Biden dichter en dichter bij overwinning, maar kamp Trump klaagt over “grote fraude”

Joe Biden komt steeds dichter bij de overwinning. Afgelopen nacht werd bekend dat hij de meeste stemmen heeft gekregen in Wisconsin én Michigan, twee staten die vier jaar geleden nog naar Donald Trump gingen. Alle ogen zijn nu gericht op Nevada, Pennsylvania, North Carolina en Georgia. Als Biden één van die staten wint is hij de nieuwe president. Als Trump al die staten wint — en hij gaat in allemaal aan kop, behalve in Nevada waar hij inloopt op Biden — blijft hij daarentegen president. 

Het zal niemand verbazen dat Team Biden steeds positiever wordt. Zij zijn ervan overtuigd, zeggen ze, dat ze de verkiezingen gewonnen hebben.

Team Trump denkt daar heel anders over. De campagne stelt gewonnen te hebben in al die vier staten én in Arizona, en stapt naar de rechter om in te grijpen tegen wat de campagne “stemfraude” noemt in die staten plus in Wisconsin en Michigan.

Hier is Eric Trump, Donald Trumps zoon:

En er is meer:

James O’Keefe van Project Veritas beweert dat een insider van USPS zegt dat medewerkers te horen kregen dat ze ingezonden stembiljetten een andere post-datum moesten geven zodat ze nog verwerkt konden worden — anders waren ze te laat en dus ongeldig.

John James, die in Michigan een gooit doet naar de senaat, beschuldigt lokale waarnemers óók van stemfraude. In zijn geval ging hij volgens een adviseur mooi aan de leiding tot er om 3:30 uur in de ochtend “opeens 35.000 stembiljetten verschenen.” Ook klaagt hij dat Republikeinse waarnemers eruit worden gegooid of, als ze wel in de zaal zitten, niet meer worden toegelaten als ze even weggaan om water of eten te halen.

Ook klagen Republikeinen dat de opkomstcijfers “ongeloofwaardig” hoog zijn:

Oh ja:

Nu is het aparte dat Joe Biden twee weken geleden nog zei dat hij geloofde dat hij zou winnen omdat hij “the most extensive and inclusive voter fraud organization in the history of American politics” in elkaar had gezet. Voorstanders van Biden noemen dat een verspreking. Trump supporters noemen dat juist een “moment van eerlijkheid.”

Ondertussen blijft Team Trump toch wat positief. Zo stelt press secretary Kayleigh McEnany dat haar baas Pennsylvania, Georgia en Arizona gaat winnen om op die manier uit te komen op de benodigde 270 kiesmannen.

In theorie kan dat. Je kunt Trump niet afschrijven. De strijd is nog niet beslist. Maar het wordt wel steeds minder waarschijnlijk dat hij wint. Wat Team Trump ook zegt over “stemfraude,” de kans groeit met het uur dat Biden volgend jaar januari officieel de 46e president van Amerika wordt — en dat Trumps presidentschap dus na één termijn eindigt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. ZWEEDSE K0K

  Gelukkig hebben we Trump en zijn team nooit op een leugen of ongefundeerde verdachtmaking kunnen betrappen.

  1. ZWEEDSE K0K

   Gelukkig hebben we ook Michael Van Der Galien en zijn team nooit op een leugen of ongefundeerde verdachtmaking kunnen betrappen.

  2. Steven Opti

   Je bent zeker vergeten waar de democraten de afgelopen 4 jaren President Trump van hebben beschuldigd. En de feiten in dit artikel liegen er niet om.

   1. ZWEEDSE K0K

    Welk feit?
    James O’Keefe van Project Veritas beweert dat een insider van UPS zegt dat medewerkers te horen kregen dat

    Een majoor Kees verhaal?

