Falend coronabeleid: 67.000 nieuwe besmettingen in één week

Het RIVM telde voor afgelopen week een recordaantal aan nieuwe coronabesmettingen: 67.000. Daarbij werden ook 1.739 nieuwe ziekenhuisopnames en 329 sterfgevallen gemeld, flink hoger dan de week ervoor. Maar wie het AD of de NOS leest, zou zomaar kunnen denken alsof het wel meevalt. Zij zwakken de boel namelijk behóórlijk af.
Afgelopen week zijn er 247 meer ziekenhuisopnames gemeld dan de week ervoor. Op de IC kwamen er 46 meer gevallen bij dan een week geleden, voor een totaal van 333. En het RIVM meldt voor afgelopen week 329 stergevallen, waar dat er de week ervoor nog 185 waren. Het gaat dus wel degelijk héél hard. Niet zo gek ook, want gisteren en vandaag tikten we weer ruim de 10.000 nieuwe gevallen per dag aan.

Maar in plaats van juist dáár de nadruk op te leggen, wat volledig terecht zou zijn, valt er in het AD te lezen dat we te maken hebben met een vertraging in de verspreiding van het virus en dat het aantal meldingen iets minder hard toeneemt. Nou, wát een geruststelling of niet?

En de NOS doet er nog een schepje bovenop door ons een reproductiegetal van 9 oktober voor te schotelen, die toen nog ‘maar’ 1,16 was. Het probleem hiermee is namelijk dat we het niet meer hebben over een paar duizend besmettingen per dag of per week, maar over inmiddels bijna 70.000 besmettingen per week. Heel leuk dat we dan met een R0 van ‘slechts’ 1,16 zitten, maar dat betekent voor de week erop wel ruim 81.200 nieuwe besmettingen! Tegen de tijd dat we het effect van de maatregelen zullen gaan zien, moeten we dus wel nog een héél eind naar beneden. Ik vraag me af hoelang de ziekenhuizen dat nog vol gaan houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. vandaag

  67.000 “besmettingen ” 329 sterfgevallen waarbij je moet bedenken dat een meerjaars kankerpatient ook het stempel corona krijgt komen we uit op nog 0,5% mortaliteit

  corona is een hoax en onbeheersbaar doordat rutte de zorg heeft gemillimeterd

  1. Cor Grijpstra

   ”corona is een hoax en onbeheersbaar doordat rutte de zorg heeft gemillimeterd”

   Deze zin moet ik eerst ff laten bezinken.

   1. vandaag

    laat je maar diep zinken 😁😁😁😁😁

    1. wesley bentley

     aldus ons haatwappie.

     1. vandaag

      dank je voor het voortrefffelijke inhoudelijke betoog kwal

     2. wesley bentley

      Je liegt, papegaai.

     3. vandaag

      😂🤣😂🤣😂🤣

     4. wesley bentley

      WHAHAHA!

     5. vandaag

      weet je dat het doodzonde is dat jij 20,8% zuurstof uit de lucht mag opsnuiven ?

     6. wesley bentley

      Aldus de strondsukkel die amper buiten komt, …. jij weet niet meer eens hoe een dosis frisse zuurstof ruikt, Laat staan dat je er elke dag in rond fietst….
      In tegenstelling tot die gore poeplongen van jou krijgen die van mij elke dag volop verse zuurstof.
      Trieste mestkever.

     7. vandaag

      Dank je voor de complimenten domme jongen , voorlopig staat de 0,002% als een huis. Nog steeds geen tegen argument kunnen bedenken ? kansloos figuur stront vlek

 2. Kretoloog

  Prima toch? Hoe meer besmettingen hoe beter. Bouwen we tenminste die groepsimmuniteit eindelijk op!

 3. SubTec

  Deze 67000 Positieve PCR testen geven aan dat de Herd immunity geslaagd is en vrijwel niemand meer ziek zal worden.
  Vandaar dat je vrijwel geen sterfgevallen meer hebt.
  En de paar sterfgevallen die je hebt hadden al een andere ernstige ziekte die zeer waarschijnlijk de echte doodsoorzaak was.

  1. M. Brandenburg

   gemiddeld TWEE onderliggende levensbedreigende aandoeningen.

 4. SubTec

  Even ter vergelijk.
  Volgens Hartstichting sterven in Nederland 103 mensen PER DAG aan hart en vaatziektes.
  Dat zijn er dus 721 per week!
  Daar doen we ook geen Lockdown voor
  h**ps://www.hartstichting.nl/hart-en-vaatziekten/feiten-en-cijfers-hart-en-vaatziekten

  Dit laat zien hoe belachelijk belachelijk Ruttes maatregelen zijn.
  De man is moedwillig en kwaadaardig bezig dit land opzettelijk kapot te maken

 5. leukeditter

  volgens WHO ::Has Covid killed off the flu? Experts pose the intriguing question as influenza cases nosedive by 98% across the globe

  1. M. Brandenburg

   Her word nog leuker als je naar het aantal slachtoffers van Malaria, Dengue en Tuberculose kijkt, ook daar zien we drastische verminderingen in aantal slachtoffers, bljkbaar werken de mondkapjes en anderhalve meter in combinatie met een avondklok ook om muggen op afstadn te houden, want die zijn spontaan gestopt met het overbrengen van die twee ziektes.

