Rusland wil niet meer met Nederland over MH17 praten

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft naar buiten gebracht dat ze niet meer bereid zijn om met Nederland en Australië in gesprek te gaan over de MH17-ramp. Nederland heeft Rusland voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gedaagd en dat kunnen de Russen niet zo waarderen. Ze beëindigen hiermee de lopende gesprekken, na jaren van actief nepnieuws verspreiden. De Russische houding was natuurlijk vanaf het begin af aan al ontkennend, jarenlang hebben de Russen een redelijk vuil spel gespeeld rondom de MH17-ramp, maar nu weigeren ze de gesprekken voort te zetten.

Ze zien het als een belediging dat Nederland de Russen voor het Europees Hof heeft gedaagd. Wel een zwaktebod van het Kremlin om nu direct alle gesprekken hierover af te kappen. Want dit lost werkelijk waar helemaal niks op, het maakt de Russen alleen maar meer schuldig.

De Russen hebben in een verklaring verteld dat zij de actie van Nederland nutteloos vinden.

“Dat soort acties van Nederland maken het zinloos om verder te praten”

De Russen weten het natuurlijk wel weer theatraal te brengen, niet Nederland, maar Rusland wil juist de waarheid naar boven brengen. Ze impliceren dat Nederland niet op zoek is naar de waarheid door deze actie bij het Europees Hof.

We zullen op deze manier nooit een antwoord krijgen op het MH17-vraagstuk.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. ZWEEDSE K0K

  Hadden we in Nederland maar zo een sterke leider die gewoon tegen anderen zegt: Daar praten we niet meer over.

  1. A-BBa

   Klopt maar de kwaliteiten van onze leider beperken zich op praten.

   1. Blondie

    A-BBA.
    Onze leider.

    Mag het ook jullie leider zijn.
    Jullie leider mist ballen, heeft alleen een aktetas met leugens bij zich.

    Hij maakt alles kapot, wat eind vorige eeuw is opgebouwd.

    1. A-BBa

     @Blondie: ik bedoel het inderdaad ook zo.

 2. A-BBa

  @Auteur: “na jaren van actief nepnieuws verspreiden.” en “We zullen op deze manier nooit een antwoord krijgen op het MH17-vraagstuk.”
  Een beetje tegenstrijdig. Toch? Als je al beweert dat alles wat ze beweerden nepnieuws was wat voor een antwoord heb je dan nodig?

 3. Blondie

  Het Linkse Rutte Kartel, maakt ruzie met de grote landen op aarde, China, Rusland en Amerika.

  Gaat goed Rutte, maar zoals gewoonlijk, is het natuurlijk de schuld van de ander.
  En als alternatief, zijn Wilders en Baudet, ook nog beschikbaar als oorzaak van de ruzie.

  Links maakt meer kapot dan je lief is.

  1. ZWEEDSE K0K

   Duitsland neemt extra maatregelen in de strijd tegen corona nu het aantal nieuwe besmettingen per dag oploopt.
   Rutte is het slechtste wat duitsland overkomen is.

   Geen bezoek meer voor Londenaren
   Het risiconiveau in Londen wordt zaterdag verhoogd van matig naar hoog.
   Mensen mogen dan niet meer bij elkaar over de vloer komen of afspreken in cafés en restaurants
   Rutte is het slechtste wat Engeland overkomen is.

   – Vanaf a.s. zaterdag geldt voor 4 weken een avondklok in Parijs (Ile-de-France) en de steden Lille, Toulouse, Lyon, Aix-en-Provence, Marseille, Montpellier, Grenoble, Rouen en Saint-Etienne. Mogelijk wordt deze maatregel nog met 2 weken verlengd.
   Rutte is het slechtste wat Frankrijk overkomen is.

   De Spaanse regering heeft de noodtoestand uitgeroepen voor de regio Madrid. Het aantal coronabesmettingen is er zo hoog dat de regering het in- en uitgaande verkeer in die regio aan banden wil leggen, ook al is het regionale bestuur daar fel op tegen.
   Rutte is het slechtste wat Spanje overkomen is.

   1. Vriend

    Ik moet zeggen Kokkie – hij is leuk.

   2. CLoVis

     
    Conclusie:
    Rutte is het slechtste wat iedereen kan overkomen?

   3. Blondie

    Pisa Bakker.
    Ik woon niet in Duitsland (Let op de Hoofdletter).
    Ik woon niet in Engeland.
    Ik woon niet in Frankrijk.
    Ik woon niet in Spanje.
    Ik woon al ruim 82 jaar in Nederland en dat land heeft Rutte naar de kloten geholpen, in deze nieuwe eeuw.

 4. rexm

  Kan het standpunt van Rusland heel goed begrijpen, er is teveel gebeurd om Rusland in een kwaad daglicht te zetten, ze zijn lange tijd nog geduldig geweest ook.
  Het mooie hiervan is, dat Rusland weet wie de schuldige is, dat zal op een gepast moment boven tafel komen, Nederland, VS met hun CIA en de Oekraïne weten er alles van. De bekende doofpot.
  Als men wil schaken met Rusland, staat men al schaakmat voor dat men begint.

  1. gargamel

   Bravoooo!!!

 5. struisvogelpolitiek

  Is dat de onderste steen die boven komt? Bedoelde Rutte Dat?

 6. Timber

  Een rechtszaak is een uiterst middel. Indien iemand deze begint is het gebruikelijk niet meer te praten met de tegenpartij.

  Ik denk dat NL deze ook verliest. Omdat,
  Oekraïne heeft het vliegtuig van hoogte laten veranderen.
  Door het lager te laten vliegen was het mogelijk om het neer te schieten.
  Oekraïne heeft de radar beelden laten verdwijnen.
  Oekraïne heeft besloten het luchtruim open te houden, ondanks de signalen dat er op vliegtuigen al waren geschoten.
  Een paar uur daarvoor vloog Poetin terug uit Brazilie, over het gebied.
  De BUK is afgeschoten op een gebied die niet van Rusland is, maar van Oekraïne. Hoe kan Rusland dan verantwoordelijk zijn. Omdat ze BUKs produceren!?
  Het MH17 onderzoek is in samenwerking gedaan met Oekraïne, waarom is Rusland uitgesloten van het onderzoek team?
  Waarom is Oekraïne in het onderzoek team, ondanks een veelvoud van aanwijzingen, dat zij het mogelijk hebben gemaakt, dat het vliegtuig kon neergeschoten worden.

  In ieder geval waren het W/O Oekrainers die het vliegtuig hebben neergeschoten.

  Nederland maakt zich zelf belachelijk in opdracht van de USA-Democraten.

  1. RPML

   Alle partijen in het onderzoeksteam hebben een vetorecht, en daarmee valt alles wat Oekraïne onwelgevallig is onder het vetorecht.

 7. RPML

  Rusland heeft al 2 dagen na de ramp met de MH17 in een persconferentie met radarbeelden laten zien dat er 2 MIG’s vlakbij de MH17 vlogen. Meer dan genoeg getuigen in Oekraïne bevestigen dat verhaal, een documentaire met dit verhaal van de BBC (ook enkele dagen na de ramp) is al meerdere keren van Youtube afgehaald. Er zijn kogelgaten van boordgeschut in de romp van de MH17 gevonden.

  Nu zou het natuurlijk zo kunnen zijn dat Rusland er enkele dagen later achter is gekomen dat een BUK van henzelf niet de MIG’s maar MH17 uit de lucht heeft gehaald…

  Als er ergens ter wereld een vliegtuig neerstort heeft de US binnen 24 uur radarbeelden, maar nu even niet… zou Rusland MH17 naar beneden hebben gehaald, dan zouden de beelden wel als bewijs komen, zou alleen Oekraïne MH17 naar beneden hebben gehaald, dan zou Rusland wel de radarbeelden vrijgeven (deden ze) maar laat de US dat achterwege, hebben Rusland én Oekraïne een aandeel in de ramp dan houden ze allebei hun mond en ook de US.

  1. M.Dikker

   Er was ook een geluidsopname waaruit bleek dat Oekraïne per abuis het passagiersvliegtuig had neergehaald. Deze geluidsopname is op mysterieuze wijze verdwenen. Het mocht natuurlijk ook niet, aangezien de Oekraïne net op het punt stond de EU te betreden. Smerige spelletjes worden er gespeeld.

   1. Piet51

    @M.Dikker
    Dit is het kenmerk van een complottheorie: de geheime component, waardoor het gelijk of ongelijk nooit 100% hard gemaakt kan worden. Maar er zijn vast nog kopieën van deze geluidopnamen.
    Hier wordt waarschijnlijk aangevoerd, dat het feit dat de opname is verdwenen bewijst dat het de waarheid was, anders zou niemand belang bij die verdwijning hebben gehad. Je blijft lachen, maar wel met een traan. Dat is een heel mooie definitie van humor.

    1. Beukman

     Wat er gelukkig niet verdwenen is zijn de opnames die de pro-Russische rebellen zelf kort na het neerhalen van de MH17 maakten. Eerst zetten ze die triomfantelijk online, maar nadat ze hun vergissing hadden bemerkt, werden ze razendsnel weer offline gehaald. Even Apeldoorn bellen.

     Gelukkig waren er genoeg alerte mensen die de beelden hebben kunnen redden.

     Wat je op de beelden ziet is gewoon wat er gebeurd is en eigenlijk nogal een open deur: de pro-Russische rebellen hebben per vergissing een passagiersvliegtuig neergehaald.
     Op de beelden het moment dat ze achter hun vergissing komen.

     youtube.com/watch?v=-gPJUDOnMfg

   2. Ernest Stern

    Er is me niets bekend van verdwenen geluidsopnames, Dikker. Wat is je bron?

    ht*ps://nos.nl/artikel/2028049-hoge-rus-herkend-op-justitieopname-mh17.html

  2. Ernest Stern

   Het verbaast uiteraard niet dat ook RPML zich achter de pro-Russische complottheorieën schaart.

   1. FreeThinker

    Oekraine is de satelliet beelden beelden “kwijtgeraak” en is vervolgens ook nog onderdeel van het JIT. Jij denkt dat dat zuivere koffie is?

   2. RPML

    Oekraïne is ze kwijt was het eerste verhaal, daarna was het verhaal dat alle satellietinstallaties in onderhoud waren, dat laatste lijkt me zeer geloofwaardig midden in een oorlog.

    Bekend is het verhaal van de Spaanse luchtverkeersleider die 2 uur na de ramp bezoek kreeg van militairen die de satellietopnames in beslag namen, al 100x gefactcheckt, zijn account op Twitter bestond al jaren en zijn berichtgeving op Twitter was live.

  3. Piet51

   @RPML
   Wat een geklets nu toch weer.
   Rusland heeft veel meer theorieën verspreid die allemaal op verschillende en elkaar tegensprekende manieren de schuld bij Oekraïne leggen. Wat moet je dan geloven: Helemaal niets, lijkt me.
   De BBC maakte enkele dagen na de ramp een documentaire? Geloof je dat echt, in enkele dagen een documentaire? Bijna 2 jaar na de ramp deden ze dat wel. Daaraan werd door The Sunday Express een foute conclusie verbonden, dat de schuld bij twee gevechtsvliegtuigen lag. De documentaire beweerde dit helemaal niet, in tegendeel.

   Andere beweringen van je zijn allemaal in het onderzoek bekeken en weerlegd. Neergeschoten met een raket is de enige realistische optie, met een hoge mate van bewijs.

   1. RPML

    h++ps://www.youtube.com/watch?v=qp5w8HKFnfI

    Hier de betreffende reportage (documentaire is een verkeerd woord idd)

    1. Ernest Stern

     Wat is er volgens RPML dan wel gebeurd?

