Kamervoorzitter Khadija Arib: “Politici nemen zij-ingang uit angst voor bedreigingen en boze betogers”

Volgens Kamervoorzitter Khadija Arib durven Haagse politici steeds minder vaak in het openbaar door het centrum van Den Haag te lopen. Laat staan dat ze zichzelf nog toegang verschaffen via de hoofdingang van de Tweede Kamer. Liever nemen ze een zij-ingang om de steeds feller wordende demonstranten te ontwijken.

In een uitzending van Nieuwsuur zegt Arib dat het aantal bedreigingen en intimidaties tegenover politici steeds vaker uit de hand loopt. In de eerste acht maanden van dit jaar zijn er 44 meldingen en 17 aangiftes gedaan door politici. En dan hebben we het nog niet eens over de honderden bedreigingen aan het adres van PVV-leider Geert Wilders.

Arib zegt zich dan ook ernstige zorgen te maken over een toenemende groep beroepsdemonstranten die zich dag in dag uit voor de poorten van het Binnenhof ophoudt. Het blijft volgens de Kamervoorzitter namelijk niet bij vreedzame protesten. “Ze belagen Kamerleden, raken ze aan en jouwen journalisten en politici uit”, aldus Arib.

Zelfs bezoekers zouden de hoofdingang van het Kamergebouw inmiddels mijden, uit angst te worden geconfronteerd met agressieve betogers. Arib: “Het is voorgekomen dat we aan het einde van de vergadering via een andere uitgang naar buiten gingen. Het is een heel grimmige sfeer.”

Volgens Arib gaat het niet zomaar om verontruste demonstranten maar bestaat het gros van de betogers uit “verwarde mensen” en is een gesprek voeren met deze personen onmogelijk.

Gisteren werd ook al bekend dat de NOS zich noodgedwongen voelt om hun logo’s van de satelliet- en straalwagens te verwijderen, omdat ze steeds vaker te maken krijgen met intimidatie en zelfs bedreigingen. Gelukkig kan een ieder zijn of haar frustratie nog steeds kwijt in de comments van nieuwssites zoals De Dagelijkse Standaard. Liever dat dan in real life.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

88 reacties

 1. Cor Grapstra

  Volgens Arib gaat het niet zomaar om verontruste demonstranten maar bestaat het gros van de betogers uit “verwarde mensen” en is een gesprek voeren met deze personen onmogelijk
  Toch mooi om te weten dat dokter Arib iedereen weet te diagnosticeren en te kwalificeren.

  1. Vanduinen

   Wanneer je enkele van die betogers close-up in beeld krijgt, dan heb je niet veel mensenkennis nodig om te constateren dat mevr. Arib gelijk heeft. Verward is juist, zeer verward is beter. Betogers op afroep.

   1. Fascal

    Ernst de zwendelaar

   2. Tom Bombadil

    Je bedoelt net zoals de blm, kozp en antifa terroristen??
    Het land wordt al maanden de afgrond in gegooid. Sure corona is besmettelijker dan een griepje maar het daadwerkelijke dodental komt sterk overeen met de griep dus ik snap zeker dat er mensen protesteren. Ik mag mevrouw arib wel, ze heeft humor, laat mensen uitspreken en toont respect voor andermans meningen. Maar hier slaat ze de plank mis. Dit zijn niet verwarde maar gefrustreerde mensen.

   3. vandaag

    kom nou toch stront vlek , de mening die haaks staat op jouw gewauwel zal steeds harder doorklinken.

    rutte heeft namelijk nog maar weinig groepen gespaard met zijn linkse hypocriete populistische gebral wat hij probeert te verkopen als beleid

    Een zwakte om dit weg te zetten als verward maar wel weer een bevestiging welke waarde adepten hangen aan democratie. Volgens de stront vlek is een ieder verward die anders denkt dan hij

    knettergek

 2. ZWEEDSE K0K

  bestaat het gros van de betogers uit “verwarde mensen” en is een gesprek voeren met deze personen onmogelijk.

  Gelukkig kom ik dat soort verwarde of verharde personen hier op DDS nauwelijks tegen.
  Hier vindt een ieder uitsluitend weldenkende, voor discussie openstaande, niet scheldende reageerders.

  1. homefront

   Het bestaat voornamelijk uit ontevreden blanke Nederlanders die niet gehoord worden maar continue te kakken worden gezet in hun eigen land…en p*svlekken zoals jullie vinden dit normaal…

   1. ZWEEDSE K0K

    Is die ontevredenheid terecht en de schuld van anderen ?

    1. M.Dikker

     Ja.

   2. Meriadoc Brandebok

    De ontevreden Nederlanders zijn wappies. Normale Nederlanders die een baan hebben en een leven hebben helemaal geen tijd om te demonstreren. Geen tijd om politici te intimideren of op het Binnenhof te staan. Wappies verdienen het voor schut te worden gezet, met hun bedreigingen en idiote standpunten en theorietjes. Randdebielen.

    1. Vriend

     ” Gelukkig kan een ieder zijn of haar frustratie nog steeds kwijt in de comments van nieuwssites zoals De Dagelijkse Standaard.”

     1. Meriadoc Brandebok

      Hier zijn ook huisregelementen.

   3. Brenda Welsh

    Het enige wat bijdraagt, maar dan in negatieve zin, in de bestrijding van het Corona virus zijn de doelloze protest marsen. Terreur tegen de mensen van de nieuwsgaring, publieke eigendommen.

  2. JochemX

   Discussie Kokkie? Meer een kapotte grammofoonplaat.

 3. NoDoubt

  Dat krijg je ervan als je je burger niet meer serieus neemt en MSM en kranten niet meer zelfstandig zijn. En de hoofd van de NOS zich maar afvragen waarom mensen zich tegen hen keren. NOS doet namelijk niet meer aan objectieve verslaggeving. Hoewel Trump ook goede dingen doet en de verkiezingen gewonnen heeft op democratische wijze, wordt hij elke dag gebashed. Hillary kan geen kwaad maar is met Bill zeer corrupt en Hillary heeft 68 zaken in de tijd van gouverneur behartigt toen Bill van deze vrouwen werd aangetijgd dat hij ongewenste handelingen verrichtte. Heb je daar al eens van gehoord. Of dat de twintower nooit met de snelheid van een vrije val recht omlaag, kan instorten zeker niet met de dikte van het staal en de onvolledige verbranding (800 graden) toen het in de vlammen stond. Dat de FBI alle film en fotomateriaal gelijk in beslag nam na de inslag van het Pentagong. en maar drie beeldjes onder grote druk werd vrijgegeven. Bush gelijk alle bewijsmateriaal naar China verplaatste. Een plaatsdelict. En waar worden we voor uitgemaakt. Complotdenker. Nu ook met de virus. Het is geen pandemie, zegt ook Gommers, maar we handelen er nog steeds naar. Waar zijn de kamerleden, waar is de NOS, die zich journalisten noemt. Hoe komt het dat Ab Osterhuis weer in beeld kwam terwijl Marielle Tweebeke bij de Mexicaanse griep onderzocht heeft dat hij de boel had opgelicht ter verrijking van zichzelf. We moesten toch groepsimmuniteit opbouwen en wat zien we, we worden gestraft. Ik vind het niet vreemd dat de politiek niet serieus wordt genomen, want ze nemen het volk hun rechten af. We nemen nu maatregelen die gelik zijn aan WW2

  1. ZWEEDSE K0K

   Ik vind het niet vreemd dat de politiek niet serieus wordt genomen, want ze nemen het volkhun rechten af.
   We nemen nu maatregelen die gelik zijn aan WW2

   Wie is het volk, welke rechten en wie is we?

  2. DubbelZout

   Kijk dan, NoDoubt is het archetype van die gekkies uit het filmpje
   En zo zijn er nog veel meer hier

 4. liefdevol rechts

  De vraag die hier zeer belangrijk is in dat interview wordt niet gesteld, namelijk:
  En waarom denk je dat dit gebeurt?

  1. ZWEEDSE K0K

   Weet u het antwoord of wilt u een bepaald antwoord horen ?

   1. Cor Grapstra

    Geef jij het antwoord maar str0ntvlekje .
    Jij bent namelijk zo goed in het veroordelen van jouw medemens.

    1. ZWEEDSE K0K

     Hier vindt een ieder uitsluitend weldenkende, voor discussie openstaande, niet scheldende reageerders.
     Oeps

 5. frans9

  Dit kan alleen maar in Nederland. Dit moeten ze eens in een ander land proberen te doen. (bijvoorbeeld Spanje)
  Daar weten ze deze asocialen wel uit de buurt te houden.
  Dit heeft niets met recht van demonstreren te maken.

 6. Kretoloog

  Roep om aandacht van een omhooggevallen Marokkaanse huisvrouw.

  “Mens, ga toch couscous klaarmaken”.

  1. ZWEEDSE K0K

   een omhooggevallen Marokkaanse huisvrouw

   h**ps://nl.wikipedia.org/wiki/Khadija_Arib

   Kreetje liegt er weer aardig op los.

   1. Hardline

    “Hier vindt een ieder uitsluitend weldenkende, voor discussie openstaande, niet scheldende reageerders.”

    Hypocriete Kok zou een betere nick zijn

    1. ZWEEDSE K0K

     De lieve en volgzame Hardline slaat geen posting van mij over.
     Best ontroerend.

   2. LifeBuddy

    Kamervoorzitster Arib kan beter vertrekken. Denk hadden haar uitgescholden en daar had ze werk van moeten maken. Heeft ze achterwegen gelaten omdat ze bang is. Dit is een teken aan de wand dat ze zeer zwak in de schoenen staat en Niet is opgewassen tegen de agressie van moslim partijen. Ongeschikt. Smaakt jouw couscous ook zo lekker als van Arib?

  2. JochemX

   Ik hoor haar nooit over de jarenlange doodsbedreigingen aan het adres van Wilders. Vervelend als kamerleden lastiggevallen worden. Maar gewone burgers kunnen beter niet in de zich uitbreidende no go areas komen, waar zelfs de stoere politie liever niet komt. Deëscaleren noemen ze dat met een duur woord.

   1. M.Dikker

    Dit lijkt heel normaal te zijn inderdaad.

 7. Henk Albarda

  Dank aan Kenneth Steffers dat hij aandacht aan dit fenoneem besteedt. Ik ben bang dat ik het met Steffers ONeens ben over de inhoudelijke kant van de zaak.

  Waar ‘onze’ zgn volksvertegenwoordigers zich van de burger geen moer aantrekken, is het logisch en keurig van de burger, om hen met ruwe taal aan te spreken waar zij hun wandaden verrichten, nl in het gebouw van de TK.

  Ik juich toe dat deze zich inmiddels ONdemocratisch gedragende idioten ruw worden aangesproken, we zouden eigenlijk al in het stadium ‘pek en veren’ moeten zijn.

  De enige TK leden die nog deels naar de burger luisteren, zijn PVV en FvD.

  De arrogantie en het dedain van VVD en CDA TK leden is onwaarschijnlijk, de linkse partijen, incl d66, tonen zich voortdurend landverraders.

  1. ZWEEDSE K0K

   De enige TK leden die nog deels naar de burger luisteren, zijn PVV en FvD.

   Welke inspraak/invloed hebben leden/kiezers binnen deze politieke partijen?
   Luisteren deze partijen naar hun aanhangers of luisteren de aanhangers naar deze partijen?

