‘Orbán een vriend van Russische president Poetin? Dat is een mediacampagne!’

Nederland en Hongarije onderhouden al vele jaren uitstekende relaties op alle vlakken. Toch weten we eigenlijk maar bitter weinig van het land, maar oordelen wel…. Alle reden voor Frits Bosch om samen met Hongarije kenner-László Marácz het zoeklicht op Hongarije te zetten. We doen dat in een aantal delen. Vandaag: de Rusland-connectie.

Wat is Hongarije’s positie versus Rusland? Maken de gasleveranties het land afhankelijk van Poetin?

László Marácz: Hongarije volgt ook hier het diplomatieke gidsprincipe van St. Stefanus. Het land ziet zich als onderdeel van het Westen, maar houdt de lijnen open met het Oosten. Het is absurd om te stellen dat de Hongaren vergeten zouden zijn dat het de Russische legers waren die in 1849 de Hongaarse variant van de lente der volkeren en in 1956 de anti-communistische opstand neersloegen.

De voorstelling van Orbán als vriend van de Russische president Poetin behoort tot eerdergenoemde mediacampagne. Hongarije zal echter geen nieuwe confrontatie aangaan met Rusland en zich daarvoor ook niet lenen. De dynamische minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó is een graag geziene diplomaat in Moskou die voordelige gasprijzen voor Hongarije bedingt in de onderhandelingen met de Russen.

Dit om de koopkracht van de gewone Hongaar te versterken en via een gunstig klimaat voor energieprijzen Westerse investeerders aan te trekken die in Hongarije goedkoper kunnen produceren.

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. vandaag

  Een despoot zoekt steun bij een andere despoot

  Wat je ervan vindt is niet zo belangrijk. Er is toch niemand bij machte om hier iets aan te doen ook niet de roeptoeters uit Brussel

 2. Bunky01

  Deze president zoekt tenminste het goede voor zijn volk. Daar kunnen we hier ten lande nog een voorbeeld aan nemen. En zeg eens eerlijk; zijn zijn trekken van dictatoriaal regeren nu zoveel erger en slechter dan van onze eigen MP?

  1. M.Dikker

   Nee klopt. Rutte is een volksverlakker; alles voor een baantje in Brussel. Hij moet eigenlijk met de hele kliek voor het tribunaal en dan moeten we ons land weer terug pakken. NEXIT en gewoon onze oude feesten en tradities in ere houden. Nieuwkomers moeten zich aanpassen of wegblijven.

   1. wesly bentley

    enz

  2. vandaag

   nee , ze komen aardig in de buurt van elkaar , rutte laat de M.E ook gewoon inslaan met de lange lat op bejaarden dus hebben ze trekjes die aardig vergelijkbaar zijn.

   1. Piet51

    @vandaag
    Je beweert hier met zoveel woorden, dat Orbán de politie met de lange lat op bejaarden laar inslaan? Dan ben je wel héél concreet. Of Rutte hetzelfde doet lijkt me een onderwerp voor een goed gesprek.

    1. Stanly2000

     Piet,
     Dat laatste was te zien bij diverse demonstraties in Den Haag.

     1. Piet51

      @Stanly2000
      Ik heb Rutte niet gezien of gehoord voorafgaand aan, bij of na die demonstraties. Wat er ook maar gebeurd mag zijn, er was alleen politie. Maar @vandaag bevestigt hier wel de suggestie, dat Orbán erop los sloeg, of opdracht gaf.

    2. Stanly2000

     Piet,
     “Je beweert hier met zoveel woorden, dat Orbán de POLITIE met de lange lat op bejaarden laar inslaan?”
     Of Orban dit de politie liet doen is onduidelijk.
     Rutte liet wel de POLITIE met de lange lat op bejaarden inslaan.

     1. Piet51

      @Stanly2000
      Ik beweer helemaal niets. Ik onderstreep alleen de opmerking van @vandaag, dat “Rutte de ME ook (dus net als Orbán) gewoon laat inslaan met de lange lat op bejaarden dus hebben ze trekjes die aardig vergelijkbaar zijn”. @Vandaag, en niet ik, bevestigt hiermee, dat Orbán mensen mishandelt. Dergelijke wandaden van Orbán worden hier meestal genegeerd of ontkend.
      Van de actie van Rutte, de politie laten inslaan op bejaarden, heb ik niets gehoord noch gelezen. Waar heb je dat vandaan?

     2. vandaag

      Begrijpend lezen is niet voorbehouden aan malle pietje derhalve voorzie ik zijn aperte onzin ook meestal met blabla bladieblabla malle pietje , Stanley. Meer is die zuigtról niet waard.

      Malle pietje heeft ook geen kennis genomen van het feit dat de dappere ME inslaat op bejaarden die zich niet kunnen verdedigen en totaal geen enkel gevaar zijn voor de handhaving. Malle pietje is een walgelijk adept met een groot leesprobleem maar verdere aandacht onwaardig. Een soort akwasi . Dus stoor je niet verder aan de zuigtról

     3. Piet51

      @vandaag
      Wat begrijpend lezen betreft zou jij ook heel wat kunnen bijleren. Ik concludeerde slechts, dat je toegeeft dat Orbán, volgens jou net als Rutte, op bejaarden in laat slaan. Meer heb ik niet beweerd. En dat spreek je ook niet tegen, gelukkig. Zijn we het in ieder geval ergens over eens. Orbán is een walgelijke figuur.

      Over Rutte die wel of niet verantwoordelijk zou zijn voor wel of niet door jou juist beschreven ME- of politie-acties heb ik helemaal niets geschreven. Je bent wel eens sterker uit de hoek gekomen.

