shutterstock 1811509465

Vreugde en jolijt! Coronavaccin van AstraZeneca gaat volgende fase in: beoordeling door EU-medicijnenbond

Geen categorieokt 01 2020, 21:00
De dag dat we allemaal ingeënt kunnen worden tegen het coronavirus en het normale leven eindelijk écht hervat kan worden, komt langzaam dichterbij. Medicijnenfabrikant AstraZeneca begint met het overleggen van testresultaten aan de EU-medicijnenbeoordelaar CHMP. Die moet beslissen of het uiteindelijke vaccin veilig genoeg is om op de Europese markt te worden gebracht.
Ondanks de dreigende lockdown en barslecht nieuws zoals massa-ontslagen is er vandaag toch nog een mooie dag. Want de dag waarop we het coronavirus definitief kunnen verslaan nadert. Nee, dat zal niet volgende week zijn of iets dergelijks - maar het vaccin van AstraZeneca, waar ook Nederland in heeft geïnvesteerd, gaat een volgende fase in.
Resultaten van labtests worden nu gedeeld met CHMP. De wat? CHMP: Committee for Medicinal Products for Human Use, een EU-orgaan dat beoordeelt of het vaccin uiteindelijk veilig genoeg zal zijn voor de Europese markt. Spannend, dus:

"De beoordeling van het eerste Europese vaccin tegen corona is begonnen. De eerste onderzoeksresultaten van het Oxfordvaccin van AstraZeneca zijn aangeleverd bij het Europese beoordelingscomité CHMP.

De resultaten die AstraZeneca en de universiteit van Oxford nu delen, zijn laboratoriumgegevens. Hierbij is onderzocht in hoeverre het vaccin het immuunsysteem helpt antilichamen op te bouwen tegen het coronavirus. De resultaten van de studies op mensen volgen later."

Nog één laatste uitsmijter voor alle complotdenkende antivaxxende zoldersneuneuzen die de redactie willen gaan mailen, omdat wij wél zelf kunnen nadenken en niet meerennen in de sheeple-kudde vol gekkies die alles geloven wat op internet geschreven staat: bite me. Ga maar huilen op de Facebookpagina van Willem Engel, maar gaarne niet bij ons. We doen er toch niets mee. Sterker nog: ik tel de dagen af tot dit vaccin er is en de coronacrisis langzaam tot een einde kan worden gebracht. Uiteindelijk zijn jullie het die zo'n pandemie langer laten duren, en niet ik.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten