shutterstock 1785532778

Donald Trump twijfelt over legitimiteit verkiezingen: suggereert fraude met stembiljetten

Geen categorienov 04 2020, 18:00
Voorlopig kan het nog allebei de kanten op, Trump is zijn (grote) voorsprong wel kwijtgeraakt in enkele swingstates maar veel blijft onduidelijk. Zojuist verstuurde Trump een opmerkelijke Tweet, hij is van mening dat er stemfraude is gepleegd. Realiseert Trump zich dat hij aan de verliezende kant staat en is dit een wanhoopspoging? Of komt hij simpelweg slaap tekort in deze spannende nacht/dag/ochtend?
Er vonden vanmiddag plotseling wat verschuivingen plaats, Biden maakte zowaar een flinke inhaalslag in enkele swingstates. Dit komt door de stemmen die per post zijn gedaan. De uitslag van deze poststemmen worden nu bekend gemaakt en/of geteld. Veel van deze stemmen zijn democratisch, en Trump vreest dus het ergste.
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1324004491612618752?ref_src=twsrc%5Etfw
Deze verkiezingen zijn vanwege vele redenen zeer uniek. De opkomst is hoog, de hoogste sinds 1900. Dit zegt veel, door Trump en Biden zijn, percentueel gezien, meer Amerikanen dan de afgelopen decennia van hun luie reet afgekomen om te gaan stemmen.
https://twitter.com/FrankLuntz/status/1323951070398144518?ref_src=twsrc%5Etfw
Ook is het verschil met 2016 groot, Clinton won weliswaar de popular vote - wat vrij weinig zegt aangezien Amerika een heel verwarrend getrapt systeem heeft - maar qua kiesmannen verloor ze vrij hard. Ditmaal ligt het verschil in kiesmannen veel dichter bij elkaar. Ook is de uitslag in het Congress, dus zowel het Huis als de Senaat, interessant.
De Democraten verliezen wat zetels in het Huis, en de Republikeinen blijven de meerderheid behouden in de Senaat.
Dus ongeacht wie de nieuwe president wordt, het land is tot op het bot verdeeld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten