Rutte wacht nog rustig een weekje af met strengere maatregelen

Het kabinet maakt op z’n vroegst pas volgende week een beslissing over of er strengere maatregelen nodig zullen zijn of niet. Momenteel moeten we vooral eerst de ‘naweeën‘ afwachten en uitzitten.
Tegen het weekend kan Rutte pas wat zinnigs zeggen over de stand van zaken, meent hij. Dan is het effect van de maatregelen namelijk pas te zien.

De premier maakt zich zorgen over het toenemend aantal besmettingen, “dat is niet goed”, maar “wat je nu ziet zijn de naweeën, want er is altijd een vertraging in de reactie van de verspreiding van het virus”.

Ik vraag me eerlijk gezegd af of we wel zo lang moeten willen wachten. Vanuit de zorgsector is er namelijk al een roep om strengere maatregelen en meer middelen. Dat doen ze niet omdat ze denken dat ze maar eventjes door de zure appel heen hoeven te bijten. Dat doen ze omdat ze zien hoe hard het aantal ernstige besmettingen nu wel niet stijgt!

Ondanks dat partijen als GroenLinks en PvdA een terecht punt maken en wat betreft de mondkapjesplicht zeggen ‘waarom niet?’ wil Rutte nog niet tot een verplichting overgaan. Asscher zegt het mooi: “Beter nu verplicht mondkapjes en een strakker beleid rond scholen en verpleeghuizen. Beter steviger nu dan een leven lang spijt”. Rutte noemt overgaan tot een verplichting “kinderachtig”. Duitsland of België zijn wat dat betreft dus ook maar “kinderachtig”. Maar die doen het wel een stuk beter!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. RPML

  “Vanuit de zorgsector is er namelijk al een roep om strengere maatregelen en meer middelen.”

  Als van de 40.000 bedden er 800 bezet zijn en van de 1200 IC-bedden er 190 bezet zijn door corona-patiënten kun je moeilijk spreken van problemen. Als vervolgens hoofdzakelijk jongeren besmet raken en die ofwel geen ofwel nauwelijks klachten ondervinden, dan is er ook in potentie geen probleem. Zolang ouderen met onderliggend lijden uit de buurt van jongeren blijven is ook dat geen potentieel probleem.

  1. ZWEEDSE K0K

   U gaat steeds meer op Famke Louise lijken.

   1. vandaag

    dan ziet ie er beter uit dan jij

  2. Ernest Stern

   Het beleid dat RPML wel voorstaat blijft een beetje onduidelijk. Meent hij dat virus vrij moet kunnen rondgaan tot het moment dat de groepsimmuniteit het tot staan brengt?

   1. Fascal

    Je liegt, zwendelaar!

    1. Ernest Stern

     Fascal heeft het gevoel dat het allemaal gelogen is maar mist het vermogen die gevoelens te verwoorden.

   2. RPML

    Datgene wat RPML voorstaat schrijft RPML al vanaf maart, werd hier niet geplaatst, heb ik uiteindelijk maar in de comments een keer gegooid en is door iemand alhier gekopieerd en op een andere site gezet. Het geïsoleerde cruiseschip was destijds de eyeopener: 3900 opvarenden, 1200 besmet, 10 doden. Bij Ebola hadden ze het schip tot zinken gebracht. Ik sta er nog altijd achter.

    h++p://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=25&t=27290

    De media en de politiek horen voor het gerecht gesleept te worden. De honderden miljarden gemeenschapsgeld die in bodemloze putten worden gegooid door politici die hun oren laten hangen naar media die door eenzijdige berichtgeving de boel iedere keer weer in brand steekt dient gestopt te worden. Laat ze zich maar eens verantwoorden. De tijd zal het leren. Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn 2 verschillende zaken.

