KOZP eist dat “alleen racismevrije Sinterklaasintochten subsidie krijgen”

De racistische, Nederland-hatende groep Kick Out Zwarte Piet wil dat gemeenten alleen nog maar Sinterklaasintochten organiseren als de Pieten die gebruikt worden “vrij zijn van elementen van anti-zwart racistische stereotyperingen.” Dit is natuurlijk goed nieuws voor álle organisatoren: er is immers geen enkele intocht waarbij Zwarte Piet racistisch is. Dat vermeende racisme bestaat alleen maar in de zielige hoofdjes van KOZP-eikeltjes die niets beters te doen hebben dan een traditioneel feest te verpesten voor ieder ander.

“Wij werken graag met intochtcomités en gemeenten samen om een volwassen keus te maken voor een feest waar alle kinderen aan mee kunnen doen,” aldus KOZP in wat weer een bijzonder 1984-achtige verklaring is. “Gelukkig zijn er al veel gemeenten die dit jaar de omslag maken naar een racismevrij feest met bijvoorbeeld de schoorsteenpiet.”

Maar let wel, KOZP is nog lang niet tevreden. Want er is ook een “Grijze Piet” ingevoerd in sommige gemeenten. Ook die Piet is knetter racistisch in de ogen van KOZP. Hoewel de schmink grijs is heeft die Piet namelijk wel rood geschminkte lippen en zelfs een Afro-pruik. Dat kan écht niet, aldus de KOZP-gestoorden. “Grijs wordt hier net als zwart ingezet als een fictieve huidskleur die refereert aan een racistische stereotypering.”

Ah. Dus grijs is eigenlijk het nieuwe zwart? Oké, weten we dat ook weer.

Deze gekken houden écht pas op als de hele traditie weg is; als er helemaal geen Sinterklaas meer is. Want als alle Pieten aangepast zijn wordt er geklaagd dat de “nieuwe Piet” gebaseerd zijn op de oude zogenaamd “racistische” Pieten, wat de nieuwe Pieten eigenlijk ook racistisch maakt. En dan concluderen ze dat, wacht eens even, er eigenlijk een “geur van racisme” om het héle feest hangt… en dus moet het maar helemaal verdwijnen.

Dit gaat niet om racisme en anti-racisme, maar om een ongekende haat jegens Nederlandse tradities.

Volg mij op Twitter en op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Blondie

  Dit komt nooit meer op zijn pootjes terecht.
  De haat zit zo diep dat Nederland rijp is voor een Frans voorbeeld.

  Pim Fortuyn is ook zo van het leven beroofd.

 2. ikweetwatikwil

  Mee eens Michael. Maar we hebben toch maling aan KOZP.

 3. JochemX

  Organisaties als KZOP, tot daar aan toe, kan je weinig aan doen, maar al die van ons belastinggeld betaalde gemeentebesturen die zijn pas erg. Die buigen voor die onzin als een knipmes.

 4. Vliegenvanger

  Men moet organisaties zoals KOPZ geen financiële steun geven, dan is het zo klaar met ze. Ook de NOS moet aangepakt worden voor die grote subsidies die ze opstrijken. Zij hebben er voor gezorgt dat dit allemaal speelt. De NOS notabene gesubsidieerd van ons belastinggeld is begonnen met die flauwekul. Weg met de NOS weg met KOPZ, deze haatdragende figuren slopen onze cultuur, met ons belastinggeld. Stem PVV.

  1. Loelap

   Dat klopt. Kan me nog goed herinneren dat Jeroen Pauw in 2015 in de weken voor Sinterklaas drie maal anti Zwarte Piet figuren uitnodigde (en natuurlijk geen enkel pro Zwarte Piet persoon).
   En de jaren daarop idem hetzelfde laken en pak.
   De NPO heeft het vuurtje flink opgestookt.

   1. AS210854

    Ja maar Jeroen heeft zelf ook geen kinderen en kan dan ook niet voelen hoe het is om samen met de kinderen sinterklaas met zwarte piet te vieren. Jeroe draait alleen maar de kant op , waar het geld vandaan komt.

 5. Red52

  Laten we beginnen om alle subsidie in te trekken, als eerste natuurlijk die van KOZP, want de vuiligheid die zij over Nederlanders spuwen is pas echte discriminatie.

  Daarnaast heb ik het gevoel dat zij (Afrikanen) een natuurlijk minderwaardigheidscomplex vertonen en dit botvieren op blanke mensen.

  1. Cycle25

   We hebben geen Sinterklaas feest meer nodig, Rutte heeft het kinderfeest volledig gesloopt en heeft zijn rol overgenomen.

   Hij staat te boek als grootste Sinterklaas uit de vaderlandse geschiedenis.

   1. Maurits Dekker

    “Hij staat te boek als grootste Sinterklaas uit de vaderlandse geschiedenis.”

    Triest dat hij alleen maar cadeautjes buiten onze landsgrenzen geeft. De autochtone Nederlander kan wat hem betreft barsten.

    1. Edjan

     Cy en MD: “Wie in Italië woont krijgt lekkers wie in Nederland de roe”.

