Belachelijk: ontwikkelaar zenuwgif novitsjok biedt excuses aan Russische oppositieleider Navalny

Een chemicus die betrokken zegt te zijn geweest bij de ontwikkeling van het Sovjet-zenuwgif novitsjok, heeft zijn excuses aangeboden aan de Russische oppositieleider Aleksej Navalny. Daarmee wordt de situatie rondom de vergiftiging alleen maar onduidelijker!
Het lijkt wel een nieuwe poging om de Russen verder te framen en de aandacht op de beschuldigingen richting de Russische overheid te houden. Vil Mirzajanov zei tegen de Russische oppositietelevisiezender TV Rain: “Ik bied Navalny mijn oprechte excuses aan, omdat ik deelnam aan deze criminele onderneming, het maken van het middel waarmee hij is vergiftigd”.

Ik zeg het maar even vooraf, want anders word ik straks weer uitgemaakt voor Rusland-apologeet: Ik wil best geloven dat de Russen belangrijke tegenstanders uit de weg ruimen, en vooral als ze andere manieren om hun ‘uit te schakelen’ te moeilijk achten. Maar de manier waarop men dat probeert te bewijzen is echt bijzonder beroerd. Het verhaal raakt echt kant noch wal.

De in de Verenigde Staten woonachtige Russische chemicus komt uit het niets op de Russische oppositietelevisiezender met excuses naar Navalny, maar er zijn (schijnbaar) al veel meer (belangrijke) mensen met het zenuwgif omgelegd. Toen hoorde je hem niet, waarom nu wel?

Ook valt het totaal niet uit te leggen dat Navalny in Duitsland is opgenomen in het ziekenhuis. De Duitse overheid heeft diplomatieke en politieke belangen bij Rusland, wat de testuitslag voor novitsjok geheid in twijfel trekt.

Het is überhaupt vreemd om zo’n hyper specifiek zenuwgas te gebruiken voor het uitschakelen van politieke tegenstanders. Je zou toch denken dat een auto-ongeluk dan een betere manier zou zijn, toch?

Men vermoedt ook nog dat het gif in een waterfles zat die op zijn hotelkamer is neergezet. Dan neem je toch een behoorlijk risico! Ten eerste moet je dat gif ongezien in die waterfles stoppen en die waterfles (ongezien) op de juiste hotelkamer zien te krijgen. Ten tweede moet je ook nog maar hopen dat hij vlak voor zijn vlucht zin heeft in een flesje water en niet gewoon alleen een glas water uit de kraan of pas een drankje op het vliegveld neemt.

En wat nou als hij het flesje niet eens had meegenomen maar een andere gast wel? Als er dan even later bij die gast novitsjok wordt geconstateerd dan is de link tussen die gast, het hotel en Navalny toch ook zo gelegd?

Dan blijkt ook nog dat de aanhangers van Navalny de waterfles hebben meegenomen naar het buitenland om het daar verder te onderzoeken. Ook heel goed voor de (schijn van) objectiviteit natuurlijk! Hoe zorgen zij ervoor dat ze niet kunnen worden beschuldigd van knoeien met bewijsmateriaal? Zeg het maar!

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Henduk

  Heet dit niet complottheorie ?
  Wat als ?
  De aap komt toch niet uit de mouw .
  Toegeven zullen de Russen nooit doen .

 2. Gebande3

  De in de Verenigde Staten woonachtige Russische chemicus komt uit het niets op de Russische oppositietelevisiezender met excuses naar Navalny,

  Er zijn soms ook dierbare uitermate betrouwbare vriendinnen welke uit het niets opduiken om vervolgens in totale anonimiteit te verdwijnen.
  Zou Wouter daar ook zijn vraagtekens bij zetten ?