 2. vandaag

  Onze despoot wacht nog even met het verzwaren van maatregelen. Misschien moet onze despoot even bij mutti te raden gaan of de aperte onzin die hem in zijn oor gefluisterd word

  Voor wie 20 minuten over heeft. ARD 1 uitzending waarin MEERDERE “specialisten” gehoord worden. Een zeer verrassende uitzending mag ik wel zeggen.

  h**ps://www.ardmediathek.de/daserste/video/ard-extra/ard-extra-die-corona-lage/das-erste/Y3JpZDovL3dkci5kZS9CZWl0cmFnLWQxNDFlNjJlLTA3YTQtNDMzYS1hYzQ3LWIxZjdiMjVlMDU0MA/

  kijk je even mee rutte ? goed voor je algemene ontwikkeling

 3. Blondie

  Kijk Rutte gaat voor nog een periode als MP van Nederland, dus een week of 6 voor de verkiezingen, gaat de Corona hype in de op de plaats rust stand.

  En in April / Mei 2021 volgt de derde golf.

  Deze week (40) zet men de reguliere zorg weer op een laag pitje.
  Hoeveel slachtoffer zal deze maatregel kosten.?

  1. Jack Flash

   Het is gewoon een strategische tactiek die toegepast wordt binnen Europa om Corona te “beteugelen”.
   Uiteindelijk wordt de bevolking beteugeld.

 4. Banne de Booyer

  Kalm aan. Door het fantastische weer blijft een ieder niet langer buiten dan strikt noodzakelijk.

 5. Brenda Welsh

  Landen om ons heen zijn toch al veel verder. En wij zijn niet te porren, hoewel heel het heel verstandig zou zijn, om massaal een mondkapje te dragen. Wanneer ik nu in het winkelcentrum kom draagt het merendeel een kapje. Dat kan nog beter. Laat dit het begin zijn.

  1. vandaag

   mondkapjes die volgens de fabrikant ongeschikt zijn voor covid. Het staat er echt , het staat echt op de verpakking ! Je moet wel een vreselijke domme stront vlek zijn om te vol harden in je poeppraat. Landen om ons heen zien het heel anders stront vlek. Je gemekker zonder enige basiskennis wordt wat vervelend. Kijk op de verpakkingen en kijk de uitzending van ARD. Niet verder zeuren stront vlek en ook geen aperte onzin verspreiden.

   Voor wie 20 minuten over heeft. ARD 1 uitzending waarin MEERDERE “specialisten” gehoord worden. Een zeer verrassende uitzending mag ik wel zeggen.

   h**ps://www.ardmediathek.de/daserste/video/ard-extra/ard-extra-die-corona-lage/das-erste/Y3JpZDovL3dkci5kZS9CZWl0cmFnLWQxNDFlNjJlLTA3YTQtNDMzYS1hYzQ3LWIxZjdiMjVlMDU0MA/

   kijk je even mee rutte ? goed voor je algemene ontwikkeling

   1. Lesley Bowen

    Het mondkapje pretendeert bescherming te bieden tegen de uitstoot van kleine druppels die uitgehoest worden, niesbuien, praten met consumptie, pollen, stof.
    Maar gevoeglijk kunt u aannemen dat het face to face praten zonder bescherming, los van Corona, afneemt. Beter voorkomen dan genezen.

    1. vandaag

     wat probeert men nu te zeggen in dit gewauwel ?

    2. Fascal

     Een andere gedaante met dezelfde leugens.

     1. Ernest Stern

      Ik meende altijd dat vandaag de domste tról van DDS was, maar ik moet toegeven dat Fascal op dit punt ook zeer hoge ogen gooit.

      🙂

  2. Fascal

   Enzovoort in meerdere gedaanten! Leugenaar!

 6. Timber

  Beste lui, lekker Pau D’Arco slikken. 1 a 2 pillen per dag. Ben je beschermt tegen virus en bacterie.

  Dit natuurmedicijn is internationaal erkend.

  Ook zeer geschikt voor diabetisch patiënten. Verbeter bloedsomloop en sluit wonden sneller!!

  Een pil kost 0.18 cent

  1. Jannes-46

   Ik, als internationaal erkend deskundige, adviseer om alles maar dan ook alles voor te zijn de pil van Drion.

  2. homefront

   d666 wil je andere pillen laten slikken

 7. Vera Camlet

  Meer mensen willen meer maatregelen. In één week 40% meer besmetting. Wie denkt dat zonder bescherming, geen mondkapjes, er minder besmet zouden zijn geweest?
  Met andere woorden, afschaffen, c.q. verbieden.

  1. vandaag

   daar hebben we de stront vlek met account nr 6

   Stomme idioot blijft maar tróllen

   op de verpakking van de mondluiers staat ” NIET geschikt voor covid-19 “

  2. Fascal

   Enzovoort in de volgende gedaante inderdaad.

 8. Ernest Stern

  Driekwart van de bevolking wenst een verplichting tot het dragen van mondkapjes en verdere maatregelen. Rutte heeft dus voldoende draagvlak om dat te doen.

  Het druist wel in tegen zijn liberale principes maar als Nederlanders zichzelf niet kunnen disciplineren moet de Overheid het maar afdwingen.

  1. Fascal

   Leugenaar, je liegt.

   1. Ernest Stern

    Waarom is dat naar het oordeel van Fascal het geval? Of is dat voor hem een te moeilijke vraag?

    1. Fascal

     Propagandist en oplichter, je liegt!

     1. Ernest Stern

      Dacht ik al, te moeilijk.

      🙂

     2. vandaag

      nee hoor heel makkelijk , kom maar met je volgende account stront vlek

    2. vandaag

     heel simpel , omdat als jij je lippen beweegt – lees je tstbord aanraakt – er automatisch een leugen uitkomt stront vlek. Altijd wars van de waarheid en nooit oprecht. Je reputatie snelt je vooruit stront vlek.

    3. vandaag

     ongeschikt voor covid 19 , het staat er echt

  2. homefront

   nee hoor, ernest liegt dat hij zwart ziet, Nederlanders zijn prima te spreken over het advies voor het dragen van mondkapjes..

   1. Ernest Stern

    ht*ps://nos.nl/artikel/2351240-meerderheid-nederlanders-wil-aanscherping-coronabeleid.html

    1. vandaag

     hahahaha , daarom respecteert niemand de idioterie meer ! ben je nu werkelijk zo dom stront vlek ?

     Kan je ook wat linken sturen waar mensen aangeven de rutte idioterie zat te zijn daar het slechts symboolpolitiek betreft.

     Zolang het bij het adviezen blijft vind ik alles best stront vlek. Sloop lekker de b.v Nederland , geef Wilders draagvlak en sla alle pijlers onder de arrogante overbodige EU vandaan. prutte doet het uitstekend met zijn symboolpolitiek

     stem sociaal , stem PVV

  3. vandaag

   is drie kwart van de bevolking al zo gehersenspoeld dat men de waarschuwing van de fabrikant op de verpakking in de wind slaat

   de fabrikant zegt “niet geschikt voor covid-19 ” je vraagt je af hoe bang mensen moeten zijn om de nitwit rutte in plaats van de fabrikant te geloven stront vlek

   1. Ernest Stern

    ht*ps://nos.nl/artikel/2351240-meerderheid-nederlanders-wil-aanscherping-coronabeleid.html

    1. vandaag

     tja , onzin blijven herhalen maakt het nog geen waarheid stront vlek

     h**ps://www.ardmediathek.de/daserste/video/ard-extra/ard-extra-die-corona-lage/das-erste/Y3JpZDovL3dkci5kZS9CZWl0cmFnLWQxNDFlNjJlLTA3YTQtNDMzYS1hYzQ3LWIxZjdiMjVlMDU0MA/

     kan ik ook hoor stront vlek

     1. Jack Flash

      Vandaag@, Doe net als ik.Weg met die nepintellectueel.Gewoon doorscrollen.Stront moet je door de plee trekken 😄

     2. vandaag

      wordt misselijk van die miesgasser met 87 accounts en zijn arrogantie . De narcist denkt bijdehand te zijn maar is niets anders dan een vervelende taalnazi

      aperte onzin moet je bestrijden alvorens het waarheid word.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.