Gezondheidsraad: uitrollen 5G-netwerken krijgt groen licht. Hamsteren van aluminiumfolie gaat beginnen

Op verzoek van de Tweede Kamer had de Gezondheidsraad een onderzoek gedaan naar eventuele gezondheidsrisico’s van een 5G-netwerk. Volgens de Gezondheidsraad is het veilig om de komende jaren 5G-netwerken te gaan uitrollen in Nederland. Wel zegt de raad dat er nog meer onderzoek nodig is om echt alle gezondheidsrisico’s uit te sluiten. Het onderzoek maakt overigens geen ‘einde’ aan alle twijfel over de gezondheidsrisico’s rondom 5G benadrukt de Gezondheidsraad. De eerste stap qua onderzoek is gezet, maar er zal meer onderzoek nodig zijn om te kijken of 5G echt schadelijk kan zijn.

Voorzitter Bart-Jan Kullberg zegt wel dat het “niet is aangetoond” dat er gezondheidsrisico’s bij komen kijken. Ook acht de Gezondheidsraad het niet waarschijnlijk dat het überhaupt risico’s met zich mee draagt.

Volgens Kullberg is het mogelijk dat 5G nu al wordt uitgerold omdat het grotendeels gebruikt maakt van bestaande structuren – zoals die van 3G en 4G.

“We kunnen al een hele boel zeggen over de frequenties van 3G, 4G en wifi. 5G maakt voor een belangrijk deel gebruik van frequenties in dat deel van het spectrum”

Nu hopen we dat bepaalde 5G/Bill Gates-fanaten niet meteen de lokale supermarkt plunderen om een extra voorraad aluhoedjes te maken.

De rest van Nederland kan gelukkig binnenkort gaan genieten van 5G-netwerken.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Xan

  Heeft de gewone mens sowieso niet veel aan.
  Handig voor de grote tech bedrijven en regeringen, zodat ze nog meer en sneller informatie kunnen opslaan.

 2. Bunky01

  Raar bericht van de Gezondheidsraad. Eerst beweren dat het allemaal geen kwaad en vervolgens : “Wel zegt de raad dat er nog meer onderzoek nodig is om echt alle gezondheidsrisico’s uit te sluiten”. Stel dat, uit een vervolg onderzoek komen feiten naar voren die wel risico’s met zich mee brengen, wat dan? Het kwaad is dan al geschied. Terugdraaien van 5g zal nooit meer gebeuren. Het rapport zal dan luiden: “de Gezondheidsraad heeft bevonden dat de risico’s minimaal zijn en vallen binnen de daartoe geldende normen”. Zo kun je alles wat krom is recht praten.

  1. Blondie

   Dat is Links Nederland Bunky01.

   Er komt nog veel meer op ons af.
   Pneumokokken vaccinatie voor oudere Nederlanders in combinatie met een griep prik.
   Zomaar een maand voor de enting nooit wat van vernomen.

 3. andergeluid

  ik heb dit gezien en hier word niemand maar ook niemand echt vrolijk van maar,
  natuurlijk heeft niemand het over youtube.com/watch?v=mm1HJ0rOQ80

 4. ervi

  Goed nieuws voor Huawei.
  Nederland moet versneld in de uitverkoop.
  De Chinezen werden al aardig ongeduldig.

  1. .nexit nu

   Ik heb jaren lang een modem gehad van Huawei. Is nu rijp voor recycling. Kijken of een dongel het kan bijbenen voor mijn oude PC.

  2. nexit nu

   tja QUOTE De eerste stap qua onderzoek is gezet, maar er zal meer onderzoek nodig zijn om te kijken of 5G echt schadelijk kan zijn. END

   mosterd na de maaltijd , ofwel als de hoog frequente 5G lijnen wel schadelijk zijn zal men dat nooit meer erkennen. Een soort brand in een asbest loods met schadelijke stoffen die massaal opgeslagen zijn. De brandweer heeft metingen verricht maar er is geen risico voor de bevolking !

   .nexit nu , fuck you asshole

 5. andergeluid

  toch heel belangrijk iedereen moet dit zien en hier word niemand maar ook niemand echt vrolijk van maar,
  natuurlijk heeft niemand het over youtube.com/watch?v=mm1HJ0rOQ80

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.