NY Times opent heksenjacht: ‘Trump betaalde in verkiezingsjaar 750 dollar inkomstenbelasting’

Enkele dagen voor het eerste debat tussen Joe Biden en Donald Trump komt de New York Times met ‘groot nieuws’. Donald Trump zou in 2016, en ook in 2017, maar 750 dollar aan inkomstenbelasting hebben betaald. Al jaren wil men dat de president zijn belastingaangiftes openbaar maakt, maar tot op heden weigert de president dat. NY Times ging zelf op onderzoek uit. 


De krant baseert zijn bevindingen op de belastingaangiftes van de afgelopen 20 jaar voordat Trump de machtigste man van het land werd. In tien van de laatste vijftien jaar zou Trump volgens de krant helemaal geen inkomstenbelasting hebben betaald. NY Times meldt het volgende hierover:

“Trump had meer succes met een succesvol zakenman spelen dan met een succesvol zakenman zijn”

Trump zegt er het volgende over.

In een reactie op het nieuwsbericht ontkent Trump logischerwijs alles, ook de advocaat van Trump zegt dat de bevindingen nergens op slaan. De enige manier voor Trump om dit natuurlijk echt te ontkrachten is door zijn belastingaangiftes openbaar te maken.

Tot die tijd blijft het een onzeker dossier. Al jaren lopen NY Times en team Trump een vete uit te vechten lijkt het wel. Van Rusland tot de belastingen, het gaat hard tegen hard tussen beide partijen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

114 reacties

 1. JochemX

  Nou en? Heeft Rutte zijn belastingaangifte al openbaar gemaakt?

  1. Beukman

   Is Rutte president van de VS?

   1. Mogguh

    En ben jij Amerikaans staatsburger? Waar maak je je dan eigenlijk druk om?

    1. Beukman

     Waar maak jij je eigenlijk druk om? Ben jij soms Donalds moeder?
     Oh, de muggen hebben je weer te grazen genomen?

     1. Vriend

      Beuk zit knel en geeft dus een dom antwoord.

     2. Maurits Dekker

      Dit is geen manier van debatteren, Beuk.
      Je kan veel beter.

     3. werikke

      vind de opmerking van Mogguh wel goed ook omdat je behalve kinderactig zijn niks tegen kan zeggen. 1-0 voor Mogguh

     4. Beukman

      Vriend en Maurits, snappen jullie eigenlijk wel het verschil tussen een MP van Nederland en een president van de VS?
      Kunnen jullie me aanwijzen welke MP van Nederland de afgelopen decennia zijn belastingaangifte openbaar heeft gemaakt?
      Kunnen jullie een citaat geven van een Rutte die beloofd heeft zulks te doen?

    2. palko

     @Mogguh, alsof de Amerikaanse kiezer niet zelf in staat is de voor hen beste en verstandigste partijkeuze te maken. Vermoedelijk is kneus Beukman te lui of te dom geweest om ooit een echt vak te leren.

  2. Piet51

   @JochemX
   Rutte verdient plm. € 170.000 per jaar en zijn vermogen wordt geschat op € 800.000 à € 1.500.000. Voor het geld kan hij beter in het bedrijfsleven gaan werken.

   1. JochemX

    Het gaat om zijn belastingaangifte, niet om wat hij ongeveer verdient.

    1. Piet51

     @JochemX
     Je hebt helemaal gelijk. Ik wilde vooral laten zien, dat het bij Rutte om relatief kleine bedragen gaat en hij verder ook niet suggereert een heel vermogende burger te zijn. Dat zou in Nederland toch ook vooral averechts werken.

     1. werikke

      het ging niet om bedrag van Rutte maar vanwege feit dat men in de VS wil dat Trump zijn belastingaangifte wil laten zien terwijl dat niets te maken heeft met het president zijn en zijn manier van regeren..

     2. Piet51

      Die belastingaangifte heeft alles te maken met zijn presidentschap. Als het klopt wat NYT heeft geschreven, liegt Trump alles aan elkaar als het over hemzelf gaat. Hij doet zijn belastingbetaler tekort, biedt een veel te gunstig beeld van hemzelf als succesvolle zakenman en heeft misschien heel dubieuze zo niet criminele acties ondernomen.

     3. wesley benley

      Niet juist. Sinds het frauduleuze presidentschap van oud-president Nixon Is het gebruikelijk geworden dat elke president zijn belastingaangifte openbaar maakt. Daar heeft elke president zich keurig aan gehouden, hoe links of rechts ook.

  3. wesley benley

   Een afleidingsmanoeuvre.

 2. Brenda Welsh

  Toen Trump voordat hij werd verkozen als president bleek dat hij geen handige zakenman was. Vele banken weigerden hem nog verder krediet te verschaffen. De enige bank die hem te hulp schoot was de Deutsche Bank. In het boek de Duistere Bank wordt dit uit de doeken gedaan. Ook die Deutsche Bank voorzag hem van kapitaal, afkomstig
  uit Rusland waarmee zijn verkiezing geregeld was. Simpel als dat. Ik ben reuze benieuwd waar hij het van gaat doen als hij president àf is.

  1. JochemX

   Met af en toe een lezing loopt hij helemaal binnen en een ghostwriter zijn memoires laten schrijven.

  2. werikke

   Trump heeft zijn salaris als president geweigerd maar het gaat niet om wat die verdiend maar wat die heeft bereikt en dat is in mijn ogen best veel. Denk dat jij dat niet wil zien maar ik ben onpartijdiger.

 3. Mogguh

  Duizenden volledig gestoorde Oranje liefhebbers staan jaarlijks op Koningsdag te zwaaien met een oranje vlaggetje naar de voor zichzelf o zo royale Oranje familie die nog nooit belasting hebben betaald, ik bedoel maar!

  1. Crassus

   Kletspraat ! Ze betalen BTW over hun aankopen en vergeet ook de hondenbelasting niet.

   1. Chee

    @craccus en die betalen ze van gratis ontvangen salaris , voor het niets doen ,dus ze betalen helemaal niks.
    @mogguh heeft dus gelijk.

 4. Vriend

  Het zal de Trump-aan hangers allemaal worst wezen. En gelijk hebben ze.

  1. Beukman

   Aanhangers van zogenaamde sterke mannen worden nu eenmaal graag door hun leider genaaid, en zien hem graag misstappen door de vingers, van belastingfraude tot genocide.
   Wel eens gehoord van RVAT: Republican Voters Against Trump?

   youtube.com/results?search_query=rvat

   1. Vriend

    Al jat ie de hele staatskas leeg – alles liever dan Sleepy Joe, pardon, marxiste Kamala Harris.

    1. Ernest Stern

     Vriend geeft ons een inkijkje in de psychologie van de blinde loyaliteit van Trump-aanhangers.

     1. Meriadoc Brandebok

      Klopt. Ein Führer. Ein Reich.

     2. ZWEEDSE K0K

      Vindt u het niet een beetje te ver gaan om een Duitse plantsoenendienst medewerker met “vriend” aan te spreken?

 5. ikweetwatikwil

  Het is zo overduidelijk NEP nieuws . Alleen een Trump hater gelooft dat.

  1. josemoonen@70

   👍👍👍👍👍👍👍

   1. Ernest Stern

    Josemoonen weet ook zeker dat het allemaal geloven is.

    🙂

 6. ZWEEDSE K0K

  NY Times opent heksenjacht:

  Zo lelijk is Melania toch niet?

  1. Beukman

   🙂

  2. Maurits Dekker

   Een grapje maken is moeilijk hè, Zweedse kok.
   Volgende keer beter.

   1. wesley benley

    gaan we vandaag weer de rechtse zuurpruim uithangen?

 7. Beukman

  Donald heeft er vier jaar terug een verkiezingsbelofte van gemaakt dat hij zijn belastingen zou openbaren mocht hij president worden. NYT probeert hem aan die belofte te houden. Interessant genoeg voert Trump juist vele rechtszaken om openbaarmaking vóór de verkiezingen te voorkomen. Heeft hij soms iets te verbergen?

  Dat blijkt inderdaad het geval. De gegevens die NYT openbaar heeft gemaakt, laten een spoort zien van oplichting, geritsel en bankroet. Trump heeft de afgelopen 15 jaar amper belasting betaald, omdat hij diep in de schulden zat óf beweerde te zitten. Nogal in tegenspraak met het beeld dat hij al decennia lang van zichzelf verkoopt als de succesvolle zakenman – lees ook zijn boek The Art of The Deal.

  Waarom is dit extra belangrijk? Als Donald zoveel schulden heeft, is het onvermijdelijk dat hij de gaten in zijn financiën probeert te vullen met geld van de belastingbetaler. Daar lijkt het inderdaad op, laten de gelekte gegevens zien.

  De gewone man/vrouw, die zelf de bak in zou gaan voor het soort gesjoemel waaraan Donald zich schuldig maakt, heeft er recht op om te weten dat de president zich schuldig maakt aan belastingverstrengeling.

  Mocht Donald werkelijk schoon zijn, dan kan hij natuurlijk alsnog zijn verkiezingsbelofte inlossen en zijn gegevens openbaar maken. Dan kunnen we allemaal zien dat hij altijd keurig zijn belastingen heeft betaald zoals dat hoort.

  Een “fraai” staaltje nepotisch gesjoemel:
  The Times investigation discovered a striking match: Mr. Trump’s private records show that his company once paid $747,622 in fees to an unnamed consultant for hotel projects in Hawaii and Vancouver, British Columbia. Ivanka Trump’s public disclosure forms — which she filed when joining the White House staff in 2017 — show that she had received an identical amount through a consulting company she co-owned.

  nytimes.com/2020/09/27/us/trump-taxes-takeaways.html

  1. Mogguh

   Bukman gelooft blindelings NYT in deze, als dit waarheid zou zijn had men Trump al lang geleden getackeld met deze zaak, je blinde Trump haat spreekt boekdelen en je klampt je vast aan iedere strohalm om maar te hopen dat het einde van Trump eindelijk is aangebroken, Trump wordt gewoon weer herkozen huilebalk, kan je weer 4 jaar snotteren als een klein kind.

   1. Beukman

    Misschien kan jij me dan even uitleggen waarom Trump diverse rechtszaken doet om te voorkomen dat hij wordt gedwongen om zijn eigen verkiezingsbelofte na te komen, guit.

