Carnaval gaat gewoon door in 2021: ‘Verbieden kan gewoon niet’

Ondanks de gigantische verspreiding van het coronavirus afgelopen carnaval zijn de carnaval-fanaten in het zuiden van Nederland ervan overtuigd dat het in 2021 gewoon doorgaat. Ditmaal wellicht geen grote parades met praalwagens, maar het feest moet en zal doorgaan. Of de zuidelijke provincies nu veel steun kunnen verwachten van de rest van Nederland is nog maar de vraag. 


Halverwege februari 2021 staat carnaval weer de agenda, het feest gaat toch door maar in streng aangepaste vorm. Veel gemeenten hebben de optochten al geschrapt van de agenda. In veel steden gaat het feest alsnog door, maar dan kleinschaliger. Wat men hier moet bij voorstellen blijft nog een raadsel, want als gehele dorpen en steden alsnog met z’n allen in de kroeg staan kan je net zo goed de optocht wel laten doorgaan.

De oudste carnavalsvereniging is duidelijk over carnaval 2021:

“Als de Venlonaar niet naar de carnaval kan komen, dan brengen wij de carnaval naar de Venlonaar. Maar over hoe de vlag er dan bij hangt, kunnen we nog niks zeggen”

De voorzitter van de Brabantse Carnavalsfederatie – ja dit bestaat dus echt… – Rob van de Laar is van mening dat verbieden geen zin heeft. Men gaat, of er nu wel of geen feesten zijn, alsnog de straten op.

“Je kunt niemand verbieden in kostuums de straat op te komen. Mensen zullen gaan zingen en binnen de kortste keren is er een enorm straatcarnaval. Dat willen we niet”

Krijgen we door carnaval 2021 een herhaling van 2020?

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. vandaag

  De polonaise met 1,5 meter tussen ruimte 😂

  Je bestelt geen meter bier meer maar 1,5 meter bier 🤣🤣🤣

  Tegen die tijd zijn de regeltjes toch verdwenen want hoe lang wil rutte op zijn idioterie nog vasthouden ?

  1. Banne de Booyer

   Jurisprudentie van demonstratie Amsterdam. Was té belangrijk zodat de regels even overboord werden gekieperd! Geen probleem want de burgemeester deed er zelf hard aan mee door met een big smile tussen haar kroost en discipelen door te zweven van pure extase
   Dus carnaval mag ook…brabant heeft er maling aan die haagse kliek

   1. Madpo

    Duidelijk, maar als ze door carnaval weer op grote schaal ziek worden door Covid 19, zodat de Brabantse ziekenhuizen weer uitpuilen, laat ze dan ook in Brabant blijven als ze het oplopen zodat de ziekenhuizen elders ter lande niet onbereikbaar worden voor de rest van Nederland met corona en andersoortige doodsbedreigende ziekten. We danken de eerste uitbraak al aan de carnaval liefhebbers uit Brabant en de Italiegangers op vakantie. De tweede golf zal dan ook wel weer uit het zuiden komen. Lang leve carnaval.

 2. Morgan4321

  > Of de zuidelijke provincies nu veel steun kunnen verwachten van de rest van Nederland is nog maar de vraag.

  Mooi zo, laat die Hollanders maar wegblijven hier met de Carnaval.

  1. Madpo

   Ja Morgan, echte Brabantse instelling, zo asociaal als maar mogelijk is. Je zou bijna hopen dat ………….. Goed bleren wanneer je op de IC terecht moet komen als het vol ligt.

 3. Willem61

  Er is geen virus verspreiding meer, er wordt veel meer getest met een onbetrouwbare PCR test, waarvoor een onderzoek op betrouwbaarheid door de 2e kamer is weggestemd door onze linkse broeders onder aanvoering van de VVD. Als je dus een onbetrouwbare test uitvoert en alle positief geteste getallen bij elkaar opteld, en je verteld niet hoeveel mensen er getest zijn, en ook niet hoeveel er daadwerkelijk ziek zijn en of hierdoor zijn opgenomen in het ziekenhuis. Geef je een verkeerd signaal af. Eerst moesten we naar groeps immuniteit, nu doen we dat, en blijven in lockdown…….Why

 4. ervi

  Burgerlijke ongehoorzaamheid is momenteel het enigste verzetsmiddel tegen de Corona leugen.

 5. Wim Vreeswijk

  Als die Brabanders zo nadrukkelijk levensmoe zijn, gun ze dan ook dit laatste feestje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.