Advocaat beboete personen: generaal pardon voor iedereen die beboet is door de coronaregels

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft een pittige brief ontvangen. Advocaat Frank van Ardenne heeft de minister geschreven dat tal van boetes moeten worden geseponeerd of heroverwogen. De advocaat neemt het nu ook op voor vier mensen die zijn beboet omdat ze een taartje aan het eten waren. Het ministerie onderzoekt het verzoek tot kwijtschelding. 


Stel je schoonmoeder heeft net een nieuwe kunstheup gekregen, de operatie ging vlot en soepel. Dit wil je graag vieren, maar je woont in een hoog gebouw zonder lift. Daarom besluit je om dit te vieren in het park, je koopt een taartje en gaat dit met je schoonouders en vriendin vieren. Vervolgens word je door handhaving op de bon geslingerd vanwege ‘samenscholing’. Dit overkwam een stel uit Schiedam.

Advocaat Van Ardenne vindt de boetes schandalig, door kromme wetgeving wordt dit opeens op samenscholing gegooid. Terwijl een stel met hun schoonouders een taartje ging eten, volstrekt bizar natuurlijk.

De advocaat vindt de boete onhoudbaar, en net zoals vele andere boetes die zijn gegeven. Nu Nederland de Grapperhaus-gate heeft gehad is het allemaal onhoudbaar om de boetes uit te schrijven. De advocaat wil daarom dat men veel boetes gaat seponeren of heroverwegen.

“Terwijl deze vier personen op 1,5 meter afstand van elkaar een taartje zaten te eten en de regelgeving op dit punt volstrekt onduidelijk was, en is.”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Blondie

  Dit is het Rutte Kartel en dit zijn hun regels, die niets meer met onze democratie en onze normen en waarden hebben te maken.
  Wetjes waar geen tweede kamer aan te pas is gekomen.

  We worden in Nederland zo schrikbarend be…..d door Rutte 3.
  Dat de honden er geen brood meer van lusten.

  Maar geheel volgens de Linkse insteek van Rutte 3.
  Draait de leugencaravan door.

 2. Piet51

  Het interessante is, dat de regelgeving rond samenscholingen toen volstrekt duidelijk was. De 1,5 meter speelde geen enkele rol. Meer dan twee personen die samen waren, was gewoon verboden. Ik vind het ook sneu en eigenlijk ook wat overdreven, maar die advocaat moet wel betere argumenten verzinnen. Er is zelfs gezegd, bij de afkondiging van die maatregel, dat er ook echt gehandhaafd gaat worden.

 3. fred van de bunt

  Ik vrees dat er veel onduidelijk was. Zo gold een noodverordening per 30 maart 2020 voor de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, waaronder de gemeente Schiedam, waar in artikel 2.2 duidelijk staat dat mensen met meer dan 3 een afstand van 1.5 meter moeten houden. ls door de 4 gebakjes eters daaraan voldaan, dan hebben ze onterecht een boete gehad. Samenscholen bedoelde men dus mee: zich binnen een afstand van 1.5 meter bevindende. Vervelend is dat een landelijke noodverordening is afgesproken, en men dan per veiligheidsregio zijn eigen artikeltjes erbij gaat verzinnen. Ook zijn de wijzigingen in de verordeningen per regio best flink te noemen (zie bijvoorbeeld https://vrtwente.nl/documentatie/). Tot slot meent bijvoorbeeld de burgemeester van Almelo dat nu elke vorm van bij elkaar in de buurt zijn (samenscholing) verboden is: dat is niet verboden als men 1.5 meter afstand houdt. (https://www.tubantia.nl/enschede/krijg-je-nou-wel-of-geen-boete-als-je-met-twee-mensen-op-straat-bent~ae5b8080/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.