COA zakt compleet door het ijs: verzoekt asielzoekers terug in de kast te gaan

Het is werkelijk waar te treurig voor woorden, maar het COA laat voor de zoveelste keer zien dat er compleet incompetente mensen aan het roer staan. In bijna een op de twee gevallen ”’adviseert”’ het COA om asielzoekers die homo, lesbienne of transgender zijn terug de kast in te gaan. Wat is dit voor walgelijk en niet-Nederland-waardig advies? Stichting LGBT Asylum Support heeft een pittig onderzoeksrapport – waar deze informatie onder andere vandaan komt – naar de Tweede Kamer verstuurd.

In het afgelopen half jaar zijn zeker 70 LHBT-asielzoekers slachtoffer geworden van een onveilige situatie. En wat doet het COA? Die zegt in veel gevallen dat deze mensen maar beter tijdelijk terug de kast in kunnen…

Wat is dit voor waardeloos ””advies””?

LGBT Asylum Support heeft een enquête laten rondgaan onder 200 asielzoekers, zo’n 85% van deze groep wordt regelmatig gediscrimineerd vanwege hun seksuele voorkeur. Meer dan de helft geeft aan dat zij deze problemen niet kunnen bespreken binnen het opvangcentrum, de helft van de tijd wordt ook niks gedaan met meldingen.

Het COA zakt steeds verder door het ijs, de afgelopen maanden krijgt de organisatie flink wat kritiek over zich heen, en al deze kritiek is 100% terecht.

We maken ons in dit land altijd hard voor LHBT-rechten, maar deze mensen worden compleet in de steek gelaten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. homefront

  Eindelijk een een instantie die gewoon zegt wat veel Nederlanders vinden van de zeer progressieve en agressieve lhbtg gemeenschap…

  1. Blondie

   Hoeveel namen gebruik jij.?

   1. vandaag

    .

 2. M.Dikker

  We gaan terug naar de Middeleeuwen met al die nieuwkomers. Mag ik ons oude Nederland terug; jaren 80/90? Toen was geluk nog heel gewoon.

  1. Ernest Stern

   Ik adviseer je te emigreren naar Hongarije, de huizen zijn spotgoedkoop, de linkse intellectuelen en de jongeren zijn massaal weggevlucht en het land wordt bestuurd door een extreem rechtse populist.

   Lijkt me een paradijs voor PVV-ers.

   1. M.Dikker

    Jammer dat er geen werk is daar. Enne, waarom moeten wij ons weg laten jagen door intoleranten?! Omgekeerde wereld lijkt me.

   2. Mogguh

    Het zit Stern niet lekker, excile in zijn geblurde hoekwoning in Den Haag, en dan ook nog eens door iedereen hier uitgescheten worden, het valt niet mee hoor!

    1. M.Dikker

     Gelukkig heeft hij zijn mattie Beukman nog.

   3. Loelap

    Waarom ga je zelf niet naar Afghanistan of een ander tribaal moslim land. Het is duidelijk dat je autochtonen haat en bijzonder dol bent op aanhangers van de vredes religie. Wat ze ook uitvreten, je bedekt altijd alles alles met de mantel der liefde.
    Waar komt die autochtonen haat toch vandaan?

  2. Beukman

   In de jaren 80/90 verlangde men terug naar de jaren 50/60.
   Je kan beter verlangen naar wat je hebt dan naar wat er niet meer is en ook niet meer terugkomt. Dan word ook jij misschien een keer gelukkig, Dikker.

   1. M.Dikker

    Als je me gelukkig wilt maken Beukman, dan ga jij lekker met je linkse vrindjes emigreren. Moet je eens kijken hoe blij me dat maakt!

    1. Ernest Stern

     Beukman maakt de indruk het reuze naar zijn zin te hebben in Nederland, Dikker, terwijl jij je ongelukkig voelt in ons prachtige land.
     Dat prachtige land gaat niet terug naar de 80/90 want we zijn tevreden met de vooruitgang die sedertdien ingeboekt.

     1. Beukman

      Zo is het.
      Een troost voor Dikker: dankzij internet kan hij ook als gelukszoeker in Duitsland, België of om het even welk buitenland nog volop genieten van onze online vriendschap.

     2. M.Dikker

      Ik zie dat mijn reactie op jou niet is geplaatst. DDS houdt duidelijk ook niet van de keiharde, ongecensureerde waarheid. Maar laat ik het anders zeggen. Ik ruil de materiële vooruitgang heel graag in voor de menselijke achteruitgang (denk aan berovingen etc.) (mag dat wel DDS?).

     3. Beukman

      Ik zie dat mijn reactie op jou niet is geplaatst. DDS houdt duidelijk ook niet van de keiharde, ongecensureerde waarheid.

