De Verenigde Staten van Europa moet en zal er komen: Tweede Kamer stemt VOOR opgeven Europees veto

Het is te gruwelijk voor woorden, maar de Tweede Kamer heeft tegen een motie gestemd waarin het kabinet opgeroepen werd om het Europees veto qua buitenlands beleid niet op te geven. Met andere woorden, het kabinet én een aantal ‘oppositiepartijen’ willen op buitenlands beleid alle macht van Nederland als land uit handen geven.

Zelfs Henk Krol — misschien wel de meest opportunistische politicus van Nederland, maar dat geheel terzijde — vindt het vreselijk wat er vandaag gebeurd is in de Tweede Kamer.

“Een meerderheid van de Tweede Kamer wil het recht op veto van Nederland in Europa op het gebied van buitenlands beleid opgeven,” aldus Krol op Twitter. “Een historische vergissing en in mijn ogen diep triest!”

Daar is geen woord van gelogen. Wat hier gebeurt is absoluut vreselijk. Maar wat het nog erger maakt is dat dit slechts de opmaat is naar nog veel meer Europa op elk ander gebied. Het begint met het buitenlands beleid van de Europese Unie… en de komende maanden en jaren moeten alle andere beleidsgebieden er ook aan geloven.

Volg mij op Twitter en Parler.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Kretoloog

  Ook Pieter Omtzigt, het ventje met de grote bek en held van velen hier op dit Forum, stemde weer gewoon voor het weggeven van de macht aan Brussel.

 2. Blondie

  Dus deze partijen zijn voor het open grenzen belijd, zoals nu bestaat en het aantal honingpot likkers met een Miljoen willen verhogen.
  D66
  CU
  PvdA
  50+
  VVD
  GR L
  Denk
  CDA

 3. staleo

  We kunnen dus beginnen om de helft van de kamers naar huis te sturen.
  Deze hebben we zeker niet meer nodig als alles via de EU loopt.
  Wachtgeldregeling ook stoppen, na een half jaar gewoon in de bijstand.

 4. Ernest Stern

  Als je tegenstander van de EU bent zul je uiteraard ook voorstander zijn van een vetorecht voor elke lidstaat.
  Als je, zoals de overgrote meerderheid van de Nederlanders, voorstander van de EU bent kun je ook zien dat een vetorecht voor elke lidstaat op een cruciaal onderdeel als het buitenlandse beleid de EU volledig machteloos zal maken. Dat is dus geen goed idee.

  Het is niet toevallig dat alleen populistische kabouters en wereldvreemde grefo’s in de Tweede Kamer voor deze domme motie stemden.

  1. Blondie

   Is die overgrote meerderheid die jij aangeeft onder de bevolking van Nederland, bij een stemming voor de EU wel eens op papier terecht gekomen.

   Graag de datum’s vermelden.

   1. Ernest Stern

    ht*ps://www.businessinsider.nl/meerderheid-nederlanders-wil-in-de-europese-unie-blijven-645869/

    1. Ernest Stern

     ht*ps://www.nu.nl/politiek/5860602/eurobarometer-grote-meerderheid-nederlanders-zou-tegen-nexit-stemmen.html

  2. Gerda2

   Het lijkt mij nooit goed je vetorecht op te zeggen, het enige pressiemiddel dat je hebt.
   Zeker voor zo’n klein land als Nederland.

   De meerderheid van de Nederlander zijn pro EU, maar dat is nog wat anders dan je vetorecht opzeggen.

  3. Petrazoveel

   “….voor deze domme motie stemden.”

   Domme motie?

   Nee.

   Dom stemgedrag!

  4. Henk Albarda

   Beste Ernesto, 66 % van de Nederlanders heeft geeist dat Nederland NIET meedoet aan de honderden miljarden weggeef partij ivm corona.

   Daaruit blijkt duidelijk dat u zoals gebruikelijk, de kluit belazerd. Een bewezen overgrote meerderheid van Nederland wil een stuk minder EU en een stuk meer Nederlands Nationale souvereiniteit.

   Datzelfde geldt voor Oostenrijk, Hongarije, Polen, Tsjechoslowakije (ja, dat zijn 2 landen), Italie, Denemarken, en zo nog een aantal landen.

   In Frankrijk, Duitsland, Spanje, en Belgie staan burger en regering lijnrecht tegenover elkaar en zal de komende 5 jaar duidelijk worden wat de burger wil.

   Tot die tijd zou u beter uw leugens voor u kunnen houden.

   Oooh, en fake nieuws? NRC, VK, Trouw, NPO.

   Correct nieuws? DDS, OpinieZ, VoL, deels TPO, Doorbraak, Sceptr, deels EW.

   1. Ernest Stern

    “ Een bewezen overgrote meerderheid van Nederland wil een stuk minder EU en een stuk meer Nederlands Nationale souvereiniteit.”

    Je fantaseert, Henk, dit blijkt uit geen enkele peiling.

 5. Adam55

  Het is niet slim om af te gaan op peilingen, de uitslagen zijn immers sterk afhankelijk van waar je de peilingen wegzet en zijn derhalve erg te manipuleren. Het ware beter om de Nederlandse bevolking door middel van een bindend referendum voor of tegen een vetorecht, beter nog om voor of tegen de EU, te laten stemmen.

 6. Wim Vreeswijk

  Volgens peilingen zou de PVV nu al richting 30 zetels gaan. Als zij de grootste wordt heeft zij automatisch het alleenrecht om een andere coalitie samen te stellen

 7. NoDoubt

  Rutte zegt de hele tijd dat hij opkomt voor NL burgers, maar in de EU raad heeft hij aangegeven NL vele honderden miljarden steun zal geven als banken in heel EU zullen omvallen. En dat gaat gebeuren omdat de ECB 1000den miljarden al bijgedrukt heeft maar niet in de economie gepompt krijgt. De Deutsche Bank maar ook ING en ABN AMRO hebben opgepot geld (vele miljarden) De pensioenfondsen moeten verplicht geld in waardeloze obligaties steken. Dezelfde constructie als in 2007 / 2008 Banken gaven waardeloze derrivaten met beleggingshypotheken. Het is nu nog veel erger. Zolang wij in EU zitten, zullen we helemaal uitgeknepen worden omdat wij geld hebben en de overige EU landen hebben nooit hun begroting op orde gehad (Zalm). We krijgen armoe jaren 30. Met dan aan Rutte, Hoekstra, Wiebes en de slapende Media, die als journalisten hun werk niet deden. Maar zich bezig hielden met mensen die van hun land houden. Trump Wilders, en Baudet.

 8. Marija

  Wie er nu nog aan twijfelt dat dit een opgezet plan is, dat punt voor punt ten koste van alles, wordt uitgevoerd, heeft een lek in het hoofd.
  Alles maar dan ook alles wat er gebeurt geeft duidelijk aan, dat wij als land worden geofferd t.g.v. Europa.
  Ook de komende verkiezingen zullen geen soelaas bieden.
  De uitkomst zal worden gemanipuleerd tot de gewenste.
  Stemmen heeft dus geen zin meer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.