    1. Mogguh

     Ik ga mensen met een bord voor de kop helemaal niks uitleggen, dat is paarlen voor de zwijnen werpen, wat interesseert mij nu of Trump wel of geen inkomstenbelasting betaald, dat doet ons Koningshuis ook niet maar daar hoor ik je nooit over!

     1. Piet51

      @JMogguh
      Maar ons Koningshuis heeft in de wereld niets te vertellen, in Nederland zelfs niet. Hun eerlijkheid over hun inkomen is alleen voor ons als belastingbetaler een heel klein beetje interessant. Trump is wereldleider en nu lijkt hij niet te vertrouwen. Dat betekent, dat we mogen hopen zo snel mogelijk van hem af te zijn.

     2. Mogguh

      Alleen linkse kloothufters zoals jij denken dat Trump niet te vertrouwen is, en dit alleen omdat hij jullie verwarde wereldbeeld niet ondersteunt!

     3. Piet51

      @Mogguh
      Je bent weer onwaarschijnlijk complimenteus, dank. Maar mijn oordeel over Trump wordt gedeeld door een overgrote meerderheid in Nederland, zowel links als rechts, en ook in andere landen. En zelfs in Amerika delft Trump het onderspit, als het gaat om vertrouwen van de bevolking. Hij staat nog steeds ver achter bij Biden, zowel wat betreft vertrouwen als wat betreft te kiezen presidentskandidaat. Ik zie de toekomst tamelijk zonnig in, hoewel er altijd onverwachte dingen kunnen gebeuren. Maar zo’n bericht over betaalde belasting helpt natuurlijk wel. Verstokte Trump-aanhangers zullen waarschijnlijk bij hun voorkeur blijven, ook hier. Maar twijfelaars kunnen over de streep geholpen worden.

     4. Mogguh

      De overgrote meerderheid waar jij over rept in Nederland zijn lemmingen die klakkeloos de NPO na wauwelen, die neem ik niet serieus, en Trump wordt gewoon herkozen, dan kan je weer 4 jaar janken als een klein kind!

     5. Piet51

      @Mogguh
      “De overgrote meerderheid waar jij over rept in Nederland zijn lemmingen die klakkeloos de NPO na wauwelen”

      We zijn het eens, inderdaad een overgrote meerderheid in Nederland ziet Trump niet zitten. In Amerika is dat een stabiele meerderheid en eigenlijk is alleen dat relevant bij een onverhoopte herverkiezing.

     6. Mogguh

      ‘inderdaad een overgrote meerderheid in Nederland ziet Trump niet zitten.’

      So fuckin what, die hebben niets in te brengen tijdens de verkiezingen in de VS, dus waarom je je daar nu blind op staart is mij een raadsel!

     7. Beukman

      Heeft het Koningshuis een verkiezingsbelofte gedaan om hun belastingen te openbaren, Mugguh?

     8. Piet51

      @Mogguh
      “… die hebben niets in te brengen tijdens de verkiezingen in de VS, dus waarom je je daar nu blind op staart is mij een raadsel!”

      We blijven het eens, of je dat leuk vindt of niet, maar daarvoor moet je wel alles lezen. Ik schreef:
      “In Amerika is dat een stabiele meerderheid en eigenlijk is alleen dat relevant bij een onverhoopte herverkiezing.”

     9. Piet51

      In het NYT-artikel staat terecht, dat het om gegevens gaat die Trump zelf aan de Belastingdienst heeft verstrekt. Het zijn geen resultaten van onafhankelijk onderzoek en er kan niet worden bepaald hoe rijk Trump zelf nu is.

      Maar enkele verklaringen van of namens Trump zijn nu al dubieus. Ik zou iedereen willen aanraden het NYT-artikel zelf te lezen om het waarheidsgehalte te bepalen.
      Het staat vol met dubieuze gegevens, gehanteerde smoezen, foute toelichtingen.
      Er ontstaat een beeld van een loser, iets heel anders dan hij van zichzelf schetst. Criminele acties heb ik nog niet heel hard bewezen gezien. Wel bijvoorbeeld betalingen aan niet met name genoemde consultants, terwijl dochter Ivanka dezelfde betalingen ontving. Geen bewijs van iets ongeoorloofds, wel grote vraagtekens. Verder zijn er wel moreel verwerpelijke transacties, zeker voor een president.
      Lees het artikel vooral zelf. Google Translate biedt een heel acceptabele vertaling, en NYT vraagt alleen een registratie, verder gratis.

  2. Ernest Stern

   Dit is de ‘october-surprise’ die de verkiezingen in de V.S. een beduidend andere wending kan geven.

   Trump zal de komende maand hard moeten vechten tegen dit ontluisterende beeld.

 8. Ernest Stern

  Bart noemt het zeer gedegen rapport van de New York Times een ‘heksenjacht’ maar moet tegelijkertijd erkennen dat, zolang Trump zelf geen openheid van zaken geeft, er geen feiten kunnen worden aangevoerd die deze term rechtvaardigen.

  Ik betwijfel overigens of Bart deze tegenspraak zelf doorgrondt.

  1. Ritter

   Ernest Stern

   Het is geen “gedegen rapport”; immers de NYT kan geen enkel bewijs aanvoeren dat hun artikel onderbouwd. Het blijft dus een roddel verhaal.

