Zes oproerkraaiers van Extinction Rebellion opgepakt tijdens demonstratie

Bij een demonstratie zondagmiddag op het Damrak zijn zes activisten van Extinction Rebellion opgepakt. Twee voor lokaalvredebreuk (zij stonden te demonstreren in een winkel) en vier vanwege vernieling. Mooi, aanpakken die handel!
Dit keer ging het geeneens over de mensheid die de planeet molt. Nee, het probleem van vandaag betreft de Oeigoeren in China. Het Chinese beleid is reden genoeg voor de kneusjes van Extinction Rebellion om zich daar in Amsterdamse winkels boos over te maken. En dan is het kennelijk ook direct gerechtvaardigd om die winkels maar met graffiti onder te spuiten! “De kledingindustrie maakt zich schuldig aan het afnemen van Oeigoerse dwangarbeid”, aldus de actiegroep.

Ik blijf me erover verbazen hoe dit soort mafklappers steeds maar weer de grootst mogelijke thema’s aansnijden en zich daar hélémáál over op kunnen winden, maar de oplossing altijd lokaal lijken te zoeken. De overheid moet dan in beweging komen, maar tot die tijd is het aan het individu.
Moeten we wereld redden? Eet wat minder vlees, zet een zonnepaneel op je dak en investeer in windmolens. Moeten we de Oeigoeren redden? Koop je kleding een deurtje verder! Gaan we racisme de wereld uit helpen? Neem een keer een gekleurd iemand aan.

Het is ronduit frappant dat dit soort figuren bij al die thema’s eigenlijk niets voor elkaar krijgen en nooit verder komen dan ‘bewustwording creëren en aandacht vragen’. Ze zien het volgens mij al als winst dat er weer een berichtje over ze geschreven wordt. Zo sneu.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. vandaag

  6 maar ? goedkoop dagje voor ome George

 2. Willem Bever

  Ja te bizar voor woorden

  Bezetten oa een kruising

  ZES

  6

  ?

 3. Heras

  Zijn ze ook met een wapenstok geslagen? Of tegen de grond geslagen?

  1. vandaag

   nope , met fluwelen handschoentjes

 4. Pieter48

  Ga vooral niet in China demonstreren en wat kruispunten bezetten. Taakstraffen komen in China niet voor. Heropvoeding wel. Heropvoeding zal in dit land wel eens zuiverend kunnen werken. Zeker in de steden met wijken waar het pas nog vrij onrustig was. Ook enkelbanden niet bekend in China.

 5. Blondie

  Kijk als het de actiegroep Virus Waanzin was geweest, dan had de ME met de lange lat eerst de oudere dames op het lichaam proberen te raken en daarna bussen vol demonstranten afgevoerd.

  Maar ja dit zijn beschermelingen van het Linkse Rutte Kartel en daar zijn andere wetten voor.

 6. Rieks

  Hoe lang zijn ze vastgehouden? Langer dan een uur? En natuurlijk horen ze hier niets meer van. Opgepakt voor de show.

 7. Charles Bentley

  Punt.

 8. ervi

  Opgepakt wegens vernieling. Dit zijn dus de echte demonstrerende criminelen, in plaats van de boeren.

  1. Willem Bever

   idd @ervi een belangrijk verschil en constatering

  2. Ernest Stern

   De schade die de boeren veroorzaakten was vele malen omvangrijker maar daar trek ik niet de conclusie uit dat ze het demonstratierecht moet worden onthouden.

   1. Factor

    enz

 9. R.H.J. van Hees

  Zes arrestaties, de politie is druk geweest. Echt maar liefst zes (6)! echte gekkies daadwerkelijk opgepakt, vastgehouden en meegenomen? Wow dit soort woke bijeenkomsten is dus niet zonder gevaar! Zag laatst een verslaggever die voor een winkelcentrum in lichte laaien stond en rustig meldde dat de woke bijeenkomst wederom rustig is verlopen. Geen arrestaties en zo. Maar in Nederland……… R.H.J. van Hees uit Zwinderen, waar mijn vriend Henk Wijngaard ook zijn residentie had…….

  1. Factor

   Hmmmm…

 10. Response

  Na ’n kop koffie en ’n paar administratieve handelingen worden ze weer naar huis gebracht. Glas, plas, was.

 11. Rieks

  Ook vandaag demonstreert men weer, toegang tot A10 geblokkeerd. En wat doet de politie (=de burgemeester)? De demonstranten, lezen we, worden door de politie naar een andere plek gebracht! Geen arrestatie, laat staan straat schoonvegen, neen ze worden keurig opgetild, want misschien staan er wel advocaten bij met camera om te hardhandig oppakken later aan te kaarten. Dit is NL 2020 waar linkse actievoerders vrij spel hebben.

 12. Wim Vreeswijk

  Laten ze dan ook geen demonstreren op de plaats delict, China dus en ons daar verder niet mee lastig vallen.

 13. Sabreur

  Als ze zich echt druk zouden maken om de Oeigoeren, dan hadden ze zich wel met kettingen aan het hek van de Chinese ambassade geketend. Elke andere vorm van actie is enkel gericht om de maatschappij te ontwrichten.

 14. SilverFox

  Niet oppakken maar kapot schieten. Helpt beter tegen dat extreemlinks, ongewassen krakerstuig en helper whitey’s voor de BLM nonsense.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.