Liegende Grapperhaus liet zich fotograferen op het bordes. Maar het was niet-intentioneel? Onzin!

Volgens Ferd Grapperhaus was het allemaal niet-intentioneel — niet opzettelijk — wat er gebeurde tijdens zijn huwelijksfeest. Hij had gasten er tientallen keren aan herinnerd dat ze afstand moesten houden. Als de regels werden geschonden was dat per ongeluk. Echt waar!

Onzin, natuurlijk. Iedereen die ook maar een paar foto’s gezien heeft weet dat dit een enorme leugen is. Het ging allemaal bewust. De kersverse echtgenoot en echtgenote hadden, evenals hun gasten, lak aan de regels — wat bewijst wat we allemaal al wisten, namelijk dat die regels niet alleen inhumaan maar ook nog eens volstrekt nutteloos zijn.

Eén foto zegt wat dat betreft écht alles. Kijk maar. Daar zie je Grapperhaus met zijn bruid staan, voor een hele horde gasten die opzettelijk op het bordes gezet worden zodat de fotograaf (helemaal links te zien) een mooi kiekje kan schieten.

Het ergste is niet dat Grapperhaus de regels aan zijn laars lapt. En nee, het ergste is zelfs niet eens dat hij die regels vervolgens wel aan ons opdringt én ons aso’s, hufters en erger noemt als we niet doen wat hij eist. Nee, het allerergste is dat hij en de andere leden van het partijkartel denken dat hij hiermee weg kan komen. Ze hebben zo weinig respect voor ons, de burgers van dit land, dat ze denken dat dit wel overwaait en dat Grapperhaus gewoon door kan gaan met het spelen van Corona-Robocop.

Nee. Het moet afgelopen zijn. Deze man moet aftreden… en al die totalitaire regels die volstrekt overdreven zijn moeten per direct verdwijnen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Kretoloog

  Grapperhaus heeft een partijgenoot die is burgemeester in Doetinchem. Deze stuurde in april dit jaar zijn boa’s af op een groep mensen die een erehaag vormde tijdens de begrafenis van een goede vriend. Ze hielden zich keurig aan de 1,5 meter, maar desondanks allemaal een bekeuring van 395 euro. Want….samenscholing.

  Deze burgemeester is een amorele, asociale smeerpijp. Zijn naam: Mark Bouwmans, CDA ik zei het al. En Grapperhaus is net zo’n smeerpijp, want hij weigerde om deze boete ongedaan te maken. “Regels zijn regels”, was zijn argument.

  1. Grasmaaier

   “Regels zijn regels”, was zijn (Grapperhaus) argument. Inderdaad, en dat kan maar tot 1 ondubbelzinnige conclusie leiden: de minister staat niet boven de wet, heeft de coronaregels zwaar overtreden en dient dus zonder verdere discussie af te treden en de geldende boete te krijgen alsmede een strafblad. Regels zijn regels.

   1. Jezus van Nazareth

    de minister staat niet boven de wet, heeft de coronaregels zwaar overtreden en dient dus zonder verdere discussie af te treden

    Een zelf verzonnen regel van de huis-farizeeër.
    Strak een opnieuw veroordeelde Wilders in de kamer.
    Gelden er ineens andere regels bij de nazi-farizeeër.

   2. EnDanDit

    Dat Grapperhaus er zonder problemen vanaf komt, verbaasde mij niet eens eigenlijk. Zover zijn inmiddels al afgezakt in dit land. Wellicht dat een frisse wind in het kabinet mijn cynisme zal afnemen, maar ik ben er bang voor.

 2. Ritter

  Het is een beetje als Pelsoi van de Democraten in de VS.

  Die preekt voor strenge corona maatregelen ( voor de camera!) maar nu blijkt ze die zelf te overtreden als niemand kijkt.

  Nu blijkt ze zelf de kapper de schuld te geven. Kennelijk vanuit het idee dat aanval de beste verdediging is.
  ==============================

  Pelosi heeft de lockdown-regels overtreden om een kapsel te krijgen. Nu eist ze een verontschuldiging – van de salon ?!

  Maandag heeft House Speaker Nancy Pelosi haar haar laten doen in een kapsalon in San Francisco, ondanks het feit dat de lockdown-beperkingen door het coronavirus de heropening van de salon hebben voorkomen. President Donald Trump riep haar terecht uit over deze hypocrisie, en de alleenstaande moeder die de salon bezit, noemde Pelosi’s kapsel een ‘klap in het gezicht’. Op woensdag probeerde Pelosi de rollen om te draaien, noemde het kapsel een “set-up” en eiste een verontschuldiging.

  ht*ps://pjmedia.com/news-and-politics/tyler-o-neil/2020/09/02/pelosi-now-says-the-hair-salon-owes-her-an-apology-it-was-a-set-up-n880757

  1. Ernest Stern

   Het blijkt een smerige set up te zijn van de Trump maffia, een wanhopige poging van de verliezende Republikeinen om deze competente politica te beschadigen.

