China: 380 ‘heropvoedingskampen’ voor Oeigoeren gebouwd in DRIE jaar tijd

Het is ongelooflijk wat er in China gebeurt, en we horen er helaas te weinig partijen over. Want wat de Oeigoeren overkomt is vreselijk. Absoluut, vreselijk.

Het Australian Strategic Policy Institute (ASPI) heeft vandaag de resultaten van een grootschalig onderzoek online gezet naar de zogenaamde ‘heropvoedingskampen’ of ‘interneringskampen’ die de Chinese Communistische Partij (CCP) heeft gebouwd voor Oeigoeren. De conclusies zijn schokkend. In slechts drie jaar tijd zijn er 380 van dergelijke kampen gebouwd of uitgebreid. Satellietbeelden en beelden vrijgegeven door activisten in China zelf tonen aan dat de kampen feitelijk niets meer of minder dan gevangenissen zijn, waar Oeigoeren keihard geïndoctrineerd worden met CCP-propaganda. Het grote doel is duidelijk om Oeigoeren hun cultuur, geloof, en tradities af te pakken, en ze te veranderen in kleine, goede Han-Chineesjes.

“Het bewijs in deze database laat zien dat, ondanks beweringen van Chinese functionarissen dat gevangenen de kampen verlaten, de aanzienlijke investeringen in de aanbouw van nieuwe interneringsfaciliteiten zijn doorgegaan in 2019 en 2020,” aldus ASPI-onderzoeker Nathan Ruser in de Britse krant de Guardian (dank NOS).

In de kampen staan er allemaal leuzen op de muren die de Oeigoeren oproepen precies te doen wat hun communistische overlords willen. Doe dit, doe dat. Leer Mandarijn. Wees dankbaar voor de CCP dat je gevangen zit. Werk, wees ‘modern.’ Het is afschuwelijk. De ‘kamers’ alleen al zijn echte gevangeniskamers inclusief tralies voor de ramen. Om de kampen staat prikkeldraad om bewoners binnen te houden. Ook zie je veel wachttorens en dergelijke waar ‘bewaarders’ staan om vluchtpogingen met grof geweld te verhinderen.

Er zijn volgens ASPI vier categorieën, oplopend van ‘mild’ naar extreem. Zelfs de milde kampen zijn werkkampen pur sang; kampen die zijn ingericht als een gevangenis, en met fabrieken die dichtbij staan wat onderzoekers de indruk wekt dat Oeigoeren gedwongen worden te werken.

Dit is werkelijk een grove schande. Wat China doet is afgrijselijk en volkomen onacceptabel. Welk Westers land heeft de moed er iets aan te doen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. palko

  Oeigoeren hebben als moslims in ieder geval totaal niets in Nederland te zoeken. Als Oeigoeren asiel willen aanvragen moeten ze dat ten alle tijde doen in één van de vele moslimlanden in het Midden Oosten. En nooit en te nimmer in ons land. Want dan zit je als Oeigoer de boel op een verschrikkelijke manier te belazeren

 2. Morgan4321

  De Chinezen weten tenminste hoe je opstandige moslims in het gareel brengt. Die lieten niet over zich lopen toen ze daar met aanslagen begonnen.

  1. Augustus

   Sommige bevolkingen moeten helaas gewoon beschaving aangeleerd worden, dan is deze manier toch een stuk effectiever dan de schilderswijken die wij hier hebben. Niets mis mee, mensen die zich gedragen en geen terroristische ideologie aanhangen hebben er geen last van.

 3. Rene van der Grijp

  “Welk Westers land heeft de moed er iets aan te doen?”

  En wat doen de islamitische landen?

 4. Hamer Sikkel

  Zoals moslims en anderen in Nederland zich moeten conformeren aan de Nederlandse Staat en allereerst worden geacht de taal te leren.
  De Volksrepubliek China, met de leidende rol van de communistische partij, draagt haar burgers op de staatstaal, het Mandarijn, te leren en alles wat niet samen gaat met de atheïstische Staat, bijvoorbeeld de islamitische religie, af te leren.
  Dat gebeurt met veel overtuiging; anders komt er namelijk niets van terecht.
  Op die manier is men ook radicaal van het coronavirus afgekomen.

