Coronamaatregelen ineffectief: besmettingen lopen juist verder op, kabinet komt samen voor ‘cruciaal Catshuisoverleg’

Premier Rutte zag de dagelijkse besmettingscijfers alleen maar stijgen en wilde wachten tot het effect van de strengere maatregelen zichtbaar werd. Nou, die zijn zichtbaar geworden: het loopt alleen maar vérder op! Het kabinet is vandaag om half twaalf samengekomen voor een ‘cruciaal Catshuisoverleg‘. De veiligheidsregio’s voelen de bui al hangen en “hopen” dat ze op tijd zullen worden ingelicht over nieuwe maatregelen.
Diverse experts (1,2,3) roepen buiten het kabinet om al om strengere maatregelen, maar er wordt ook flink tegengestribbeld. Zo krijgen “verschillende ministers” en de Tweede Kamer een veeg uit de pan omdat ze het OMT-advies voor een avondklok afschieten, want die term is “te beladen” vanwege de Tweede Wereldoorlog. Imago, draagvlak en marketing zijn kennelijk belangrijker dan resultaat…

Er is continu gekibbel over de effectiviteit en proportionaliteit van (eventuele nieuwe) maatregelen. En dat is logisch, want het kabinet durft gewoon telkens niet ver genoeg te gaan! Het is gebrek aan leiderschap vanuit dit kabinet waardoor bewindslieden de hakken in het zand gaan zetten en iedere volgende stap al bij voorbaat afschieten. Iedereen wil namelijk dat dit voorbij gaat, maar niet als zij het leeuwendeel van de verantwoordelijkheid moeten gaan dragen voor iets dat wéér een ineffectieve maatregel blijkt te zijn.

Het kabinet kan namelijk niet een lokale mondkapjesplicht gaan instellen terwijl zo’n Van Dissel maar blijft mekkeren over het gebrek aan wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van die mondkapjes. Natuurlijk worden winkeliers dan boos dat hun omzet terugloopt als zo’n verplichting er komt, want zij mogen dealen met de frustraties van hun klanten en kunnen het zelf niet eens uitleggen. Of denk aan horeca-ondernemers die boetes riskeren als het virus zich onder hun dak heeft kunnen verspreiden, terwijl ze zelf toch hartstikke voorzichtig waren. En hoe kunnen verplegers straks uit gaan leggen dat oma aan corona is overleden, omdat een besmette collega van het RIVM perse op het werk moest verschijnen, terwijl er ook nog steeds te weinig beschermingsmiddelen zijn?

Het kabinet is een leiderloos gezelschap dat om de haverklap met zelf-saboterende maatregelen komt en de verantwoordelijkheid daarvoor bij anderen neer probeert te leggen. Daarom krijgt Nederland die knop van ‘crisis-mode’ maar niet omgezet. Echt, als er geen corona was geweest en Nederland zou spontaan worden binnengevallen door één of andere vijandelijke mogendheid, dan richten we waarschijnlijk eerst een commissie op die mensen mag gaan selecteren voor de Invasion Task-Force terwijl de vijandelijke tanks al door de straten rijden. En dan hebben we zo’n Van Dissel als generaal die nog twijfelt of de tanks wel echt van de vijand zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. RPML

  Zelfs het WHO raad overheden sterk af om een tweede keer in lockdown te gaan omdat het aantoonbaar zinloos is, behalve als je de armen nog armer zou willen maken.

  h++ps://twitter.com/spectator/status/1314573157827858434

  1. RPML

   h++ps://www.telegraaf.nl/nieuws/504504837/who-keiharde-lockdown-zien-te-vermijden

   Onze nieuwe influencer Gommers promootte gisteren nog een complete strenge lockdown ha ha ha

   1. Piet51

    @RPML
    Dat advies van de WHO is uitgebreid te lezen op news.com.au/world/coronavirus/global/coronavirus-who-backflips-on-virus-stance-by-condemning-lockdowns/news-story/f2188f2aebff1b7b291b297731c3da74
    Het aardige is, dat het Nederlandse beleid wel zo ongeveer dit WHO-advies volgt. Bij voorkeur geen lock down, andere maatregelen zijn belangrijker en effectiever, zoals 1,5 m, handen wassen, grote gezelschappen mijden en nog wat.

    1. vandaag

     blabla bladie bla

     gezin van 4 mag wel naar gezin met 6
     gezin van 6 mag niet naar gezin met 4

     K N E T T E R G E K

     1. Pauline Kummer

      Nee, nee, nee het is 3 personen, vandaag en morgen, overmorgen enz.

     2. vandaag

      het pseudoniem van de stront vlek denkt dat het grappig is. Lijkt veel op freek de jonge ook zo een vooringenomen kwal die denkt dat ie grappig is.

  2. hans-e-pans

   Dan zal Mark R. het vrijwel zeker doen, die tweede lockdown.

 2. Piet51

  Ik lees zojuist, dat het aantal besmettingen de laatste 24 uur tot 10:00 uur vergeleken met gisteren juist ietsje is afgenomen. Dat is nog geen kantelpunt, maar lijkt me ook geen slecht teken.

  1. Blondie

   Piet51.
   Deze Rutte is niet in de eerste leugen gestorven.
   Hij schijt 7 kleuren stront, hij toont zijn onkunde al jaren en nu moet hij weer liegen.
   Niemand is in staat om deze afname geloofwaardig te maken.
   Rutte is de slechtste MP van Nederland, na de tweede wereldoorlog.

   1. Piet51

    @Blondie
    Ik weet, dat je niet van dat dagblad houdt, maar lees Trouw van gisteren eens met een lang artikel over Rutte. Dat geeft aan waarom hij zo populair is bij voor- en tegenstanders van zijn beleid. Zie: trouw.nl/politiek/rutte-is-geen-merkel-en-wil-dat-ook-niet-zijn~be76a530/
    Het zou kunnen, dat Rutte de slechtste MP van Nederland is sinds WO II. Maar als je dat vindt hoor je wel bij een heel kleine minderheid. Gelukkig mag dat hier gewoon.

    1. Blitzkrieg

     Piet51 : Rutte is helegaar niet populair, dat kan ook niet want half Nederland staat op instorten maar de globalist heeft z’n werk nog niet voltooid. De populariteit is MSM propaganda. Valt de verkiezingsfraude in maart 2021 niet zo op… corona gaat natuurlijk heel wat restricties meebrengen in het democratisch proces waarin de corruptie welig tiert.

     1. vandaag

      ach weet malle pietje veel. Malle pietje denkt we nog steeds met een rood potlood stemmen omdat de techniek ons in de steek laat. Malle pietje denkt wel dat de stand der techniek nu energie opslaat voor heel Nederland. Malle pietje is obstinaat oud mannetje die altijd tegendraads is .

      Erg zielig zo een portret

    2. Blondie

     Zoek die reclame van WC eend eens op.
     WC eend test WC eend.

     1. vandaag

      u bedoelt , wij van de malle pietje b.v adviseren malle pietje b.v

      😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

    3. homefront

     “Maar als je dat vindt hoor je wel bij een heel kleine minderheid”

     Nee hoor, jij liegt..

   2. Pauline Kummer

    En waar gaat het vandaag opnieuw over. Juist, ja. Stront en nog wel in 7 kleuren. Fantast!

    1. vandaag

     je brengt het in 20 kleuren stront vlek

  2. RPML

   “het aantal besmettingen de laatste 24 uur tot 10:00 uur”

   Lees het stuk van MdH van vandaag; de cijfers worden dagelijks beïnvloed door schommelingen in verwerkingssnelheid, metingen en resultaten; heel plausibel verhaal en eigenlijk te idioot voor woorden dat ze dat na 7 maanden nog niet voor elkaar hebben.

   1. Piet51

    @RPML
    MdH wil koste wat kost positieve berichten over het virus tegenspreken en nuanceren. Dat doet hij al vanaf het begin. Toen het aantal besmettingen deze zomer afnam, hoorde je hem even wat minder.

    1. vandaag

     blabla bladieblabla

    2. RPML

     Ik vind het inhoudelijk een heel plausibel verhaal. Ik laat mijn mening niet afhangen van de boodschapper maar van de inhoud.

    3. Piet51

     @RPML
     Natuurlijk heeft men door, dat die cijfers niet actueel zijn. Dat staat al sinds maart op de RIVM-site, ook vandaag nog. Maar men heeft met meer te maken dan alleen die cijfers. Die geven de medische kant van corona, daarnaast spelen ook de economische effecten en niet als laatste de wensen in de bevolking, dus de politieke invalshoek

    4. vandaag

     Slechts 1 uitspraak kan positief zijn , “we stoppen met de maatregelen en laten de griep de griep ”

     voor de rest blabla bladieblabla

   2. homefront

    Het is vierkante millimeter zeiken, waar is de griep gebleven?, waar is het gezonde verstand gebleven?
    We laten ons knechten als een stel randdebielen en ik doe er niet aan mee…

 3. ZWEEDSE K0K

  Coronamaatregelen ineffectief: besmettingen lopen juist verder op, kabinet komt samen voor ‘cruciaal Catshuisoverleg

  De maatregelen zijn effectief.
  De Nederlandse bevolking is degene die het ineffectief maakt.

 4. RvdBe

  Zal nooit op Rutte stemmen, vind het wel ok dat hij niet helemaal in de mondkapjesgekte en lockdown syndroom in omliggende landen mee gaat.
  Positief puntje voor Rutte.

 5. SubTec

  Ze weten niet eens hoeveel besmettingen er zijn want de door hun gebruikte PCR test kan geen besmettingen vaststellen.
  En dat weten ze want duizenden artsen en wetenschappers hebben hen dat in een brandbrief uitgelegd!
  Dit is het smerigste landverraad uit de geschiedenis van Nederland!

  Rutte moet voor een rechter en tot jarenlange gevangenisstraf veroordeeld worden!

 6. homefront

  De besmettingen lopen op? en wie cöntröleert dit? de gewone burger? sinds wanneer heeft een virus een grens, Duitsland is geel en Nederland gaat helemaal over de rooie?

  Dit moet men maar eens even goed bekijken en zichzelf dan afvragen wat covid 19 precies is..

  1. homefront

   h**ps://intelligence.weforum.org/topics/a1G0X000006NvAbUAK?tab=publications

 7. gargamel

  De meldingen voor de teksten van het portaal, evenals de voorpagina’s van sommige tabloids met exclusieve ‘zwarte voorspellingen’, laten alleen zien hoezeer het publieke discours is afgeweken van het pad van minimale codes naar bijna demonische necrofilie, die alleen maar klikken en circulaties telt. Het punt is dat journalistenverenigingen, regelgevende instanties, media-toezichthoudende instellingen, verschillende afkortingen en “commissies” geen aandacht meer besteden aan dergelijke vertrappelde inhoud.

  Het punt is dat de centra van sociale netwerken deze vreselijke inhoud, die de werkelijkheid vervuilt met zwavelgif via het virtuele en het virale, niet sanctioneren of beperken.

  1. Piet51

   @gargamel
   ????? Misschien een heel klein beetje uitleg voor iemand met IQ van 51?

   1. vandaag

    lijkt me niet nodig , als het iq van 51 tot de narcisten behoort is alles wat je uitlegt zonde van de tijd. Net zoals dit dus.

    daarom blabla bladieblabla malle

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.