GroenLinks Den Haag wil af van ombudspolitiek Richard de Mos: ‘Het kan gevaarlijk zijn’

De Haagse afdeling van GroenLinks laat maar weer eens zien dat politieke partijen er zeker niet altijd voor het volk zijn. Bij GroenLinks gruwelen ze van de ombudspolitiek van De Mos. De politiek van ‘wij regelen het’ waar De Mos bekend om staat wil GroenLinks zo snel mogelijk in de ban doen. 


De mouwen opstropen en de problemen van de gewone man oplossen, daar heeft GroenLinks niet zo veel. De partij kan het stiekem niet verdragen dat Richard de Mos op handen wordt gedragen in Den Haag. De Mos en zijn partij gaan wel de straat op, en helpen wel de mensen direct. In plaats van eindeloos, en soms zinloos, vergaderen in de raad gaan zij wel naar de inwoners toe.

‘Sommige partijen hier in de raad denken voor dit gevoel van ontevredenheid een oplossing gevonden te hebben’, zegt GroenLinks-fractievoorzitter Arjen Kapteijns. ‘Ze noemen het ombudspolitiek. Als je een klacht hebt of niet tevreden bent, kunnen zij het voor je regelen. Het besturen van een stad verengen tot het opkomen voor individuele kwesties is in mijn ogen een karikatuur van wat er allemaal komt kijken bij een grote stad.’

Natuurlijk wisselen ze de kritiek af door direct te melden dat ook zij wel naar de gewone mensen luisteren. Maar wie houden ze nu voor de gek? De sociaaldemocratische partijen in Nederland zijn nog maar een schim van wat ze ooit waren.

‘Maar toch ben ik ervan overtuigd dat deze ombudspolitiek vanuit de raad nooit de oplossing kan zijn voor het dichten van de kloof tussen bewoners en het bestuur. Het kan zelfs gevaarlijk zijn’, vindt hij. ‘Het gevaar schuilt erin dat de belangen van de mensen of ondernemers die de weg naar een raadslid weten te vinden omdat ze mondig genoeg zijn, een goed netwerk hebben of vaardig zijn op de sociale media, beter vertegenwoordigd worden dan de belangen van andere mensen. Hierdoor kan het algemene belang ondersneeuwen.’

Maar De Mos kennende gaat hij stug door met zijn ombudspolitiek. Dit is dan ook waar de Hagenezen op zitten te wachten.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Jeaup

  Jan Wapstraat: ‘onze Bink’

 2. Ernest Stern

  Wat een moeizaam Nederlands weer.

  Ik blijf het zeggen, DDS heeft een eindredacteur nodig die de Nederlandse taal beheerst.

  1. Cootje

   Wordt je halve Afrikaanse vriend zijn partij aangevallen , met al die ex ra ra leden??

  2. Maurits Dekker

   Zelfs gewoon gangbaar Nederlands schijnt te moeilijk te zijn voor psychiatrisch patiënt Ernest Stern.

  3. LifeBuddy

   Ernest stern, je kan zelf het woord ”Biden” nog geen eens goed spellen, want dan schrijf je ”Boden”. Wat voor kronkels in je hoofd beheersen jouw gedachten. Je hebt een tweeling broer geheten Lodewijk.

   1. Jack Flash

    De onzin van stern gelijk doorscrollen.
    Ik lees het niet eens meer.
    Een aanrader voor iedereen hier.

 3. Cootje

  Zo kwam Wilders met steun van de vvd Opstelten en zijn ambtenaren voor de rechter in de minder minder Minder Marokkanen , zo is de oud ra ra beweging en kei in het weg demoniseren van de tegen partij die in een derde wereld land niet zou misstaan , wel vooraan lopen met een button 1873 en alles wat niet in de zelfde richting of mening heeft uitschakelen met alle ongeoorloofde middelen, onder de noemer een democratische partij

 4. Blondie

  Kijk het is zoals het is, ca 33.000 Hagenezen kozen in 2018 de partij van de Mos, als HUN partij, de grootste partij in Den Haag.

  Links heeft dit nooit kunnen verkroppen.
  Slechte verliezers.

  Links maakt meer kapot dan je lief is.

  1. wesly bentley

   Waarom –kijk– jij zo vaak?

 5. vandaag

  uiteraard , groots liegen regelt enkel zaken voor regenten zodat ze onder en boven de wet vallen

  stem sociaal , stem PVV

  zal gl straks excuus maken als de Mos wordt vrijgesproken ?

  1. Blondie

   Het zijn de rechters, die Wilders voor ogen heeft.

 6. Bunky01

  Ik ben geen Hagenaar, maar ik kan mij goed vinden in aanpak van deze man. Hij staat dicht bij het volk en het belangrijkste; hij luister en regelt waar dat kan. Dat noem ik nu een VOLKSVERTEGENWOORDIGER. Daar kan menig partij een voorbeeld aan nemen. En dat steekt met name GL, D666 en consorten.

 7. Cor Grijpstra

  R de Mos,- ach gut, kun je geen vergunning krijgen?

  Voor 1000 euro regel ik dat.

  De Mos komt volgend jaar voor de rechter.

  1. Factor

   etc

   1. Cor Grijpstra

    Schrijffout van @Factor… etc moet zijn – kjopt.

  2. vandaag

   HAHAHAHAHA , nog steeds geen greintje bewijs , alle vergunningen zijn keurig via de raad gegaan. Rechtzaak krijgt uitstel , op uitstel , op uitstel. Schandelijke vertoning

   De Mos wordt straks WEDEROM de grootste partij en vaagt de linkse klaplopers volledig weg. Een soort Trump zeg maar !

 8. Wim Vreeswijk

  In plaats dat ze wat leren van de succesvolle strategie van Richard de Mos gaat GL hem lopen verketteren met een hoop jaloerse stemmingmakerij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.