 5. Kleurloze Politiek

  @Palko
  @Morgan4321

  Ten eerste hebben jullie niks te willen
  Dus als één van die Oeigoeren hier asiel komt aanvragen dan is dat niet aan jullie om te beslissen of en om wie wel en wie niet een asiel status krijgt.

  Ten tweede heeft iedereen het recht op een vrije menselijk Leven de goede mogen never nooit onder de slechte leiden.
  Ik bedoel als één van jou studiegenoot of huisgenoot of zelfs een familie lid een delict begaat
  Dan wordt jij daarvoor tog ook niet op afgerekend.

  Maar goed wilders adepten zijn nou eenmaal ontoerekeningsvatbaar.

  1. palko

   @KP, ik bepaal zelf wat ik vind. En wat een non-valeur als u vindt, interesseert me totaal niets. Oeigoeren die asiel aanvragen in een niet-moslimland belazeren de boel op een verwerpelijke manier.

   1. Morgan4321

    Gelukkig lijkt het er tot nu toe op dat de meeste Oeigoeren die vertrekken in Turkije belanden. Dat is ook wel logisch, het is ook een Turkmeens volk dus er zijn meer overeenkomsten met Turken.

  2. Gebande3

   Oeigoeren zijn gajus 1e klas net als het grootste gedeelte van de moslims.
   In 2014 en 2015 hebben ze vele aanslagen gepleegd in China en geprobeerd vele ha n Chinezen moslim te maken.
   China neemt tegenmaatregelen die niet aan onze westerse normen en waarden voldoen.
   Velen reageren hier in Nederland selectief verontwaardigd.
   De moslims in het midden Oosten en Afrika plegen gewoon genocide op alles wat niet moslim is of wil worden.
   Dan zijn de Chinezen nog lieverdjes vergeleken bij die koppensnellers uit de islamitische wereld door heropvoeding kampen op te zetten.

   1. Ernest Stern

    “Oeigoeren zijn gajus 1e klas net als het grootste gedeelte van de moslims.”

    Het blijft verbazingwekkend hoe mensen dit soort weerzinwekkende racistische onzin in hun toetsenbord gerammeld krijgen.

    1. Fascal

     Nee, je liegt!

     1. homefront

      @Fiscal ernest is een pathologische

    2. Meriadoc Brandebok

     Extreemrechts is inherent onverdraagzaam en intolerant.

    3. homefront

     Over racisten gesproken, de anti-racist is de nieuwe racist en jij bent de zogenaamde anti-racist

 6. Mogguh

  De Chinezen hebben groot gelijk om de Oeigoeren wat beschaving bij te brengen. Zouden wij ook moeten doen met ‘onze’ booslims.

 7. Kleurloze Politiek

  @Mogguh

  Oh dus jij vind dat Moslims ook hier gevangen dienen te worden..

  Kennelijk is het je ontgaan dat steeds meer westerse vrouwen massaal met rijke Arabische en Russische mannen trouwens want zo zijn mensen zoals jij wel Arabische Moslims die geld hebben zijn ineens allemaal acceptabl en al bidden ze 50 keer per dag Tot Allah sbht dat mag allemaal
  En als het even moed doe je zelfs een hoofddoek om puur om die credit-card waar een paar miljoenen op zit

  Mensen zo als jij hebben geen moraal, geen levens besef, geen Eer ,geen trots
  Mensen zo als jij zijn enkelt met haat en afgust bezig omdat je zelf niets in je leven hebt kunnen bereiken en daarom maar een andere de schuld geven van jou eigen labiele leven.

  Je bent letterlijk zo hopeloos dat je zelf geen flauw benul hebt van jou eigen rampzalige leven zonder enige zicht van hoop..
  Het haat zit je zo diep dat je in je eigen leugens
  Fabeltjes gelooft.