   1. Ernest Stern

    De NYT heeft niet de reputatie niet onderbouwde feiten naar buiten te brengen maar mocht dit het geval zijn dan kan Trump die eenvoudig ontzenuwen door zijn belastingaangiften te openbaren.
    Dat doet hij krampachtig niet en dat is een sterke aanwijzing dat de feiten van de NYT kloppen.

   2. Maurits Dekker

    De NYT kan worden vergeleken met onze NRC of VK.
    Totaal onbetrouwbaar en bevooroordeeld.
    De roddelbladen zoals b.v. Privé zijn nog geloofwaardiger.

 9. Ernest Stern

  Trump tweete in 2012:

  @BarackObama
  who wants to raise all our taxes, only pays 20.5% on $790k salary. ht*p://1.usa.gov/HFZJKH Do as I say not as I do.

  Beter kan het leugenachtige wereldbeeld van Trump niet worden gekenschetst.

 10. Ritter

  Zoals zoveel met deze smeer artikelen uit de media over Trump is het niet gebaseerd op feiten.

  De NYT kan geen enkel bewijs aantonen dat het verhaal waar is. Het is dus weer een roddel verhaal.

  En als het waar is dan blijkt dus dat Trump niets illegaals heeft gedaan.

  Maar nogmaals; het is een roddel verhaal omdat de NYT geen bewijzen toont dat het verhaal onderbouwd.

  1. Mogguh

   Maar bij de geestelijk gemankeerde linkse debielen gaat het erin als gots woord in een ouderling, die klampen zich vast aan iedere strohalm.

  2. Ernest Stern

   “En als het waar is dan blijkt dus dat Trump niets illegaals heeft gedaan.”

   Behalve dan het ontduiken van belasting met allerlei illegale trucs.

   1. evil knievel

    Als je tegen illegaliteit bent moet je ns naar de gasten van WAH in Amsterdamned kijken Sterretje!🤫
    Of in de BAB aldaar!😁
    Of IslAmsterdam überhaupt!🙈

  3. Beukman

   En als het waar is dan blijkt dus dat Trump niets illegaals heeft gedaan.

   Als het waar is, dan blijkt Donald niet de geslaagde zakenman te zijn zoals hij zichzelf altijd heeft verkocht, Ritter.
   Bovendien blijkt dan hij aan belangenverstrengeling doet en aan de verleiding blootstaat. Hij staat immers zwaar in het rood. Details als het onderstaande laten al zien dat hij voor de verleiding is bezweken om de staatskas te gebruiken als zijn portemonnee.

   The Times investigation discovered a striking match: Mr. Trump’s private records show that his company once paid $747,622 in fees to an unnamed consultant for hotel projects in Hawaii and Vancouver, British Columbia. Ivanka Trump’s public disclosure forms — which she filed when joining the White House staff in 2017 — show that she had received an identical amount through a consulting company she co-owned.

   1. Vriend

    Tweede keer dat je het cursieve stukje tekst plaatst, Beuk. Ga je ons hier verder de hele dag mee vervelen?

    1. Beukman

     Dat is een service voor de nieuwe lezers, vriend. Ritter is mijn leermeester in deze.

 11. Ritter

  Al vanaf het moment dat Trump meedeed aan de verkiezingen in 2016 hebben de media de aanval geopend op Trump.

  Talloze roddel verhalen hebben deze media gepubliceerd over Trump.

  Ook dit verhaal van de NYT is niet onderbouwd met feiten. We moeten deze anti-Trump krant maar geloven.

  Net zoals de NYT beweerde dat ze bewijzen hadden dat Trump met de Russen had samengewerkt tijdens de verkiezingen in 2016. Ook dat verhaal bleek achteraf pure roddel te zijn.

  Nu komt de NYT , net voor het debat van morgen, met dit roddel artikel.

  Geen wonder dat veel mensen het geloof in objectieve journalistiek hebben verloren.
  ============
  (4 augustus 2020) – Een nieuw rapport van Gallup and Knight Foundation vindt een groter wordende kloof tussen wat Amerikanen verwachten van de nieuwsmedia en wat ze denken dat ze krijgen.

  Terwijl Amerikanen de rol van de media in onze democratie steeds meer waarderen, verliezen ze het vertrouwen in het idee van objectieve media naarmate de percepties van vooringenomenheid toenemen.

  ht*ps://knightfoundation.org/press/releases/gallup-knight-poll-americans-concerns-about-media-bias-deepen-even-as-they-see-it-as-vital-for-democracy/

  1. Beukman

   Terwijl Amerikanen de rol van de media in onze democratie steeds meer waarderen, verliezen ze het vertrouwen in het idee van objectieve media naarmate de percepties van vooringenomenheid toenemen.

   Met dank aan Donald, die het ene leugenachtige verhaal na het andere naar buiten brengt. Zoals dat over die zogenaamde grootschalige fraude met stemmen per post.

   Trump de antidemocraat dreigt met een staatsgreep:

   youtube.com/watch?v=zOXpaGz7pjk

 12. Augustus

  Dit bericht komt direct nadat er een rapportage geweest is dat Hunter Biden $6 miljoen heeft gehad van een Russische oligarch rond de Oekraïne deal en nadat Ilham Omar betrapt is met het rondselen van stemmen. Smerig zooitje.

 13. Ritter

  Aan de ene kant hebben we de talloze roddel/smeer verhalen die de media over Trump publiceren. Zonder dat ze onderbouwd worden met bewijzen.

  Aan de andere kant hebben we de onderzoeken naar de familie Biden, die worden onderbouwd met feiten!, maar waar veel media over zwijgen en die u niet in de Nederlandse media zult lezen.
  ================

  Hunter Biden ontving een overboeking van $ 3,5 miljoen van de Russische miljardair: rapport van de Senaat

  Hunter Biden ontving een bankoverschrijving van $ 3,5 miljoen van Elena Baturina, de rijkste vrouw in Rusland en de weduwe van Yury Luzhkov, de voormalige burgemeester van Moskou, de Senaatsrepublikeinen onthulden in hun rapport over het werk van de jongere Biden in Oekraïne.

  ht*ps://nypost.com/2020/09/23/hunter-biden-received-3-5m-from-russian-billionaire-report/

  1. Brenda Welsh

   Russen kopen iedereen om of strooien met geld om hun belangen te sturen. De club van Putin met zijn trawanten maakt alles. Wat dat betreft is uw verhaaltje aannemelijk. Trump zal blijven ontkennen dat zijn verkiezing te danken is aan Putin. Hij zit bij Putin in de binnenzak, heeft daar in Moskou niets in te brengen. Kim Jong un houdt hem aan het lijntje. Dat is toch knap van iemand die praktisch geisoleerd leeft.

  2. henk43

   @Ritter:Fijn dat u er weer bent maar ik had u een vraag gesteld over de 5% en 20 % ivm Corona en daar hebt u nog niet op geantwoord

 14. maraton

  Elke zich zelf respekterende maffiabaas probeert de belastingen te tillen.
  Trump is hierin leiding gevend.
  Het kan ook zo maar zijn dat hij niet de briliante zakenman is die hij denkt te zijn.
  Dat mag natuurlijk bij deze narcist al helmaal niet uitlekken!

  1. CLoVis

    
   Ook ik probeer zo weinig mogelijk belasting te betalen
   en neem hiervoor zelfs iemand in dienst.

   Omdat jij deze problematiek niet kent, als steuntrekker zijnde,
   is iemand die wél hiermee te maken heeft een maffiabaas?

   1. wesley benley

    Als je het onderscheid tussen “tillen” en “zo weinig mogelijk betalen” niet eens kunt maken, heeft schelden op medereageers natuurlijk niet zoveel zin.

    Maar je zult ongetwijfeld wel weer met een spitsvondig semantisch trucje over de discussie heen lůllen.

 15. Bes Tolen

  Brenda Welsh. Uit uw geschrijf blijkt, dat u niets van Rusland weet. het is treurig, dat de Russen en de andere volken zo lang onder het communisme in de Sovjet Unie hebben geleden. En de Oost Europeanen na de Tweede Wereldoorlog niet te vergeten. De problemen, die door het communisme zijn veroorzaakt vergen nog altijd veel tijd en moeite. Dat komt zeker ook door lieden, die het criminele extreem linkse regime steunden, en hun opvolgers. Dus waar maakt u zich ongerust over? Over dit soort lieden? Want dat zijn blijkbaar wel troeven van het huidige dominante links hier. Er is heel wat veranderd in de westerse wereld met de machtsverschuiving hier naar extreem links. Mooi voor u?

 16. Bes Tolen

  De oorsprong van het grote bedrog laster van eeuwen ligt al meer dan tweeduizend vijfhonderd jaar in de verovering van Etrurië door de Romeinen. Het land van de Etrusken werd op slot gedaan. Vrijwel tot in onze tijd toe. Wat was er allemaal te verbergen? En waarom werden de Galliërs van de kaart geveegd? Waarom heeft de wetenschap op onderzoek van zulke gebieden nooit iets gepresteerd?

 17. Ritter

  De echte sandalen zitten aan de kant van Biden…………..maar daar zwijgen de media over.
  ======
  Trump bekritiseerd media omdat deze media de Hunter Biden-schandalen heeft genegeert.

  President Trump heeft zondag misschien een vooruitblik gegeven op het aanstaande presidentiële debat van deze week toen hij verslaggevers in het Witte Huis vroeg waarom ze – naar zijn mening – terughoudend waren om de zakelijke betrokkenheid van Joe Biden’s zoon Hunter Biden in Rusland, Oekraïne, te onderzoeken. en China terwijl zijn vader vice-president was.

  “Als we een media hadden die eerlijk was – zelfs maar redelijk – zou dit het grootste verhaal in jaren en jaren zijn”, zei Trump. “Dan heb je recht op echte Pulitzer-prijzen, niet op de nepcommissie die deze nepprijzen weggeeft.”

  ht*ps://www.foxnews.com/politics/trump-jr-calls-out-hunter-bidens-3-5m-wire-transfer-from-russian-billionaires-widow

  1. Beukman

   Ritter, dat verhaal over Hunter is uitentreure onderzocht. Er valt hem weinig te verwijten. Overigens zou de pers er zich met nog meer overgave op hebben gestort als Hunter kandidaat was geweest als nieuwe president, maar dat is hij niet.

