Clown Hugo de Jonge: ‘We hadden meer tijd moeten nemen voor de spoedwet’

Ach kijk, het kabinet is bij monde van Hugo de Jonge dan eindelijk bereid om toe te geven dat niet alles goed is gegaan met betrekking tot de Corona-Spoedwet. Ja, zegt de Jonge, het kabinet had echt meer tijd moeten nemen voor het project.

“We hadden ons meer tijd moeten gunnen en meer transparantie en uitleg moeten geven over de wet,” aldus de meest incompetente óf ronduit kwaadaardige zorgminister die ons land ooit gehad heeft. Er had, bijvoorbeeld, een internetconsultatie moeten plaatsvinden. “Dan had iedereen mee kunnen lezen.”

Er had meer iets van een maatschappelijk debat gevoerd moeten worden. “Dat hebben we ons onvoldoende gegund,” aldus De Jonge.

We? We zijn die “we” waar je het over hebt, Hugo? Ik en velen met mij wilden het debat steeds voeren, maar kregen steevast te horen van jullie dat we knettergek waren, dat we een gevaar vormden voor de samenleving, en vervolgens werden we weggezet als een stel “wappies.”

En de reden dat jullie ons dat debat niet hebben “gegund” is heel simpel: jullie waren doodsbang dat jullie het debat over deze materie zouden verliezen. Daar hadden en hebben jullie nog gelijk in ook. Steeds meer mensen zien in dat de maatregelen van het kabinet volstrekt overtrokken zijn en dat de Spoedwet een gevaarlijke aanval op onze burgerrechten vormt. Als het debat daar eerlijk over gevoerd werd zou de oppositie tegen de wet alleen maar toenemen.

Tja, dat moest natuurlijk ten koste van alles voorkomen werden. En dát is waarom er vanuit het kabinet uit geen maatschappelijk debat gevoerd is over de spoedwet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Heras

  Tja, hoe beperk je de schade voor de verkiezingen…nu praktisch iedereen weet dat ze allemaal gelogen hebben.

 2. vandaag

  je moet stoppen met je komedie en overgaan tot het ontwikkelen van een degelijke gezondheidzorg met voldoende personeel en middelen.

  Niet corona – lees de griep – is het probleem , de uitgeklede zorg is het probleem.
  Den Haag is dus het probleem en het vaccin is dat het partijkartel eindelijk eens afgerekend wordt op zijn wanbeleid.

  stem sociaal , stem PVV

  1. Ernest Stern

   “je moet stoppen met je komedie en overgaan tot het ontwikkelen van een degelijke gezondheidzorg met voldoende personeel en middelen.”

   Vandaag komt met de echte oplossingen.

   🤓

   1. vandaag

    enz !

   2. Hardline

    “Vandaag komt met de echte oplossingen.”

    Ernest geeft hiermee expliciet toe dat Hugo de Jonge nog geen enkele bruikbare oplossing heeft aangedragen!. Immers “Vandaag komt met de echte oplossingen.”

    Hulde!
    Het is een eerste stap, maar wellicht is dit de aanzet tot meer

    1. vandaag

     🤣😂🤣😂

 3. Cor Grijpstra

  Spoedwet ziet er in deze vorm redelijk uit, TK en Ek beslissen en Mike en de vele anderen niet. 🙂 🙂 🙂

  1. vandaag

   De spoedwet is klinkklare onzin in een democratie. Het is de voormaat van een totalitair regiem op gekozen gewenste momenten. Geen enkele regering hoort de mogelijkheid te hebben het parlement buiten spel te zetten. Op geen enkele manier onder geen enkele voorwaarde heeft een regering meer bevoegdheden nodig dan beschikbaar in het democratische proces in het parlement.

   stem sociaal , stem PVV

   1. Ernest Stern

    regime

    1. vandaag

     enz !

    2. Maurits Dekker

     Ernest Stern is een TR0L die dit forum misbruikt om u te treiteren en te pesten.
     Debatteren met hem is niet mogelijk.
     Houdt rechts, haal niet in en waarschuw uw mede-forumgebruikers.

   2. Cor Grijpstra

    Ok, gaan we de noodtoestand uitroepen…

    1. vandaag

     zoek de verschillen

     1. Cor Grijpstra

      Eh, waarom wordt er nu gekozen voor een spoedwet?

     2. vandaag

      van Gaal zou zeggen , ben jij nou zo dom of ik zo slim

 4. saddy

  We, we, we. Het woordje “we” is heel 2020 al gebruikt om de schuld en de rekening bij de luisteraar van de boodschap te leggen.
  Michael heeft gelijk dat er heel veel mensen het debat wilden voeren. Meer dan duizend artsen hebben deze wens zelfs in meerdere brieven aan Hugo geuit. Nooit 1 reactie.

  Extra wrang als Grapperhaus zegt in de bewuste commotie om Famke: “In Nederland moeten we met elkaar in gesprek gaan , niet ………..” en dan merken dat elk gesprek wordt geweigerd.

  En als je het niet eens bent met al dat “we” dan moet “jij” je bek houden.

  Wat zit er trouwens achter de andere toon van Hugo? Teveel bedreigingen aan zijn adres of is het vaccin klaar en is een “open” houding nodig om deze aan de man te brengen?