 3. gargamel

  In vergelijking met het verhalen over de vergiftiging van de Russische blogger Alexei Navalny, zijn de sprookjes van de gebroeders Grimm interessanter en waar. Het ziet er allemaal uit als een “slechte komedie” uitgevoerd door de Amerikaanse CIA of de Britse geheime diensten MI6 of MI5, Mossad of de Duitse speciale diensten, en misschien allemaal samen, schrijft het Duitse “Contra Magazine”.

  Er zijn veel vreemde gebeurtenissen in het verhaal van de vergiftiging van de Russische blogger Alexei Navalny, schrijft het tijdschrift. Zoals bekend zat het gif “Novicok” op de fles waaruit hij in het hotel dronk. Op het vliegveld realiseerde hij zich wat er was gebeurd, hij slaagde er zelfs in om zijn mannen naar een kamer te sturen zodat ze het bewijs konden verzamelen.

  Ze kwamen naar het hotel en namen meteen de juiste fles, hoewel er daar meerdere waren en dat waarschijnlijk met hun blote handen deden. En – kijk naar de wonderen! – Niemand viel dood in een paar minuten en met schuim op zijn mond, stellen de auteurs van het artikel.

  Het is ook vreemd dat, toen Navalny uit het hotel uitcheckte, de kamer niet werd schoongemaakt door de meiden om deze klaar te maken voor de volgende gast, zoals meestal in hotels gebeurt. Alles in zijn kamer bleef intact.

  1. gargamel

   In oorlog lijdt de waarheid altijd eerst, en oorlogen hoeven niet altijd met gewapende middelen te worden uitgevochten. Ze laten zich nu leiden door informatieve, propagandamiddelen en middelen waarvan men dacht dat ze verdwenen waren met het einde van de Tweede Wereldoorlog. Ze worden nu echter op een nog meer roekeloze manier gebruikt vanwege media met een wereldwijde reikwijdte en de objectieve waarheid kunnen “begraven” door een miljoen keer beschuldigingen tegen iemand te herhalen, zonder dat er enig bewijs geleverd hoeft te worden. Dat was het geval met Skripalj en nu het geval van Navalny. De beschuldigingen tegen Rusland en de dreiging van verdere sancties zijn slechts een voortzetting van de informatieve, psychologische en geopolitieke oorlog tegen al diegenen die niet willen voldoen aan de normen die Westen willen opleggen.

   1. bloemkust

    Je kunt naar je eigen gelijk blijven redeneren wat je wilt,
    maar sinds de ontmaskering van de befaamde Sovjet-spion met de Duitse naam bij het Manhattan project in de jaren 40, heeft de ouwe vos moedertje Rusland niets van haar streken verloren.
    Het westen: wel ervan profiteren, niets teruggeven.

   2. bloemkust

    Met desinformatie strooien via het internet is Russische mentaliteit wel toevertrouwd. Zoveel is het afgelopen afgelopen decennium wel gebleken.

   3. kees cup

    Gargamelski.
    U komt over als een professionele (dus beroeps) Tr0l.
    Ontvangt u een inkomen in euro’s of in roebels?

  2. Gebande3

   zijn de sprookjes van de gebroeders Grimm interessanter en waar.

   Dat verklaart een hoop!

 4. homefront

  Nou dat is dan toch prima, gelijk aanklagen die gasten en miljarden smartengeld vragen..

 5. Bes Tolen

  Het ”Westen” en in dat gezelschap zit ook een groot deel van Europa, heeft als ondergrond ”Rome”, dat is gebaseerd op geweld en leugens en die zijn altijd al uitgestrooid over een groot gebied. Altijd is het een groot gevaar voor de eigen bevolking geweest maar die is tegenwoordig zo geïndoctrineerd dat ze dat niet beseft. Dat mee omdat de politiek bevooroordeeld is. Trouwens een groot deel van de eigen bevolking is in de loop van de tijden uitgeroeid. Europa hoeft zich niets te verbeelden maar doet het wel. Slechte leiders genieten vaak de voorkeur. Ook nu en dat kan funest worden. Dat was het al zo vaak.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.