Leids zangkoor hield zich netjes aan coronaregels, meer dan helft nu toch besmet!

Het aantal coronabesmettingen bij het Leidse zangkoor PUIC (‘Populus Unus in Cantione’) is nu vastgesteld bij dertien van de twintig zangers. Twee weken geleden waren zij aanwezig bij een repetitie die aan alle coronaregels voldeed. Afgelopen woensdag waarschuwden zij andere koren, die zich ook veilig waanden omdat ze de coronaregels van Koornetwerk Nederland hebben gevolgd.

Het Leidse koor volgde de coronaregels tot de letter: men had een extra ruime zaal opgezocht, was diagonaal van elkaar op ruime afstand op stoelen gaan zitten, en had twee ramen, twee binnendeuren en een buitendeur opengezet. In de pauze hadden zo’n vijf leden een praatje gemaakt. Maar dat was rondom een biljart, op ruime afstand van elkaar.

Toch is nu meer dan de helft van de 20 aanwezigen bij een repetitie besmet. En er zijn ook nog eens vijf partners besmet geraakt. Gelukkig zijn er nog geen ernstige klachten geconstateerd, al is ook nog niet iedereen hersteld.

De coronaregels hebben kennelijk niet geholpen bij het voorkomen van besmettingen. De TU Delft en het RIVM onderzoeken de zaak, want klaarblijkelijk zien ze dus iets over het hoofd. Dat zou dus mogelijk gevolgen kunnen hebben voor andere corona-maatregelen!

Misschien hadden we al die tijd wel veel meer afstand moeten houden of heeft het openzetten van ramen en deuren toch weinig zin? Het is afwachten waar het RIVM en de TU Delft mee komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Blondie

  Louis Davids, zong het rond 1935 al uit volle borst.
  Tjesses Jan , er vallen toch geen dooien?…

 2. gustav

  “Leids zangkoor hield zich netjes aan coronaregels”
  Luidkeels kerkliederen schallen veroorzaakt nu eenmaal véél luchtverplaatsing en dientengevolge aerosolen!

 3. Cootje

  In Staphorst geloven ze in een sprookje , die zijn daar in dat gebied nog gewend dat de ooievaar de kindjes komt brengen , daar hebben ze nog een van de weinige kerken die rendabel zijn voor de sprookjes die daar verteld worden , ze hebben zoveel vertrouwen in een doden dat voor hun Corona niet bestaat , misschien voor de Leidse zangvereniging een om daar een lichtje op te steken

  1. wesley bentley

   Het wordt wel een grijsgedraaide grammofoonplaat zo langzamerhand.

  2. homefront

   “die zijn daar in dat gebied nog gewend dat de ooievaar de kindjes komt brengen”

   Werkelijk?

 4. ZWEEDSE K0K

  De TU Delft en het RIVM onderzoeken de zaak, want klaarblijkelijk zien ze dus iets over het hoofd.

  Wat een onzin.
  De DDS huisvirologen hebben hier vast wel een verklaring voor

 5. Blondie

  Gewoon voor het zingen de kerk uit.

  1. wesley bentley

   Die grap kende ik nog niet.

 6. vandaag

  het virus laat zich niet ophokken , domme burgers laten zich wel ophokken

  stop de corona idioterie

  1. Fascal

   Testen zijn onbetrouwbaar. Een positieve PCR-test betekent niet dat iemand besmet is. Ze dwepen met nepcijfers om ons land nog verder in het verderf te storten.

 7. Bambocheur

  Ze waren het enige wat wel helpt, een mondkapje, vergeten.

 8. Theo345

  Veel conclusies over een zeldzame situatie.

  Duizend andere koren in Nederland zijn opgestart zonder problemen. Dat is geen nieuws, maar deze uitzonderlijke situatie wordt breed uitgemeten en moet wetenschappelijk worden onderzocht.
  Paniekzaaien, noem ik dat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.