    1. ZWEEDSE K0K

     UPS die post afhandelt?
     Ik heb zo mijn twijfels

  3. Althans dolph

   Gelukkig hebben we zweetpikje en zijn team tr0l-len nooit op een leugen of ongefundeerde verdachtmaking kunnen betrappen .
   Moet je niet beginnen te gieren en janken over Geert Wilders of Thierry Baudet str0ntvlek ?

 2. Ernest Stern

  Michael is te optimistisch op basis van de gegevens die nu binnenkomen: Trump heeft nog een goede kans om te winnen.

  1. Fascal

   Leugenaar!

   1. Thant Dolph

    Je liegt zodra je schrijft!

  2. Linksbuster

   Uw hoed kan uit de marinade.

 3. JochemX

  Ondergang van de Westerse beschaving. Maakt me niet uit wie wint, dat er op grote schaal gefraudeerd wordt is overduidelijk. Voorheen alleen in dictaturen en derdewereldlanden.

  1. ZWEEDSE K0K

   En in 2021 in Nederland als PVV en FvD niet samen de absolute meerderheid halen.

  2. Piet51

   @JochemX
   Als fraude op zo’n afstand overduidelijk is, lijkt het me geen fraude. Fraude wordt in het algemeen stiekem gedaan, zodat anderen, vooral de benadeelden, het niet zien of niet zo gauw merken. Als er in de VS wel sprake zou zijn van fraude, zou het heel dom georganiseer d zijn.

   Ik zelf denk, dat er inderdaad onregelmatigheden zijn (geweest). Maar die zijn heel slim opgezet en zoveel mogelijk binnen de wet. Zoals die stembussen in Texas, wel of niet poststemmen, de reorganisatie van de posterijen, de benoeming van rechters, het gedoe met gevangenen, etc., etc. En wie was daar de drijvende kracht achter? Inderdaad, Trump.

   1. henkie

    Ach 51Piet51Piet51,

    Als de “deep state” sterk genoeg in zijn schoenen staat zullen de physieke bewijzen wel verdwijnen.

    Zoals je op CNN hebt kunnen volgen vallen de beslissingen voor gehele staten in een X aantal steden, die plotseling derdewereld gebieden lijken, zo moeizaam gaan de tellingen aldaar. Deze steden zijn toevallg allemaal democratische bolwerken, vermoeddelijk staat de “deep state” daar heel sterk.

    1. Bolkestein

     Lees dit artikel in de Washington Times eens!

     Study supports Trump: 5.7 million noncitizens may have cast illegal votes

     h**ps://www.washingtontimes.com/news/2017/jun/19/noncitizen-illegal-vote-number-higher-than-estimat/

     De Dems gaan dus over lijken.

 4. Heras

  Ik heb documenten gezien die fraude bewijzen. Er waren ineens meer inwoners in de plaatsje; en je verwacht het niet; ze stemden allemaal op Biden….
  Niemand wil de democraten meer.

  1. T.Willem

   Beste Heras,
   Heb je een link naar deze documenten, of een andere verrantwoording middels een bron?
   Ik kijk er naar uit.
   Mvg

   1. Mogguh

    Op Twitter wordt je eronder bedolven!

    1. T.Willem

     Aha! Dat wist ik niet, dat linkjes hier niet zijn toegestaan. Bedankt voor de tip.
     Ik vroeg ernaar, omdat ik geen enkel bewijs heb gevonden voor Trumps claim van fraude. Aangezien ik me inderdaad graag breed informeer, heb ik me op deze website aangemeld in de hoop andere standpunten te horen te krijgen. Maar als we niet mogen linken naar onze bronnen wordt dat een stuk moeilijker.

     1. Vit

      Jammer genoeg is dat verboden op deze flutside.

    2. eenling

     Twitter..zeer betrouwbaar…🤣

    3. Canta

     Mogguh
     En als het op Twitter staat dan is het natuurlijk waar.
     Misschien een goeie tip voor onze rechters: kijk op Twitter en je weet of
     iemand schuldig is of niet!!!!!!!