      Je zit er naast, beste vriend. DDS doet amper aan censuur.
      Wel bestaat er een automatisch spamfilter, dat reacties filtert die bepaalde lettercombinaties bevat (voorbeelden: t.r.o.l, p.o.r.n.o, h.i.t.l.e.r, d.r.u.g.s), alsmede complete links naar websites.

      Als jouw vrijheid van expressie je lief is, Dikker, raad ik je aan om die keiharde waarheid van jou te ventileren met een andere woordkeus dan de vorige. Doe je best, ik lees je reactie met interesse!

     4. M.Dikker

      Niets van dat alles heb ik geplaatst Beukman. Slechts wat voorbeelden wat er zoal in onze huidige samenleving gaande is, waarbij voornamelijk ouderen en zwakkeren het moeten ontgelden.

     5. Beukman

      Het zal dan toch een lettercombinatie zijn geweest die roet in het eten gooide, Dik.
      Om een voorbeeld te geven: een doodnormaal woord als c.o.n.t.r.o.l.e komt niet door het filter. Waarom niet? Omdat dit woord de lettercombinatie t.r.o.l bevat. Het vergt wat behendigheid en oefening om hier mee om te gaan.

      Daarom mijn vraag: hoeveel is jouw vrijheid van expressie je waard? Je zou kunnen overwegen om je oorspronkelijke reply te herfraseren en te bidden dat ie er deze keer wél doorkomt.

    2. Beukman

     Als ik emigreer ga jij daar hier niets van merken, beste Dikker.
     Daarom mijn volgende advies aan jou: wetend dat je met mij opgescheept zit en geluk zonder mij dus niet voor jou is weggelegd, zal je je best moeten gaan doen om gelukkig te worden met mij. Zet hem op!

  3. wesly bentley

   Hij hoort bij de Combat clan

   Enz

 3. .nexit2021

  Uiteraard , er zitten in zo een centrum maar een paar homo’s dus om de rust te bewaren stuur je die terug de kast in. Vervolgens geef je de dreigende islamitische idioten die geen ruimte bieden aan een andere levensstijl een verblijfsvergunning zodat ze hun extremisme binnen Nederland verder kunnen praktiseren en verspreiden. De islam is een totalitaire ideologie en gif voor de democratie zoals de feiten dagelijks bewijzen.

  minder , minder , minder

  Stem sociaal , stem PVV

 4. 56RdK

  “We maken ons in dit land altijd hard voor LHBT-rechten, maar deze mensen worden compleet in de steek gelaten.”

  Bart, in de jaren 80 vorige eeuw maakte we ons druk voor emancipatie van hier vertoevende vrouw, tientallen miljoenen zijn daarin gestoken. En toen stak een satanische ideologie de kop op, met zeer vele steun van onder andere de PvdA!

  De ideologie die vrouwen achtersteld, onderdrukt, verminkt en vermoord. Die ideologie kreeg en krijgt sindsdien alle ruimte en steun, van vele politicy en andere gesjeesde deugidioten bij de media, op scholen en universiteiten.

  Het is nu zover dat het wordt geaccepteerd als vrouwen als tweede, nee, als derderangs- of nog lagere burger worden behandeld.
  Het is nu zover dat cabaret en cultuuruitingen aan beperkingen onderhevig zijn.
  Het is nu zover dat dieren op uitermate en zeer wrede wijze mogen worden geslacht. Het is nu zover dat buurten dagelijks en een paar keer per dag opgeschrikt mogen worden door gekrijs uit speakers.
  Het is nu zover dat wij allen salonfähig dienen te worden voor die ideologie: de islam!

  En ja, die ideologie wijst homofilie volstrekt af, ergo, homo’s lopen levensgevaar als ze, en zeker in islamitische kring, uit de kast komen, dus laat staan als LBHT-lui zich willen vertonen.

  Zover is dus al de invloed van de islam in dit land Bart, invloed dat steeds meer en meer wordt en waarbij de zogenaamde ‘gematigden’ nergens zijn te bekennen, behoudens dat ze een dubbele agenda voeren om de ongelovigen en andersdenkenden zand in de ogen te strooien.

  Dit zijn de harde feiten Bart, feiten tot stand gekomen door verachtelijke deugpartijen als de PvdA, het CDA, D66, VVD, GL, CU. Partijen die media, scholen en universiteiten met hun ziekelijke geesten volledig in de macht hebben, daarbij onze (en die van LBHT’s) vrijheid, veiligheid en welzijn compleet ondermijnen!

  Ten gunste van: de islam!

  1. M.Dikker

   En zo is het.

 5. Peter Loosduinen

  Nederland heeft al genoeg vreemdsoortige homo’s en lhbtg ‘ers.
  Ik zit niet te wachten op meer van die lieden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.