   Waar de pers zich ook mee heeft beziggehouden: met het onderzoek dat onthulde dat Donald Zelensky van Oekraïne onder druk zette om “smear” over Hunter boven water te brengen. Hij belde hem maar liefst zes keer met dat “verzoek”. Donald ging daarmee op de stoel van de rechterlijke macht zitten, en veegde zijn reet af met de trias politica.
   Vervolgens stuurde hij Giuliani naar Oekraïne met hetzelfde doel.

   Denk jij dat Donald ook zoveel interesse in Hunter had gehad als zijn vader geen presidentskandidaat was geweest?

 18. Tom Bombadil

  Man man man, kansloos. Dit gaat trumps her verkiezing op geen manier beinvloeden behalve dan dat het zijn aan hangers nog radicaler maakt. De gemidelde amerikaan geloofd geen drol van het nieuws meer (serieus!! Dit is daar nog vele malen erger)
  Als het waar is dan moet hij open kaart spelen.

  1. Ernest Stern

   De vaste aanhang van Trump zal naar aanleiding van dit schandaal de mening over Trump waarschijnlijk niet wijzigen, maar de vaste aanhang is voor Trump niet voldoende om herkozen te worden.

   1. Tom Bombadil

    Dat zal je verbazen. De aanhang van Trump is veel groter dan het nieuws durft te laten zien. En daarbij is het vaak fake news als het over hem gaat.
    Ik denk dat Trump met een landslide gaat winnen, de peilingen kloppen voor geen meter. Mensen durven niet ervoor uit te komen dat ze trump gaan stemmen.

 19. evil knievel

  Hoeveel belastingcenten heeft onze WA eignlk al betaald in heel zn leven!?😕
  Geloof dat ons hele koningshuis daar alleen maar van geprofiteerd heeft & nu komen daar zelfs die lieve t3rorrist3n,plunderaars,verkrachters & pyromaantjes ook nog ns by!🙈😭
  Mogen we deze nu ook t land uitflikkeren,aub!🙏😁
  Wat lopen ze daar nu te zeiken!?😏
  Alles,maar ook ECHT alles word r aan gedaan om Trump te kunnen tackelen,zielig volk!🤣

 20. ko vadis

  Een uitgestelde verkiezingsbelofte, openbaar maken van belastingen, hij heeft het ook behoorlijk druk gehad met het daadwerkelijk uitvoeren van alle andere beloofde verkiezingsbeloften.

  1. Beukman

   Hij heeft anders wel tijd gevonden om openbaarmaking van zijn belastingaangifte, notabene zijn eigen verkiezingsbelofte, actief tegen te werken dmv talloze kort gedingen.
   Wat zou Donald te verbergen hebben, Ko?

   Ik zal maar alvast een tipje van de sluier oplichten.

   nytimes.com/2020/09/27/us/trump-taxes-takeaways.html

   Among the key findings of The Times’s investigation:

   Mr. Trump paid no federal income taxes in 11 of 18 years that The Times examined. In 2017, after he became president, his tax bill was only $750.

   He has reduced his tax bill with questionable measures, including a $72.9 million tax refund that is the subject of an audit by the Internal Revenue Service.

   Many of his signature businesses, including his golf courses, report losing large amounts of money — losses that have helped him to lower his taxes.

   The financial pressure on him is increasing as hundreds of millions of dollars in loans he personally guaranteed are soon coming due.

   Even while declaring losses, he has managed to enjoy a lavish lifestyle by taking tax deductions on what most people would consider personal expenses, including residences, aircraft and $70,000 in hairstyling for television.

   Ivanka Trump, while working as an employee of the Trump Organization, appears to have received “consulting fees” that also helped reduce the family’s tax bill.

   As president, he has received more money from foreign sources and U.S. interest groups than previously known. The records do not reveal any previously unreported connections to Russia.

 21. Peter Loosduinen

  Aan deze krant:
  Dear Sir,
  Perhaps one of your journalists can write an article abour the Dutch royal family.
  They don’t pay taxes at all.
  Princes Amalia will get 1.866.976,00 US dollars per year when she reaches the age of eighteen years……..

  1. Piet51

   @Peter Loosduinen
   Ik zou die brief zeker sturen. Men zal ervan opkijken en onmiddellijk crisisberaad organiseren, vermoed ik. Geef er dan ook meteen de correcte info over de belastingvrijdom van het Koninklijk Huis bij. Er is namelijk geen volledige belastingvrijdom voor het Koninklijk Huis. Ze zijn namelijk alleen vrijgesteld van belastingen over inkomens en vermogens die hun functie als Koning betreffen. Lees vooral eens koninklijkhuis.nl/onderwerpen/financien-koninklijk-huis/overige-financiele-onderwerpen/belastingen-en-fiscale-vrijstellingen voor volledige en correcte informatie.
   Er blijven dus nog voldoende belastingcomponenten over en die belasting betalen ze gewoon.

 22. Beukman

  Trump klaagde acht jaar geleden dat Obama te weinig belasting betaalde:

  @BarackObama who wants to raise all our taxes, only pays 20.5% on $790k salary.
  Overzicht van belasting betaald door de laatste presidenten:

  Ronald Reagan: $165,202
  George H.W. Bush: $101,382
  Bill Clinton: $62,670
  George W. Bush: $250,221
  Barack Obama: $1,792,414
  Donald Trump: $750

  1. lucinde

   Iedereen weet dat Trump niet deugd…ook de rechtse wappers hier…

 23. Ritter

  Wat je niet in de Nederlandse media zult lezen:
  ============
  Joe Biden maakte misbruik van de maas in de S-Corporation om loonbelasting te vermijden

  De gevestigde media zijn maandag helemaal in de war na een verhaal in de New York Times afgelopen weekend over de belastingaangiftes van de zittende GOP-president Donald Trump, maar het blijkt dat de voormalige vice-president Joe Biden van de democratische kandidaat een reeks mazen in de belastingwetgeving heeft gebruikt om te voorkomen dat hij honderdduizenden dollars aan belastingen door de jaren heen.

