Het kabinet eist: mensen moeten meer gaan thuiswerken. Zo niet vrijwillig, dan wordt het afgedwongen

Het gaat weer lekker in Nederland. Het kabinet is hard met de vuist op tafel aan het slaan. Of mensen doen vrijwillig wat het kabinet eist of… het wordt afgedwongen.

Het ANP berichtte gisteravond dat het kabinet niet blij is met het aantal mensen dat vanuit huis werkt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat als mensen de mogelijkheid hebben om thuis te werken, slechts de helft dat inderdaad doet. Dat is veel te weinig, aldus het kabinet.

Vrijdag (morgen dus) gaat het kabinet daarom in gesprek met vakbonden en werkgeversorganisaties. Dat gesprek zou eigenlijk maandag plaatsvinden, maar is naar voren gehaald omdat het kabinet zich hoegenaamd zo druk maakt. Dit terwijl het nieuwe aantal besmettingen per dag afneemt en woensdag voor het eerst sinds eind september het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis óók is afgenomen.

Opmerkelijk, maar wacht, we zijn nog niet klaar. Rutte heeft gisteren namelijk ook laten weten dat het kabinet “instrumenten” heeft om thuiswerken (op grotere schaal) af te dwingen. Maar, voegde hij toe, daar hoopt hij niet gebruik van te maken.

Met andere woorden, jullie gaan vrijwillig thuiswerken… en als je weigert word je er toe gedwongen. Leuk he, die vrijwillige medewerking anno 2020?

Volg mij op Twitter en op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. NoDoubt

  Wat een geweldige dictator hebben we die uit zijn partij spreekt Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Niet eens aan het parlement kan uitleggen waarom hij de PCR testen doet, met een foutmarge van 90% en waarbij als je het aantal besmettingen die dagelijks worden gemeld al meer dan 100.000 in het ziekenhuis moeten liggen te sterven. Niet meer dan 2 personen maar op de vliegvelden is er geen enkel verbod. In Rusland hebben ze er geen last van en in China ook niet. Het enige waar dit kabinet heel goed in is, is ANGST zaaien waardoor mensen vanzelf wel ziek worden en de bevolking tegen elkaar uitspeelt en de huisartsen tactisch buitenspel heeft gezet want die deden hun onderzoeken zo goed dat er geen corona gevallen door hen werd geconstateerd.

 2. Adriaen van Bergen

  De tweede kamer heeft voor deze dictatuur gestemd.
  Niet vergeten!!!

  1. hans-e-pans

   De macht gaat Mark R. naar het hoofd stijgen, maarja wat wil je, want hij is redelijk alleen op/in de wereld.

   Denk ook niet dat de verkiezingen maart volgend jaar door zullen gaan, of op zijn minst zullen worden uitgesteld.

 3. Toverkol

  Het kabinet eist ??
  Dit kabinet bestaat uit leugenaars, landverraders en volks verraders, en dient vervolgd worden om hun midaden jegens de mensheid.
  Een compleet land onleefbaar gemaakt….
  En nu “eist het kabinet” , ben er voor dat corona wordt ingedamd maar de laatste tijd gaat het een beetje te ver…

 4. Blondie

  Verschrikkelijk, weg vrijheid, weg democratie.

  Nederland het Noord-Korea aan de Noordzee.

  Het land van het Linkse Rutte Kartel.

 5. M.Dikker

  En bij een lockdown mag je de hond niet meer uitlaten na 22.00 uur. Juist het meest RUSTIGE tijdstip; ’s avonds na 22.00 uur. Ze zijn echt van het padje af!

 6. Steven Opti

  Kim Jung Rutte: “Jullie doet wat ik wil”.
  Heerlijk zo’n dictator. 😡

 7. Heras

  Misschien Kan Rutte beter alvast gaan solliciteren, want de stemmen bij de vvd (en cda) zullen danig zakken.

 8. Mogguh

  De meeste mensen die echt werken kunnen uiteraard niet thuis werken, dit is slechts voorbehouden aan ambtenaren achter een bureau en andere potloodkluivers in een kantoor.