     1. RPML

      Logisch redeneren wie welk voordeel heeft bij welk scenario en wie zegt niets te hebben. Als het uitsluitend Rusland was zouden zowel Oekraïne als de US erop gebrand zijn bewijs aan te leveren. Dan had de US allang satellietbeelden vrijgegeven waarvan ze in de eerste dagen ook zeiden dat ze die hadden. Als het uitsluitend Oekraïne was, zou Rusland er alle belang bij hebben bewijs aan te leveren en overal aan meewerken. Dat doen ze niet. Alleen als zowel Rusland als Ukraïne schuld treft, houden ze allebei hun mond en ook de US. Het is volstrekt ongeloofwaardig dat Oekraïne midden in oorlogstijd de radars in onderhoud heeft, allemaal ook nog.

     2. RPML

      Bovendien is het zeer merkwaardig dat er tot op heden geen getuigen zijn gevonden van de lancering of het overkomen van de BUK. Als je filmpjes van de lancering van zo’n ding ziet kan ik me niet voorstellen dat er geen getuigen zijn in een straal van 10 km van de lanceerplek, het gaat met heel veel geweld gepaard. Er is slechts 1 foto opgedoken van het rookspoor, een spoor dat minimaal 10 minuten in de lucht blijft hangen. Als zo’n ding bij mij in de achtertuin was gelanceerd had ik wel een foto…

   2. RPML

    En hier foto’s van de kogelgaten (dus niet van de vlindervormige scrapples van een BUK)

    h++ps://ic.pics.livejournal.com/evanesce_girl/8305736/83917/83917_original.jpg
    h++ps://ic.pics.livejournal.com/evanesce_girl/8305736/87246/87246_original.jpg
    h++ps://ic.pics.livejournal.com/evanesce_girl/8305736/43673/43673_original.jpg

    Nu kan het natuurlijk zijn dat iemand omwille van mijn complot met grote vriend Putin deze met Photoshop erin heeft geplaatst, maar het is nogal een klus de grote hoeveelheid foto’s die op Google (MH17 bullet afbeeldingen) te vinden zijn met kogelgaten allemaal te bewerken, of weer dicht te poetsen om te bewijzen dat er juist geen kogelgaten in de romp te vinden zijn.

   3. RPML

    En hier de uitspraak van John Kerry de dag na de ramp: ‘we saw the hit, we saw the plane disappear’ als bewijs dat de US eigen satellietbeelden heeft van de ramp, maar waar we nooit meer iets van gehoord hebben… omdat ze er achter kwamen dat Oekraïne een rol speelt in het geheel is dan mijn theorie

    h++ps://www.theaustralian.com.au/subscribe/news/1/?sourceCode=TAWEB_WRE170_a_GGL&dest=https%3A%2F%2Fwww.theaustralian.com.au%2Fnation%2Fforeign-affairs%2Fwe-saw-the-hit-we-saw-plane-disappear-says-john-kerry-on-mh17%2Fnews-story%2F441a7f336e28f123ba9114840a6ca1a4&memtype=anonymous&mode=premium&nk=ad82418e86f552a8875b4239db67a6bb-1602774865

 8. LifeBuddy

  ””De Russen weten het natuurlijk wel weer theatraal te brengen”” De russen gaan steeds Meer op de [neder]landse ultra sLinkse regering lijken. Gewoon geen zaken meer doen met poetin en die turkse Killer Wale erdogan, de beste vriend van abutalep.

 9. Meriadoc Brandebok

  Rusland heeft een uiterst kwalijke rol gespeeld – en doet dat nog steeds. Dit is zowel triest als typisch voor het schurkenregime van Vladimir Poetin. De kwalijke rol van Rusland ligt ‘m in het feit dat zij de daders, die MH17 voor een gevechtsvliegtuig aanzagen, in bescherming nam en daartoe een schandelijke desinformatiecampagne lanceerde waarbij Goebbels de vingers zou hebben afgelikt

  Maar voor een regime dat moordt en onderdrukt hoeft dit ons natuurlijk niet te verbazen.