   2. henkie

    Ach TWillem,

    Als Trump het in de rechtzalen maar kan aantonen, daar gaat het om.

    1. T.Willem

     Bedankt voor de reacties. Helaas heb ik geen Twitter, en aangezien ik graag zelf een mening vorm op basis van feiten i.p.v. af te wachten en hopen dat de rechtbank het bij het juiste eind heeft, zou ik een link toch zeer op prijs stellen.

     1. Mogguh

      Googlen kan ook of informeer je eens breder, linkjes worden overigens hier niet toegelaten, slechts met een foefje lukt dat.

     2. Piet51

      @Mogguh
      Een tip voor het plaatsen van linkjes. Laat “http://www” helemaal weg en de link blijft even bruikbaar en direct aan te klikken. Sommige sites zijn geblokkeerd, maar dat heeft hier niets mee te maken. De redactie wil sommige sites gewoon weren, omdat ze te fout zijn. Meestal ben ik het ermee eens.

     3. Jeaup

      @Mogghu, check: beeg.com

     4. henkie

      Ik heb ook geen twitter, maar er komen heel veel geluiden over die post stemmen binnen.

      Als de “deep state” sterk genoeg in zijn schoenen staat zullen de physieke bewijzen wel verdwijnen.

      Zoals je op CNN hebt kunnen volgen vallen de beslissingen voor gehele staten in een X aantal steden, die plotseling derdewereld gebieden lijken, zo moeizaam gaan de tellingen aldaar. Deze steden zijn toevallg allemaal democratische bolwerken, vermoeddelijk staat de “deep state” daar heel sterk.

  2. T.Willem

   Met het label Deep State is alles wel te ‘verklaren’. Wat ik zo opmerkelijk vind is dat Trump precies lijkt te zijn waar hij anderen van beschuldigt. Fake news? Trump is er zelf een van de grootste verspreiders van. Verkiezingsfraude? Trump is actief stappen aan het zetten om al uitgebrachte stemmen te blokkeren. Obama liet niet genoeg voorraden achter voor de bestrijding van covid? Trump heeft zelf het Outbreak Management Team (onder Obama opgezet in case of a pandemic) ontmanteld.
   En telkens wanneer hij op een leugen of een vergissing wordt aangesproken schuift hij het af op de gevestigde orde, de Deep State, ‘de media’, de mensen die het voor het zeggen hebben. Niet in acht nemend dat hij zelf de afgelopen 4 jaar president is geweest van een van ’s werelds grootmachten. Hoe zou dat mogelijk zijn geweest als werkelijk de hele wereld tegen hem samenspant, zoals hij schijnt te denken?

   1. Mogguh

    Heeft T.Willem ook nog een mening over Biden of is dit de ‘ideale schoonzoon’?

    1. T.Willem

     Of hij de ideale schoonzoon is maakt me niet zoveel uit; mijn dochter is vrij in haar partnerkeuze. Mijn punt was dat Trump aantoonbaar leugens verkondigt en de verkiezingen saboteert. Als ik in de V.S. zou wonen zou ik waarschijnlijk ook niet staan te springen om een Biden als president, maar hij vormt in ieder geval geen gevaar voor het algehele democratische systeem.

     1. Fascal

      Hmmm… De leugenaar weet van geen wijken, maar dat was al bekend.

     2. Thant Dolph

      Leugenaar.

     3. Mogguh

      Politici verkondigen allemaal leugens T.Willem daar staat Trump niet alleen in, of ben jij van mening dat er integere politici bestaan?

      Maar goed, ik heb mij al een beeld gevormd van je dus ik denk niet dat we er uit gaan komen, ik denk dat jij links ben en ik rechts dus dat wordt toch nooit wat, de polarisatie is al te ver gevorderd.

     4. Mogguh

      ben=bent anders heeft de taalnazi weer wat te zeiken.

     5. T.Willem

      Fascal en Thant Dolph, ik begrijp uw reacties niet zo goed. Noemt u Trump een leugenaar, of Biden, of mij, of elkaar?

     6. Fascal

      Dat weet ik leugenaar, als jij op het toneel bent is je andere variant er ‘ineens’ ook, zwendelaar!

   2. henkie

    T.Willem

    Hij is de President van de USA geworden omdat hij in 2016 “against all odds” door het volk is gekozen. Nu 2020 is hij wederom door het Amerikaanse volk gekozen, of, misschien net niet.

    Hij heeft het in de afgelopen 4 jaar niet zo nauw genomen met diplomatieke conventies, stilzwijgende dan wel heimelijke afspraken, zogenaamde dossierkennis en feitendetails.

    Hij doet zijn uitspraken in de traditie van politieke polemiek. Dan hoeven de uitspraken niet tot op de punt en de komma tot 10 decimalen nauwkeurig. Pas na zijn overwinning is de traditie ontstaan om elke uitspraak van een onwelgevallige nauwkeurig te wegen en zelfs het gewicht op de weegschaal te beinvloeden door interpretatie, verdraaiing en parafrasering.

    Trump heeft de hoofd punten aangekaart, op de agenda gezet, en beleid op hoofdpunten uitgevoerd. En met succes.

    Als Trump nu niet herkozen wordt, dan komt hij over vier jaar nog sterker terug, dat kan niet uitblijven.

    De waarheid en het recht zal zegevieren.

 5. henkie

  Er zijn 100.000-den betaalde “fact checkers” ingezet om elke uiting van Trump te “fact checken” en zo te verdraaien dat ze de label “leugen” kunnen opplakken. Er zijn 100.000-den nieuws reporters die alle “facts on Trump” klakkeloos herhalen als een gebroken plaat, opdat hun gefabriceerde waarheid “Trump liegt” er bij de domme massa inslijt.

  Daar tegenover staat een onbezoldigde enkeling die aan “fact checking” doet over uitspraken van Biden en consorten om daar de label “leugen” op te plakken. Dez krijgt geen podium.

  De tijd, geld, resourses en moeite die er in is gestoken om Trump te pakken via oa russiagate is ongekend in de geschiedenis.

  De man Trump is misschien qua kennis van gedetailleerde data, achtergronden, geschiedenis, aardrijkskunde en wetenschappen geen hoogvlieger, maar na al die inspanningen omhem klein te krijgen hebben ze hem nergens op kunnen pakken, wat betekent dat;

  Trump tot de MEEST INTEGERE mensen op deze aardbodem moet worden gerekend.

  Onze pinokkio komt er in schril contrast maar beaaid af.

  1. T.Willem

   Beste Henkie,
   Begrijp ik goed dat u het waarschijnlijker vindt dat honderdduizenden mensen sinds het begin van Trumps presidentschap betaald worden om hem als leugenaar weg te zetten, dan dat Trump daadwerkelijk liegt? Zo ja, waarom? Hoe?
   Is het niet veel logischer dat Trump meer fact checkers over zich heen krijgt, omdat hij nou eenmaal meer onwaarheden verkondigt? En deze overigens gebruikt om de democratie in zijn land te ondermijnen (wat begon met zijn term ‘fake news’, om ieder tegengeluid monddood te maken).

