Baudet over Corona-app: ‘Ieder IT-project dat de overheid aanraakt, mislukt’

“Totaal onzinnig onzin idee”, dat waren de harde maar kritische woorden die Baudet uitsprak over de dorona-app van De Jonge in de Kamer. Er is een waslijst aan problemen en bedenkingen op te ratelen waarom de app simpelweg niet goed zou werken. Van privacy-standpunten tot aan de nauwkeurigheid van bluetooth, de app is gewoon een slecht idee aldus Baudet. 


Volgens Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet is er veel af te dingen op de corona-app, CoronaMelder. Zo zou bluetooth niet nauwkeurig genoeg zijn, er is een grote kans dat bluetooth niet goed meet bij wie je precies in de buurt bent geweest waardoor je dus eventueel onterechte meldingen zou krijgen. Ook blijft er een mogelijk dat de app wordt gehackt, en mocht dat gebeuren dat ligt er flink wat gevoelige informatie op straat.

Als we kijken naar het verleden heeft de overheid nu niet echt een positieve trackrecord wat betreft IT-projecten, dus waarom zou het nu wel goed werken aldus het betoog van Baudet.

Ook andere Kamerleden vinden dat er nog te veel onduidelijk is, ook is het nog maar de vraag hoe nuttig de app is als maar een klein deel van Nederland de app gebruikt.

De Kamer benadrukt dat ‘menselijk’ bron- en contactonderzoek het belangrijkste blijft, en dat de app dus min of meer secundair is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Grasmaaier

  “Als we kijken naar het verleden heeft de overheid nu niet echt een positieve trackrecord wat betreft IT-projecten.”

  Correct. Of het nu gaat over het UWV of de Belastingdienst – elk ICT-project van de overheid is gedoemd te mislukken en is een bodemloze put waarin honderden miljoenen verdwijnen.

  Begrijpelijk, want de overheid bestaat uit tienduizenden kleine ambtenarenkoninkrijkjes die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Voor grote projecten het recept voor een zekere mislukking.

  1. EnDanDit

   “Begrijpelijk, want de overheid bestaat uit tienduizenden kleine ambtenarenkoninkrijkjes die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Voor grote projecten het recept voor een zekere mislukking.”

   Absoluut waar. De overheid zit vol met overijverige ambtenaren die maar wat graag zeggenschap willen hebben. Over anderen, maar ook over elkaar. Neem daarbij in acht dat dit soort projecten vaak worden uitbesteed aan externe partijen (- kuche -Cap – kuche – Gemini) en je weet waar het schip gaat stranden. Een torenhoge kostenpost en software die uiteindelijk niet goed blijkt te werken. We hebben dit in het verleden al gezien bij o.a. UWV.

 2. Blondie

  Het heeft niets te doen met corona het is gewoon een volg app.

  Simpel en voor Rutte en Co ideaal om de burgers te volgen.

 3. .nexit nu

  Wat mij opviel, was dat de heer Baudet zijn handen liet spreken. Daar krijg je de kriebels van. Verder was hij goed gekleed, dubbele manchetten en knopen.

 4. RPML

  Bij overheidsdienaren gelden maar 2 criteria: 1. wat kost het project 2. hoe belangrijk is het project. Projectleiders worden daarna niet op basis van inhoudelijke kennis gekozen en hebben een statusproject dat ze op hun CV mogen bijschrijven. Vervolgens is er iedere paar maanden een ‘crisisvergadering’ waarbij de software-ontwikkelaar aangeeft dat de scope toch niet al te helder was geformuleerd en dat er meer geld bij moet, óf het project moet in vermagerde vorm en met missende functionaliteit worden voortgezet… en jawel, de projectleider zet zich in om het project nóg meer status te geven door er nog meer geld tegenaan te gooien. Einde van het liedje: software met functionaliteit waar niemand om gevraagd heeft en datgene wat het zou moeten doen doet het niet.

 5. Yoyo

  Het wordt eentonig, maar Thierry heeft alweer gelijk!
  De overheid maakt een potje van.

 6. Bunky01

  Overheid en ICT = water en vuur
  Overheid en betrouwbaarheid = een utopie
  Deze regering versus de burger = Big brother is watching you

  Burger : let op uw zaak !

 7. nexit nu

  Slechts druiloren downloaden de volg app van de gestapo Nederland

 8. Heras

  Baudet heeft weer gelijk. Stem op hem.

  Overigens, moet hij Ollongren in de gaten houden, want het mensje wil de komende verkiezingen blokkeren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.