  1. Fortiori

   Sterker nog, op dit blog wordt vaak voor deze jeugdbende leider geapplaudiseert. Hadden wij ‘em maar als president. Hem valt niets te verwijten, had zelf slachtoffer kunnen zijn was zijn kortstondig verweer. Richt nu zijn aandacht op wit Rusland, de bewoners van zijn enorme rijk, na Moskou komen er bekaaid af. Daar zorgt zijn oproer politie wel voor.

 10. Rieks

  Of je praat of je gaat naar de rechter. Dat Blok beide wil getuigt van naïveteit.

 11. Pescador

  Het is de EU die rusland beschuldigt en rutte gaat daar graag in mee want hij gijlt op de EU waar hij ook al ons geld heen brengt. Het is de bedoeling dat oekraine bij de EU wordt aangesloten en dat kan natuurlijk niet als ze een vliegtuig hebben neer geschoten. Maar het is echt oekraine geweest daar kun je gif op innemen, misschien met een buk raket, maar als ik in nederland iemand dood schiet met een pistool wat in Amerika gemaakt wordt, is dan Amerika de schuldige? En buiten dat om, wat moet je met een vliegtuig boven oorlogs gebied. Het is echt niet rusland die dit heeft gedaan en het nepnieuws wordt zoals gewoonlijk door de EU en grootmeester leugenaar rutte verspreid

 12. 56RdK

  “We zullen op deze manier nooit een antwoord krijgen op het MH17-vraagstuk.”
  Bart, een eerlijk antwoord zal er nooit komen, of misschien over 100 jaar.
  Als de verantwoordelijken in het Westen allang onder de zoden liggen en wegens verjaring geen aansprakelijkheid meer kan worden verweten.

  Want Bart, het is en blijft een feit (een van de vele) dat er een niet-militair vliegtuig bewust over actief oorlogsgebied is gestuurd, een gebied dus vol oorlogsgeweld.

  Waar soldaten en hun meerderen de opdracht hadden om alle vijandig verkeer uit te schakelen.
  Dus niks moordaanslag, het neerschieten was puur een daad van verdediging!

 13. 56RdK

  Kortom Bart, wij worden volstrekt voorgelogen, ter wille van de gore EU-politiek!

 14. GewoonJohan

  Het is een wespennest. Nederland(se elite) heeft zelf heel veel bloed aan zijn handen.
  Als je hier een antwoord op wilt hebben dan moet je terug gaan naar het begin van de Maidan revolutie, en zelfs nog een jaar daarvoor.
  Wat deed Rutte voor Shell in de Ukraine ?
  Waarom hebben van Baalen en Verhofstad zich nooit moeten verantwoorden op het Internationaal Gerechthof in Den Haag, voor het opruien van mensen en het ontketenen van een (rassen)oorlog ?
  In hoeverre is er een verband met de verdwijning van MH370 ?
  Wie was deze prominente kunsthandelaar in dat vliegtuig (uit Ukraïne) ?
  Een Rembrandtje misschien ?
  Hoe zit het met de achtergrond van de miljardairs (uit Ukraïne) die de coupe hebben gepleegd ?
  Hoever wilde deze lieden gaan om de industrie in het Oosten te kapen ?
  Als Rusland degene was die hun dwars lag, zouden ze dan misschien…..?
  Vul het antwoord maar in.

 15. Drollevanger

  Het onderzoek wordt niet plots afgebroken.
  Onze regering loopt al jaren zonder echte bewijzen Rusland voor van alles en nog wat te beschuldigen. Meestal(eigenlijk altijd) zonder echt bewijs.
  De zogenaamde Amerikaanse radarbeelden van de MH17 ramp komen nooit boven water, De Oekraïense radar was net toevallig kapot. De Amerikaanse radar te wazig.
  De zogenaamde overige bewijzen komen van een ontslagen assistent boekhouder van een Poppenfabriek en vergiftigde spionnen lopen een maand later weer fluitend over straat.
  Die stomme Russen kunnen blijkbaar nog steeds niet iemand echt vermoorden. (laat Poetin eerst maar eens echte vakbekwame moordenaars aanstellen).
  Gelukkig kan het CIA dat beter.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.