  1. Yoyo

   Dit is wel ietwat kort door de bocht, Mogguh.
   Thuiswerkers moeten keihard werken voor hun centjes.
   We zijn niet allemaal ambtenaren….:-)

   1. Mogguh

    Fysieke arbeid kan je niet thuis doen Yoyo, of denk je dat een stratenmaker zijn werk thuis kan doen?

 9. EmmerZ

  FFS laat de vrije markt zijn werk doen! Geef iedereen extra vrijheid om een noodhospitaal op te zetten, ongeacht de slechte overheids bestemmingsplannen, het slechte overheids diploma systeem en het slechte overheids medicijn goedkeur proces. Krimp dat wetboek en schrap juridische risico’s! Hoteleigenaren hebben al een flink stuk infrastructuur klaar staan. De markt filtert vanzelf de meest incompetente zorgverleners weg op basis van reputatie, zeker in dit digitale tijdperk. Laissez-faire! Meer vrijheid, niet minder! VVD heeft al lang haar liefde voor de vrije markt verloren van vervangen door technocratische instituten en bureaucraten. Wat we nu hebben is vergelijkbaar met de socialistische Sovjet-Unie en dat zal eindigen in veel meer leed en tranen.

 10. Fascal

  De #pcrgate is veel interessanter. Rutte en zijn piraten blijven de boel opzettelijk opstoken met besmettingen en besmettelijkheid terwijl dat niet zo is.

 11. RCS

  Zorg er maar eerst voor dat je de capaciteit in de zorg vergroot dat is veel belangrijker. Als mensen geen Covid19 hebben dan worden ze wel ziek van jou.

 12. Banne de Booyer

  Ok zal mijn draaibank, straalcabine, heftruck vanavond wel meenemen. De veronderstelling is dat iedreen maar de hele dag appelig suf achter een laptoppie hangen. En om 5 uur met je teslaatje naar huis. Een soort amsterdam zuidas voorstelling van zaken.

 13. Vit

  DDS blokkeerde een link van mij die op overtuigende wijze laat zien hoe achterlijk dit volk is.

  Niet getreurt, google “Mohammed trouwde met nicht” en dan de site
  Is een huwelijk tussen familie een oorzaak dat er …www.al-islaam

  1. Vit

   Foutje

 14. de ziender

  Rutte moet gewoon zijn BEK houden. Hij helpt met zijn fascistische ideeën Nederland de afgrond in.

 15. JFU

  Dit is nog maar het begin. Zodra de vaccins beschikbaar zijn wordt je vrijwillig verplicht dat gif in te spuiten. Anders sociale uitsluiting, geen carriere mogelijkheden, en verplicht een badge te dragen als teken dat je niet bent gevaccineerd. In je paspoort een aantekening, zodat reizen onmogelijk wordt. Hopelijk is dit doemdenken….maar ik heb mijn twijfels gezien de huidige belachelijke sterk overtrokken onderdrukking.

 16. gargamel

  Als we goed interpreteren wat de minister-president zegt, komen we tot de conclusie dat alles gericht is op de zogenaamde eenmalige uitkering. Thuis werken is totale onzin, wat voor effect en welk voordeel is er. Laatst ben ik naar de gemeente gegaan om het rijbewijs te verlengen, twee loketten en een portier, je moet een afspraak maken, ik herinner me met nostalgie de tijd dat ik het nummer moest aannemen en in de rij moest wachten. Wat ik daarmee bedoelde, laat iedereen het zelf maar interpreteren.

 17. saddy

  Willen de mensen die de noodwet/spoedwet ( en dus het partijkartel) als normaal beschouwen even in de spiegel kijken?

 18. SubTec

  Je ziet de dictatuur groeien.
  Gezien het aantal doden volkomen normaal is, is dit niets anders dan een politieke dictatuur waarvoor geen enkele noodzaak is!

 19. Robin Hoed

  Ik denk dat ons dictatortje weinig meer te zeggen heeft als je hem op zijn fietsje tegenkomt.

 20. Robin Hoed

  Dat “vrijwillig” is dan ook niet echt vrijwillig.
  Geef me vrijwillig je geld, ander sla ik je in elkaar, en pak ik het.
  “Nee agent. Natuurlijk was het geen overval. Hij gaf het geld vrijwillig.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.