Schande! Rutte wist van vliegvakantie Oranjes, vond het best

In Nederland hebben we de ministeriële verantwoordelijkheid. Dit houdt in dat de minister-president verantwoordelijk is voor het doen en laten van de koning en diens familieleden. Daarom wordt hij altijd goed geïnformeerd over de plannen van de Oranjes en moet hij ermee akkoord gaan.

Gisteren brak de pleuris weer eens uit in verband met de koninklijke familie. Wat mij betreft verdienen ze dat voor de volledige 100%. Het is een schande dat zij zich lekker uitleven terwijl de gewone Nederlander de vernieling in wordt geholpen. Dat kunnen de Oranjes gewoon niet maken — tenzij ze de gelegenheid aangrijpen om het kabinetsbeleid in het algemeen te bekritiseren, trouwens, en vrijheid voor iedereen te eisen. Maar nee, dat doen ze niet.

Da’s allemaal waar. Maar wat hierbij niet genoeg vermeld wordt is dat niet de koning zelf, maar premier Mark Rutte politiek verantwoordelijk is voor dit soort beslissingen. En dan niet alleen in theorie, maar ook echt in de praktijk. Want Rutte was van tevoren op de hoogte van de vakantie en vond het allemaal wel prima.

Vicepremier De Jonge liet vrijdagmiddag na de ministerraad nog weten niet op de hoogte te zijn van de vakantieplannen van de koning. Maar premier Rutte wist daar wel van, laat een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst weten…

Kamerleden vragen zich nu af waarom Rutte geen stokje heeft gestoken voor de vakantie van de koning. „Het was beter geweest als de premier de koning hiervoor behoed had”, zegt D66-Kamerlid Sneller. Daar sluit PvdA’er Kuiken zich bij aan: „Vraag is nu wel waarom premier Rutte vanuit de ministeriële verantwoordelijkheid de koning hier niet voor heeft behoed.”

De premier heeft hier niets aan gedaan omdat hij het volstrekt normaal vindt dat er in ons land een situatie gecreëerd wordt waarin de elite kan doen en laten wat ze wil, terwijl de gewone man (met hardhandig politieoptreden, mocht dat nodig blijken) zich aan allerlei (volstrekt belachelijke en vrijheidsbeperkende) regels moet houden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Petrazoveel

  Tja, wat moet je zeggen over zoveel domme ongevoeligheid?

  1. hans-e-pans

   Kijk hier maar eens naar en verwonder je maar niet.

   https://www.youtube.com/results?search_query=de+geheimen+van+juliana

 2. NoDoubt

  Pinokkio heeft een dubbele agenda. Neem Demmink, Marakesh, spoedwet (waar staat vvd ook al weer voor) referendum, de coronagriep (synthetisch Luc Montagnier) Kaag (WHO). Hoe kan het dat we een avondklok, drooglegging en geen vrijheid van meningsuiting hebben. In Canada zijn al kampen aangemaakt voor anders-denkenden. Hoe kan het dat een stabiele grondwet in vredestijd terzijde wordt geschoven en waarbij de macht volledig ligt bij de regering en de kamer volledig maar dan ook volledig buitenspel wordt gezet. Zelfs de toets na 3 maanden mag de regering eenzijdig verlengen tot in de eeuwigheid. Net als Epstein wordt Rutte afgeperst, hij is slechts een puppet. Hij krijgt een mooie baan als hij meewerkt, anders is het over en uit voor hem. Hij heeft zijn land verkocht en geeft al ons geld aan bodemloze putten. Hij moet voor het straftribunaal.

  1. Edjan

   @ NoDoubt +++

 3. ikweetwatikwil

  Vraag is nu wel waarom premier Rutte vanuit de ministeriële verantwoordelijkheid de koning hier niet voor heeft behoed.”

  Omdat Rutte zijn eigen plan heeft en die is gelijk aan die van Brussel.

 4. Kretoloog

  Wat vooral opviel was dat vice-premier De Jonge (die op de wekelijkse persconferentie Rutte verving) van helemaal niks wist van de vakantie van de Koning. Dat was werkelijk een gênante vertoning. En zegt veel over de verhouding tussen de premier en zijn ministers.

 5. Aborifa

  Maak er niet zo’n punt van. De wereld vergaat niet als de koning een paar dagen weg gaat. Alle hens aan dek om Rutte te bashen om niks.

  1. Blondie

   Bashen is een Bokkenkreet.

  2. Cootje

   Net als de vorige twee banken zit ABNAMRO in een fraude onderzoek , en het old boys netwerk is al hard bezig om een redelijke boete te creëren zonder individuele strafvervolging . Als je als klein kind geboren bent van Prins Bernhard die alles deed wat God verboden had zal een nazaat wel de zelfde genen hebben. Tussen onderwereld en bovenwereld zit geen millimeter verschil , tussen de machten ook niet . Kijk de konings huizen Spanje , Monaco, België, Engeland . De wereld van de doofpotten cultuur

   1. Brenda Welsh

    Jij hebt bij de AbnAmro gewerkt, kan niet anders. Bij formulieren beheer…

    1. Cootje

     Heb jij op de wallen gewerkt ?? met je liggend staande te houden , de gaten zijn dan gauw gevuld !!

    2. werikke

     altijd afzeiken verschikkelijk eng mannetje.

     1. Cor Grapstra

      @werikke
      Dat komt van al zijn alter ego’s. Al die stemmen in zijn hoofd belemmeren zijn denk vermogen.
      Een ander nare bijwerking is dat de str0ntvlek daardoor zich veelvuldig bezighoudt met seks met kinderen .

 6. ts_tle

  Het maakt mij niet uit wat de Oranjes doen. Wat me wel uitmaakt is dat we ze jaarlijks miljoenen betalen.

 7. rexm

  Ben geen Oranje fan, maar de basis ligt bij Rutte, Oranje heeft de procedure gevolgd en Rutte heeft het goedgekeurd.
  Hij is zeker weer in Brussel geweest bij de ridders van de ronde tafel.!!
  Die man is de weg kwijt, zal wel weer sorry worden en we gaan over op de orde van de dag.

  1. ET007

   De Koning had zelf al een beslissing moeten nemen. Zoals Rutte al zei: niet de grens van wat wel of niet mag opzoeken. Dit is een doorn in het oog van werkende Nederlanders die na hun werk ook graag wat ontspanning willen, maar geconfronteerd wordt met allerlei regeltjes. Wij vieren een verjaardag met 3 uitgenodigden en het Koningshuis gaat op vakantie. Een hoop mensen, met name corona critici die nu denken: weet je wat … loop naar de k met jullie regeltjes. Dit is precies hetzelfde als het voorval met Grappenhaus.

 8. ET007

  De werkende Nederlander wordt hun biertje afgepakt en de Koning gaat naar Griekenland. De Koning had zelf beter moeten weten! Dit is de zoveelste domme actie van het Koningshuis.

 9. HD

  Er is voor Rutte maar één dossier belangrijk en dat is de carrière van Mark zelf, en daar wijkt alles voor.

 10. Rieks

  Ben benieuwd naar de discussies in het gezin toen Alexander zei dat ze direct rechtsomkeert moesten. Daar gaat hun herfstvakantie in de speedboot. Nu maar naar Landal of tv kijken op de bank. Zal wel geen leuke retourvlucht zijn geweest.

  1. ikweetwatikwil

   t,Ja Rieks, je zult maar met 3 tieners te maken hebben.

 11. ikweetwatikwil

  De buren even verder op zijn voor 3 weken terug naar Spanje gegaan op vakantie. Ik hoop dat ze nog lang weg blijven. Mijn kapper vertelde dat hij met vakantie in Spanje was geweest ondanks corona. Zo zijn er vele, vele mensen op vakantie naar de zuidelijke landen geweest. Maar we gillen om het hardst als het Koningshuis ,die alle voorzorg maatregelen neemt op vakantie gaat.
  Zeg dan, zoals Wilders het in het begin al zei, sluit de grenzen.

  1. Rieks

   Klopt, ik ga ook volgende week, zonder pcr en wie houd me tegen?

   1. ikweetwatikwil

    Rieks jammer genoeg niemand. Al zou het maar voor een poosje zijn. Maar ik wens je een plezierige vakantie. Maar als je in de buurt zou wonen , bleef ik toch maar uit je buurt.

 12. 56RdK

  Rutte is net als zijn voorgangers het schoothondje van het koningshuis.

  En wat stond die De Jonge voor paal in de persconferentie “Ik weet niet of ze met vakantie zijn.”
  De Jonge die, wegens buitenlands verblijf Rutte, als vice-premier op dat moment eerstverantwoordelijke was voor het reilen en zeilen van en in Nederland had die info moeten hebben.
  Of De Jonge heeft (wederom) keihard staan liegen net zoals die eikel van de Rijksvoorlichtingsdienst.

 13. 56RdK

  Net zoals met die speedbootblunder maakt ook die vakantievlucht van dat koningszooitje én het niet afwijzen van de toeslagen hun zeer grote morele afstand ten aanzien van de maatschappij en volk die hun al eeuwen in stand houdt.
  Kortom, een door de maatschappij duur betaald, egocentrisch en boven alles staand volk.

 14. 56RdK

  Net zoals met die speedbootblunder maakt ook die vakantievlucht van dat koningszooitje én het niet afwijzen van de toeslagen hun zeer grote morele afstand zichtbaar ten aanzien van de maatschappij en volk die hun al eeuwen in stand houdt.
  Kortom, een door de maatschappij duur betaald, egocentrisch en boven alles staand volk.

  1. ikweetwatikwil

   56RdK Heeft liever een president die de islam aanhangt, want dat zit er in Nederland best wel in. Of een Rooie President. Dan kun je nog meer in leveren.

   1. Heinz

    Het is beter te geven dan te nemen. Hij die geeft zal in vreugde leven.

   2. Aborifa

    Mussert of Moskou
    Klaver of Kuzu

 15. Jannes-46

  Die Willie en Max hebben blijkbaar een enorm bord voor hun kop. Mooie praatjes tijdens de troonrede. maar intussen……….zo hypocriet als de pest.

 16. Sando

  En die man moeten wij vertrouwen ik bedoel het klootjes volk de middenstand schijt toch in de zelfde pot .Laat de middenstand nu maar eens bloeden corona nu kan het!!!

  1. Vanduinen

   Bent u, of is u, soms van het FvD? Baudet heeft het ook altijd over “het volk” ik kan er geen touw aan vast knopen.

 17. Rene van der Grijp

  Aan de inschattingsfout die zowel Willempie als Rutte hebben gemaakt kan je zien hoe ver ze van het volk af staan.

  En ook hoe dom ze zijn. Ja, ook Rutte stond niet vooraan toen de grijze cellen werden uitgedeeld.

 18. GewoonJohan

  Natuurllijk steunt Rutte de Oranjes door dik en dun.
  Zie de connectie.
  Pa van der Steur, Bakenessegracht, Brenninckmeier, Luigi Prins, Prins “Bolide” Bernhard, Tante Bea.
  Markje was altijd kind aan huis en ze hebben grootse plannen met Mark.

 19. JFU

  Niet alleen prutser Rutte is hier schuldig aan, ook de koning had wijzer moeten zijn. De bevolking wordt geketend door allerlei idiote maatregelen, maar de elite trekt zich er totaal niets van aan, blijkt keer op keer. Niet vreemd dat de geloofwaardigheid van de regering met hun maatregelen tot het nul punt is gedaald.

  1. Cor Grapstra

   @JFU
   Prutser rutte zit klem em onhoudt zich van elk commentaar tegen de media.
   Het is reces dus de kamer kan hem ook niet ter verantwoording roepen .
   Dus heeft pinokkio alle tijd een een leugenspeech voor te bereiden.

 20. kees cup

  Een dringend advies om niet naar het buitenland te gaan.

  Maar:
  Volgens mij is op dit moment de kans op besmetting in Griekenland heel veel kleiner dan hier.
  Een gezondere plaats om nu te zijn.

  Oordeel zelf maar wat men dan van zo’n advies moet vinden.
  Zelf veeg ik er mijn …

 21. 56RdK

  @Ikweetwatikwil,
  Hierbij wil ik je even uit je natte droom halen;

  De islam vind ik een zeer verwerpelijke, uitermate gevaarlijke en satanische ideologie, wat al eeuwen tot in het heden continue is en wordt bewezen.

  Ja, met een president met de kwaliteiten en inzichten zoals van wijlen Pim Fortuyn zou ik heel goed kunnen leven en ja, Nederland zou er dan heel wat beter voor staan.
  Dus beslist geen president van PvdA-, D66- of GL-huize of aanverwante achterbakse hypocriete clubs.

  Dus nu je wakker bent weet je waar is sta!

 22. 56RdK

  is=ik

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.