Horeca komt in opstand: ‘Wij gaan 17 januari weer open’

Minimaal veertig regionale afdelingen van de branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zeggen het vertrouwen in het kabinet op: ‘Wij gaan 17 januari weer open’. Nou, dat doen ze vast niet zomaar. Dan moet de situatie wel héél nijpend zijn!

Omroep Brabant heeft een concept persbericht in handen waar dit in wordt aangekondigd. De kroegbazen en restauranthouders die zich hierachter hebben geschaard zeggen dat het water hen aan de lippen staat.

En ondanks dat ze straks in opstand zeggen te komen, lappen ze niet álle coronamaatregelen volledig aan de laars. Het is dus nog een vrij beschaafde vorm burgerlijke ongehoorzaamheid, want de coronaregels zoals eerder door KHN vastgelegd in een protocol, zullen wel gewoon worden nageleefd.

Deze ‘opstand’ komt ook niet zomaar uit de lucht vallen. De direct aanleiding is namelijk een uitspraak van Hugo de Jonge (hoe kan het ook anders) die afgelopen dinsdag zei: “We moeten ervan uit gaan dat de gedeeltelijke lockdown echt wel langer gaat duren dan tot half januari.”

Nou deze ondernemers hebben groot gelijk hoor. Het kabinet houdt die branche totaal niet op de hoogte van hoe zij gedurende die periode zullen worden gered. En die reddingsboei is sowieso vrij karig, anders waren deze ondernemers echt niet zo opstandig geworden!

Dus ja, laat ze daar bij het kabinet maar flink zweten zodat de ernst van de situatie ze héél goed duidelijk wordt! Ik hoop dat heel de KHN zich bij deze moedige ondernemers aan zal gaan sluiten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Seneca

  beste Wout, denk je nu echt dat vak K gaat zweten omdat de Horeca half januari opent? het zal hen geen donder kunnen schelen want men stuurt de politie/me/leger erop af en blijft zelf rustig thuis. het probleem zal zijn, dat men telkens een zaak binnenvalt, de boel kort en klein slaat, de uitbater arresteert en de zaak sluit. dat komt door het gebrek aan solidariteit. zodra men weet dat overheid een zaak wilt binnenvallen, dienen de overige horeca ondernemers een cordon rond het betreffende bedrijf vormen. dat is het enige middel tegen staatsterreur dat nuttig is.

  1. FreeThinker

   Dat is altijd heel raar met mensen. Iedere horeca ondernemer heeft er baat bij om gezamenlijk een vuist te maken maar zodra het erop aankomt en er wordt een bedrijf aangepakt stapt 99% eruit.

 2. Steven Opti

  En terecht dat ze open gaan. Meer dan terecht. Deze branche is samen met de evenementen branche véél te lang en te hard aangepakt. Eindelijk worden ze verstandig en gehoorzamen ze die idioten in de Haag niet meer die elke maand keurig hun te dikke salaris geboekt krijgen. Hulde 👌🏽👌🏽

  1. Jack Flash

   Ik heb meer dan 40 jaar Horecagerelateerd werk gedaan in de weekends als uit de hand gelopen hobby maar bij de decibellenwetten 90er jaren met daarna volgend het tirannieke rookverbod & asociale boetebeleid kreeg ik een vermoeden dat dit de opmaat was naar een grotere hel.
   Ik heb menig kastelijn en zitbaaas en zaalhouder hierover gesproken.

   1. Jack Flash

    Kastelein

  2. Sando

   Ik ben als klant aangepaktdoor de onderwereld horeca van gulden naar euro 2 gladjes rosé 15 euro een kwart glaasje lauw .Dus van mij mogen ze de boot ingaan.En gaan ze in januari wel open als het niet mag de klant een vette bekeuring geven en de kroeg houder er bij. Maar die krijgen weer geld van de regering dus betaal maar!

   1. Sando

    Glaasje

 3. LifeBuddy

  Heel de horeca gaat in de handen vallen van de moslims. Dan kunnen ze ISIS nog Groter maken.

 4. Cootje

  Ontevreden horeca ondernemers kunnen op Wilders stemmen in maart . Maar als ze als polderde meeloper willen functioneren . Moeten ze eerst de Corona pijn ondervinden . Zonder individuele pijn verandert er niets in het electoraat dus dan maar op de blaren zitten

 5. SubTec

  Absoluut FANTASTISCH nieuws !
  Nederland moet in opstand komen tegen de Rutte III dictatuur!

  1. homefront

   We moeten in opstand komen tegen de naderende verkr*chting van de vrije keuze (zonder consequenties)

   1. SubTec

    Precies !

    1. Gerda2

     De horeca zou samenwerking moeten zoeken met de consumen ten die hen goed gezind zijn. Misschien kunnen we samen iets voor elkaar krijgen.

     1. vandaag

      idd , alleen is maar alleen en red je het niet tegen de roverheid

  2. vandaag

   de fascist rutte laat gewoon het blauw – u weet wel het nieuwe bruin – de tenten stuk voor stuk sluiten. rutte misbruikt corona om zijn macht te verbreden als een waar dictator. Ze zullen zich goed moeten verenigen en via een alarmnummer snel moeten kunnen groeperen anders maken ze helemaal geen kans tegen de corona maffia.

   stem sociaal , stem PVV

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.