WHO-baas nomineert minister De Jonge op Twitter voor de #WearAMask-challenge

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO, nomineert onder anderen minister Hugo de Jonge voor de #WearAMask-challenge. Daarmee legt de WHO-baas verdere druk op Nederland om ook eindelijk een mondkapjesplicht in te gaan voeren.
Hier volgt de tweet met alle genomineerden:

De WHO, die het RIVM vanaf het begin van de corona-uitbraak in Nederland zo dogmatisch heeft gevolgd, maakt op deze manier pijnlijk duidelijk dat Nederland volgens hun verkeerd beleid voert. Sowieso is het opmerkelijk dat het RIVM zo’n beetje alle informatie, adviezen en richtlijnen van de WHO als zoete koek slikte, maar op dit punt de hakken in het zand blijft zetten!

De WHO heeft zelf ook zat missers begaan en nam, vooral in het begin, vrijwel alle informatie vanuit China één-op-één over. Ook wanneer dit tegenstrijdig bleek met wat andere landen begonnen te rapporteren over de situatie in eigen land. Niet meer dan logisch dus dat er vraagtekens werden gezet bij wat zij adviseerden.

Toch ging het RIVM er meestal wel in mee, zelfs toen er onderzoeken naar buiten kwamen die hele andere conclusies trokken en dus ook heel ander beleid voorschreven. En dan heb ik het met name over asymptomatische verspreiding, het (onderschatte) effect van kleine virusdeeltjes (aerosolen) én de bijkomende rol van (slechte) ventilatie op de verspreiding van het virus.

Dat was allemaal niet bewezen, niet goed genoeg onderzocht of gewoon ‘niet zeker’, en dus werd er gewoon geen rekening mee gehouden. Dat was op zich al vreemd, want zelfs de WHO had zo nu en dan toch nog het inzicht om er dan in ieder geval maar rekening mee te houden, gewoon voor het geval dat het toch wél uit verder onderzoek zou blijken.

De discussie rondom mondkapjes is daarbij een hele vreemde. Bij goed gebruik zouden mondkapjes, geheel volgens de eigen logica van het RIVM, wel degelijk moeten werken. Het houdt namelijk de grootste druppels tegen en die zouden de grootste veroorzaker van verdere verspreiding zijn. Helemaal tegenhouden doe je het toch niet, maar dat is voor geen enkele maatregel het criterium geweest.

Waarom gaat het RIVM, waar De Jonge zich nog steeds door laat leiden, dan niet mee op dit punt? Ze hebben zelf ook al erkend dat ‘nieuw’ onderzoek bleek aan te tonen dat het wel degelijk effect zou kunnen hebben, al ging dat voornamelijk om de tendens van mensen om dragers van mondkapjes eerder te vermijden. Dan blijft er volgens mij toch geen enkel argument meer over om een mondkapjesplicht niet in te voeren?

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. NEXIT.

  Ze doen net als of het carnaval is

  1. hans-e-pans

   Misschien is het verstandig om Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO, te nomineren voor de strop.

   1. Arbeider65

    Nu, de strop gaat wel wat ver. Maar naar China sturen zou geen gek idee zijn. Tenslotte loopt hij aan de leiband van dat land. Kan die daar lekker raaskallen.

 2. HierBenIk

  Wat ben ik blij dat ik niet in de stad woon maar op platteland. Ze zoeken het maar uit. Er zit iets in ons water denk ik….

 3. andergeluid

  Zo Kreeg Obama ook meteen de Nobel prijs dit zaakje stinkt ook
  De boefjes de ene boef geeft de andere boef een cadeautje.
  En Wij burgers krijgen straks ook allemaal cadeautjes mondkapjes 1,5 meter afstand houden straks een verplichte vaccinatie een digitaal paspoort geen vrijheid straks geen mkb meer enz enz Lijkt wel of SINTERKLAAS bezig is maar dan omgekeerd
  Lang leven de nieuwe wereld orde Agenda 2030 Goed bezig M. Rutte en de H de Jonge en mede Bilderberg collega’s andere graaiers en vrijmetselaars

 4. Morgan4321

  > Bij goed gebruik zouden mondkapjes

  Nou, aangezien iedereen al van tevoren weet dat die di gen dus nooit volgens voorschrift gebruikt gaan worden (voor bewijs: kijk naar alle buitenlanden waar ze verplicht zijn) gaan die dingen dus meer een partij helpen, en dat is degene die ze verkoopt.

  Voor “goed” gebruik ben je zeker 100 euro per maand per persoon aan die ondingen kwijt, dat gaat dus niemand betalen. Ik heb er een (viel nog niet mee, ze gaan altijd per veel over de toonbank), voor als ik in Duitsland ga tanken, op als ik ga betalen en af als ik vertrek. Opgeborgen in de auto voor hergebruik bij de volgende tankbeurt.

 5. Steven Opti

  Wout, ontzettende grote klootzak. Wat zou ik met jou toch graag een gesprek aangaan. Maak je beter druk om de zorg en hun loonsverhoging ipv deze hele fake pandemie. En in 2016 75000 zorgmedewerkers weggesaneerd. Nee, dáár hoor ik jou ook nooit over. Nog geen 0,02% overleden aan deze griep. 98% overleefd corona. Maar wel bangmakerij over besmettingen. Virussen zullen altijd bestaan maar door deze gecreëerde bangmakerij wél 320.000 mensen erbij zonder baan plus alle andere ellende die dit virus veroorzaakt heeft en nóg steeds veroorzaakt. En dat is het begin noig maar. Daar ben JIJ mede verantwoordelijk voor smerige rooie Wout. Ga jij lekker de hele dag met zo’n idioot kapje over jou mond lopen en hou je voortaan stil. Je bent echt een misselijk mannetje. Je blijft mensen indoctrineren over Covid en hoe “gevaarlijk” dit virus wel niet is. 0 doden en 25 mensen op de intensive care. Ja.. echt een reden voor mondkapjes. Ik walg van jou!!

 6. ervi

  Sterf met je Corona.

 7. Maurits Dekker

  Krijgt deze Tedros zijn instructies van Bill Gates die, door zijn financïele deelname, feitelijk voor 30% ‘eigenaar’ is van de WHO?

 8. rexm

  Dit zijn allemaal berichten om die prutsers buiten het komende tribunaal te houden.

 9. Heras

  Kaag truttebol heeft ons toch vrijgekocht met haar miljoenensteun aan crimineel tedros…
  Ik beschouw deze “steun” als een vrijbrief.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.