   Neem nu de claim van Trump dat er gefraudeerd is bij de verkiezingen. Iedereen die een beetje oplet wist weken, misschien maanden geleden al dat Trump met dit verhaal zou komen. Hij stond achter in de peilingen en wist dat er dit jaar veel via post gestemd zou worden i.v.m. het coronavirus. Ook was het al geruime tijd bekend dat het tellen van de poststemmen langer zou duren. En ook al stemde hij in het verleden zelf meermaals via de post, toch ontmoedigde Trump het poststemmen bij zijn kiezers, met verhalen over fraude (waar overigens nog steeds geen bewijs voor is geleverd). Nu zien we waarom: Trump hoopte op een dikke voorsprong vlak na verkiezingsnacht (doordat zijn aanhangers in levende lijven zouden stemmen en die stemmen dus eerder geteld zouden worden) zodat hij daarna – wanneer de echte uitslag, zoals gepland, op zich liet wachten -moord en brand kon schreeuwen en pogingen kon ondernemen om de poststemmers niet mee te tellen. Een grove schending van de Amerikaanse democratie, en weer gebaseerd op een uitspraak van Trump waar geen bewijs voor geleverd is.
   Eerlijk gezegd vind ik het dan helemaal niet gek dat er zo veel fact checkers om hem heen zwermen.

   1. henkie

    Beste T.Willem

    Je speelt het leuk.

    Jij weet donders goed dat er zelfs vooor de verkiezingen naarstig gezocht is en eraan gewerkt is om Trump in discridiet te brengen. Bij elke punt of komma die verkeerd geplaatst wordt is het direkt een leugen, en dat wordt vaak genoeg herhaald totdat het voor waar wordt aangenomen. De heksenjacht is realiteit zo ook de corruptie van de “deep state”.

    Je hoeft maar onbevooroordeeld de berichten in binnen en buitenland te volgen om de waarheid in te zien.

    Zoals in de USA is ook in de EU een zelfde proces gaande. De oorspronkelijke bevolkingen van diverse EU landen krijgen al decennia de dogma van politieke correctheid en vrijhandel en globalisering over zich uit gegoten als een mantra alsof het een religie betreft.

    De hersenspoeling van de laatste decennia heeft een volk gecreeerd van makke schapen, die als domme stemvee voor het establishment blijft stemmen die hen, het volk verraad. Niet de belangen van het volk worden gediend, alleen de belangen van de “haves” en niet van de “have nots”.

    De “haves” (hoogopgeleiden, van goeden huize of welgesteld) weten veelal wel hoe het zit, maar staan volledig achter het beleid van list, leugen en bedrog. Zij weten hun belang wordt gediend. Zij kunnen ook evt. als de nood aan de man komt met de noorderzon vertrekken naar betere oorden; “the world is my oyster”

    1. T.Willem

     Beste Henkie,

     Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt met “je speelt het leuk”. Ik geef mijn mening en onderbouw die. Dat zie ik niet als spel, maar als basis voor iedere discussie.

     Je suggereert dat ik weet dat Trump opzettelijk zwart gemaakt is, zonder reden. Het klopt inderdaad dat er de afgelopen 4 jaar enorm veel kritiek is geweest op Trump, maar ik hoop ook dat je beseft dat ik enkel kritisch ben wanneer iemand aantoonbaar onwaarheden verkondigt. D.w.z: wanneer een uitspraak niet gebaseerd is op feiten, maar op meningen of, in het ergste geval: totale onzin. Hier heb ik Trump de afgelopen jaren diverse keren op betrapt. En ook nu weer, tijdens de verkiezingen, zien we dat Trump het stemmen per post wil blokkeren omdat het fraudegevoelig zou zijn. Daar zijn geen bewijzen voor geleverd, en wordt nog eens extra ondermijnd door het feit dat Trump in het verleden zelf per post stemde. Wel komt het hem uiteraard goed uit dat de meeste poststemmen van democraten komen. Ben je het niet met me eens dat dit een beetje verdacht is?