   1. ZWEEDSE K0K

    En u geeft weer geen antwoord. Na 2 jaar geen enkel antwoord te hebben gegeven, zijn we dat wel gewend, maar het tekent u, racistische (hil)Arische Henk

 8. Henk Albarda

  Zweedse kok,

  Punt 1, vrijwel 70 % van de Nederlandse burgers heeft zich bewezen TEGEN het weggeven van tientallen miljarden aan Zuid-Europa verklaard. Wat doen die linkse populisten die uitsluitend aan hun eigen baantje denken?
  Trekken zich geen barst aan wat een meerderheid wil en geven die tientallen milljarden aan Zuid-Europa, waar inmiddels bv in Italie, een VERLAGING van de pensioen leeftijd naar 62 betaald gaat worden, NIKS Corona.

  Punt 2 vrijwel 70 % van de Nederlanders wil dat de ‘asyl’ miljarden naar heel klein en klein MKB ondernemers gaat. Wat doet ‘Den Haag’? Gaat vrolijk door met het binnen halen van Afrikaanse en MO indringers en laat kleine ondernemers barsten.

  Zo zou ik nog een A4 door kunnen gaan, dus nu erkent u, Zweedse Kok, eerst maar eens dat u geen idee heeft waar u het over heeft.

  1. ZWEEDSE K0K

   Pfffff
   Gelukkig eist Hilarische Henk geen excuus, rectificatie of erkenning van zijn gelijk.
   Wordt hij toch nog mild op zijn oude dag..

   1. Henk Albarda

    En u geeft weer geen antwoord. Na 2 jaar geen enkel antwoord te hebben gegeven, zijn we dat wel gewend, maar het tekent u, racistische en anti-semitische Zweeds Kok. U weet dat in uw ‘geboorteland’ naar hartelust Autochtone Zweden worden vermoord door uw soortgenoten en die van aribba?

 9. ikweetwatikwil

  Op zich lijkt Arib een verstandige vrouw. Maar ze moet zich eens afvragen hoe of het komt dat die mensen daar staan. Verward? Hoe nou verward. Je kunt dit verwachten na de puinhopen van Rutte 3. En als dat zo door gaat, kan het alleen maar erger worden.

 10. Meriadoc Brandebok

  Dit is pure terreur. Idioot wappie-volk. Intimidatie, geweld, scheldpartijen is alles wat Willem Engeld en diens volgelingen kunnen produceren.

  1. Vriend

   Het jaar 1672 is de geschiedenis ingegaan als het rampjaar. Het jaar ook waarin de gebroeders Johan en Cornelis de Witt werden vermoord door woedende burgers.

   Het jaar 2020 zal ook de geschiedenis in gaan als een rampjaar. En woedende burgers kloppen aan bij de deur van ’s lands vergaderzaal….

   1. Meriadoc Brandebok

    Dit is geen juiste vergelijking. Beide heren hadden hoge vijanden, met name in de kringen van stadhouder Willem III. Er is altijd het vermoeden geweest dat de moord vanuit de orangistische elites is aangestuurd. Verschillende historici hebben Willem III zelfs aangewezen als het brein achter de moord.

    1. Vriend

     Het gaat om de parallellen autist, niet om de feitelijke invulling.

     1. Meriadoc Brandebok

      Welke zijn dat dan?

    2. JochemX

     Juist, denk dat historici straks dezelfde conclusies trekken bij de moord op Pim Fortuyn.

     1. Meriadoc Brandebok

      Dat Fortuyn het slachtoffer is geworden van een samenzwering is inderdaad een mogelijkheid die men niet uit kan sluiten. In historisch perspectief is dat niet onmogelijk.

   2. Meriadoc Brandebok

    Overigens waren de gebroeders De Witt niet democratisch gekozen. Erbestond geen regeringscoalitie.

 11. Kleurloze Politiek

  @Henk Albarda

  70% van het volk …
  Kind waar haal jij in hemelsnaam al deze onzin vandaan.
  Incomplete Cijfers uit je mouwen schudden is natuurlijk geen bewezen bron..

  1. JochemX

   Inderdaad, moet 80% zijn.

