shutterstock 1034080006

Kerk in Krimpen aan den IJssel ontvangt weer 200 mensen: burgemeester niet blij en gaat in gesprek

Geen categorieokt 25 2020, 13:00
De Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel houdt vandaag weer kerkdiensten met 200 mensen tegelijkertijd. Ondanks het dringende advies, en het verzoek van de burgmeester om de diensten te verkleinen blijft de kerk stug doorgaan. Komende week vindt er een overleg plaats met de burgemeester.
Voor veel mensen roept dit toch vragen op, want waarom blijven kerken de adviezen massaal aan hun laars lappen? Als ondernemers dit doen worden ze flink bekeurd, maar religieuze instanties genieten een soort van onschendbare status binnen onze rechtsstaat.
Burgmeester Martijn Vroom deed afgelopen vrijdag nog een dwingende oproep, maar naar de oproep werd niet echt geluisterd. De kerk zou zich niet aanpassen naar andere kerken - die meestal nu wel maar 30 mensen ontvangen.

,,We hebben als kerkenraad het aantal bezoekers afgeschaald naar 200. Je hebt een verrekijker nodig om iedereen te kunnen zien, onze kerk heeft 1350 zitplaatsen.’’

Het blijft opmerkelijk dat de horeca wel haar deuren moet sluiten, maar religieuze instanties alleen een advies meekrijgen. De meesten houden zich hier keurig aan, maar sommigen niet.
Dit soort acties kan in ieder geval op weinig steun rekenen binnen de samenleving.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten