Thierry Baudet steunt Wilders in politiek showproces: ‘Kamer reageert huichelachtig’

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen maakt Baudet nog maar eens duidelijk dat hij Wilders steunt in zijn ‘showproces’, terwijl politici de andere kant opkeken terwijl Wilders politiek zou zijn vervolgd bleef Baudet het opnemen voor Geert Wilders. Kamerleden hebben hun taak verzaakt in deze kwestie aldus Baudet. 


In het debat hekelde Baudet de stelling dat hij er niet altijd zou zijn. Dit zou simpelweg niet kloppen als we de statistieken bekijken.

In de interruptie van Baudet geeft hij vooral een sneer naar de kartelpolitici – en haar ministers – die doodleuk de andere kant opkeken toen Wilders vervolgd werd. Deze hele vervolging bleek naderhand een grote poppenkast te zijn. VVD-mastodont Opstelten stond erop dat Wilders vervolgd werd, en vanaf dat moment begon het hele circus.

Vanaf de eerste dag heeft Baudet het opgenomen voor Wilders, en ondanks de politieke verschillen blijft Baudet dit doen.

Deze APB maken één ding duidelijk: Baudet probeert de VVD tot verantwoording te roepen voor de gemaakte keuzes van de afgelopen decennium onder Rutte. Baudet probeert zich hiermee te profileren als alternatief voor de VVD, een alternatief dat niet zoals de VVD a roept maar b doet.

De zaak Wilders is hier een voorbeeld van, ongeacht politieke kleur, er klopt natuurlijk helemaal niks aan de vervolging van Wilders.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Ernest Stern

  De Tweede Kamer gaat niet over de vraag of iemand vervolgd moet worden, dat is de taak van het OM. Kamerleden mogen, als ze hun taak serieus nemen, ook geen uitspraak doet of vervolging wel of niet moet plaatsvinden.

  Het verwijt van Wilders en Baudet slaat dus nergens op.

  1. Factor

   etc

  2. Beukman

   Trump maakt school bij onze populisten. Donald stuurt ook voortdurend openbare aanklagers aan, wat totaal niet in zijn takenpakket zit. Zeer ongepast.

   1. vandaag

    lijkt Opstelten wel , zeer ongepast

  3. Blondie

   Even E.S.

   Ook geen uitspraak DOET.?

   1. evil knievel

    Verlaag u niet tot dat niveau,blondie!😬

    1. Blondie

     Moet ff kunnen e.k.

     Even een Grappie maken, met als voorbeeld Grapperhaus.
     Maar inderdaad, het gelijk is aan jouw kant.

  4. Cootje

   Als twee banken hun miljarden misdaden kunnen afkopen met 750 miljoen € zonder dat er een individueel er voor wordt gestraft , is de bananen republiek compleet . Trouwens diesel gate heeft de zelfde impact , welke rechtsstaat ? Of zo als Wilders zegt totale willekeur ,

  5. vandaag

   enz

  6. Stanly2000

   Ernst,
   De Tweede Kamer gaat niet over de vraag of iemand vervolgd moet worden, dat is de taak van het OM.”
   Ministers wel dan?

 2. lucinde

  Baudet kwam er totaal niet aan te pas, in totaal 2 minuutjes en 2 uur voor Wilders.

  De enige andere bijdragen van enig formaat waren van Asscher en Klaver.

  En…weer weet Wilders geen antwoord op de vraag waarom hij praktisch alle VVD-voorstellen steunt.

  1. ikweetwatikwil

   Je moet van 2 kwaden het minst kwade kiezen. Dat weet ieder verstandig mens behalve lucinde.

   1. Blondie

    lucinde.

    Kijk de VVD voorstellen zijn vaak nog te pruimen , MAAR dan volgt de uitvoering en die is om te huilen.

    Blijven doorvragen als je het niet weet.