   Maar inderdaad volgens de site van het WHO is influenza sinds week 15 volledig verdwenen van de aardbol. Scheelt toch even weer minimaal 555.000 doden, of zouden die per ongeluk nu gewoon in de covid slachtoffers aantallen zijn verwerkt??

 6. SubTec

  Rutte moet aantonen dat dit ook echte besmettingen zijn en niet slechts positieve PCR testen

 7. M. Brandenburg

  Wederom de angstzaaierij, nee het aantal geregistreerde besmettingen zegt niets, het gaat m het aantal doden in verhouding tot de besmettingen en die liggen nu onder de 0.2 wat dus gewoon griepcijfers zijn, kijken we naar de cijfers dan zien we ook dat er sinds de 16e van October een stabilizatie is in het aantal IC opnames met betrekking tot Coronapatienten, wat inhoud dat het mortaliteitscijfer nog verder omlaag gaat en dat we het dus goed doen. 329 doden op een geregistreerd aantal van 65.000 wat flink lager is dan het werkelijk aantal besmette mensen om de doodsimpele reden dat we maar een klein deel testen en we zien dat alleen al op dit aantal het aantal overlijdens maar 0.5 is, een percentage dat aantoonbaar in het verhouding tot het werkelijk aantal besmettingen veel te hoog ligt. Tel erbij op, dat veel overlijdens bij overlijden in combinatie met Covid aan covid wordt toegeschreven en niet aan een van de twee veel langer bestaande gemiddelde onderliggende gezondheidsproblemen. Alle sterfgevallen worden wel gemeten, aantal besmettingen maar het topje van de ijsberg. We doen het dus heel goed, dus het AD en de NOS doen het voor de verandering juist een keertje goed.

  Het probleem is ook niet het virus, het probleem is de incompetentie van de bestuurders die in al deze maanden geen enkel extra bed hebben geregeld. Ahoy in Rotterdam heeft een compleet scenario om binnen 1 a 2 dagen om te worden getoverd tot noodhopsitaal met plek voor 865 patienten, echter er word niets aan gedaan, het probleem van de zorg is razendsnel op te lossen, uiteraard niet met artsen en verpleegkundigen uit Cuba, daar deze maar een fractie krijgen van het geld dat ze verdienen en hun familie word gegijzeld totdat ze terug in Cuba zijn (gebeurde afgelopen jaren toen de socialisten van PT een overeenkomst hadden met Cuba voor de moderne slavenhandel, waarbij ook aan het licht kwam dat die bewierrookte medici uit Cuba helemaal niet zo goed opgeleid bleken te zijn), maar er zijn zat landen die medici en verplegend personeel kunnen missen. Contracteer die en vlieg die over, en in je had gewoon geen enkel probleem gehad. Maar ambtenaren en politici kunnen nu eenmaal niet snel handelen of probleemoplossend nadenken omdat zij geen ervaring in de vrije markt hebben.

  1. NoDoubt

   Vermeld daarbij nog dat de PCR testen in de teststraten helemaal niet gebruikt mogen worden maar alleen in het laboratorium. Dat het RIVM het copieeren van 29 naar soms wel 50 om maar wat DNA te creëren en zo een virus te vinden. Wat al helemaal niet mag aldus de uitvinder Karry Mullis. Want daarmee vergroot je de valse positieven met 2 tot de macht 21 is meer dan 2 miljoen. Dat er niet op andere virussen wordt onderzocht binnen de de griep zoals influenza. Dat het wekelijks 12 miljoen kost. Die u betaalt.

 8. Steven Opti

  Corona freak Wout weer met zijn bangmakerij. Wanner schrijf je eens een artikel over de nadelige gevolgen van dit waanzinnige beleid. Ik noem maar wat voorbeelden. 1. Eenzaamheid 2. Armoede en ellende door ontslag ofwel faillissement. 3. Wat mensen in de evenementen branche en horeca meemaken 4. De forse reductie in kwaliteit op scholen van leerstof. 5. Een positieve test is niet meteen een besmetting. 6. De onbetrouwbaarheid van de pcr testen.

  Walgelijk vent ben je wout. Elke keer bangmakerij. Heb he enig idee hoe bang mensen zijn ondertussen terwijl de IFR slechts 0,13% gemiddeld is, vergelijkbaar met de griep en dat een lockdown wordt afgeraden door de WHO???

  DONDER OP NAAR DE NPO.

 9. homefront

  67.000? ik hoor niets over de griep, verkoudheid, bronchitis etc, etc, daarnaast hebben ze de waarde van het testen ook veranderd van 30 cycli naar minimaal 35 cycli betekent dus dat er exorbitant veel onnodige “besmettingen” aan het licht komen…

 10. Petrazoveel

  “Besmettingen” of besmettelijke personen?

 11. Robin Hoed

  Ik denk dat je met de gebruikte CRP test niet eens een verlaging kan meten, ook al zou je graag willen.
  De test is erg onnauwkeurig, en ziet diverse soorten dode én levende virussen van maanden oud.
  Het is net als je verloren gouden ring met een metaaldetector op een schrootplaats zoeken, en zeggen dat je al 10.000 ringen hebt gevonden.
  De uitvinder van die test zei dat de test hiervoor niet is bedoeld.

 12. liefdevol rechts

  67000 besmettingen, dat is zeer goed, dan is in no-time heel de bevolking “besmet”en kunnen we die Corona maatregelen buitengooien en weer normaal gaan doen, hoe meer besmettingen per dag, hoe liever ik het heb, en ja, ik hoop het ook snel te hebben 👍

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.