  Ga hulp zoeken want dat heb je echt dringend nodig.

  1. homefront

   “Kennelijk is het je ontgaan dat steeds meer westerse vrouwen massaal met rijke Arabische en Russische mannen trouwens want zo zijn mensen zoals jij wel Arabische Moslims die geld hebben zijn ineens allemaal acceptabl en al bidden ze 50 keer per dag Tot Allah sbht dat mag allemaal
   En als het even moed doe je zelfs een hoofddoek om puur om die credit-card waar een paar miljoenen op zit”

   Kan je nagaan hoe alle moslims naar de westerse wereld kijken

  2. vandaag

   Ik heb geen haat nog afgunst jegens de is-lam , moslims of de achterlijke ideologie.

   Ik vind gewoon dat deze totalitaire levensstijl niet thuis hoort in het democratische westen. Ik vind gewoon dat deze levensstijl niet moeten willen wonen in dat deel van de wereld alwaar ze de democratie en rechtstaat niet erkennen

   ik zeg dus wegwezen , of gewoon oprotten – vrij naar denk – uit Europa

   minder , minder , minder , stem sociaal , stem PVV

  3. Mogguh

   Flikker op joh brabbel berber, ga je zus inkerven met een potscherf of je holharen vlechten.

 8. Kleurloze Politiek

  @Mogguh
  @vandaag

  Hoezo Moslims erkennen de westerse democratie niet.
  De Moslims wonen hier sinds de jaren 60 in NL en Europe.. heb jij ooit de Moslims hier in NL zien protesteren of demonstratie tegen het rechtsysteem of democratie nou nee
  Het zijn juiste de extreem rechtse elite zoals De PVV en FvD die het Nederlandse rechtsysteem bagatelliseren en het een nep rechtsysteem noemen.
  Kun je na gaan hoe je in je eigen leugens en fabeltjes zijn gaan geloven..
  Puur om bij dat PVV clubje bij te horen.

  Maar weetje als Geert Wilders zelf gezegd heeft dat zijn hele achterban niet capable genoeg is om als lijsttrekker te functioneren dan zegt dat al genoeg over jullie labiele manier van denken en leven.
  Gewoon ontoerekeningsvatbaar.

  En of jet nou wel of niet wil de Islam is hier ,hoort hier, blijft hier en zal allemaal tegen jullie zin alleen maar groter en meer worden.
  En hoe meer haat jegens de Moslims hoe meer Moslims er bij komen.

  1. homefront

   70% van de moslims (in Nederland) vind de koran belangrijker dan de Nederlandse wetgeving.
   73% van de moslims (in Nederland) vind jihad (voeren van de heilige oorlog tegen niet moslims) strijders helden.
   Aanhangers van de islam protesteren niet die zetten hun omgeving naar de islam…

   1. vandaag

    geheel correct , de is-lam erkent de democratie en haar wetgeving niet met het logische gevolg dan men de rechtstaat niet erkent

    De is-lam is een totalitaire ideologie die thuis hoort in het westen.

    minder , minder , minder , stem sociaal , stem PVV

  2. Vriend

   Kleurloze politiek geeft open en eerlijk aan tot het islam-bezettingsleger te behoren dat Nederland wil omvormen naar een islamitische staat.

   Laat dat maar even goed bezinken.

 9. Sabreur

  China is al de baas over de WHO. Kunnen we hen ook niet de baas maken van de UNHCR? Dan kunnen ze mooie kampjes maken in het M-O en in N-Afrika voor de opvang van de ‘vluchtelingen’.

 10. 56RdK

  Nou Michael, aan elke maatregel zitten twee kanten.
  Die Oeigoeren hebben wellicht de machthebbers wellicht tijden lang geiriteerd of ze hebben de macht willen ondermijnen.
  En tja, dat pikken die machthebbers daar niet.

  Het is geen Nederland waar de moslims in hun idiote en uitermate gevaarlijke gedachtegoed door overheden en dom deugvolk ronduit worden gefaciliteerd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.