  2. DubbelZout

   Is altijd hetzelfde met die “het volk” schreeuwers, zijn menen te weten wat iedereen vindt
   Spreek voor jezelf zou ik zeggen

 12. werikke

  Als onze volksvertegenwoordigers nou ook eens echt ons allemaal vertegenwoordigen en dan ook meningen die hun niet bevallen dan voelen mensen zich weer gehoord. Ik snap dat je op gegeven moment pissig bent als je weer dat linkse clubje ons land en cultuur weer eens ziet verkwanselen.

  1. Meriadoc Brandebok

   De volgende anti-democraat die onze democratisch gekozen volksvertegenwoordigers wenst te belagen meldt zich. Radicaal rechts toonthaar ware aard. De aard van fascisme.

   1. werikke

    democratisch gekozen maar niet als volksvertegenwoordiger in 2e kamer die wordt bepaald door ruttekartel om anderen uit te sluiten.

 13. Blondie

  Kijk deze Arib, zit ook alleen maar op die stoel, omdat zij vrouw is, Marokkaanse en PvdA lid is.

  Nu komt ook de onvrede, van vele burgers om de hoek kijken, Rutte die het nodig vindt, om 1,4 Miljoen PVV kiezers bij het grofvuil te zetten.
  Het demoniseren waar Links een sport van maakt, richting anders denkenden.
  Het Cordon sanitair van Rutte, richting PVV en het FvD.
  Het afschaffen van het recht op demonstreren.
  Het afschaffen van het referendum.
  Het leegplunderen door het Linkse Rutte Kartel van Nederland, in opdracht van de EU.
  De chaos en de vele Corona leugens en miskleunen.

  1. Kees Kroket

   Ontevreden mensen heb je altijd, ik voel mij tevreden, kan aardig rondkomen met mijn toko. Alleen de demonstranten vinden het nodig mijn kar te beschilderen in de nacht met leuzen tegen Rutte.
   Daar vraag ik niet om. Kost mij extra werk om te reinigen.

   1. Blondie

    De bushokjes in onze regio sneuvelen bij bosjes.

    Demonstranten of uitgaanspubliek.?

 14. Bunky01

  Beste mevrouw Arib,
  U kent vanuit uw achtergrond wellicht de uitdrukking “wie wind zaait zal storm oogsten”, niet. Op zich vind ik dat niet erg, maar dit is precies wat er hier plaatsvindt. Een volksvertegenwoordiger die het volk niet meer vertegenwoordigd wordt op den duur ongeloofwaardig. Vooral als de volksvertegenwoordiger allerlei dingen doet of laat waardoor de kiezer steeds verder in de kou komt te staan. Zeker is dit het geval indien de volksvertegenwoordiger niet of nauwelijks meer aan wil horen wat zijn kiezers nu willen en er allerlei beloften zomaar terzijde worden geschoven. Ja sterker nog, als de gekozen volksvertegenwoordiger willens en wetens de kiezer beliegt en bedriegt en de gewonde discussie niet meer werkt. Dan blijft er voor de gewone kiezer maar 1 weg over; de de ontrouwe volksvertegenwoordiger rechtstreeks aanpakken.

  1. Bunky01

   ik bedoel de gewone discussie

  2. Meriadoc Brandebok

   De volksvertegenwoordiger is gekozen door het volk. Dit gebeurt elke vier jaar bij de verkiezingen. Zoiets heet democratie. Zij die de gekozen volksvertegenwoordigers belagen zijn dus niets minder dan anti-democraten. Fascisten. Precies zoals de Nazi’s de volksvertegenwoordigers in de Weimarrepubliek belaagden en grote groepen kiezers in concentratiekampen werden opgesloten.

 15. A-BBa

  Als je jaar in jaar uit de mensen voor de gek houdt met inlegvelletjes, verloren bonnetjes, zorgtoeslagen waardoor mensen op straat komen te staan, bruiloften die ministers wel mogen houden en normale burgers niet dan krijg je op een gegeven moment een woedende menigte die doordraait. Altans ik hoop dat dat een keer gebeurt. Anders verandert er nooit iets en dat is langzaam wel nodig vind ik persoonlijk.