     Je laatste punt vind ik sterk, omdat ik denk dat je precies de vinger op de zere plek legt. De polarisatie die we nu meemaken in het Westen, is vooral een kloof tussen opleidingsniveaus. Zeker in de V.S. heb je miljarden nodig om campagne te voeren en is het voor de ‘average Joe’ vrijwel ondoenlijk een kans te maken. Dit is een groot probleem, en daarom begrijp ik heel goed het sentiment achter “drain the swamp”. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het op dat punt ook met Trump eens was, toen hij 4 jaar geleden verkozen werd.
     Wat er echter gebeurde, is dat het moeras misschien gedeeltelijk leeggepompt werd, maar vervolgens 2 meter verderop weer werd neergelegd. Trump heeft zijn eigen moeras gecreëerd, door familie en vrienden op hoge posities te zetten, de belasting enkel voor de rijken te verlagen (waartoe hij en zijn vrienden behoren), de geloofwaardigheid van de vrije pers onderuit te halen (alles is fake news, behalve het woord van de president), de wetenschap volledig te negeren en nu een poging te wagen vrije verkiezingen te boycotten.
     Nogmaals: ik begrijp dat voornamelijk laagopgeleide mensen zich niet gehoord voelen – dat is tot op grote hoogte zeker waar, en een enorm probleem! Maar wat Trump aan het doen is, is daar geen oplossing voor. Hij spant deze mensen voor zijn karretje om een rijke toekomst voor zichzelf en zijn vrienden te bewerkstelligen. Trump is de ultieme con-man.

     1. T.Willem

      Verder heb ik al twee keer geprobeerd een reactie te plaatsen waarin ik aangeef dat de uitspraak van Biden m.b.t. fraude (waaraan gerefereerd wordt in bovenstaand artikel) ernstig uit verband getrokken is. Ik mag van deze site geen link plaatsen, maar ik raad iedereen aan de volledige podcast/interview te bekijken waarin Biden deze uitspraak doet. Het is onderdeel van een lang antwoord op de vraag hoe er dit jaar eerlijke verkiezingen gewaarborgd worden. Biden zegt daarin onder andere dat er een sterke, onafhankelijke organisatie werkzaam is die toezicht houdt op het proces en fraude tegen werkt. Het Republikeinse campagne team heeft een enkele zin eruit geknipt waardoor het lijkt alsof Biden doodleuk toegeeft te frauderen.
      Ik noem dit enkel omdat ik het belangrijk vind dat we goed geïnformeerd worden voor we met elkaar in discussie treden, en dit artikel slaat op dit punt de plank mis.

     2. henkie

      T.Willem

      Je bent zeker niet te dom om te begrijpen wat ik bedoel, het is onwil.

      Je weet precies dat de niet onafhankelijke journalistiek via het rond laten zingen van hun eenzijdige en partijdige opinies en gefabriceerde “feiten” door herhaling tot vervelens aan toe, de leugen als waarheid in de hoofden van de niets vermoedenden weet in te prenten.

      Vervolgens krijg je de handlangers bezoldigd dan wel onbezoldigd die dit ook laten verder rondzingen door napapagaaien vanwege hun politieke activisme.

      Dan heb je de wat dommeren die het geloven, en zich ook ewichtig willen voelen, en die gaan het ook napapagaaien.

      Steeds meer komt het besef dat dit speelt, zie in de USA, vooralsnog 50/50
      Maar daar komt wel verandering in.

     3. T.Willem

      @Henkie

      Met alle respect, je schijnt ervan overtuigd te zijn dat ik best weet dat “de media” samenspannen om Trump onterecht zwart te maken, maar heb je ook rekening gehouden met de mogelijkheid dat je er zelf naast zit? Tot nu toe heb ik deze bewering namelijk vaak gehoord, maar nog nooit onderbouwd gezien. Wel zie ik met eigen ogen (buiten de door Trumpianen zo gevreesde “media” om) dat Trump zelf feiten verdraait en/of fabriceert, dat zijn aanhangers elkaar napraten en dat er feite een vorm van censuur wordt uitgeoefend door te beweren dat alle onafhankelijke media “fake news” zijn, tenzij ze de mening van de president delen.

  2. Dolph Thans

   Maar @henkie, van de details moet je juist op de hoogte zijn. Dat zijn de kleine lettertjes in de polis. Trump bezocht Afrika en was op zoek naar Nambia. Dat land bestaat niet. Hij was een beetje in de war. Namibië en Zambia, begrijp je? ‘Pinokkio’ acht ik toch wat intelligenter.

   1. henkie

    Nu,
    jij hebt dus een leugenaar en oplichter liever, dan emand die het allemaal niet zo precies weet.

    Je hebt dus mijn punt bevestigd;
    Jij behoort tot het stemvee, die zich goed bedient voelt door leugen en oplichterij van Pinokkio, en vind het bedrog dus prima!
    Ziedaar de nieuwe normen en waarden van Nederalnd; “List, leugen, oplichting en bedrog”.

   2. vandaag

    Ach dolfje , alles is intelligenter dan jouw pinda brein domme stront vlek

  3. DubbelZout

   “ De man Trump is misschien qua kennis van gedetailleerde data, achtergronden, geschiedenis, aardrijkskunde en wetenschappen geen hoogvlieger“

   Volgens mij vergeet je nog een stuk of 1000 persoonlijke eigenschappen

  4. Canta

   henkie
   “De man Trump is misschien qua kennis van gedetailleerde data, achtergronden, geschiedenis, aardrijkskunde en wetenschappen geen hoogvlieger, maar na al die inspanningen omhem klein te krijgen hebben ze hem nergens op kunnen pakken, wat betekent dat;
   Trump tot de MEEST INTEGERE mensen op deze aardbodem moet worden gerekend”.

   Wel een heel vreemde conclusie. Waarom is hij niet te pakken? Omdat de man een blok beton voor zijn hoofd heeft. Hij gelooft in zijn eigen leugens en vindt zichzelf de beste president sinds Washington.
   Daar is inderdaad niet doorheen te komen.

   1. henkie

    ??? apekool ???

    1. Canta

     henkie
     “??? apekool ???”
     Zo’n reactie zegt natuurlijk helemaal niks maar kennelijk twijfel je daar zelf ook aan, vandaar al die vraagtekens.

   2. vandaag

    quote canta , Hij gelooft in zijn eigen leugens en vindt zichzelf de beste president sinds Washington.
    Daar is inderdaad niet doorheen te komen. end

    topic gaat over biden en trump en niet over pathologisch leugenaar rutte

    1. Canta

     vandaag
     Waar komt Rutte ineens vandaan????
     Jij gelooft kennelijk in de grootspraak van Trump maar ik ben ervan
     overtuigd dat er zelfs aanhangers zijn die de uitspraak: “ik ben de beste president sinds Washington” toch wel iets te ver vinden gaan.
     Nog even en hij vergelijkt zichzelf met een God.

     1. vandaag

      je kan je niet vegelijken met een fictief persoon sukkel. Zelfde als die zwartjes die denken dat ze zwarte piet zijn. knettergek

 6. Tom Bombadil

  Mijn voorspelling dat Trump gaat winnen blijft staan, maar denk wel dat de rechter uitspraak erover moet doen. Verder moet echt heel goed worden uitgezocht of er fraude is gepleegd…. Aan beide kanten.

  Ik had gehoopt op een duidelijke uitslag. Zij het voor biden of Trump.
  Wie er ook gaat winnen maakt niet meer uit. Dit gaat naar mijn inzien 1 van de laatste verkiezingen worden in de verenigde staten. Het zou me niks verbazen als er straks weer een burgeroorlog komt.

  1. Fascal

   Peregrijn Toek? Je haalt wel heel veel van stal.

   1. Thant Dolph

    Nee dat lieg je

 7. Hamer Sikkel

  Massale fraude.
  Natuurlijk; de VS is een bananenrepubliek.
  Het zou geweldig zijn als dat godvergeten land verlost wordt van een gevaarlijke gek.
  Uiteraard is de eveneens hoogbejaarde Biden niet veel beter.
  Wie het – na dagenlang hertellen – ook wordt, de USA is nog nooit zo tot op het bot verdeeld geweest.
  Enerzijds 50% -/- 0,4% boze, gefrustreerde burgers,
  anderzijds 50% +/+ 0,4% min of meer idealistische mensen, die nooit voldoende draagvlak krijgen in dat overwegend reactionaire wereldrijk.
  In ieder geval veel sterkte toegewenst.

