Brussel steekt kop nog verder in het zand: Belgische leerkracht op non-actief gesteld om spotprent naakte Mohammed

Een leerkracht van een Brusselse basisschool is op non-actief gesteld omdat hij zijn groep acht spotprenten had laten zien van een naakte profeet Mohammed. Ouders klaagden bij de gemeente Molenbeek en het bestuur van de openbare school. En die zwichten liever voor de druk dan dat zij straks ook het risico lopen om te worden onthoofd.

Uit het artikel valt op te maken dat de leerkracht eigenlijk best wel voorzichtig om is gesprongen met dit onderwerp. Net als de Franse leraar Paty waarschuwde hij ook vooraf dat hij de cartoons tevoorschijn ging halen en dat wie het niet wilde zien, maar beter niet konden kijken.

Volgens het gemeentebestuur heeft het besluit om over te gaan tot non-actief stellen helemaal niets te maken met het risico op onthoofding door geflipte islamisten, maar waren de tekeningen “obsceen”. Het kan natuurlijk niet dat een leraar een tekening van een naakte cartoon, Mohammed of niet, laat zien. Die arme kindertjes, die nog nooit op internet hebben gezeten, zijn nu vast getekend voor het leven.

Ik denk dat we hier wel mogen concluderen dat zowel het schoolbestuur als het gemeentebestuur uit totaal laffe lapzwansen bestaat zonder enige ruggengraat. Ik begrijp dat het niet heel fijn is als je mogelijk het doelwit wordt van een stel gekken, maar je kunt je als bestuurder niet gaan verschuilen achter dit soort drogredenen als ‘het was obsceen’. Die leraar heeft vooraf gewaarschuwd en we hebben het hier over Molenbeek. De waarde die allereerst zou moeten worden verdedigd is die van vrijheid van meningsuiting, ook als die satirisch of zelfs obsceen is.

En misschien maakt die drogreden niet eens uit en komt er alsnog wel zo’n terrorist op af. Dan kunnen ze hem na de eerste onthoofding ook direct aanpakken voor zijn “obscene” vorm van meningsuiting.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. vandaag

  stem sociaal , stem PVV

  We zijn in Europa , niet in Marokko of Turkije

  1. HierBenIk

   Eens, te gek voor woorden dat we hiervoor zwichten!

   1. hans-e-pans

    Onder druk wordt alles vloeibaar.

    Of die druk nu van links, rechts, het midden komt maakt allemaal niet uit.

    Alle woorden eindigend op ….fobie, …..isme enz. enz. doen wonderen.

 2. Dolph Thans

  Zou de landelijke pers ook dagelijks een spotprent over Jezus op de voorpagina durven plaatsen?
  Uit oogpunt van vrije meningsuiting. Ik denk dat de klantenbinding zich zal laten gelden en het feest niet doorgaat. Het publiek zal onstuimig reageren.

  1. vandaag

   u kent de gristelijke spotprenten niet ? u kent de spot in de ijzerwinkels bijvoorbeeld niet ?

   best erg triest als je zover afstaat van de maatschappij

   1. Ernest Stern

    Dit is heel armoedig Nederlands, vandaag, maar misschien kun je dat nu zelf ook zien.

    1. vandaag

     dank je wel voor de voortreffelijke inhoudelijke reactie stront vlek , niemand kan tegen zoveel inzicht iets inbrengen hufter , echt fantastisch voor een hersenloze taal nazi

     1. Ernest Stern

      De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de echte (stam+t, ’t Kofschip) taalfouten sterk teruglopen. Dat kan toeval zijn maar het geeft wel hoop.

     2. vandaag

      dank je wel voor de voortreffelijke inhoudelijke reactie stront vlek , niemand kan tegen zoveel inzicht iets inbrengen hufter , echt fantastisch voor een hersenloze taal nazi.

     3. homefront

      Taalnazi’s zijn moralistische mongolen die verder geen inhoud hebben.
      Het probleem van taalnazi’s is niet zozeer het walgelijke moralistische toontje dat ze uitslaan, maar dat ze door hun gezever de aandacht verschuiven van de inhoud naar de vorm, waardoor de discussie stopt. Dé tactiek om hun gebrek aan argumenten te verhullen.

