Rotterdam annuleert wegens corona vuurwerkshow á la €700K, geeft het uit aan anti-racisme: ‘Totaal van pot gerukt!’

Bij Leefbaar Rotterdam komt het stoom uit de oren: honderdduizenden euro’s die de gemeente eigenlijk zou uitgeven aan een vuurwerkshow, worden nu ingezet voor het terugdringen van discriminatie. Fractievoorzitter Joost Eerdmans noemt deze nieuwe besteding van financiële middelen “totaal van de pot gerukt.”

Dit jaar kan de Nationale Vuurwerkshow in Rotterdam geen doorgang vinden: wegens corona wordt het evenement dat op 31 december gehouden zou worden afgelast. Voor de Gemeente Rotterdam betekent dat een fikse financiële meevaller, want zo’n voorstelling is geen goedkope grap. Burgemeester Aboutaleb schreef de raadsleden een brief over het gebeuren:

“Vanwege het niet doorgaan van het Nationale Vuurwerk zal het hiervoor bestemde budget op basis van noodzakelijk gemaakte kosten worden afgerekend,” schrijft de PvdA’er in wollige ambtelijke taal. Bedoeld wordt dat de gemeente haar verlies neemt wat betreft gemaakte kosten die niet meer terug te halen zijn. Dat is, op zich, redelijk. Gemaakte kosten zijn gemaakte kosten, niets meer aan te doen. Ook met de volgende zin – “Het restant vloeit terug naar de gemeente” – is logisch gezien weinig mis. Maar dan: “Het college van B&W heeft besloten dit te besteden aan het bestrijden van racisme in de stad.”

Oppositiepartij Leefbaar Rotterdam kon bij dat laatste haar oren niet geloven en vindt het spenderen van zeven ton aan racismebestrijding een totaal zotte excercitie. Fractievoorzitter Joost Eerdmans maakt zich er dan ook erg boos over:

“Dit geloof je gewoon niet. College Rotterdam gaat het budget voor het dit jaar afgelaste Nationale Vuurwerk (700.000 euro 2019) besteden aan.. racismebestrijding. Totaal van de pot gerukt. Besteed dat geld aan verzuipende ondernemers, zorgpersoneel of aan ‘n opsteker voor de stad.”

Veel mensen zijn dat met Eerdmans eens, en hij oogst voor bovenstaande tekst dan ook honderden retweets op Twitter, onder hen ook eentje van FVD-leider Thierry Baudet. Veel gaat het vermoedelijk niet uithalen: in Rotterdam zijn linkse partijen, aangevuld met de VVD, aan de macht. En zij trekken zich weinig aan van de grootste partij van de havenstad.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Ernest Stern

  Je kunt je geld slechter besteden.

  1. Cootje

   Naar zuid Europa sturen ??

   1. Logica

    @Cootje, dank voor het meedenken. Is het een idee om het geld naar Erdogan te sturen als hij belooft om niet meer naar gas te zoeken in de Griekse wateren?

    Je ziet dat ik graag met je mee wil denken.

    1. homefront

     Hoezo geld als tegenprestatie

  2. evil knievel

   Wat ben je toch,n van god los figuur Stern,….ERNST!?😧

  3. homefront

   “Je kunt je geld slechter besteden.”

   Je bent gewoon een wurm..

  4. vandaag

   tja beter ook stront vlekje of heeft rotterdam geen onbehuisden en voedselbanken meer

   schande

 2. Blondie

  Links maakt meer kapot dan je lief is.

 3. Cootje

  Misschien dat Henk en Ingrid en de vaders en moeders daarvan een fatsoenlijke verpleging kunnen krijgen in het bejaarde huis , die hebben Nederland opgebouwd en liggen met 30 personen op 3 verpleegsters te wachten waneer ze gewassen worden s, morgens , mens onterend in onze bananen republiek , maar elke cent moet naar de culturele minderheid die ons met bosjes komen uitbuiten met uitkeringen en subsidies wat er verder nog overblijft wordt overgemaakt naar zuid Europa .

 4. Rene van der Grijp

  Wat houdt die racismebestrijding in? Een postercampagne of zo?

  Dat het vuurwerk niet doorgaat vind ik prima. Het is weggegooid geld en vervuilend.

 5. Duckday

  totaal van de pot gerukt WAt zijn dat voor mensen daar in ROTTERDAM in de gemeente. Zorg dat zulke personen hoofdelijk aansprakelijk worden door zulke blunders te maken. Ondernemers die het water tot aan hun strot in de problemen zitten daar doen die klungels in de gemeente niks aan net zo als de rgering die miljaren over de balk gooien naar het buitenland ,Wanneer komt de bevooking nu eens in het verweer. PVDA GRoenlinks SP CU D66 VVD en ga zo maar door strooien met ons belasting geld en spelen er mooi weer mee zonder dat zij verantwoordelijk zijn met zeer domme fouten.Meestal komt het ook niet naar buiten. Stuur deze wethouders naar huis

 6. ZWEEDSE K0K

  Fractievoorzitter Joost Eerdmans noemt deze nieuwe besteding van financiële middelen “totaal van de pot gerukt.”

  Tuurlijk, 30 minuten oh en ah roepen is een zinvolle besteding.
  Eerdmans, je bent zelf “totaal van de pot gerukt.”

  1. Jack Flash

   Ben allang geen liefhebber van vuurwerk meer, maar iets extra’s voor daklozen of voedselbanken in Rotterdam was misschien zinvoller geweest.

   1. Lefty

    Voedselbanken waren 15 jaar geleden nog niet nodig . Nu wordt het al gefaciliteerd.
    Met dank aan Rutte.

    1. Logica

     Meer voedselbanken? Hoe kan dat nou Lefty? We verdienen zoveel aan de EU. Haha, dat klopt maar het geld komt alleen niet bij de burger terecht.

     Ach, de mensen zien Rutte en Dijkhof lachen en praten op een manier dat je ze vertrouwt. Dat ze al 20 keer door hem bedonderd zijn weten ze niet eens of zijn ze alweer vergeten.

   2. ZWEEDSE K0K

    iets extra’s voor daklozen of voedselbanken in Rotterdam was misschien zinvoller geweest.

    Linkse ondersteuners van de zieligheidsindustrie zijn hier nooit ver weg.
    Ik zou zeggen: Niet uitgegeven, aan de reserves toevoegen.

    1. Jack Flash

     Antiracisme is zieligheidsindustrie domme sukkel.

  2. evil knievel

   Als je nooit verder gekomen bent dan de Muppetshow,kan ik me idd voorstellen dat je zo redeneert!
   Al ben je zelf,net als de gemeenteraad van Rot & Ams Terdamned,Volledig van elke bestaande”pot gerukt”, van sLinks getroffen ziekte,Zweedse besteksmijtende handpop!
   Hoop dat je die hand up your ass,genieten vindt!🤣
   Stelletje rotgekke!🤪🤣

  3. evil knievel

   Doe mij maar vuurwerk dan,t liefst nog n paar MOAB’s op plekken waar zweedse muppets huizen!😁

 7. HD

  Nee dat is echt onmogelijk.

 8. Logica

  Leefbaar Rotterdam is de grootste partij in Rotterdam. Door Paul Rosenmöller als (slinkse) informateur zijn ze door de andere partijen opzij gezet. Dit is het resultaat. Maar dit zal ook doorwerken bij de 2e Kamerverkiezingen. Volstrekte waanzin. Weer een groep mensen die er vast bij heeft dingen te verzinnen om zogenaamd racisme tegen te gaan. Het aantal leden van KOZP zal sterk toenemen.

  1. Logica

   Vast moet zijn baat. Meer geld naar racismebestrijders zal leiden tot meer mensen die een graantje mee willen pikken en dat leidt dus tot meer leden van KOZP in Rotterdam. 1 en 1 is 2.

 9. M.Dikker

  Welk racisme?! Het enige racisme dat ik zie toenemen is het racisme tegen blanke Nederlanders. Hilarisch ook om te zien hoe bijna niet 1 reclame meer bestaat zonder een persoon van kleur. Het is alsof men dit opgedragen heeft gekregen. Wel schandalig omdat dit geld beter besteed kan worden aan mensen die het wel echt nodig hebben.

 10. ervi

  Als deze 700.000 Euro`s worden besteed aan de bestrijding van discriminatie van blanke mensen door andersgekleurden is het een uitstekend idee.

 11. Aborifa

  Het gaat om het restant van die € 700k als al de gemaakte kosten zijn betaald. Niet overdrijven. Rascismebestrijding heeft geen prioriteit. Er zijn 1000 betere goede doelen te noemen.

 12. Vliegenvanger

  Burgemeester Aboutaleb heeft volgens mij een klap van een Nederlandse molen gehad. Die vent spoort echt niet, hoeveel mensen zijn afhankelijk van de voetselbank in Rotterdam. Besteed het geld daar aan Ipv die flauwekul. Degene die hier gediscrimineerd worden zijn de blanke Nederlandse bevolking. Zo staat het er nu voor in ons eigen land.

 13. kees cup

  Deze 700K aan gemeenschapsgeld, die bedoeld was voor ALLE BURGERS, wordt niet terug in de “pot” gestort, maar gaat nu naar “anti racisme” … wat moet ik me daarbij voorstellen.

  Simpel.
  Dit geld, opgebracht door belastingbetalende hardwerkende Nederlanders, wordt verdeeld binnen een KLEIN CLUBJE POLITIEKE VRIENDJES !!!

  1. vandaag

   zoals kozp , blm , en wat klimaatclubjes

 14. 56RdK

  Inclusie- en diversiteitswaanzin ten top. Rotterdam wordt een Amsterdam 02.

 15. 56RdK

  Diversiteits- en inclusiewaanzin ten top. Maar ach, PvdA aan de top, dus …

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.