  2. Cootje

   Je bedoelde dat achterlijke linkse socialistische gebrabbel . Als de PvdA en de socialisten zich druk hadden gemaakt om hun achterban van toen , dus niet voor de zelf begonnen thee drinkers had het nog een aardige partij geweest , maar eerst Amsterdam achterlaten met het niveau van een zinkend schip , in een regering stappen met de mom regering verantwoordelijkheid , terwijl Wouter Bos het spelletje deed met de VVD lang verliest en kort betaald en de PvdA al zijn etnische genen overboord gooide om mee te doen met de macht , heeft opgeleverd 9 zetels en wordt toch niet serieus genomen , die halve Afrikaan , is er voor een handvol geitenwollen sokken imbecielen en die moet je serieus nemen. Gelukkig socialisten overal op zijn retour

  3. Stanly2000

   Lucinda,
   Het was een interruptie van Baudet, dat is iets anders dan een bijdrage aan het debat. Baudet is nog niet geweest.

 3. Beukman

  Baudet probeert de VVD tot verantwoording te roepen voor de gemaakte keuzes van de afgelopen decennium onder Rutte. Baudet probeert zich hiermee te profileren als alternatief voor de VVD

  En hij probeert Geert op te vrijen. Het is strategisch allemaal nogal doorzichtig.

  1. Oepsie

   Het enigste ‘doorzichtige’ wat ik kan bedenken, is het kruis van die opblaaspop, waar je ’s nachts naast ligt. Parasiet!

   1. Ernest Stern

    We wensen Oepsie sterkte met zijn seksuele problemen.

    1. vandaag

     Wat zeg je p3do ?

   2. evil knievel

    Goeie,Oepsie!👍😁

 4. M.Dikker

  Baudet en Wilders hebben gelijk. Het is te belachelijk voor woorden! Kijk eens wat Wilders dagelijks aan “fanmail” krijgt. Niemand wordt daarvoor bestraft. Maar toen SS minder leuke dingen naar d’r hoofd kreeg, moesten de schuldigen voor het hekje. Vrouwe Justitia is haar ooglapje kwijt.

  1. M.Dikker

   Ooglapje m/z blinddoek. Ik kwam er even niet op…

   1. vandaag

    vergeet de balans niet , die is doorgeslagen naar zwart

  2. evil knievel

   Dr zit ondertussen n hele dikke,stalen balk!😜

 5. vandaag

  Wel eens mee gemaakt dat de kamer oprecht reageert op Wilders of Baudet ? Moties afwijzen , lichtelijk herschrijven en vervolgens op eigen titel indienen. Hypocriet zooitje tuig onder leiding van rover hoofdman rutte

  stem sociaal , stem PVV

 6. Duckday

  Het is gewoon een POLITIEK PROCES Men is bang voor de PVV angst om de macht te verliezen en misschien dat de bagger dan naar buiten komt.Hoogmoed waanzin en belust op macht is dit kabinet bang om de macht te verliezen en ze zullen alles doen om de PVV zwart te maken dat hebben ze ook gedaan met FORTUIN de PVDA had de opdracht de partij van FORTUIN ten gronde te richten.Als het geen politiek proces zou zijn hadden de asndere partijen misschien ook het zelfde gedaan als FvD .
  Breek het kartel en stem PVV of FvD

  1. Brenda Welsh

   Het forum maakt een buiging voor de PvdA. Een ander kartel is aanstaande @Ducky. Stem sociaal, stem PvdA. U krijgt de FvD als bonus.

   1. evil knievel

    Denk toch dat u dan op n ander forum moet wezen steunbeer!😄

   2. Ernest Stern

    Baudet kwam gisteravond bij Jinek inderdaad ineens met een absurde liefdesverklaring in de richting van de PvdA. Toen Asscher even doorvroeg over de vraag waaruit die liefde dan zou kunnen bestaan liep de charlatan vast in onsamenhangend boreaal gebabbel.
    Baudet heeft geen verstand van politiek en dat is soms best zielig om te zien.

