Verbijstering bij politie en boa’s om nieuwe maatregelen: ‘Mondkapjesplicht valt niet te handhaven’

Politieagenten en boa’s hebben zo hun twijfel over de mondkapjesplicht, zij denken dat het haast een onmogelijke klus gaat worden om dit te handhaven. Er is simpelweg te weinig capaciteit en de verdeeldheid binnen de Nederlandse samenleving over de nut van een mondkapje werkt ook niet mee. De mondkapjesplicht is een flink hoofpijndossier voor onze handhavers. De Nederlandse politiewereld is een wereld vol tegenstrijdigheden, want eerder vandaag pleitte een politievakbond nog voor een totaalverbod op alcohol verkoop, nu roepen andere politiebonden en boa’s weer dat een mondkapjesplicht niet wenselijk is.

De vakbond BOAACP is geen voorstander van een mondkapjesplicht, door de tal van onduidelijkheden is het handhaven niet te doen.

,,Wij denken dat het juridisch niet eens haalbaar is”, zegt woordvoerder Richard Gerrits. ,,De handhaving zien wij sowieso niet zitten, omdat wij er simpelweg de capaciteit niet voor hebben. Voor ons is de geloofwaardigheid van de boa het allerbelangrijkst, en die is door al die onduidelijkheden in het geding. Maak nou toch eens duidelijke, haalbare regels en denk ook aan de mensen die moeten toezien op het naleven van die regels. Dat wordt echt te weinig gedaan.”

Ook de voorzitter van de politievakbond ACP – niet dezelfde vakbond die voor een alcoholverbod is – snapt helemaal niks van het gekozen beleid. Het is te warrig, en daar heeft hij een punt. De ene week is iets onmogelijk, en de andere week is het ineens wel mogelijk. Dit schept weinig vertrouwen natuurlijk.

,,Rutte zegt dat op dit moment de wettelijke grondslag voor zo’n verplichting ontbreekt, maar daar had hij in de zomer toch alle tijd van de wereld voor? Om zoiets voor te bereiden, ongeacht of de cijfers daalden? Ik vind het werkelijk onvoorstelbaar dat de discussie nog steeds op ditzelfde punt zit, terwijl internationale experts onze deskundigen van het RIVM al langer terechtwijzen.”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Blondie

  Nederland is een zielig land geworden.
  Vol met argwaan en angst, met dank aan Rutte.
  Handhaven is alleen mogelijk, als het Linkse Rutte Kartel het leger te hulp roept, zoals in Den Haag.
  En als vier personen voor hun huis een gebakje zitten te eten, volgt een boete van 4 x €400= €1600 of wat oudere vrouwen als de politie de ruggen van deze oudere vrouwen van striemen voorziet dan kunnen ze wel handhaven.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 2. Winfrida

  Mondkapjesplicht, het valt niet te handhaven. Politie heeft het al druk genoeg met echte criminelen.

  1. AS210854

   Wat we natuurlijk ook te danken hebben aan Rutte met zijn linkse kliek struisvogelpolitiek. 🤮🤮🤮

 3. Morgan4321

  Gelukkig, als die muilkorfplicht er ooit komt wordt dat dus een papieren tijger.

 4. Cootje

  Onze centen zitten in de opvreet landen aan de middellandse zee. Onze centen zitten in jaren lang opvang van asiel zoekers met kost en inwoning plus een bijdragen aan de inrichting van de gepikte huur huizen. Onze centen zitten bij de subsidie stromen en de vrienden van mevr Kaag , onze centen zitten in waardeloze obligaties bij de ECB . Met 7 douane ambtenaren in Rotterdam en een wagon camera’s willen ze de narcotica invoer bestrijden , met 7 agenten willen ze de orde handhaven , met 2 verplegers / sters/ willen ze een verpleeg huis runnen van 50 personen , dit zijn de verhoudingen in onze bananen republiek en nu willen ze dat gemiddeld 7 boa’s de mondkapjes plicht gaat handhaven , Corona gaat lelijk te keer ook in zuid Europa , maar die hebben van ons een gratis betaald bosjes tulpen gehad , en verder zoeken ze het maar uit

 5. Rieks

  Experiment, de moeite waard: Geen afstand, mondkapje en dergelijke: hoeveel meer doden zouden er dan zijn? Ik voorspel niet 1. Ieder land gaat dat dan ook doen en we zijn verlost van de corona hoofdpijn. Rutte mag mijn idee zo hebben.

 6. gargamel

  Corona is het almachtige wapen tegen alle weerstand. Niemand zal een gevecht tegen een onzichtbare tegenstander kunnen winnen. Deze vijand “Corona” is net zo digitaal als de wereld. De heersers, wie ze ook zijn, kunnen dat in het veld brengen en ze tot het uiterste drijven in termen van aantallen. En dat allemaal omdat het merendeel van de rechtopstaande soorten gewoon te dom is.

 7. Bo Wegter

  Ik vraag me daarbij trouwens ook af hoe ze dit denken te gaan doen me mensen die longziekten hebben en daardoor geen mondkapjes kunnen dragen. Met knuppels in elkaar slaan omdat ze dat ding niet omhebben of moet je dan misschien “een briefje van de dokter bij je dragen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.