      En wat ga je nu doen? Met dat steeds maar heel consequente “blabla bladieblabla malle pietje” ben je wel één van mijn trouwste lezers en reagerenden. Maar als je daarmee zou stoppen kom ik daar wel overheen, hoor. Beslis zelf maar.

 3. Blondie

  Dit om de koopkracht van de gewone Hongaar te verbeteren.

  Zet dit af tegen wat Rutte, met de gewone Nederlander doet.
  Rutte die 1,4 Miljoen kiezers op de PVV en onze democratie bij het grof vuil zette en daarna een cordon sanitair richting FvD instelde, die Rutte.

 4. lucinde

  De grootste zwetsmeier van de wereld poneert wederom een volstrekt onsamenhangend verhaal…

  Je bent op de intro na, de praatprogramma van ene László Marácz en hebt het lef om jouw naam aan het stukje te verbinden…. lekker kritiekloos.

  Vertel me eens wat het “diplomatieke gidsprincipe van St. Stefanus” nou is…

  1. Chalres Bingley

   @lucinde zit hierboven te raaskallen en te stampvoeten tegen een Hongarije kenner bij uitstek.
   @lucinde dom ultra linksgekkie Brussel nakwaker en Rusland hater pur slang ,dommert.

 5. sonny

  Nederland heeft nu nog een hoge levensstandaard, maar politici streven in hun arrogantie en hoogmoedswaanzin naar de strengste energietransities, milieueisen en greendeals!
  Ondertussen wordt onze concurrentiepositie hierdoor steeds nijpender, enorme werkloosheid en armoede is onze toekomst, gaat ons ons tot een ‘derdewereldland’ transformeren!
  Productieprocessen, investeerders, industrieën zoeken heil en winst in Azië en Oost-Europa.
  Heil EU??

 6. Freba

  Zo jammer voor de Russen. Hebben ze ons eerst “ verlost” van een dictator destijds. Een beetje land gekregen. En daarna werd het de voormalige koloniale machten te veel en moest het z.g. Communisme verdwijnen. Een bekende truc van het “ Vrije Westen” . Douw Ze vol met wapens en schulden. Bij niet naleving van de wurgcontracten wordt je land platgebombardeerd, zelfs met NL wapentuig, en je leiders worden vermoord. ( Sadam, Kadafi, Allende, etc.etc.etc.etc.) ff een paar oproerkraaiers opleiden in Duitsland. ( wie is de financier van dergelijke zaken?)en dan weer terugsturen naar de Oekraïne en wit Rusland om de zaken te ontregelen. Vervolgens de opruiers aan de macht brengen, zodat jij , lees de integere EU , de grondstoffen kunt roven. Bodemschatten aldaar: aardgas, graanschuren van Europa, edelmetalen etc.etc. Zij hebben n.l. Al eeuwenlang ervaring met dit soort praktijken. Of niet soms meneer Macron? Duitsland worstelt met een gigantisch schuldcomplex, gemakkelijk prooi voor de Macron/Rothschild familie. Zo jammer dat Karel de Grote zijn land niet beter verdeelt heeft onder zijn zonen…………had hij ook niet kunnen weten dat er kolen, aardgas, ijzer etc onder zijn grondgebied verscholen lag. Want dan begint de ellende pas Echt.

  1. Grasmaaier

   Voor een voormalige smeris weet je het leuk te verwoorden.

 7. Meriadoc Brandebok

  Welke mediacampagne? Kom maar met bronnen.

 8. Bes Tolen

  Freba. Allende heeft zichzelf doodgeschoten.
  Het communisme heeft in Rusland nooit gedeugd en is alleen door immense wreedheid, moordpartijen, van vooral Trotzky aan de macht gekomen. De communisten waren een minderheid, die een terroristisch bewind instelden met miljoenen doden en andere slachtoffers als gevolg. Een bewind waar de Russen niet om hebben gevraagd en zeker al niet in de volkrijke westelijke gebieden met al tientallen jaren merkbare economische en sociale vooruitgang. De welvaart in de westelijke gebieden deed voor 1917 niet onder voor die van Nederland.
  De ”Russische” communisten zorgden na de tweede Wereldoorlog wel met grote wreedheid voor aan hen onderworpen landen in Oost Europa met communistische regimes. Die wreedheden worden in deze tijd weggemoffeld. Ik doel op het Westen en met name door de links fascistische trend. Het is ook niet juist dat Srbreniça de grootste moordpartij van na de oorlog zou zijn. Er is in Oost Europa na de Tweede Wereldoorlog veel meer systematisch gemoord. Al die ontkenningen en weglatingen geven aan dat de nieuwsvoorziening en politiek zich voor een groot deel vals is en politiek indoctrinerend. Met de huidige politiek van het Westen hoeft niemand blij te zijn. Trouwens ook niet met de westerse oorlogshitsers van wat langer geleden. Er zit veel verkeerd waar een taboe op rust en daar zit nu net de kneep van het onheil. Het foute is dat nu juist links daarvan de belangrijke steun is. Dat is de onverwachte slechte uitkomst van een strijd van eeuwen. Tegen de indoctrinatie van eeuwen.
  Hitler was ook zwaar geïndoctrineerd door de valse voorstelling van zaken door zijn omgeving. Een groot deel van het Duitse (inclusief Oostenrijk) midden Europa stond er garant voor. Het was eerder een vrijwel theocratisch gebied. Franz Josef Strausz maakte er in Beieren voor een groot deel een einde aan. De flamboyante man, die de belangrijkste hervormer van Beieren is te noemen, had naast zijn dwaasheden en ontsporingen (die in de oude autoritaire tijd daar pasten) ook zijn goeie kanten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.