    1. halo1

     U vindt het maar al te leuk.. niet “zielig” ..maar idd. Baudet heeft een beetje de neiging in zijn schulp te kruipen in zo!n vijandige omgeving.. hij slaagt er onvoldoende in om links totaal af te branden qua onbetaalbaarheid, verloedering en concurrentiepositieverlies..ze willen een beter milieu maar laten de halve wereld hiernaaroe komen in hun volslagen naiviteit.

 7. Kleurloze Politiek

  Wilders die sprak letterlijk zich zelf steeds tegen.
  Op het gebied van loonsverhoging terwijl hij het zelf in 2018 met de VVD mee stemde om die te bevriezen..
  En daarom kon hij Asher van de PVDA geen antwoord geven..
  Wees dan een Kerel Geert want je staat letterlijk bijna een uur de VVD de les te leren met wat Rutte allemaal wel niet verkeerd deed terwijl je’m door dik en dun hebt gesteund..
  Das nou wat ze moenen hypocriet van het eerste uur.
  En hij bleef maar naar de 9 zetels wijzen alsof dat invloed heeft op dit huidige cabinet..

  En wat ik helemaal zo waza windt is dat wilders zegt ik ben geen Racsist maar ik wil geen meiden met hoofddoek in onze winkelstraten nou meneertje wilders ik weet niet wat jij onder racisme verstaat
  Maar dit is tog duidelijk selectief mensen beoordelen op grond van hun uiterlijk en religie..
  Of etnische achtergrond..

  En na de bekende haatzaaiende termen van Wilders als Islamisering
  Kwam er vandaag ook nog eens de …ja wel ..
  “Marokkanisering”.. in het leven geroepen
  Kort om een waanzin van onzin..

  Nou ik zou zeggen hup naar meer Moskeeën en meer hoofddoekjes puur als tegendraads om wilders de mond re snoeren.
  Met zijn haat jegens minderheden..

  1. M.Dikker

   Haat jegens minderheden?

  2. halo1

   Zo kleurloos bent u kennelijk niet.. ik vond Wilders in topvorm..soms over de top.. u kunt het niet uitstaan en wil hem het liefst “de mond snoeren”… niet echt sterk. Wat is er tegen een hekel (=”haat” : links frame) tegen minderheden die hier de boel willen overnemen en gebruik maken van de vele linkse naievelingen.

   1. Ernest Stern

    Wilders heeft vandaag enorm zijn best gedaan om te regelen dat geen hond met hem nog wil en kan samenwerken in een regering.

    De man is oppositie en zal dat blijven. Een stem op de PVV is daarmee een verloren stem.

    1. vandaag

     enz

  3. vandaag

   tja dan behoor jij tot de relmarokkanen !

 8. Bes Tolen

  Nederland is al langer een ziek land. In de tachtiger jaren begon het en de grote tolerantie tegenover extreem links en criminelen uit binnen- en buitenland heeft het land verziekt. Er zit geen rem op en dat is de politiek en individuele kiezers uiteraard te verwijten.

 9. Kleurloze Politiek

  @halo1

  Ohh dus jij vindt het normaal dat Wilders een hele volk van bijna 400 duizend inwoners met een Nederlandse burgerschap gewoon bespugd..
  Met walgelijke denigrerend benamingen als
  Marokkanisering.. en een winkelstraat zonder hoofddoekjes.

  Wat heb jij in Godsnaam nog meer nodig om te bevatten dat Wilders echt krankzinnig gek is die
  totaal niet uit is om normaal politiek te bedrijven maar puur zijn politieke ambtelijke functie als parlementair aan het misbruiken is om de Nederlandse Moslims bewust het leven voor hen
  onmogelijk te maken..
  De Koran verbieden
  Alle Moskeeën sluiten
  En als kers op zijn taart wil hij een hoofddoeken belasting invoeren..

  En dat noem jij gezond verstand.
  Deze politiek dwaas is echt ontoerekeningsvatbaar

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.