Kerk in Krimpen aan den IJssel ontvangt weer 200 mensen: burgemeester niet blij en gaat in gesprek

De Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel houdt vandaag weer kerkdiensten met 200 mensen tegelijkertijd. Ondanks het dringende advies, en het verzoek van de burgmeester om de diensten te verkleinen blijft de kerk stug doorgaan. Komende week vindt er een overleg plaats met de burgemeester. Voor veel mensen roept dit toch vragen op, want waarom blijven kerken de adviezen massaal aan hun laars lappen? Als ondernemers dit doen worden ze flink bekeurd, maar religieuze instanties genieten een soort van onschendbare status binnen onze rechtsstaat.

Burgmeester Martijn Vroom deed afgelopen vrijdag nog een dwingende oproep, maar naar de oproep werd niet echt geluisterd. De kerk zou zich niet aanpassen naar andere kerken – die meestal nu wel maar 30 mensen ontvangen.

,,We hebben als kerkenraad het aantal bezoekers afgeschaald naar 200. Je hebt een verrekijker nodig om iedereen te kunnen zien, onze kerk heeft 1350 zitplaatsen.’’

Het blijft opmerkelijk dat de horeca wel haar deuren moet sluiten, maar religieuze instanties alleen een advies meekrijgen. De meesten houden zich hier keurig aan, maar sommigen niet.

Dit soort acties kan in ieder geval op weinig steun rekenen binnen de samenleving.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Fortiori

  In Krimpen is het verder wel ok. Alleen die brug is een ramp.

  1. hans-e-pans

   Als het bestuur en de parochianen van de De Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel zich aan de voorschriften houden dan zie ik het probleem niet echt.

   Je zou ook aan een overdreven betutteling van overheidswegen kunnen denken.

   Er wordt in Nederland veel gedoogd dat wel degelijk strafbaar is.

   1. homefront

    Die houden zich aan de voorschriften, het probleem? het is een kerk en afgunst in onze maatschappij

 2. Blondie

  Inderdaad 1350 zitplaatsen, dus.?

 3. CLoVis

   
  Naturlijk,
  het zou eens over een overvolle moskee gaan.

  1. M. Brandenburg

   Nog opmerkelijker is dat er geen besmettingen werden gevonden na eerdere diensten maar dat men blijft doen alsof het gevaarlijkis,w at enkel maar bewijst dat het niet gaat om wat de overheid kan bewijzen het gaat erom dat zij iedereen thuis wil houden, zonder met elkaar in contact te kunnen komen. Al maanden is uit de data overduidelijk dat de enige besmttingen bij religieuze samenkomen enkel plaatsvonden tijdens moskee bezoek, het slachtmaarraakfeest en het diabetesfeest. in kerken is geen besmetting geconstateerd, zoals er ook nergen in de data naar voren komt dat je in de openlucht uberhaupt besmet raakt, zoals dat ook niet gebeurd in stadions en andere evenementen of demonstraties in de openlucht. We zitten nog steeds te wachten op de bewijzen dat de wedstrijd bij Atalanta Bergamo een brandhaard was, men riep het namelijk wel maar er is niet een greinte data van onderzoek over te vinden het komt nergens in de cijfers terug.

   Hier kan je altijd de incompetentie of kwade wil bij de bestuurders vinden, die baseren zich niet op wat is te bewijzen, maar blijven blind een keors varen terwijl de rest van de wereld een andere kant op gaat. Duitsland dat het veel beter doet dan wij is gigantisch in ventilatie aan het investeren omdat zij de grote druppel en oppervlakte onzin aan de kant hebben geschoven en volledig zijn overtuigd dat het de aerosolen zijn. Zweden heeft andere ventilatie systemen dan wij en gebruiken al buitenlucht om ventilatie in gebouwen te regelen, waardoor de lucht constant verfrist word. Zweden heeft dan ook al een maand of 2 maar 2 a 3 doden per dag. Zonder mondkapjes en zonder afstand houden, de beelden van de trein/metro zijn zeer interesant die staan bijna allemaal altijd open. Men roept dat Zweden het nu zwaar heeft, wat helemaal niet uit de data blijkt, Zweden doet het een factoortje acht beter dan wij. Ze overwogen een paar regios iets van maatregelen in te voeren, maar zijn daar alweer vanaf gestapt, omdat het aantal opnames en doden niet toenemen, en dat is waar je je op richt. Nederland had maanden om de zorg op peil te brengen en deed niets, en gooit liever de economie onder de trein, en straks kmt het verhaal dat zonder de EU we er niet uit komen. Terwijl niets wat uit de EU komt iets bijdraagt.

  2. Ernest Stern

   Dit topic gaat over kerken maar islamofoben weten het gesprek direct op moskeeën te brengen.

   Zielig.

   1. homefront

    Nedermoslim ernestje kan zijn islamofoobfetisj maar niet onderdrukken, zodra hij/het de kans krijgt zal ernestje zijn islamofoobfetisj etaleren

 4. Caesar

  Voorzichtig bij de in en uitgang en dan zie ik ook het probleem niet bij een goede ventilatie voor zo’n enorm gebouw. Maar dat zou wel eens een dingetje kunnen zijn.
  Ik zag hier van de week een Turkse bruiloft met zo’n 100 mensen, natuurlijk gezellig met zwaar vuurwerk en overlast erbij.
  En heel veel omhelzingen, leek wel voorspel.
  Maar geen mondkapjes al liep iedereen heen en weer van binnen naar buiten.
  En een Marokkaanse begrafenis, idem dito.