  1. Meriadoc Brandebok

   De volgende anti-democraat die onze democratisch gekozen volksvertegenwoordigers wenst te belagen meldt zich. Radicaal rechts toonthaar ware aard. De aard van fascisme.

   1. Vriend

    Maria brult woedend: “De aard van fascisme.”

    Nee sufkut, dat moet natuurlijk zijn: “De aard van rechtvaardig verzet en burgerlijke ongehoorzaamheid.”

    Het fascisme zetelt in de corona-staatsgreep die gepleegd is.

    1. Meriadoc Brandebok

     Het is voor eens en voor altijd bewezen dat radicaal rechts in de kern diep fascistisch is. Het moedigt geweld tegen democratisch gekozen volksvertegenwoordigers aan. Ze hebben het nog steeds niet verleerd. Zolang zij andersdenkenden maar kwaad kunnen doen. Het zit in de bloedgroep van radicaal rechts.

     1. Vriend

      Je komt vanochtend wel heel gefrustreerd over, Meriadoc. Speelt je prostaat weer op? Lekker kamillethee en een uurtje slapen, daar knap je van op.

     2. Meriadoc Brandebok

      Ik vind dat we fascisme keihard moeten benoemen, Vriend.

     3. Vriend

      Ga gerust je gang als je dat oplucht, Maria Brandegeit. Je bent de enige, dus veel zal het niet helpen.

     4. Meriadoc Brandebok

      Dank. Het is een schone taak.

    2. Piet51

     @Vriend
     Je schiet weer door. Hoe kan een overheid een corona-staatsgreep plegen? Tegen wie dan? Alleen tegen zichzelf, lijkt me, want ze worden zelfs egsteund door een meerderheid in de Tweede Kamer. De term “staatsgreep” klinkt heel flink, maar is de grootste onzin. Het parlement is democratisch gekozen en ontwikkelt beleid dat door de regering wordt uitgevoerd. Doen ze dat goed, dan plukken ze daar bij verkiezingen de vruchten van. Doen ze dat verkeerd, dan verdwijnen ze. Zo werkt het hier en een staatsgreep past daar niet bij. Als het overgrote deel van de bevolking zich niet in de situatie kan vinden is dat altijd nog een mogelijkheid, maar in Nederland nog lang niet aan de orde en ook niet te verwachten.

     En die demonstrerende ontevreden burgers zijn er inderdaad. Maar dat zijn er enkele honderden en niet de massa’s die hier en daar gesuggereerd worden. Bovendien is die demonstrerende groep er niet één met een heldere eensluidende visie. Het is een samenraapsel van diverse groeperingen en individuen met totaal verschillende visies. Het enige wat ze delen is ontevredenheid over het één of ander.

     1. Vriend

      Piet51, niet een staatsgreep tegen, maar een staatsgreep dankzij corona. Het kabinet regeert de komende drie maanden per decreet zonder parlementaire inmenging en kan deze periode zo vaak verlengen als zij nodig acht.

      Natuurlijk is ‘staatsgreep’ gechargeerd, maar ik vind deze situatie wel zeer zorgelijk.

     2. Ernest Stern

      “Natuurlijk is ‘staatsgreep’ gechargeerd”

      Sterker, het slaat helemaal nergens op.

     3. Piet51

      @Vriend
      Ik kan je alleen maar aanraden om nog eens precies na te gaan welke bevoegdheden het kabinet krijgt met de nieuwe corona-wet. En vergelijk dat eens met het regeren per decreet in dictaturen. Er zijn weinig overeenkomsten. Er komt hoogstens hier en daar een heel klein beetje en ook maar heel kort wat druk op de democratische vrechten.

 16. Timber

  Wat je zaait, is wat je oogst.

  20-8-1672 komt steeds dichterbij. Maar ja, ze kennen hun geschiedenis niet.

  1. Meriadoc Brandebok

   De volgende anti-democraat die onze democratisch gekozen volksvertegenwoordigers wenst te belagen meldt zich. Radicaal rechts toonthaar ware aard. De aard van fascisme.

 17. antoon5

  Geweld lost echt niets op, ik kan wel begrijpen hoe de betogers zich voelen, in de steek gelaten en niet gehoord, ook de steekhoudende argumenten van hun niet.

  Ga een hond eens pesten, visvoer in plaats van hondenvoer geven, zijn natuurlijke rechten onthouden, en een drammerige baas, je zal zien wat je overhoudt. zo is het met mensen ook.

  Gelukkig is er hoop in de schrift voor zover men het aanneemt, er komt een rechtvaardige regering op een gereinigde aarde, tot zover moeten we de beker leegdrinken

 18. rexm

  Dat de NOS een staats omroep is, dat is algemeen bekend.
  Heb gisteren naar het 18:00 uur journaal gekeken en als men ziet hoe dat punt wordt weergeven met commentaar is dat de reinste propaganda.
  Er is iets anders aan de hand, ze zijn bang voor de PVV en FVD, dat deze partijen die het dichts bij de bevolking staan en zeggen waar het opstaat, straks veel stemmen krijgen.
  Ook is het een punt om het geklungel van onze coalitie af te leiden van de belangrijke zaken.
  Doorzichtige propaganda.

  1. Vanduinen

   FvD dicht bij het “volk” ? Dacht het niet, Baudet tussen de mensen? Nee die worden door hem geselecteerd. Je kan je niet met iedereen ophouden. Wilders is anders met zijn body guards.

   1. Fascal

    Equivalent van Ernst de leugenaar!

    1. Vanduinen

     De laaiende, enthouiaste steunbetuigingen hier op DDS aan het adres van Baudet zijn zienderogen afgenomen. De mooie flamboyante jongen die graag poseert voor de camera raakt zijn glans kwijt. Hij geeft er de brui aan, te lui voor de politiek.

 19. Sabreur

  Ik wil het gedrag van de betogers zeker niet goed praten, maar als je door de kliek van Rutte continu wordt belazerd en je vrijheden stapje voro stapje worden ingeknot, dan wordne mensen nu eenmaal boos.
  Parlementariërs zijn volgsvertegenwoordigers, maar laten hun achterban stikken door in een kartel te gaan zitten met mensen, die het niet best voor hebben met het eigen volk.

  Als Arib serieus werk wilt maken van de veiligheid van haar mensen, dan moet ze die ingeslapen kliek volksverlakkers wakker schudden en toebijten dat ze hun werk eens moeten gaan doen als kritische waakhonden naar het kabinet. Dan worden vanzelf de parlementariërs niet meer belaagd, maar op handen het Binnenhof ingedragen.

  1. Meriadoc Brandebok

   “vrijheden stapje voro stapje worden ingeknot”
   “niet best voor hebben met het eigen volk.”

   Dit is de typische opruiende taal van extreemrechts. De eerste stap naar de concentratiekampen voor de “vijanden van het volk”.

   1. Vriend

    Permanent alles framen wat rechts inbrengt als ‘fascisme’, is de typische opruiende taal van extreemlinks. De eerste stap naar de concentratiekampen voor de “vijanden van het volk”.

 20. Brenda Welsh

  Een geweldige vrouw Khadija Arib. Beschaafd als altijd. Dat mag ook wel eens gezegd worden tussen de comments door.

 21. ervi

  In de psychiatrie wordt de term “verward” gebruikt om aan te duiden dat een persoon gedesorienteerd is in tijd,plaats en persoon, en niet een andere beleving van de realiteit, zoals bijvoorbeeld bij waandenkbeelden het geval is.

  Zonder enige medische kennis duidt mevrouw Arib dat demonstrerende andersdenkenden wel “verward” moeten zijn, hiermee bedoelend dat ze aan waanvoorstellingen lijden.

  Mevrouw Arib doet hiermee een uiterst bedenkelijke en gevaarlijke uitspraak. Het impliceert namelijk dat andersdenkenden een psychiatrische stoornis hebben, die behandeld zou moeten worden. Dit kan door middel van verplichte anti-psychotische medicatie, die zowel thuis als in een gesloten psychiatrische accomodatie kan worden toegediend.

  Het kwalificeren van andersdenkenden tot “verwarden” is een methode die door totalitaire dictaturen met succes werd en wordt toegepast.

 22. Rieks

  Hoeveel politici zijn daadwerkelijk fysiek aangevallen? Laat haar namen noemen. Net als toen met die burgemeesters die zeiden dat ze onderduiken. Nooit iets van weer gehoord. Overdrijven is ook een vak, zeker bij de overheid.

 23. RvdBe

  Geweld door blm en antifa tegen gewone burgers wordt getolereerd en gebagatelliseerd door de linkse pers die daar vol begrip anti autochtone verhaaltjes over staan te verzinnen: 0,0 medelijden.

  1. Meriadoc Brandebok

   De volgende anti-democraat die onze democratisch gekozen volksvertegenwoordigers wenst te belagen meldt zich. Radicaal rechts toonthaar ware aard. De aard van fascisme.

   1. Vriend

    Daar heb je de extreemlinkse fascist Brandegeit weer: sodemieter toch eens een keer op naar je ouderlingengroepje in je achterlijk kerkdorp, mongool.

    1. Ab Infinitum

     Dat liegt er niet om, meent u dat nu echt?

    2. Rene van der Grijp

     “Daar heb je de extreemlinkse fascist Brandegeit weer”

     Nee, Brandegeit is slechts een kuddedier, zoals Jan Roos dat fenomeen vandaag heel goed omschreef.

     Door ruim 40 jaar linkse indoctrinatie via onderwijs en media is die kuddegeest gekweekt en degenen die erdoor zijn ingepakt kunnen niet meer buiten hun bubble kijken.

     Of misschien toch een beetje en dan komt het fenomeen cognitieve dissonantie om de hoek kijken. Dan gaat zo iemand wild om zich heen slaan met allerlei ongefundeerde beschuldigingen zoals we nu Brandgeit zien doen.

     En de politici, die ook in de pas van de kudde lopen, begrijpen niet waarom steeds meer mensen het niet meer pikken. Ik zie niet zozeer een parallel met 1672 maar met de Franse Revolutie.

 24. vandaag

  de veenbrand woedt al enige tijd en de spanningen lopen op maar deze marokaanse kech met haar pvda verleden heeft daar geen enkel oog voor.

 25. GewoonJohan

  Quote :” Arib zegt dat het aantal bedreigingen en intimidaties tegenover politici steeds vaker uit de hand loopt.”
  *Nooit afgevraagd waarom dat gebeurt ? Lijkt mij onvrede en wanhoop.*

  Quote :”Liever nemen ze een zij-ingang om de steeds feller wordende demonstranten te ontwijken.”
  * Een duidelijk signaal dat deze autocratie aan zijn einde begint te komen.*

  Quote :”Arib zegt zich dan ook ernstige zorgen te maken over een toenemende groep beroepsdemonstranten..”
  * Lijkt me sterk want het is geen KickOut Zwarte Piet, Black Lives Matters of Antifa.
  Die worden namelijk wél betaald en gefinancierd, maar daar horen we jullie dan weer niet over.*

  Quote :” …dat de NOS zich noodgedwongen voelt om hun logo’s van de satelliet- en straalwagens te verwijderen..”
  * Dat krijg je ervan wanneer je fake nieuws verspreid en de mensen bewust verkeerd voorlicht.

  Steeds meer mensen zien de ware aard van het beestje. Ze kunnen ons behandelen als honden, maar op een bepaald moment gaat de hond zijn meester bijten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.