier gebeurt is walgelijk. Ten eerste is het duidelijk dat Berning zijn best doet om de maatregelen zo goed mogelijk na te leven. En ten tweede handhaaft de politie bijzonder selectief. Relschoppers kunnen overal hun gang gaan, ‘jongeren’ schieten overdag op het strand gewoon onschuldige omstanders dood, maar de politie is boos “want niet genoeg afstand.”

Triest. Ziek. Misselijkmakend. En ook nog eens in strijd met iedere natuurwet — de rechten waarmee we geboren zijn, puur en alleen omdat we méns zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. NEXIT.

  s c h a n d e l i j k machtsvertoon.

  1. Genoeg van linkse dictatuur

   De politie de nieuwe vertegenwoordigers van de nsb ers. Schande wat ze nu weer doen, als er wat met buitenlanders te doen is of als Halsemaar de wet overtreed dan zie je ze niet,

   1. AS210854

    👍👍👍👍👍👍

 2. Meriadoc Brandebok

  Dit is goed werk van de politie. Er moet worden voorkomen dat we terechtkomen bij de situatie van het hoogtepunt. Het coronavirus vraagt van iedereen wat.

  1. Che

   Als bedrijf je aan de regels houden, is toch niet zo moeilijk.

   1. NEXIT.

    je beter voor laten lichten aandoenlijke . Alles is aanwezig echter de basis administratie is weer niet op orde . Geregistreerd vloeroppevlak 150 m2 , daadwerkelijke oppervlak 500 m2. Er mogen en kunnen dus veel meer mensen in de winkel dan de veiligheidsregio aanhoud.

    Waarom hebben linkse adepten altijd zo een grote bek zonder zich te verdiepen in de feiten ? populistische papegaaien die in het moment graag opportunistische uitspraken ongehinderd door enige kennis van de casus.

    Walgelijk adept ben je aandoenlijke

    1. Che

     @Nex

     Je hePt je helemaal niet in de feiten verdiept, alleen de kant van de eigenaar geef je weer.

    2. Oepsie

     En het ergste is nog, dat je die flapdrol al jaren op je bult meezeult. Een onrendabele gillend “biertje op de galerij van zijn woonkazerne.

     1. Maurits Dekker

      “Een onrendabele gillend “biertje op de galerij van zijn woonkazerne.”

      Dat zou hij wel willen. Die woonkazerne, bedoel ik.
      Maak daar maar gewoon ‘psychiatrische inrichting’ van.

  2. JochemX

   Het hoogtepunt? Kom je klaar? Dat virus is getalsmatig allang achter de rug. Vrijwel geen echte zieken meer en bijna helemaal geen doden. Positief testen op twijfelachtige tests zegt niets.

 3. Che

  Reactie van DDS is triest en ziek.
  Oproep tot burgerlijk ongehoorzaamheid.

  Populistisch gezwets.

  1. NEXIT.

   opportunisten misbruiken corona voor hun linkse gezwam.

   Vecht voor uw grondrechten.

  2. Sando

   che JIJ bent gevaarlijk !!een heel gevaarlijk links persoon. Die zijn er ook.

   1. Braboworstenbroodje

    @sando @Che is totaal ongevaarlijk ,behalve als hij langs de lagere school of de speeltuin loopt ,hou je kinderen maar in de gaten.
    Deze oude viespeuk zit 364 binnen achter zijn pctje te reaguren op dds ,verder heeft dit beest uit de verkeerde genenpoel niks.

    1. Mastiffan

     Degene die zich hiermee kan vereniging is bezig zijn eigen ondergang te complimenteren.

  3. JFU

   De gestapo leeft, zich helemaal uit op een kleine middenstander die alles volgens de regels doet.
   Dat durven ze. Een plein in Amsterdam met 14000 demonstranten met aanwezigheid van de burgemeester wordt met rust gelaten.
   Dit staat ons in de toekomst te wachten…..Ook de nieuwe NSB’ers staan te trappelen. Wordt gezellig in de toekomst.

 4. HierBenIk

  Nou, ik denk als ik zo om mij heen kijk bij winkels, dan kunnen ze de helft wel sluiten. Dit machtsvertoon is volledig uit zijn verband getrokken. Er speelt hier ongetwijfeld veel meer waarvan wij geen weet hebben…

 5. JochemX

  De kleintjes worden gepakt. Bij de grote grutters is af en toe ook flink wat mis, maar die hebben een legertje juristen achter de hand. Een kruideniertje afknijpen is ook veel makkelijker dan de toenemende straatschenderij aanpakken.

  1. EvertB

   Deze supermarkteigenaar kan ook zijn advocaat inschakelen.

   1. NEXIT.

    ja natuurlijk , het geld klotst tegen de plinten op en de man kan jarenlang tegen de roverheid procederen die van mijn geld en dat van de rest van de burgerij eindeloos kan procederen. Evert is een zwakzinnige das wel duidelijk of zit hier ook weer de aandoenlijke achter

    1. EvertB

     De supermarkteigenaar overweegt reeds een kort geding.
     Dan komt aan het licht dat er 21 inspecties in zijn supermarkt zijn geweest. 18 keer was de beste man in overtreding.

  2. HierBenIk

   Inderdaad, ik ken legio winkels waar het ook niet helemaal lekker loopt. Het resultaat van dit alles wordt dat de kleine middenstand volledig kapot wordt gemaakt en de grote jongens alleen maar groter worden. En niet alleen in de retail. Dit gebeurt bij vele branches. Het resultaat van Corona is dat de kloof tussen arm en rijk ontzettend wordt vergroot. Dit is een hele ernstige zaak.

   1. AS210854

    👍👍👍👍👍

 6. Blondie

  Dit is gewoon, wat het Linkse Rutte Kartel voorstaat.

  Onderdrukking op grote schaal, met tevens een ophokplicht en het plaatsen van een chip, in combinatie met een schijn medicijn voor Corona.

  Waar zijn de doden van deze gespeelde nieuwe uitbarsting, van deze Corona leugen.

  Waar zijn de griepdoden in 2020.

  1. EvertB

   Wanneer begint die verdrukking die u voor ogen staat? Ik voel daar nu niets van.
   En een chip? En een schijnmedicijn tegen Corona? Waar haalt u die informatie vandaan?

   Trouwens, ik heb wel veel meer vertrouwen in een écht werkend medicijn dan in een veilig vaccin binnen een handvol jaren.

  2. Bilderberg

   Griepdoden is per jaar anders, in 2013/2014 was er totaal geen oversterfte door griep. Kan nu natuurlijk ook zijn

 7. werikke

  Hier 12 agenten om dit machtvertoon uit te voeren. op scheveningen zijn er te weinig agenten om de marokkanen op te pakken die daar terreur plegen. ik ga steeds meer denken dat wij hier in bananrepubliek wonen ipv van rechtstaat.

  1. Maurits Dekker

   Ik ken Turkse en Marokkaanse buurtsupers waar de corona-maatregelen op veel ernstiger wijze worden overtreden.
   Maar daar zal de politie beslist niet komen handhaven.
   Nee, stel je voor zeg.

 8. Telex

  Waar vond dit dappere optreden plaats? Oh Scheveningen!

 9. harte385

  Wat een asociaal en terroristisch gedrag van de overheid. Stelletje machtsgeile figuren die blijkbaar niet in staat om criminelen te pakken!!!! Nemen ze maar gewoon een willekeurig burger om te treiteren en hem zijn inkomen te ontnemen. Dit alles dankzij een zooitje gestoorde virologen die niet weten wat ze willen, of misschien er ook helemaal geen verstand van hebben. En de overheden zijn nog veel erger pure staatsgreep

 10. DubbelZout

  Altijd grappig om te lezen
  dat het knetter rechtse gepeupel hier altijd schreeuwt om “keihard aanpakken” / handhaven / straffen etc, TODAT ze zelf (of gelijkgestemden) aan de beurt zijn
  Dan is het gejank oorverdovend

  1. Pjotter

   Dubbel zoute drop, ja rechts wil een betere aanpak, maar wel van benoemde groepen en feiten en geen mierengeneuk, snappie.

 11. Pierre Tombale

  Het feit dat een kleine buurtsuper met disproportioneel overheidsgeweld wordt aangepakt en de landelijke supermarktketens geen strobreed in de weg wordt gelegd, zal ongetwijfeld op ongelukkig toeval berusten.
  Nederland een rechtsstaat?
  Ammehoela!

  1. EvertB

   De grootte van een supermarkt maakt geen pepernoot uit. Wel is één eigenaar makkelijker te overrompelen en verbouwereerd achter te laten dan een groep eigenaren.

 12. Gebande3

  Duitsers die trots een mondkapje dragen.
  Wil ik niet weten welk logo er op stond.

  1. DubbelZout

   Binnenkort verkrijgbaar: PVV mondkapjes met de prinsenvlag erop 😀

   1. Reinoud van Gelre

    Prinsenvlag is te veel gevraagd, een beetje PVV’er draagt een kapje met Israëlische vlag.

 13. janszm

  Wacht maar af, dit is nog maar het begin.
  Reageren maakt geen indruk.
  Als 6% van de NL-ers in actie zou komen, waar is dan die overheid?

 14. frans9

  Terecht gesloten. Buiten dat hij zich niet aan de regels houdt zou ik geen boodschappen willen doen bij een winkel met zo een vies vloermatje.
  De man krijgt weer eens de nodige verkeerde aandacht.

 15. Maurits Dekker

  In het jaar 2020 is het dan toch nog 1984 geworden.

 16. Pjotter

  Ja nog niet zo lang geleden bevrijdings-dag gevierd, lang leve de NL vrijheid, maar geen geweeklaag en hand in eigen boezem want wie hebben er voor gezorgd dat deze kutpartijen reeds 3 jaar door kunnen gaan en jullie zijn nog maar aan het begin van de ellende de echte rekeningen van het drambeleid moeten nog komen.

 17. Robin Hoed

  Hieraan kun je zien dat het nooit meer zoals vroeger gaat worden.
  Af en toe een willekeurige winkel sluiten zal normaal worden.

 18. Marija

  Hebben wij echt zelf gekozen voor deze lapzwansen???
  Wanneer gaat de beuk in dat linkse achterlijke gedoe en beslissingen?
  Hoeveel mensen zijn er nog met gezond verstand die deze ontwikkelingen kunnen stoppen. We gaan op deze manier naar de haaien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.