Delegeer-kampioen Rutte: breed besef dat EU corona-aanpak beter moet afstemmen

Premier Rutte zei na afloop van de Europese top in Brussel dat Europese leiders vinden dat ze hun aanpak van de coronacrisis meer met elkaar moeten afstemmen. Europese ministers en EU-ambassadeurs gaan nu verder praten “in de geest van meer coördinatie.” Maar in Nederland blijft het nog wel gewoon een onduidelijke en ineffectieve rotzooi!
In Nederland komt men, op een paar maatregelen na, niet verder dan wat ‘streng advies’ en ‘moet je zelf bepalen’. Coördinatie tussen overheden is er nauwelijks en de input van experts ziet men wel verschijnen in de media. Ik weet niet wat we precies aan het doen zijn, maar coördineren wil ik het niet noemen!

Maar op Europees niveau voelt Rutte er volgens mij wel wat voor. Patiënten op laten nemen in Duitse ziekenhuizen is Rutte wel bevallen. Dat moest ook wel, want in Nederland lieten we het virus (in het begin) gewoon de vrije loop. In feite hielpen de Duitsers ons toen dus uit de brand omdat we zelf faalden.

Dan is het niet zo gek dat Rutte ook wel wat ziet in die ‘coördinatie’ tussen EU-lidstaten. Dan hoef je namelijk geen drastische maatregelen te nemen (hartstikke handig, zo vlak voor de verkiezingen!) en lost iemand anders de rotzooi wel op. Laten we eerst in Nederland eens goed gaan coördineren voordat we het gaan hebben over wanneer een gebied nou ‘oranje’ of ‘rood’ is en hoe ieder land daar qua definities in verschilt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ritter

  Helpen die mondkapjes nu wel of niet?
  ============

  Van Dissel blijft erbij: gewone mondkapjes hebben weinig effect

  De directeur Infectieziekten bij het RIVM herhaalt desgevraagd dat mondkapjes volgens hem “een buitengewoon gering effect” hebben op de pogingen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

  In een interview met de NOS noemt hij het recente besluit van het kabinet om mondkapjes in publieke binnenruimten dringend te adviseren daarom vooral een politiek besluit en niet zozeer een dat op medische gronden is gebaseerd.

 2. Blondie

  Wat wil deze kerel nu eigenlijk vertellen NIETS.
  Deze gehele Corona hype, heeft Rutte voorzien van een angst cultus.
  Nederland is nu 7 Maanden druk met deze Corona hype en het is nog steeds een grote bende.
  Het CBS heeft 10000 personen getraceerd, die aan Corona zijn overleden, waarvan ca 60% al een WLZ indicatie bezat.
  En bij de resterende 40%, was een groot deel ook twijfelachtig.
  En waar zijn onze griepdoden gebleven, vlgs de ARBO diensten is het griepseizoen ook weer begonnen, de entingen vinden veelal deze maand plaats, griep en pneumococcen.

  Deze Rutte heeft teveel leugens op zijn conto, om vertrouwen te wekken.

  1. Banne de Booyer

   De promotie van zelfgemaakte mondkapjes vliegen om de oren. Spijkerstof, handdoeken, zakdoeken, alles. Vertel er dan ook bij dat bij 99% van deze stoffen iiritatie of zelfs infecties in de longen kunnen veroorzaken. Fabrikanten geven miljoenen uit aan onderzoek en testen om de veiligheid te garanderen als men
   beschermings middelen gebruikt. Nu gebruiken we over een nacht ijs materiaal waarvan we niet weten wat het kan veroorzaken. En drammers die roepen dat het meevalt wens ik veel wijsheid toe in plaats van goedgelovige naïviteit! Voor nood en ontruiming volstaat het misschien maar niet uren op en doorheen ademen. Door het speeksel en ruwe huid, praten lossen deeltjes op en komen in de longen terecht, stof, nylon, verf, parasieten enz.

 3. ervi

  Komt erop neer dat overal in de EU uniform corona-beleid dient te komen.
  Dat betekent gewoon binnen afzienbare tijd volledige lockdown. Planmatig.

 4. vandaag

  Wat deden we vroeger bij hyperventilatie ? Waarom deden we dat ?

  Denk nou maar eens goed na alvorens je ademhaling te verkloten met een blokkade

 5. saddy

  Toen Covid-19 een begrip ging worden werd een rol van de EU strikt afgewezen door alle EU-landen. Nu moet er opeens centraal afgestemd worden. Belangrijkste redenen: het afschuiven van verantwoordelijkheid door Mark en Hugo wordt dan nog makkelijker en onder het mom van Covid-bestrijding kun je heel snel, heel veel wetten en regels er door drukken. Dus reken er maar op dat de overheid er alles aan gaat doen om de angst en onzekerheid zo groot mogelijk te houden.
  Voor de mensen met angst en onzekerheid: kijk eens naar Zweden en Denemarken, die zitten niet in de euro-zone, die hoeven binnenkort niet op te draaien voor de faillisementen in de zuidelijke landen, die hoeven niet te liegen dat het door Covid-19 komt dat uw spaargeld en pensioen binnenkort naar de zuidelijke landen gaan. Nee, die landen versoepelen de regels en hoeven niet te liegen over het echte aantal doden. Nee, die landen hebben echt niet meer doden door Covid-19 dan de landen die de failliete euro hebben. Sterker nog, deze landen hebben minder doden. De overheden in de euro-landen is er alles aan gelegen om uw angst en onzekerheid zo groot mogelijk te maken want ze willen uw geld en pensioen. Of ze nu moeten liegen over Covid-19 of over climate-change, maakt niet uit, als u maar angstig bent en braaf uw geld geeft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.