Ja hoor! IND gaat nu écht de asielachterstanden (meer dan 11.300 zaken) wegwerken

Geen achterstanden meer in asielaanvragen, dus geen mensen die ‘boetes’ claimen bij de IND of politici die dan weer gaan roepen om een generaal pardon. Allemaal vanwege een “taskforce” bij het IND. Gelooft u het?

Al jaren loopt het asielsysteem ontzettend spaak: doordaat mensen allemaal hun zaak hier in Nederland mogen afwachten, is het voor velen aantrekkelijk asiel aan te vragen (en vaak ook nog een tweede of derde keer met andere redenen, gewoon om het verblijf hier te rekken). Je krijgt in de tussentijd ook nog een kleine som geld, dus hup: flood the system.

Dat laatste is dan ook gebeurd in Nederland, en daardoor kampt de IND – de overheidsorganisatie die moet beslissen over of iemand wel of niet in Nederland mag blijven – met flinke achterstanden.

Maar we mogen ons allemaal gelukkig prijzen, want vanaf deze maand gaan alle ruim 11.300 zaken die de instantie achterloopt inhalen. De organisatie heeft onder leiding van staatssecretaris Ankie Broekers Knol namelijk uitzendkrachten ingehuurd en daarmee is een speciale “taskforce” die de achterstanden moet wegwerken “op volle sterkte.” Dus vanaf deze maand moet een probleem dat al jaren speelt en steeds erger wordt, ineens opgelost zijn.

Een belangrijke vuistregel voor mensen die zonder al teveel teleurstellingen door het leven willen gaan, luidt dat iets dat te mooi klinkt om waar te zijn dat in werkelijkheid eigenlijk altijd ook is. Zie ook deze ‘taskforce’ die niet alleen moet voorkomen dat mensen straks nog boetes claimen bij de IND omdat de aanvragen te laat worden afgehandeld, maar dat ook het politieke draagvlak voor generale pardons en voor mediahypes rondom mensen als Mauro of Lili en Howick als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Ik geloof het graag als die taskforce écht uit wonderdokters bestaat. Maar goed, zeker met deze staatssecretaris weet je één ding altijd zeker: niet zomaar in mooie VVD-praatjes trappen. Eerst zien, en dan geloven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. HD

  VVD kennende zal dat voor alles en iedereen, en de nog in het land van herkomst, de familieleden en ooms en tantes, neven en nichten en andere verre kanslozen een generaal pardon worden.

 2. Blondie

  Wat maakt die Rutte er een k…..zooi van, in Nederland.
  Het Linkse Rutte Kartel, heeft Nederland in een poel van ellende gedompeld.
  Een angst cultuur en een cordon sanitair en een leugen kabinet, zijn de resultaten van dit Linkse Rutte Kartel.

  Rutte stop er mee, ga bij Merkel logeren en kom nooit meer terug.

 3. palko

  De meest simpele en meest doeltreffende oplossing is asielaanvragen van mensen die niet uit Europa afkomstig zijn, zonder enig pardon af te wijzen. Elke asielzoeker dient asiel aan te vragen in zijn eigen werelddeel. Zoals Europa dat de afgelopen decennia ook al deed voor ontelbare asielzoekers uit de landen van Oost Europa. Kortom: Elk werelddeel dient gewoon zijn eigen asielproblemen op te lossen.
  Het Vluchtelingenverdrag uit het midden van de vorige eeuw is totaal niet meer van deze tijd. Van mij mogen alle medewerkers van Vluchtelingenwerk Nederland a la minute werkloos worden. Kunnen ze eindelijk een echt en fatsoenlijk vak leren.

 4. .nexit2021

  Eruit pleuren , terug naar huis

 5. yellow thread street

  Er worden dus op korte termijn meer dan 11.300 gelukszoekers ons land uitgezet.

  1. .nexit2021

   laten we hopen maar ik reken er zeker niet op , ik reken meer op nogmaals een generaal pardon omdat alles ondergronds is verdwenen.

   Dat is waar de gelukzoekers ook op rekenen

  2. plakband

   @yts: helaas zal het zo niet gaan.

   Binnenkort zijn er 11.000 dossiers ‘zoekgeraakt’.
   Die ‘slachtoffers’ mogen dus gewoon blijven.
   De burger betaalt wel voor deze opzettelijke blunder.

   Stemzeweg zodra het kan.
   Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

 6. Lex

  Ach ach ach, ze zijn toch allemaal zo zielig.

  Natuurlijk krijgen een heuse asielvergunning en worden ze een heuse Statushouder.

  Wouw. Dan word er haastig naar een woning gezocht, en word er een echte uitkering voor hen geregeld en alle toeslagen en subsidies.

  Ik erger me al jaren mateloos ze komen hier naar toe en gaan vervolgens nooit meer weg, ook al is het land herkomst veilig en staat het niet meer op de lijst van onveilige landen.

  Ik vind dat ze die 5 jaar waarna ze een definitieve verblijfsvergunning krijgen op moeten rekken naar 10 jaar. Nu krijgen vluchtelingen “gelukzoekers” na 5 jaar automatisch de Nederlandse nationaliteit.

  Ik vind dat de AIVD veel meer personeel moet krijgen die ook bijhoud wat een vluchteling ondertussen heeft gedaan of heeft misdaan.

  Is hij/zij in aanraking geweest met justitie er geen verblijf in Nederland meer.

  Ik vind dat er een beter asielbeleid moet komen. De huidige minister van immigratie Broekers Knol daar hebben we totaal niet aan zoals Theo Hiddema laatst nog melde.

  Tijd voor een ander kabinet.
  Tijd voor een kabinet PVV + FVD.

  dus de Nederlandse nationaliteit hebben vaak naast hun naast die van hun eigen nationaliteit.

 7. AS210854

  BLABLABLA.

 8. andergeluid

  Ja precies ze gaan de zaken weg werken de papier versnipperaar staat natuurlijk al aan 🙂
  net als de zogenaamde fraudeurs van de zorgtoeslag de meeste documenten waren er in eens ook niet meer toen stond die versnipperaar zeker ook al aan

 9. O.k.

  Gewoon allemaal afkeuren. Probleem opgelost en kost geen extra tijd. Nederland is VOL

 10. Bes Tolen

  Ik heb in huiselijke kring bij mijn vrienden waarvan de vrouw gereformeerd is en die gedachteloos alles wat ze daar in hun kerk voorstaan aanvaardt, al jaren geleden, stel dertig jaar, uit de mond van lieden die hier mochten blijven, gehoord dat ze helemaal geen gevaar liepen in hun eigen land maar waren gekomen voor een betere toekomst voor hun kinderen. Het gaat hier om verscheidene gevallen.
  De praktijken, die christenen er in dit land op immigratiegebied er op nahouden, houden geen enkele rekening met de belangen van de eigen bevolking hier. Het is ook een belangrijke reden dat ik het christendom volledig ben gaan verwerpen en zie als crimineel waar ik dus ook andere redenen zat voor heb.

 11. Bes Tolen

  Toen ik een halfjaar in het huis van mijn broer woonde, kreeg ik in de gaten dat in de naburige tuin zich twee vrouwen bezig hielden met een jonge vrouw, vermoedelijk een meisje van een jaar of twaalf, veertien. Dit kon ik horen: ,,je moeder is een Nederlandse en je vader komt uit Kenia”.
  Ik zag toen ook eens in het winkelcentrum twee heel jonge Nederlandse vrouwen lopen. Zo van een jaar of zestien. Ieder achter een dure heel mooie kinderwagen. Ik was wel zo, dat ik in die kinderwagens heb gekeken. Twee halfbloedjes van blijkbaar zwarte Afrikaanse vaders. Enkele weken later zag ik die buurvrouw met zo’n kinderwagen over straat schuiven. Die Roomse buurvrouw toch. Toen met die kinderwagen slechts op drie huizen van haar kerk vandaan. Ik dacht ” de bron van alle kwaad”.
  Eind tachtiger jaren was er een asielzoekerscentrum in Zeist. De verpleegsters in opleiding gingen nu niet meer naar de studenten maar naar de asielzoekers. Men, de herauten van het asielzoekerscentrum, beroemde zich er op dat binnen een maand twee Nederlandse vrouwen al een vaste relatie doel huwelijk hadden met asielzoekers. Andere vrouwen werden in het streekblad opgeroepen dat overeenkomstig te doen. Toen ik dit vertelde aan bestuurslid mevrouw Thielen van het Lorentz ziekenhuis was ze heel verbaasd en zij daar niets van te hebben geweten.
  Al enkele jaren eerder was het ook op dit gebied bij de Belastingdienst niet pluis. Een Afrikaan illegaal hier verblijvend, had bij een personeelslid al twee kinderen verwekt. De Afrikaan hield zich daar ondertussen bij diezelfde inspectie bezig met een kaartenbak. De Afrikaan was evenwel uitgewezen. Op een woensdag werd iedereen van de inspectie gedwongen de hele dag mee te demonstreren om de Afrikaan hier te houden. Blijkbaar werd toen de regeling dat in overeenkomstige gevallen iemand hier kon blijven. Hoeveel kinderen zal dat ondertussen hebben opgeleverd? Dat zullen ze in gesubsidieerde sectoren vast wel weten want daar weten ze van iedereen en alles.
  Mooi land, Nederland maar niet voor normale autochtone Nederlanders.

 12. Eppo123

  Tienduizenden Pakistanen kwamen maandag in Pesjawar bijeen voor een conferentie van een islamitische partij. Tijdens de bijeenkomst werd geprotesteerd tegen het Franse tijdschrift Charlie Hebdo. Misschien leuk om die mensen straks ook asiel te geven, dan kunnen ze in ons land verder protesteren. Dat is toch koren op de molen van de linkse kerk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.