Rotigate! Sylvana Simons: “Roti een ovenschotel noemen is CULINAIR KOLONIALISME!”

Sylvana Simons heeft weer iets gevonden om haar haat over te spuien. Deze keer is het de roti ovenschotel van een bekende NEDERLANDSE grootgrutter. En doet roept natuurlijk vragen op bij Sylvana. Want zegt u nu zelf: Is dit niet gewoon culinair kolonialisme?!

Sylvana zegt op haar Twitter-pagina dat ze het ‘culinaire kolonialisme’ nooit zal kunnen begrijpen. Volgens de BLM-diva is het overheerlijke roti-gerecht namelijk geen ovenschotel! En daar zit dan ook de pijn. “Noem het gewoon een ‘kerrie ovenschotel met sperziebonen en kip”, aldus de culinair-activiste Simons.

Onze eigen Jan Roos wees roti-expert Simons er nog even op dat het gerecht juist zijn oorsprong kent in India, maar dat mocht helaas niet meer baten voor Simons…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Edjan

  Ik heb het gezien in India, heel lang geleden. Het deeg werd op de vingertoppen in de lucht rondgedraaid en dan bliksemsnel op het gat in een klei-oventje gegooid. Daar zette het naar boven uit door het vuur, werd eraf geplukt en gebruikt om stukjes af te scheuren en daar bijv rijst mee te eten.
  Hebben de Surinamers dat ingepikt?

  1. toetssteen

   @Edjan
   Yep, wat u zegt is correct.

 2. Cor Grijpstra

  off topic

  Zwitserse kiezers hebben vandaag in een referendum met een ruime marge het voorstel van de rechtse Volkspartij verworpen om het vrije verkeer van werknemers tussen Zwitserland en EU-landen te beëindigen

  1. Chee

   @cor je schreeuwt om aandacht ,je of krijgt het van mij speciaal ,de uitslag is er nog niet.

   1. palko

    @Chee, het wordt hoog tijd dat Cor Grijpstra van het verpleeghuis wordt overgebracht naar het plaatselijke hospice. Hopenlijk kunnen die hem snel uit zijn ondraaglijke lijden verlossen.

  2. CLoVis

    
   Vertel ons ook eens waar je die wijsheid vandaan hebt,
   uit je duim of één of andere linkse website.

   1. Cor Grijpstra

    @C
    Uitslag stond om 13.50 in het AD

    1. Chee

     @cor de leugenaar ,de uitslag staat niet in het Ad.
     Dat is de prognose ,net als alle andere prognoses die in het Ad staan naar linkse mening.
     Net als de prognoses tijdens de verkiezingen van Trump VS Clinton.
     Dus weer een leugen van uw zijde.

  3. M. Brandenburg

   Adh we zien ook in de berichtgeving over Zwitserland dat men er zo op los liegt dat het lachwekkend word, men roept nu dat de EUSSR de belangrijkste handelspartner is van Zwitserland, wat een pertinente leugen is, Zwitserland heeft meer dan 93 handelsverdragen die 92 handelsverdragen buiten de EU leveren het land verre weg de meeste inkomsten op, vooral omdat hier veel landen bij zitten met meer besteedbaar inkomen dan de onderworpen EUSSR burgers, we doen bijvoorbeeld alsof de Nederland momenteel meer spaart, maar uiteraard is dat die geen sparen maar de overheid die het uitgeven met haar economisch dramatische maatregelen het uitgeven negatief beinvloed, men wacht nu zelfs met broodnodige aankopen, niemand wil bijvoorbeeld risico nemen iets aan te schaffen dat geinstalleerd moet worden en de wereldvreemden in Den Haag een nieuwe economie slopende maatregel doorvoeren waardoor je moet wachten tot er mag worden geinstalleerd.

   Wat Cor aangrijpt zijn de bekende Polls, die er ook met berichtgeving vaak naast zitten, zoals bijvoorbeeld de poll die ging over het loskoppelen van de Zwitserse Frank van de Euros, die volgens de poll nooit doorgang zou vinden en vervolgens met een enorme meerderheid stieken toch werd doorgevoerd, vaak is het dreigen van de EU socialisten net dat zetje dat je in de rug nodig hebt om te weten dat je een goede beslissing hebt genomen. De Zwitserse Frank is sindsdien met maar liefst 25% toegenomen, zoals elke munt in en rond Europa die niet gekoppeld is aan de Euro meer in waarde toenam. Uiteraard roepen de socialisten dat die heel slecht is omdat ze dan de producten duurder moeten verkopen, wat natuurlijk onzin is, omdat alles in aankoop veel goedkoper word, van elke grondstof die word gebruikt in Zwitserse producten tot energie, immers al die zaken worden in Dollars afgerekend, en de Zwitsers krijgen veel meer Dollars voor hun Zwitserse Franken.

   1. Cor Grijpstra

    @M

    Kletskoek

    1. homefront

     Nee hoor cor, jij liegt..

     1. Cor Grijpstra

      @H

      kijk in het AD

     2. wesley benley

      .

   2. Lout

    Zou jij niet even een cursus ABN nemen. Nooit gehoord van punten en komma’s? Vreselijk.

    1. vandaag

     weer nieuw accountje stront vlek ?

     Volgens divese onderzoeken zijn taal nazi’s extreem vervelende buiten de maatschappij staande stukken ongedierte

    2. homefront

     Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

     “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
     And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

 3. CLoVis

   
  SS,

  In Utrecht zouden ze zeggen:
  ‘een best wijfie, alleen een bietsie sufgepikt door de vlooien’.

 4. palko

  Sylvana Simons, wacht even eeeehhhhh. Is dat niet de ‘dame’ die in de volksmond beter bekend staat als ‘monster zonder waarde?’

 5. homefront

  Als zij dat vind, ze heeft een grote bek over Nederlanders maar waarom gaat zij dan niet terug naar het land van haar voorouders…

 6. vandaag

  alsof deze racistische heks het verschil kent tussen roti en een koeienvla

 7. Bunky01

  Als je niets meer hebt om tegen aan te schoppen, dan ga je op de gerechtentour. Voordeel is dan wel dat je geen mens kwaad doet en de gerechten sputteren ook niet tegen, je hoeft ook geen verantwoording af te leggen. Deze mevrouw is volkomen en geheel de weg kwijt. Geef ze geen podium meer en het sterft vanzelf uit.

 8. Duckday

  Zou deze vrouw wel veel liefde en aandacht krijgen Snap nog steeds niet als je op alles commentaar leverd niks is goed waarom zoek je iets waar je zogenaamde voor ouders vandaan zijn gekomen. Of is het vullen van je buidel een houvast en je zielige verhalen En dat je dat niet zou krijgen in het land van je voorouders die denken zet ze in een klein hokje ze is een gevaar voor de omgeving want wij zijn gelukkig

 9. Banne de Booyer

  Culinair? Surinaamse keuken staat stijf van het zout, suiker en Ve Tsin. Daarom lijden veel suri’s aan overgewicht, hoge bloeddruk en zijn er ook heel veel diabeet. Thaise keuken bijvoorbeeld is een miljoen maal gezonder

 10. tata

  Die Creoolse moet zich niet bemoeien met de Hindoestaanse keuken.

 11. Jannes-46

  De vermogende mannen lust(t)en haar niet meer dus moe(s)t Sylvana andere inkomstenbronnen aanboren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.