    2. Freba

     Beledig iedereen. Vrijheid van meningsuiting kent zo zijn beperkingen en heeft consequenties toch? Behalve als je iets zegt over de inwoners van het Beloofde Land, dan heet e.e.a. anti-semitisme. Zo “lekker” dat meten met 2 maten. Daar waar Moslimterroristen zijn, zijn ook Christenterroristen. Het 1 kan n.l. niet zonder het ander. Ik wens het Judaisme, d.i. Jodendom, Christendom en Islam veel vrede toe, na duizenden jaren gekonkel………….

     1. Vriend

      Het orakel van de Ganzenhoeve praat weer in schimmige dope-taal.

    3. Maurits Dekker

     Ernest Stern is een TR0L die dit forum misbruikt om u te treiteren en te pesten.
     Debatteren met hem is niet mogelijk.
     Houdt rechts, haal niet in en waarschuw uw mede-forumgebruikers.

  2. Bolkestein

   Met onthoofdingen?

  3. JochemX

   Kan enkele gristelijke abonnees kosten, maar de kans dat je hoofd er af gaat is wel heel erg klein. Een subtiel verschil. De landelijke pers bestaat trouwens niet.

  4. evil knievel

   A-dolphje toch!🙈😄

 3. Pieter48

  Aangezien de de zeer gelovige moslims zich storen aan onze vrijheden lijkt het mij beter dat jullie weer terug keren naar jullie beloofde landen. Deze vrijheden hebben wij in het westen door strijd tegen regenten en kerkvorsten bereikt door strijd te leveren. Hier bestond al een soort democratie in de eenvoudige vorm in het jaar 1100. Daarom is het voor moslims niet te begrijpen hoe onze democratie hier ontstaan is. Als wij ook eeuwen blind achter de onze predikers hadden aangelopen hadden wij deze vrijheden nooit kunnen veroveren. Dus geloof in u zelf en ga nadenken over wat er zoal verkondigt word in uw gebed huizen.

 4. Bolkestein

  Een land dat voor Islamitische tirannen zwicht
  zal meer dan lijf en gied alleen verliezen.
  Dan dooft het licht.

 5. Henk Albarda

  Geen enkele verbazing, in oa Molenbeek wonen geen Belgen meer. Het is 1 van de Brusselse NO GO wijken, waar de politie niet meer komt, behalve als de extreem linkse burgemeester moskeen wil ‘beveiligen’….

  Maakt ook niet veel meer uit, aangezien de de Croo, partijleider VLD koste wat kost nog effe mp wilde worden van Belgie, en een 7 partijen extreem linkse en extreem islam coalitie aanvoert in het ‘land’ Belgie, is de kans levensgroot dat NVA en VB, die u al vrijwel 50 % van de stemmen zouden krijgen, na een aantal jaren deze paljassen, dat zonder twijfel ruim 50 % zal zijn, waarna Vlaanderen zich afsplits.
  Zo geil als Bart de Wever is op macht, bij de volgende verkiezingen (2024) zal het einde van het land Belgie ingeluid worden.

 6. Eppo123

  Helaas Vandaag wij zijn niet meer in Europa. 15 jaar geleden heb ik in Brussel een rit met de metro gemaakt. Het was toen al Noord Afrika en het wordt alleen maar erger door links.

 7. 56RdK

  @Pieter48 en @Bolkestein: helemaal raak!
  Niets aan toe te voegen!

 8. ropart

  belgie is vaker de proeftuin van het 4e rijk. kan soms de vooravond zijn wat ons hier te wachten staat.

 9. PG

  Ach ja…Dit zou ons niet moeten verbazen. België heeft al jaaaaaren een TE links bestuur, De oorzaak daarvan zit ‘m vooral in het idiote politieke systeem.

 10. Drostemannetje

  Je snapt die linkse mensen niet. Zodra de islam het voor het zeggen heeft, gaan hun kop ook er af.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.