Media willen ons angst voor groepen aanpraten: ‘Ongemakkelijk! Nieuwe situatie went snel!’

Bij RTL Nieuws zijn ze werkelijk totaal gestoord. In plaats van aan te geven dat de samenleving zo snel mogelijk naar normaal moet gaat de ‘commerciële’ zender blijkbaar voor een permanent ‘nieuw normaal’. Een normaal waarin groepen mensen niet meer bij elkaar komen, en de grote, gezamenlijke ervaringen van het verleden uitgeband zijn.

Kijk maar naar deze troep van een paragraaf:

Het is opvallend hoe snel veel van ons zijn gewend aan ‘het nieuwe normaal’. Zien we een tv-programma dat voor maart werd opgenomen, dan moeten we juist wennen aan hoe dicht mensen op elkaar staan. Hetzelfde met foto’s van bijvoorbeeld een jaar geleden. Hoe komt dat? En hoe zal dat gaan als de dreiging van het coronavirus voorbij is?

Wat? Dit is werkelijk geschift. Ik ken helemaal niemand die bij oude foto’s denkt “oh mijn God, wat veel mensen! Jeetje, ik zou daar echt bang zijn om wat op te lopen!”

Echt. Niemand.

Maar waarom willen ze ons toch aanpraten dat we dit nieuwe “normaal” inderdaad normaal vinden? De reden is verderop in de tekst te vinden:

Maar De Vries denkt ook dat we dan sneller terug kunnen gaan naar de huidige situatie. “Als er bijvoorbeeld een nieuwe virale ziekte komt, en die kans wordt steeds groter naarmate er meer interactie komt tussen mensen en dieren door bijvoorbeeld ontbossing, dan zullen we sneller opnieuw meer afstand houden.”

“En ik vind het interessant om te zien hoe mensen zich gaan gedragen tijdens een volgend heftig griepseizoen, zoals we een paar jaar geleden hadden. Ik denk dat we dan ook makkelijker meer afstand houden.”

Ah, kijk. Dat is Het Grote Doel dus. Ze willen ons vaker op deze manier laten leven, met allerlei nieuwe “virussen” als excuus. De volgende keer bij de griep, een keertje bij een andere ziekte, dan weer bij iets dat zogenaamd veroorzaakt wordt door “ontbossing.” Net zolang tot we uiteindelijk, als niet helemaal, dan in ieder geval voor een groot deel zo door het leven gaan; nooit meer in grote groepen, geen grote evenementen meer, allemaal individuele atoompjes die báng zijn voor ándere atoompjes. Want jongens, die zouden ons zomaar ziek kunnen maken.

Nou, ik heb slecht nieuws voor RTL Nieuws: de kans dat wij aan deze ‘nieuwe normaal’ accepteren is nihil. Hoe langer dit duurt, hoe meer mensen zich er tegen gaan verzetten. Wij mensen zijn gezelschapsdieren. We wíllen bij elkaar zijn, en dingen met elkaar doen. We zijn geen einzelgangers, geen solodieren die helemaal alleen door het leven willen gaan. Ons persoonlijke geluk hangt voor een groot deel af van de kracht van onze relaties met anderen. Zo heeft de natuur het bedoeld — wat meteen is waarom het ‘nieuwe normaal’ nooit normaal mag worden omdat het volkomen onnatuurlijk is.

Wel een vraagje: wat is dat toch met het mediakartel dat ze het ‘nieuwe normaal’ zo aan ons op proberen te leggen? Hoe hebben zij er baat bij? Op welke manier profiteren zij ervan als deze idiote inrichting van de samenleving ‘normaal’ wordt?

Volg mij op Twitter en op Parler.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Blondie

  Links maakt meer kapot dan je lief is.
  Het Linkse Rutte Kartel, heeft van Nederland een angstig land gemaakt, met een klikmentaliteit.
  De NOS=FAKE NEWS.
  De media is 95% Links.

  De geheime agenda wordt steeds duidelijker.
  Alles gebeurt achter gesloten deuren, ja toch Rutte.?

  1. wesley bentley

   Klopt. Jij weet denk ik ook inmiddels al dat de hele wereld één groot complot is?

 2. Edjan

  Het nieuwe normaal is een samenleving zonder samenhang. Ideaal voor de elite.

  1. Edjan

   Groepen die elkaar vijandig gezind zijn, mensen die geen contact meer met elkaar durven hebben, een uitgewiste cultuur.
   De nieuwe lijgeigenen.

   1. Edjan

    lijfeigenen

  2. Blondie

   Inderdaad Edjan, een samenleving zonder samenhang.

 3. Marija

  Dat wij makkelijker zijn te manipuleren door onze “leiders”.

  1. Edjan

   @Marija. De elite heeft flink moeten inleveren (sinds de Franse Revolutie). Democratie, inspraak door de burger, vrijheid van meningsuiting. Een behoorlijke materiële welstand. Dat steekt de elite, dat zouden ze graag terug willen draaien. En het virus wordt daartoe volkomen uitgemolken. Die kans laten ze niet voorbij gaan.

 4. ikweetwatikwil

  Ben het weer met je eens Michael. Wat voor belang hebben ze bij het “nieuwe normaal”

  1. wesley bentley

   De G8 van de rijkste 8 miljardairs op aarde hebben besloten dat afstand houden het nieuwe speerpunt wordt in de strijd tegen het terugdringen van de omvang van de wereldpopulatie tot het niveau van 300 jaar geleden.

 5. vandaag

  Er bestaat geen nieuwe normaal !

  Dat is een sprookje van wappies en angsthazen

 6. saddy

  Goed gezien. Die nieuwe virussen die ze ons willen aanpraten zijn Covid-21, Covid-22 enz. Dit hoor je vooral als de duur van deze hoax opgerekt moet worden. Bij WNL was er al zo’n kakelkip die 5 jaar noemde.

  Het leuke is dat niemand het over Covid-20 heeft, het virus waar je in deze maanden aan zou moeten overlijden. Omdat de noodwet zo lang geduurd heeft en we dus langer aan de Covid-19 hoax vast zitten heeft het superslimme virus uit zichzelf besloten om een jaartje over te slaan.

  Dat vind ik heel jammer want ik zie Hugo al staan goochelen met Covid-19 en Covid-20 tegelijk.

  Lachen of huilen, dat is de vraag

  1. Jack Flash

   De sociale cohesie slopen is de meest effectieve strategie om de andere partij te lijf te gaan.

 7. GewoonJohan

  @Michael Van Der Galien

  Betekent dit dat Robert Jensen toch niet helemaal achterlijk in zijn botte harses was volgens jou ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.