  In augustus onthulde Chris Jacobs van de Wall Street Journal hoe de familie Biden een zogenaamd “S-Corp” structureerde om te voorkomen dat honderdduizenden dollars aan belastingen moesten worden betaald.

  h*tps://www.wsj.com/articles/how-the-bidens-dodged-the-payroll-tax-11597083162

  1. Beukman

   Ritter, ik begrijp dat je heel erg tegen belanstingontduiking bent.

   Ik zou dit verhaal daarom zeker naar voren brengen mocht Biden tot president wordt gekozen.
   Het prettige voor iedereen is dat Biden in tegenstelling tot Trump geen geheim van zijn belastingen heeft gemaakt, zodat we het allemaal zelf kunnen narekenen.
   Hier zijn opgave over 2010:

   obamawhitehouse.archives.gov/sites/default/files/rss_viewer/VPOTUStaxes.pdf

   1. Rene van der Grijp

    Heb je je nog steeds niet aan je Trump-obsessie laten helpen, Beukman?

    Het kost je vele uren, waarin je jezelf steeds maar blijft herhalen en het zet totaal geen zoden aan de dijk. Zonde van je tijd, man.

    1. Beukman

     Wat leuk dat je mijn bijdragen over Donald toch blijft lezen, René.
     Overigens kan ik lang niet tippen aan Ritters fanatisme hoor.
     Maar daar zul jij je niet aan storen. Jij meent immers dat Trump “een patriot” is.

     1. Ernest Stern

      😂

     2. Rene van der Grijp

      “Jij meent immers dat Trump “een patriot” is.”

      Inderdaad. En hij is ook de enige president die af heeft gezien van z’n salaris.

      En de enige president die in deze hysterische mate het slachtoffer is geworden van een schandalige, jarenlange media-hetze die een democratie onwaardig is.

      Het zijn met name deze media die bij mij afschuw oproepen (ook in Europa). Het is geen nieuwsvoorziening meer, maar zuiver eenzijdig politiek activisme. Dat is kwalijk, zeer kwalijk.

      Ik vraag me weleens af hoe het mogelijk is geweest dat dit soort (extreemlinkse) activisten zoveel macht hebben kunnen krijgen in het naoorlogse Westen en niet in de laatste plaats in de USA, een land dat jarenlang gold als een baken van rechts.

     3. Ernest Stern

      “Inderdaad. En hij is ook de enige president die af heeft gezien van z’n salaris.”

      De feiten zijn dat Trump het presidentschap nodig heeft om niet failliet te gaan.

     4. Beukman

      Zet je roze bril eens af, Rene. Trump is een gevaarlijke, over het paard getilde narcist, die zijn eigen financiën niet op orde heeft, maar daarover stelselmatig heeft gelogen.

      Kijk naar wat er op het moment aan de hand is. Donald weet dat er traditioneel veel meer Democraten per post stemmen dan Republikeinen.
      Daarom heeft hij onlangs stilletjes een trouwe aanhanger en geldschieter benoemd tot directeur van de posterijen. Deze man is begonnen maatregelen te treffen die de postbezorging zullen vertragen. Dus ook de poststemmen.

      Synchroon hiermee hebben een paar rode staten wetten aangenomen met de strekking dat stemmen per post die te laat binnenkomen niet meetellen, ook als dat komt door vertraging bij de posterijen zelf.

      Toen dit alles dankzij de alerte extreem-linkse pers bekend werd, moest de rechter eraan te pas komen om de maatregelen terug te draaien.

      Tegen het zere been van Trump, die inmiddels dagelijks en ongefundeerd roept dat er een enorme sabotage van de post door Democraten aan de gang is, die tot doel heeft te zorgen dat Biden de verkiezingen wint.

      Donald is zelfs zo ver gegaan om burgers die per post stemmen op te roepen om daarnaast óók naar de stembus te gaan.
      Niet alleen dubbel stemmen is bij wet verboden in de VS, ook het oproepen daartoe. Donald is dus in overtreding.

      Wat zegt Donald nu? Dat als Biden straks de verkiezingen wint, dit bewijst dat deze niet eerlijk zijn verlopen. Want alleen hij, Donald Trump, kan ze winnen. Hij heeft daarom laten doorschemeren dat hij de uitslag niet zal accepteren.

      Als jij niet ziet dat Trump bezig is zijn land te splijten en te vernietigen, en dat hij al aardig gevorderd is, ben je óf verblind van liefde voor de sterke man, óf politiek naïef.

      Trump over de verkiezingen:
      youtube.com/watch?v=zOXpaGz7pjk

     5. Rene van der Grijp

      De obsessie van Beukman groeit met de dag.

 24. henk43

  Niets belet hem om dit “fake news” te ontkrachten. Dat is zijn belastingaangiften openbaar te maken.