 5. Duckday

  Het gaat steeds meer lijken op het voormalig oost duitsland .Macht hoogmoed Waanzin
  straks krijgen we de veiligheids politie aan de deur Waarom gaan daar niet meer mensen de straat op.Stuur dit kabinet naar huis en stem voor veiligheid PVV of FvD daarna exit uit het monsterverbond

  1. Gerda2

   Misschien is er nog hoop Duckday.
   Bekijk het bericht van gisteren op deze site “Nederland heeft haar zaakjes wéér niet op orde. Doet beroep op Duitse IC-bedden”.
   Het is het bericht van RPML, de video op YouTube.
   Hoe het ook afloopt, het zal het aanzien van veel mensen beschadigen, denk ik.
   Als het goed is ook hier in NL.

 6. andergeluid

  NEXIT Kabinet Exit

 7. RPML

  ‘Het debat’ is al op zoveel onderdelen verloren de afgelopen jaren; ieder redelijk tegengeluid is structureel weggezet onder de noemers ‘klimaatontkenner’, ‘racist’, ‘complotdenker’ etc etc.

  De hele klimaatwet is erdoor gedrukt door een lobbygroep van klimaatactivisten, de warmtepomp-lobby en onkundige politici, ieder tegengeluid is van de klimaattafels weggedrukt. De klimaatwet vertoont de grootst mogelijke scheuren. Pilot-projecten met warmtepompen gaan financieel en technisch compleet onderuit, de mensen pro-biomassa staan nu te protesteren tégen biomassa, de elektrische auto is de financiële nekslag bezorgd, de plaatsing van windmolens (2% van de totale energiebehoefte) stuit op grote weerstand. Zonnepanelen wordt volgend jaar de nekslag toegediend zodra de consument geen cent meer krijgt voor een opgewekte kWh. En geen enkele oplossing was structureel, zinvol of aantoonbaar ‘CO2-reductie’. Alles draait om de fictie ‘CO2’, de groene leugen. Niks ‘we’ maar ikke, ikke, ikke.

  Akwasi en zijn BLM-gevolg blijken uitermate agressieve ‘woordkunstenaars’ te zijn die geweld zeker niet schuwen, in de US durft de pers al het woord ‘rellen’ niet meer in de mond te nemen als de bezittingen van anderen in de hens worden gestoken voor een onduidelijk doel. Diezelfde woordkunstenaar mocht notabene verhaal gaan halen in het Torentje..

  De Stikstofwet is bedacht door 1 ambtenaar is onlangs in een rechtszaak bekend geworden, een ambtenaar zie ‘verzuimd’ heeft zijn rekenmodel op te schrijven. Ondertussen gaan boeren kapot en rijden we symbolisch 100 km/h (want ook daar ontbreekt de onderbouwing)

  Covid-19 is de grootst denkbare hoax ..maar het begint te bewegen gelukkig. Trump heeft de oorlog verklaard aan alle leugenaars, er komt een grote Duitse rechtszaak met de beste advocaten tegen de Staat, het WHO, de politiek en de media en het WHO heeft snel de mortaliteit teruggeschroefd naar die van een gewone griep…

  De grootste katalysator is echter de media, die door eenzijdige berichtgeving en het wegdrukken en het demoniseren van tegenstanders de bijl aan de wortel heeft gelegd van haar eigen bestaansrecht. Een bestaansrecht dat op papier klopt, ‘uitgewogen berichtgeving’ maar in de praktijk neerkomt op het scoren op sensatie.

  In de jaren dertig is het gelukt de massa op te jutten, in 1990 was het wellicht ook nog gelukt, maar in 2020 met een keur aan alternatieve informatiekanalen is het uiteindelijk een verloren wedstrijd.

  Door velen is het jaar 2020 voorspeld als het jaar van de waarheid. Corona zou wel eens het breekijzer kunnen worden naar een nieuw tijdperk waarbij het niet meer gaat om clicks, geld, aanzien, deugen en macht. Geen mens kan in een straal van 1.5 meter van een ander mens leven, ook de deugers van deze wereld niet. Prettig leven doen we door rekening te houden met de ander en verbinding met elkaar te zoeken, niet door ons te laten polariseren door minderheidsgroepjes, de media en deugdenkers.

  1. Gerda2

   RPML@ De grootste katalysator is echter de media, die door eenzijdige berichtgeving en het wegdrukken en het demoniseren van tegenstanders de bijl aan de wortel heeft gelegd van haar eigen bestaansrecht. Een bestaansrecht dat op papier klopt, ‘uitgewogen berichtgeving’ maar in de praktijk neerkomt op het scoren op sensatie.

   28 augustus 2020 18:56
   De Nederlandse Publieke Omroep ontvangt eenmalig 19 miljoen euro extra van de regering, als tegemoetkoming voor de extra kosten die gemaakt zijn vanwege de coronacrisis. Volgens minister Arie Slob (Media) is onafhankelijke, betrouwbare en toegankelijke media nu ‘cruciaal’.

   Dit bericht maar even van NU.nl gehaald

   1. RPML

    Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt 😉

   2. vandaag

    Het kabinet heeft de media dringend verzocht zich niet negatief uit te laten over de corona maatregelen.

    Het kabinet laat demonstraties tegen de corona idioterie opruimen door de driehoeken in het land.

    Elk geluid tegen de corona idioterie en de spoedwet probeert men in de kiem te smoren en de mensen weg te zetten als complot denkers , gekkies en onwetenden. In schril contrast kun je even kijken naar de kennis in de tweede kamer betreffende corona 0,00

    1. RPML

     Wybren Haga heeft zich er ook inhoudelijk goed in verdiept. Opmerkelijk ook dat hij de plek van Baudet in het debat heeft overgenomen, zou me niets verbazen als hij binnenkort naar voren wordt geschoven binnen de FvD…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.