  1. homefront

   Trump is het beste dat Amerika in lange, lange tijd is overkomen..

 8. splatoon

  Ze hebben de afgelopen vier jaar laten zien hoe gemotiveerd ze zijn om Trump uit het Witte Huis te krijgen. En hoe ver ze bereid waren te gaan in hun pogingen om dat te realiseren. Dus denk je nu echt dat grootschalige stemfraude dan een brug te ver is?

  Natuurlijk is er fraude gepleegd.

 9. DubbelZout

  Dit wordt zolangzamerhand een hele slechte aflevering te worden van de Sopranos
  De hele mafia familie wordt van stal gehaald om de naderende ondergang te voorkomen
  Uiteraard kan het nog verkeren, maar The Trumps laten zich hier aardig in de kaarten kijken

 10. Piet51

  Er bekroop me zojuist zo maar een gedachte. De uitslag die zich steeds duidelijker begint af te tekenen is de best denkbare voor Rusland, Iran en China. Zij hebben groot belang bij zoveel mogelijk onrust in Amerika die zo lang mogelijk mag duren. En wanneer gebeurt dat?

  Als Biden wint met zo klein mogelijk verschil. Want juist dan gaat Trump via rechtszaken in verzet en kan het weken zo niet langer duren voor er een uitslag is. En ook daarna is de onrust niet voorbij, ongeacht de uiteindelijke uitslag.

  Ik zal niet beweren, dat achter deze wedrace die landen zitten, maar het is voor hen wel een droomscenario: Amerika die een langere tijd vooral met zichzelf bezig is, zonder duidelijk plan en sterke leiding om vervolgens pas veel later weer op gang te komen als wereldleider.

  Bij elke andere uitslag zou dit effect veel minder zijn. Als Trump wint zullen er geen of minder rechtszaken zijn. Als de verschillen tussen de kandidaten veel groter zijn hebben ook hertellingen niet zo heel veel zin. De rust zal dan snel terugkeren en Amerika is weer terug op het wereldtoneel.

  1. vandaag

   jouw gevoel interesseert niemand een zier. je voorspellingen zitten er weer naast en mogelijk wint trump nog steeds als neveda kantelt

   meer stemmen uitgebracht dan kiesgerechtigden !!! dat doet vragen rijzen mafklapper

   1. DubbelZout

    ** TRUMP IS GOING DOWN **
    ** TRUMP IS GOING DOWN **
    ** TRUMP IS GOING DOWN **
    ** TRUMP IS GOING DOWN **
    ** TRUMP IS GOING DOWN **
    ** TRUMP IS GOING DOWN **
    ** TRUMP IS GOING DOWN **

   2. Piet51

    @vandaag
    Dat aantal kiesgerechtigden waren verouderde cijfers.

   3. Piet51

    @vandaag
    Er overviel me niet een gevoel, maar een gedachte bekroop mij. En vaak zijn veel lezers hier daarin geïnteresseerd. In ieder geval ben jij mijn trouwste lezer.

 11. EvertB

  Trump houdt op dit moment een overweldigende klaagzang over per post uitgebrachte stemmen. Hij is ervan overtuigd dat het er bij het tellen frauduleus aan toe gaat. Wat een loser 😂

  CNN live

  1. EvertB

   In Georgia staat Trump nog maar 3.500 stemmen voor. En men telt nu alleen nog poststemmen waarvan ruwweg 70 procent pro Biden zijn.

   In Arizona staat Biden 2,2 procent voor, ongeveer 65.000 stemmen.

   Naar mijn gevoel heb ik zojuist de afscheidsspeech van Trump gezien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.