Door EU en Schengen verschraalt alles: aan de buitengrenzen lopen landen leeg en zijn criminele hubs ontstaan

De Europese Unie is een asociale constructie. Als u geniet van een heerlijk vers stuk fruit in Europa is de kans groot dat u dat aan een Bulgaar te danken heeft. Ieder jaar vertrekken duizenden arbeiders uit de Balkan en Oost-Europa naar Engeland, Duitsland, Italië en Spanje om fruit te plukken, en mee te helpen met irrigatie. Bulgarije wordt thans getroffen door arbeidstekorten en lonen stijgen. Maar nog steeds leert het plukken van pepers in Bulgarije een uurloon op van € 1,87 en in Duitsland € 9,35. Dat maakt de keuze van vertrek niet moeilijk.

Moet de EU moet lering trekken uit de onbedoelde gevolgen van de open grenzen? De bevolking van Oostbloklanden verdampt, mede door de brain drain als resultaat van de open grenzen vanwege het Schengenverdrag. De Europese Unie heeft zélf Schengen geëntameerd. De grenzen moesten weg met alle gevolgen van dien. Schengen is extreem schadelijk voor de landen die te kampen hebben met de brain drain.

Maar ook de georganiseerde misdaad heeft van ‘Schengen’ geprofiteerd: zie de jaarlijkse dramatische rapporten daarover door de Europese veiligheidsinstellingen Europol voor de politie en Eurojust voor de justitie. De Schengenzone, zonder grenscontroles, vormt voor de wereldwijde georganiseerde misdaad een ongekend grote afzetmarkt van consumenten. Aan de grenzen van de Unie zijn criminele ‘hubs’ ontstaan, waar zwart geld, drugsgeld en smokkel elkaar ontmoeten.

Schengen doet veiligheid en identiteit geen goed. Open grenzen zijn onrechtvaardig, Schengen is onrechtvaardig en dat is bekend sinds het eerste verdrag getekend werd. Als bestaande schotten binnen de arbeidsmarkt worden weggehaald, zullen werknemers gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden. Dat 20% van de Bulgaarse bevolking definitief weg wil lijkt een bewijs dat de lokroep van hoger loon, beter werk, meer werk en betere leefomstandigheden, mensen in beweging zet. Arbeid is als water, het stroomt naar waar het kan gaan, maar ook naar waar je het niet wilt hebben.

Schengen strekt tot voordeel van de betreffende werknemers die daarvan gebruik kunnen maken. Voor hen is dat fantastisch. Maar het is ten nadele van de mensen die dat niet kunnen, de wanhopige achterblijvers die het land zien leeglopen en verschralen. Er voltrekt zich een ramp voor de landen van herkomst. De Europese Unie heeft buitengewoon asociale effecten. Politici zien het gebeuren maar doen niets. Nexit.

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Blondie

  Ik geef dit al jaren aan, Schengen en de EU zijn de ondergang van (mijn) Nederland.

  Zwakke MP als Kok , Balkenende en nu Rutte, krijgen hun instructies van de club van Opa Bernhard en die club heeft niets met een democratie’s Nederland.

  1. Gebande3

   Het lijkt er sterk op dat u reeds op een slinkse manier gechipd bent.
   Robotisering is de sluipmoordenaar van uw vrije geest.
   Strijd zolang u er de kracht nog voor kan vinden.

   1. Blondie

    Weerleg het eens een keer, zonder je eigen draai er aan te geven.

    1. Edjan

     @Blondie. Ik denk dat ik het grotendeels met je eens ben. De top van de politiek, de top van het internationale bedrijfsleven en de grote banken, die weten wel wat ze willen: de grenzen weg en het volk moet zijn muil houden. En ze zijn goed op dreef: zie de eu en zie de afbraak van de democratie.
     Ik geloof echter niet dat deze mensen clubs nodig hebben. Ik geloof wél dat ze opzettelijk volkeren van hun identiteit beroven door ze hun cultuur te ontnemen, ze te verplaatsen en te vervangen en tegen elkaar op te zetten. Voeg aan een volk 20% mohammedanen toe en je hebt geheid rottigheid. Dan raken ze onderling slaags en zijn ze gemakkelijker te onderdrukken. Idem als je ze hun identiteit afneemt. Want wat deze hoge heren echt willen, is een volk van lijfeigenen.

    2. Gebande3

     Oh, sorry, dacht dat de door u verkondigde waanzin aan u opgedrongen werd door een Engel of zo.
     Sorry en sterkte met uw situatie.

     PS
     Doe de groeten aan opa Bernhard bij u op de soos.

   2. Maurits Dekker

    “Strijd zolang u er de kracht nog voor kan vinden.”

    Het lijkt er op dat u deze strijd reeds lang geleden heeft verloren.

 2. lucinde

  Altijd weer een hoogtepunt, de stupide schrijfsels van Frits…

  De oplettende lezer snapt ook dat Bulgarije net zo makkelijk voor Hongarije kan worden vervangen.
  Dat vreselijk sombere land waar Frits vorige week nog een lofzang over schreef.

  Bevestigd wordt maar weer dat oost-Europeanen, waaronder hordes Hongaren het land verlaten voor vrijheid, betere vooruitzichten omdat het in eigen land niet mogelijk is.

  En Frits, dat is niet de schuld van Schengen, maar van geboefte zoals Orban en
  Borissov…

  1. Grasmaaier

   Sterk betoog Ernest Stern.

   Mijn complimenten.

   (Proest!)

   1. Chalres Bingley

    @grasmaaiert klopt @ernestje houd wel van een verkleedpartijtje.

 3. Pauline Kummer

  Terug naar het ijzeren gordijn? Ik heb achter de hekken gestaan in het Beierse woud in het vrije west Europa. Achtung Zonengrenze. Prikkeldraad en niemandsland. Ook aan de Duits Duitse grens. De muur. Welvaart moet verdeeld worden. Ophokken in eigen land is niet de weg om tot welstand te geraken.

 4. Ritter

  “Crimineel gedrag door asielzoekers wordt nu beloond” – Binnenhof Report met Geert Wilders

  h*tps://www.youtube.com/watch?v=wzBupkz2hmQ

 5. Meriadoc Brandebok

  Schengen is niet onrechtvaardig en open binnengrenzen zijn niet onrechtvaardig. Het is evident dat Schengen de situatie zeer heeft vergemakkelijkt. Burgers kunnen gemakkelijker de grens oversteken en de handel kan gemakkelijker plaatsvinden. (Een Nexit is niet mogelijk, tenzij Nederland morgen ineens verandert in een grote industriële economie zonder afhankelijkheid van Duitsland).

  Verder is het ook te wijten aan wanbeleid in Oost-Europa dat burgers er continu vertrekken. Met name Hongarije en Polen hebben intolerantie tot de kunst verheven, waarbij homovrije zones inmiddels geen uitzondering meer zijn. Ontwikkelde jongeren zien dat West-Europa ontwikkeld en toleranter is. De anti-democratische hervormingen van Oost-Europese regeringsleiders sluiten niet meer aan bij jongere generatie werknemers met social media, Facebook en Instagram.

  1. Brenda Welsh

   Nog even en Polen verstrekt alleen nog maar id kaarten en paspoorten waarop de geaardheid van de persoon vermeld staat. In de zg homovrije zones ben je bij een eventuele aanhouding het haasje wanneer daar expliciet homo vermeld staat. Oppassen dus bij door rood licht oversteken.
   Kan zo maar gebeuren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.