  1. Ernest Stern

   Dat gaat hij zeker niet doen, Henk want dan zal blijken dat het rapport van de NYT juist is.

   1. Vriend

    Ik zie liever een president die sjoemelt met de belastingen, dan een president die tijdens zijn ambtstermijnen acht oorlogen begint.

    1. Beukman

     Als belastingontduiking nou het enige was…..
     De man is bezig een staatsgreep voor te bereiden.

     youtube.com/watch?v=zOXpaGz7pjk

     1. Ernest Stern

      En een president die de V.S. als grootste vervuiler terugtrok uit de internationale klimaatakkoorden en daarmee direct bijdraagt aan een naderende klimaatramp.

     2. Mogguh

      Het zit jullie huilebalken echt niet mee hè met die Trump, en dan nog eens 4 jaar erbij, dat gaan jullie miesgassers nooit trekken.

     3. Beukman

      Dat worden inderdaad zware tijden, Mogguh. Ook voor de VS.

     4. Vriend

      Geloof je het zelf Beuk? Bernie Sanders de uitgerangeerde communist die waarschuwt voor een ‘staatsgreep’. Ik had je hoger ingeschat. Temeer daar Trump twee dagen geleden openlijk heeft verklaard dat hij bij verlies gewoon het stokje overdraagt. Je laat je nogal makkelijk opnaaien.

      De Dem’s halen alles uit de kast, ze deinzen voor niks terug. En de vuilspuiterij zal de komende vier weken alleen maar erger worden.

     5. vandaag

      het domme verneukmannetje heeft van belastingen werkelijk geen kaas gegeten. Wel leuk hoe linkse adepten hier al twee dagen bezig zijn om een miljardair af te fakkelen als slecht zakenman.

      De linkse adepten hebben zelfs geen dubbeltje om op hun reet te krabben.

      Had je voor de brede herwaardering veel lijfrente en weinig inkomen betaalde je weinig belasting. Was je een slecht zakenman ?
      hahahahahaha , het tegenovergestelde was het geval. Maar het verneukmannnetje neemt iedereen de maat maar begrijpt de materie niet. Nou suc6 weer linkse vriendjes ik laat jullie weer alleen in je droomwereldje .

     6. Beukman

      Temeer daar Trump twee dagen geleden openlijk heeft verklaard dat hij bij verlies gewoon het stokje overdraagt.

      Heb je wel geluisterd naar wat Trump een keer of 20 zegt in dat filmpje, Vriendje? Waarom zegt ie dat, denk je: om zijn gehoor op te naaien?

      youtube.com/watch?v=zOXpaGz7pjk

     7. Vriend

      Beukman, dat zijn oude fragmenten van Trump die voor dat filmpje zijn verzameld. En dat weet jij ook.

      Vier dagen geleden: ht*ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/witte-huis-belooft-vreedzame-overdracht-indien-trump-verliest~bb808f24/

    2. henk43

     Dat worden inderdaad zware tijden, Mogguh. Ook voor de VS.

     @Beukman:Alleen voor de VS Beukman ?Ik denk voor de hele wereld.

     1. Vriend

      Wat heb jij persoonlijk te lijden gehad van Trump, henk43? Trump is geen enkele oorlog begonnen in tegenstelling tot zijn voorganger die er acht startte en de Nobelprijs voor de vrede ontving.

     2. Beukman

      Dat denk ik ook.

     3. Vriend

      Beukman gaat wijselijk niet in op wat ik zeg. Hij adoreert de bruine oorlogshitser Oboema en bezwijkt bijkans onder zijn redeloze Trumphaat.

     4. Beukman

      Lees je eigenlijk zelf wel wat je post, vriend?

      Donald Trump zal de uitslag van de verkiezingen op 3 november aanvaarden, zei een woordvoerder van het Witte Huis donderdag. De Amerikaanse president was daar zelf enkele uren eerder nog niet zo zeker van. ‘We zullen zien wat er gebeurt’, zei Trump op de vraag of hij een vreedzame machtsoverdracht garandeert als hij de verkiezingen verliest.

      Trump heeft – ondanks de uitspraken van zijn zegsvrouw – zelf nog niet te kennen gegeven dat hij van plan is het Witte Huis zonder slag of stoot te verlaten als hij verliest van Biden. Hij zei eerder in elk geval te verwachten dat de verkiezingen uitmonden in een rechtszaak voor het Hooggerechtshof.

      Nu nog eens raden waarom hij zo graag een conservatieve rechter wil benoemen.
      Luister ook eens hiernaar, van iemand die Donald heel goed kent:

      youtube.com/watch?v=bRBmVoMF-VI

     5. vandaag

      ppppppppffffffff > 100+ reacties van de idoterie van het tróllen trio

    3. wesley benley

     Dat wel maar nu trek je het wel heel extreem.

 25. Xeno

  Is hij i.i.g. slimmer dan menig ander belastingdienst schijnt het geaccepteerd te hebben zo niet krijgt hij vanzelf een naheffing. Maar ja Trump haten en shit over hem gooien is belangrijker dan aan het klootjesvolk denken.

  1. Beukman

   Ga je eerst eens inlezen, Xeno.

   1. Fascal

    Ga jij vooral verder met zuigen Neukman.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.