HAHA! Corrupte VVD wil Kamerleden die zich misdragen “minder hard straffen”

Als er nou één partij is waarvan je denkt dat die zich vooral niet moet bemoeien met de straffen van Kamerleden die zich misdragen, dan is het de VVD. De partij komt immers om de zoveel weken in het nieuws om precies die reden. De VVD kon weleens de meest corrupte partij van Nederland zijn. Maar raad eens wat de nepliberalen doen? Juist: ze gaan publiekelijk met een plan om de straffen voor “Kamerleden in opspraak” flink te verlagen. Ons helpt ons?

De Telegraaf komt met het opmerkelijke bericht dat de VVD Tweede Kamerleden die zich misdragen minder zwaar wil straffen. Het voorstel daartoe is in handen gekomen van De Telegraaf. De Tweede Kamer debatteert vandaag over de gedragscode. De VVD en de SGP (wat?) willen de mogelijkheid om een Kamerlid tijdelijk uit het ambt te zetten schrappen.  “Schorsing is een zeer ingrijpende maatregel die zich slecht verdraagt met het grondwettelijk verankerde mandaat van Kamerleden,” aldus het voorstel geschreven door een partij die al tijden niets meer heeft met de grondwet.

Wat voor straf er dan wel moet komen? Een “aanwijzing” of, in ernstige gevallen, “een berisping.”

Zoals De Telegraaf óók stelt is dit allemaal nogal opmerking. De VVD is immers continu betrokken bij integriteitskwesties. En daar komt nog eens bij dat de VVD juist te pas en te onpas roept dat gewone burgers die zich niet altijd even goed aan de regels houden keihard gestraft moeten worden. Oh ja, als een burger iets verkeerd doet moet hij wat de VVD betreft het liefst voor jaren in de gevangenis verdwijnen. Maar een Kamerlid dat iets verkeerd doet? Die moet er vanaf kunnen komen met een tik op de vingers.

Het is ongelooflijk. De VVD is werkelijk de meest walgelijke partij van Nederland geworden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. NO8D0

  VVD weg ermee.

  1. Chalres Bingley

   VVD is net een criminele organisatie, met Don Rutte aan het hoofd.

   1. Grasmaaier

    Dat klopt. De VVD is een georganiseerd misdaadsyndicaat dat fraude en corruptie in hun criminal minds heeft gedeklassificeerd als onschuldige oprispinkjes in het hele politieke spel: moet toch kunnen, amice.

 2. Blondie

  Prachtig zo gaan hopelijk de oogjes open, van al die Linkse deugkneuzers.

  Deze Rutteclub is zo’n aanfluiting voor de Nederlandse democratie, dat verder afglijden in de poel van verderf bijna niet mogelijk is.

  Rutte wat ben jij een slechte MP.

 3. Gebande3

  Het is ongelooflijk. De VVD is werkelijk de meest walgelijke partij van Nederland geworden.

  Grasmaaier, kom er maar in.

  PS
  10 uur en we zitten op de helft.

 4. JochemX

  Het heeft iets met de grondwet te maken. Kamerleden worden door de bevolking gekozen en het beoordelen is dan geen zaak van andere kamerleden. Het beoordelen van een kamerlid door andere kamerleden zou tot politiek misbruik kunnen leiden.

 5. Bunky01

  Als ik me als burger in mijn werk misdraag ontvang ik terecht een straf. Als ik me als kamerlid in mijn werk misdraag krijg ik geen of een lichtere straf. Raar verschil.

 6. George D

  vvd walgelijk, klopt. Mensen die op de vvd stemmen, walgelijk. Dus een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking is walgelijk. Maar de grootste walgelijke is, rutte.

 7. Heras

  Nou, Baudet moet MP worden. Jong, ambitieus, energiek en begiftigd met een goed verstand.

 8. EvertB

  Het voorstel van de enige echte liberale partij, VVD, en de alom gewaardeerde staatsrechtelijke partij van de mannenbroeders, SGP, is zo gek nog niet voor het CDA.
  Grapperhaus kan vanwege (aangeleerd) hypocriet gedrag tijdelijk uit het ambt worden gezet. Zo is er genoegdoening voor allen die een straf passend vinden en tevredenheid voor alle anderen die hem een goede vakminister vinden ( o.a. minder ruzie binnen zijn ministerie).

 9. Jannes-46

  Kaag betaalt dat toch allemaal zelf? Uit de vetpot van haar palestijnse echtgenoot die lid was van de palestijnse autoriteit en dus wel ergens een kapitaaltje zal hebben weggezet?

  1. Freba

   Heb ooit geleerd dat ambtsmisdrijven met een derde meer kunnen worden bestraft. De idioot die dit nu weer voorstelt, zou een cursusje strafrecht moeten doen. Niveau van de meeste kamerleden is bedroevend laag. Kennelijk is er jarenlang een nieuwe leerstoel; Regentje spelen.

 10. Sabreur

  En ja hoor, de volgende draadjes van de totalitaire macht van onze bestuurlijke elite wordt weer aangetrokken.

  Vergist u zich niet wat wij nu meemaken. De democratie wordt steeds verder om zeep geholpen. Het referendum gaat er toch niet komen, of met zoveel amandementen dat het een onwerkbaar gedrocht wordt. Daar zorgen Rutte en de Freule wel voor.
  En het volk? Dat is zo murw gemaakt door de NPO, RTL en SBS dat ze slapend weer gewoon het kruisje zetten bij Rutte en de rest van de communistische kliek.

 11. macsjang

  Corruptie is synoniem voor VVD.

 12. Pescador

  De vvd is de grootste criminele partij die er is , ze willen nu de straf verlagen omdat ze bang zijn dat hun grote leugen rond corona aan het licht gaat komen, rutte wordt bang die smerige landverrader

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.