  De cijfers van allochtonen op de IC variëren van 40 tot 80 % en dat geld ook voor de agressie en intimidatie in ziekenhuizen en criminaliteit op alle fronten.
  En dat voor een zgn minderheid, net of ze niet zo van Nederlandse regels houden.
  Of überhaupt niet zo van regels en mensen.

  Allah zorgt voor hun dus geen zorgen denkt men.
  En Erdogan vond het goed dus wat heb je dan te zeuren ?
  Wel een positieve levenshouding, alleen jammer voor autochtonen.

  1. vandaag

   stem sociaal , stem PVV

 5. Willem Bever

  De acties van deze bugervader beperken zich in het algemeen tot schijnbewegingen. Als er dan wel wat lukt beperkt het zich tot het afsluiten van de straat waar deze man aan woont voor sluipverkeer ivm de al eerder genoemde brug.
  Geen knip voor de neus waard

 6. Hamer Sikkel

  De Mieraskerk in Krimpen a/d IJssel is genoemd naar de uiterst leerstellige dominee Mieras, die in die kerk, behorend tot de Oud-Gereformeerde gemeente, indertijd preekte over hel en verdoemenis.
  De mensen, die deze kerk bezoeken zijn van een orthodox religieuze soort, vrijwel allen met behoorlijk kinderrijke gezinnen.
  Er is een vrouw bij deze kerk bekend, die 13 kinderen heeft gebaard, maar die eveneens 8 miskramen heeft gehad; zij is dus 21 keer zwanger geweest.
  Normaal komt dit slechts bij konijnen voor.

  1. JochemX

   Inderdaad, ‘most niet magge’ maar wat is je punt? Vooral als je 21 keer baart hoor je je aan de adviezen te houden?

  2. Cootje

   En allemaal met het licht uit en op de lucht af

 7. JochemX

  Ik ben niet kerkelijk, maar deze acties hebben mijn steun. Gewoon omdat de meeste adviezen en maatregelen met elkaar wedijveren om de grootste onzinnigheid.

  1. Cootje

   De moderne wetenschap komt het zwarte gat wel tegen , maar het sprookje van de hemelpoorten nog niet . Buiten de bekende misbruiken in die gemeenschappen draagt het niets bij in de moderne maatschappij op een paar landelijke feestdagen na. Maar als er nog een handvol mensen in die ouderwetse gebouwen wil zitten lekker laten zitten , want er staan al genoeg van die monumenten leeg .

   1. M. Brandenburg

    De vraag is waarom toen de ene na de andere brandhaard in een moskee werd vastgesteld hoorde je er toen niets van, maar daar waar geen besmettingen worden gemeten klaagt men steen en been.

 8. Kretoloog

  Corona-technisch gezien geen enkel probleem lijkt mij, 200 aanwezigen als er zitplaatsen zijn voor 1350. Alle richtlijnen en voorschriften van het RIVM worden door deze kerk in Krimpen keurig opgevolgd.

  Kranten als het AD zijn bezig te rellen, want al zondagen bezig met dit soort opruiende artikelen. En de DDS-redacteur van dienst schrijft het bericht van deze ondermaatse krant kritiekloos over.

 9. Kleurloze Politiek

  @CLoVis

  ” het zal eens over een volle Moskee gaan”

  Kijk dat is het probleem bij jullie extreem rechtse.
  Jullie kunnen het niet hebben als men in de pers fouten dingen benoemd die niet Islam gerelateerd zijn..

  En Omdat er misstappen in een kerk zijn begaan moet dit ook aan een Moskee worden gerelateerd terwijl er in die moskee niets aan de hand is en zich wel aan de RIVM voorschriften houden.. gewoon triest voor woorden als je zelf geen verantwoordelijkheid kunt nummen en daarom maar naar een andere wijzen als schuldige
  Terwijl dit toch echt jou verantwoordelijkheid is..

  1. vandaag

   de kerk houdt zich ook aan de voorschriften lange tenen marokkaan , het gaat er juist om dat de kerk wel dagelijks het nieuws haalt en de moskee uit de wind gehouden wordt terwijk kerk en moskee precies dezelfde handelingen verrichten.

   Dus lange tenen even intrekken en reageren waarom deze burgemeester niet blij is met 200 man/vrouw in de kerk maar zwijgt over 200 man in de moskee

  2. homefront

   “En Omdat er misstappen in een kerk zijn begaan”

   Nee kleurloos, die zijn in de kerken niet begaan, kerken houden zich strikt aan de regels, het probleem is de afgunst, en die islamitische haatpaleizen worden stelselmatig uit de wind gehouden…

 10. 56RdK

  Ook die religekken dienen te worden aangepakt. Maar ja, dat gaat de christelijke partijen stemmen kosten, dus gebeurt er niets!

  Religekken ja, zoals moslims en andere gelovigen die zich laten leiden door sprookjes. Sprookjes ooit bedacht om volk uit machtwellust onder de duim te houden, ter vergroting en behoud van het eigen rijkdom.

  Laat men maar die godvrezenden die die kerkdienst bezochten registreren om als ze ziek worden helemaal onderaan de behandellijst te zetten. Want zij zijn toch “in de here”, die zal ze dan wel redden, of niet ….

 11. josveraart

  Belachelijk van die CORONAHOAX VOLHOUDEN VAN DIE REGENTEN IN DEN HAAG

 12. Bes Tolen

  Je moet bij de apotheker zijn voor het goede antwoord.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.