   1. combat le pelicule

    Nee hoor ernest jij liegt.

    1. Ernest Stern

     Ik ben zeer onder de indruk van de feiten en argumenten die combat en Maurits aanvoeren.

   2. Maurits Dekker

    Het blijkt een smerige set up te zijn van de Trump maffia, een wanhopige poging van de verliezende Republikeinen om deze competente politica te beschadigen.

    T R 0 L

   3. Neerlander

    Ernest mannetje,
    Je kunt stront paars verven, maar het blijft stront.

   4. EnDanDit

    Trump hoeft alleen maar toe te kijken hoe de democrats in hun eigen gecreëerde vlammenzee ten onder gaan. BLM ‘activisten’ zijn druk bezig om steden compleet onleefbaar te maken terwijl de burgemeesters (allemaal Dems) toekijken en, in sommige gevallen, de boel toejuichen. Inmiddels is er een ware leegloop in o.a. New York. Iedereen die de middelen heeft, vertrekt zo snel mogelijk. Inwoners zijn het inmiddels spuugzat, en nee dit zijn niet alleen blanken.

 3. ikweetwatikwil

  Er is inderdaad veel ongelijkheid wat de corona regels betreft, daarom doe ik daar ook niet meer aan mee.
  In de ene winkel stik het van de regels en de winkel ernaast kun je gewoon je gang gaan.
  Je merkt dan wel dat er mensen zijn die bewust afstand houden , maar hinderlijk is dat niet.
  Dat afstand houden houd wel in dat mensen van elkaar vervreemden. Dat is erg. Vooral bij familie en vrienden.
  In mijn omgeving komt geen corona voor.

 4. combat le pelicule

  Ik ben tegen de 1.5meter regel en we moeten allemaal niet zo hypocriet doen natuurlijk, want wat we eigenlijk zagen is wat heel Nederland normaal vindt.
  Ik vind dat alle boetes ongedaan gemaakt dienen te worden en deze minister omdat hij nou eenmaal een voorbeeld functie heeft af moet treden want je kunt heel stoer iedere burger een disproportionele regel opleggen en er dan zelf een potje van maken, nogmaals ik ben tegen de 1.5meter regel dus vind ook dat de bruiloft een prima afspiegeling is van de maatschappij, er zijn in Nederland een paar coronafetisjisten die zich hier nog aan houden..

  1. Jack Flash

   Pieter Stuurman in gesprek met Ramon Bril legt beknopt uit in voor iedereen begrijpbare taal wat er precies mondiaal aan de hand is.
   ‘De ultieme machtsgreep van een onzichtbare vijand’
   Vandaag bij Cafe Weltschmerz.

  2. Cor Grijpstra

   Moet je eens kijken naar het land waar onze DDS eigenaar/redacteur woont.
   Geen 1,5 m maar 2 meter en mondkapjes verplicht.

 5. Sando

  Echt een smeerpijp die grap meneer Om op tekotsen en dan anderhalve CM.

 6. AidemediA

  Asociale (zijn eigen woorden over anderen die corona-regels overtraden) arrogante huilebalk, minister mag blijven. Wat een land. Wat een gigantisch integer kabinet hebben we toch. Degenen die de motie van wantrouwen hebben afgewezen zijn medeverantwoordelijk voor de puinhoop die gaat ontstaan. Deze asociale, arrogante ‘ik weet het beter’ minister stelt zichzelf boven zijn eigen wetten, maar dat kan nog wel eens zwaar gaan tegenvallen. De grapperhausjes zullen niet te stoppen zijn. Zijn “baas” rutte heeft het weer voor elkaar. Is deze man met zijn partij, uit op een soort van revolutie/burgerlijke ongehoorzaamheid? Het begint er aardig op te lijken. Nederland is een leugen democratuur geworden.

  1. EnDanDit

   Menigeen zet de TV vanavond weer aan. Kunnen we weer lekker Twump en die Poetin bashen met Jinek enzo. Ondertussen ziet men de toenemende corruptie in eigen land niet. Ik zie alweer genoeg mensen de boel bagatelliseren; “ach, hij is ook maar een mens..”

   Het overgrote deel van de bevolking vindt het wel prima zo. Zolang we maar een huis, 2 auto’s en een tuin op het zuiden hebben vinden het allemaal wel prima. Corruptie is iets wat in vage Zuid-Amerikaanse landen gebeurt; dat is hier niet van toepassing, zo luidt de boodschap.

 7. tata

  Grapperhaus is een rioolrat van de meeste smerige soort. Tenenkrommend vertoon in de TK. Bah!

 8. EnDanDit

  Je zult toch maar de hoogste baas zijn en complete inzage hebben rondom corona. En vervolgens lap je – meerdere malen – de regels aan je laars. Wat zegt dat dan over dat hele corona gebeuren?

 9. Telex

  En gelijk hebben jullie, alleen nog krijgen he! Wat zou Pieter Omzigt hier van denken…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.