Italianen woest om horeca-avondklok: fel verzet in Rome tegen coronaregels

Niet alleen in Nederland zijn er mensen met veel kritiek op het overheidsbeleid. Ook tal van Italianen zijn het niet eens met de nieuw ingevoerde coronamaatregelen. Cafés en restaurants moeten hun deuren gaan sluiten om 18.00 uur, daarnaast sluiten ook veel vrijetijdsbestedingen hun deuren. Van bioscopen tot fitnessscholen, de deuren worden gesloten. Maar de Italianen zijn er niet blij mee. Vrijdag werd er al fel gedemonstreerd tegen het coronabeleid in Napels, en gisteren waren er grote demonstraties in Rome. De politie moest flink ingrijpen, want de demonstraties liepen uit de hand.

De meeste besmettingen in Italië worden thuis opgelopen, om te voorkomen dat Italianen massaal bij elkaar op bezoek gaan blijven de restaurants overdag nog wel open. Maar veel Italianen vinden de keuzes van premier Conte onbegrijpelijk.

In Italië stijgt het aantal besmettingen nu rap, bijna 20.000 besmettingen per dag. Om dit tegen te gaan wil Conte weer de touwtjes strakker trekken, maar er zijn groepen in de samenleving die dit niet zo maar accepteren. De avondklok die is ingesteld, werd door hun in eerste instantie niet geaccepteerd. In Napels ging men hierom ook de straat op, uit teken van protest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. RvdBe

  Maakt niks uit, wat meer besmettingen in Italië, ik weet wel iemand die met z’n portemonnee gevuld met ons belastinggeld die extra kosten wel dekt.

  1. AS210854

   Inderdaad, en dat is om te 🤮🤮🤮.

 2. vandaag

  Hebben ze al 2 horloges besteld voor cor&ona ?

  Je moet wel duidelijk aangeven na welke klok ze niet meer mogen besmetten.

 3. Banne de Booyer

  Godzijdank slikken wij allen de maatregelen als zoete koek. RTL nieuws stelde al dat de evolking smeekt om lockdowns, sperrgebiete d’avonds en meeeeer boaaaatjes voor de broodnodige boetes.

 4. gargamel

  Lees ook dit “Volgens de informatie die van de patiënten is verkregen door het Startbih.ba-portaal, zijn er de afgelopen dagen in ieder geval” ongebruikelijke “dingen gebeurd in het kanton Sarajevo met de resultaten van PCR-tests.

  Een bepaald aantal patiënten werd namelijk de volgende dag na de aanvankelijk bevestigde negatieve test geïnformeerd over de positieve bevinding, hoewel het uitstrijkje / monster slechts één keer werd genomen.

  Deze informatie werd voor dit portaal onofficieel bevestigd door artsen in verschillende gezondheidscentra in Sarajevo. Zoals ze zeiden, zijn deze ‘anomalieën’ opgemerkt sinds het begin van deze week, dat wil zeggen op maandag, en zoals ze ons in sommige dagen vertelden, verscheen maar liefst 50% van de monsters, na de aanvankelijk negatieve bevinding, een nieuwe, positieve bevinding in het systeem de volgende dag. duurde slechts één keer. Het systeem stelt echter dat er twee uitstrijkjes zijn gemaakt. “

 5. Bolland

  Gelijk hebben ze

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.