  2. Dirk Jansen

   Dat gevoel is juist. Ook ik heb dit al meerdere keren opgemerkt. Het is een bodemloze put van frustraties, gesterkt door het minderwaardigheidscomplex van met name donkere Afrikanen door het eeuwenlang achterblijven in de wetenschap en kenniseconomie door oa het verstandelijke vermogen en heel veel corruptie van lieden uit eigen gelederen. En dat wordt de blanke aangerekend, terwijl ze nooit hand in eigen boezem durven te steken. Triest en lachwekkend tegelijk.

 6. Dirk Jansen

  Test na weekendverbod

  1. Dirk Jansen

   Opmerkelijk dat ik in het weekend van vrij tm zondag niet mag reaguren. Halverwege een discussie eruit gegooid.

   1. Edjan

    Ik heb regelmatig dat mijn reacties niet geplaatst worden. Dat pijltje draait een tijd rond, en dan … is hij weg. Soms doet hij het na een paar uur weer en een enkele keer helpt het om de reactie in twee of drie delen te plaatsen. Het lijkt me een technische probleem.

 7. plakband

  Ik ken helemaal geen rascistische Sinterklaasoptochten.
  Sinteklaas is gewoon een leuk kinderfeest.
  Rascisme is er met de haren bijgesleept door rascisten die een rijk gesubsidieerd leven willen leiden.
  De subsidie voor kopz moet worden afgeschaft.
  De leden van deze club gaan een ambachtelijk diploma halen of oprotten.

 8. Blank en niet Wit

  Vrij van racisme? Een volwassen keus? Wat heeft KOZP dan bij zo’n feest te zoeken?

 9. AidemediA

  Oh, kozp eist dat alleen rascismevrije Sinterklaasintochten subsidie krijgen. Nou geef die jankers één keer hun zin. Daar mogen ze dan bij zijn. Maar laat de dan niet gesubsidieerde intochten gewoon doorgaan met zwarte piet erbij en zonder negers. En gooi daarna al die ongelukkige negertjes het land uit. Een minderheidsgroepje eist dit, wil dat, moet zo. En de overgrote meerderheid van Nederlanders danst naar de pijpen van deze overbodige lieden.

 10. Duckday

  Stop met subsidie geven aan zulke op ruiende KOZP. Wanneer worden deze clubs nu eens verboden zij zijn een gevaar voor de vrede in Nederland is de politiek nu zo dom

 11. ervi

  “Wij werken graag met intochtcomitees en gemeenten samen…”
  Heb ik iets gemist of heeft KOZP het in Nederland voor het zeggen?
  Kunnen racistische Jerry en zijn meute even gauw optieven?

 12. Bes Tolen

  Doordat achtereenvolgende regeringen hun taak verzuimden om illegalen uit te zetten, zitten we nu met een toestand als KOZP of anders wel met tienduizenden Ghanezen. Het aantal is totaal een vraagteken. Wel is in 2011 bij gemeenten (welke en hoeveel?) een aantal ingeschreven van ruim 21000 maar evenzo al lang geleden werd door een Amsterdamse politiecommissaris een aantal van 60000 aanwezigen genoemd voor heel het land. Met daarbij de opmerking dat het geheel onbekend was onder welke noemer de Ghanezen zich in Nederland hadden gevestigd.
  Dat onderwerp moet nu grondig worden uitgezocht. Dan kan ook worden vastgesteld welke groepen Nederlanders de Nederlandse wetgeving al jaren lang overtreden. Ik veronderstel steun voor wetsovertreding in een bepaald deel van de politiek. Ik ga er van uit, dat de regeringscoalitie dit onderwerp niet zal aanpakken om voor mij duidelijke reden namelijk dat anders de coalitie niet zal overleven. Voor u ook duidelijk?

 13. vandaag

  laat ze eerst eens de subsidie van deze racistische club opheffen

 14. andergeluid

  KOS Kick Out Subsidie Subsidie moet ophouden te bestaan is onnodig
  Worden de verkeerde mensen alleen maar rijk van scheelt een hoop belasting geld.
  En een hoop fraude en als je bedrijf niet vruchtbaar is dan moet je maar je eigen om laten scholen of ander werk zoeken.
  Als de hele subsidie weg is kan meteen de belastingdruk omlaag.

 15. Tuinpaden

  Hiervan zie ik het probleem niet.
  Sinterklaas moet gewoon “underground” en dan white only.
  Net als een nieuwe omroep voor white only,
  Negers willen een zwarte omroep en wij een witte
  Iemand die denkt alles te kunnen mixen is niet van deze wereld

 16. palko

  Sinds wanneer heeft ongedierte wat te eisen? Ik heb van mijn grootouders geleerd dat je maar één ding moet doen met ongedierte: Vernietigen.

  1. Mogguh

   ‘Zwarte Piet – Ja, KOZP fleste de boel inderdaad

   Het vermoeden is vaker uitgesproken, Een uitgelekte video vertelt nu het verhaal dat het KOZP niet om Zwarte Piet ging, maar om geld en macht.

   Er is geen misverstand mogelijk als je dit hieronder bekijkt. Het zielige zielige gejank over Zwarte Piet is niets anders dan een machtsgreep in de kas van overheidssubsidies. Omdat domme witte nuttige idioten overal in trappen, en heel graag over de brug willen komen (met belastinggeld) om hun eigen gedeug te tonen.’

   h**p://verenoflood.nu/zwarte-piet-ja-kozp-fleste-de-boel-inderdaad/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.